Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A próféta

2011. február 04. - Santino89

"Miért csinálod meg a kávét?"

A börtönös filmeket nagyon szeretem, általában igen jól sikerült emberi történetek. A gengszterfilmek szintén a kedvenc műfajaim közé tartoznak. A próféta pedig egy börtönös gengszterfilm, ráadásul elég jelentős sikert is aratott, így nem csoda, hogy elég nagy elvárásokkal ültem le megnézni. Ráadásul francia filmről beszélünk, ami hozzáadhat némi jellegzetesen európai mellékízt is a történetnek.

Sajnos azonban a másik tavalyi Oscaroshoz, a Szemekbe zárt titkokhoz hasonlóan ez sem válik remekművé, szimplán egy jó film. Telis-tele van a szokásos gengszteres-rablós klisékkel, de közben valahogy mégis újszerű. Érdekes volt benne nagyon, hogy az alapvetően realista hangvételt különféle művészieskedő jelenetek szakították félbe, itt túl nagynak éreztem a kontrasztot, ráadásul jobbat tett volna szerintem a filmnek, ha kevésbé próbált volna "eredeti" lenni az akciók területén. Ez egyértelműen a rendező hibája, de arról már a forgatókönyvíró tehet, hogy nincs semmi katarzis a történet végén. Hopp, egyszer csak vége van a filmnek, azt vesszük észre. A másik nagy problémám az volt, hogy gyakran úgy tűnt, csak próbál belekapkodni, ebbe-abba a film, és ezek a mellékszálak csak úgy lógnak a levegőben (ilyen a "próféta" dolog is példának okáért), pedig így sem egy rövid alkotásról beszélünk a maga két és fél órájával.

Tulajdonképpen még így különleges élményről beszélünk, ami mindenképp megéri, hogy megnézzük, mert végig leköt, és érdekes marad az utolsó percig, de korántsem akkora film, mint amekkorának beharangozták.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása