Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ö.K.Ö.L.

2011. február 11. - Santino89

  "Mi vagyok én buzi, hogy virágot vigyek?"

A magyar származású Joe Estherhas írta a forgatókönyvet, és Stallone közvetlenül a Rocky 1 kiugró sikere után játszotta a főszerepet. Elég jól hangzik. Ezek után már csak az a furcsa, hogy mégse hallott soha senki a filmről... Ez pedig azért van, mert annak idején hatalmas kritikai és anyagi bukásnak számított.

Nos, a Rocky sokkal inkább dráma, mint akciófilm, Stallone pedig kissé hasonló karaktert formál meg az Ö.K.Ö.L-ben is. Azt az egyszerű, buta, munkás férfit, akinek azonban megvan hozzá a kitartása és az akaratereje, hogy a csúcsra törjön. Azonban távol áll az akciófilmtől, pedig egy-két tömegverekedés adhatott volna alkalmat Stallone-nak egy kis bunyóra. Ráadásul ilyen szempontból a cím is félrevezető. A közönség joggal várt egy újabb bokszolós filmre. Ha nem őt választották volna főszereplőnek, ez nem lett volna gond. A kritikusok pedig természetesen alig várták, hogy földbe döngöljék az újdonsült sztárt. Stallone egyszer azt nyilatkozta, hogy pokoli nehéz volt csúcsra jutni a Rockyval, de utána még ezerszer nehezebb volt, mert senki sem nézett ki belőle többet. És valóban, ha nem csinálja meg a Rocky hihetetlenül sikeres folytatásait, ha nem kezd el akciófilmekben szerepelni, tényleg menthetetlenül elbukik.

Maga a film persze nem olyan rossz, mint amennyire annak idején elbántak vele. Egész jók a párbeszédek, érdekes a téma, alapvetően jó a forgatókönyv, bár nagyon epizodikus, A rendezés viszont nem elég epikus, és ambiciózus. A film második fele az öreg Stalloné-val már nem tetszett annyira, de különösebben ezt sem tartottam vészesnek. Mindenesetre sokkal jobban tetszett, mint az Édenkert a sikátorban.

Érdekesség a filmmel kapcsolatban, hogy Stallone magyar származású munkást alakít. Az pedig elég vicces így utólag, hogy már ebben a filmben összetűzésbe kerül Brian Dennehy-vel. További érdekesség, hogy Stallone azzal magyarázta a film bukását, hogy karaktere a végén meghal, és a közönség ezt nem akarta látni. Később soha, egyetlenegy filmjében sem halt meg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása