Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Éjféli cowboy

2011. október 18. - Santino89

1969-ben készült ez a minden ízében kiváló dráma, amely az amerikai álmot próbálja nekünk lerombolni, elég nagy sikerrel.

Nem gondoltam volna, hogy tudok majd azonosulni főhősünkkel, aki buta parasztgyerekként a nagyvárosban próbál meg érvényesülni, méghozzá selyemfiúként, úgy hogy semmilyen kapcsolata nincs. Nagymamája dicséretei és egyetlen kielégített nő sóhajai alapján tartja magát alkalmasnak erre a hivatásra. A hasonló a hasonlót vonzza, így belefut Patkányba, aki még nála is életképtelenebb ebben a veszélyes környezetben. Jon Voight tökéletesen meggyőző a hülye gyerek szerepében, de az film igazi adu ásza Dustin Hoffmann, aki a sánta, tüdőbeteg Patkányt alakítja. Szegénységben eltöltött, álmodozással teli nyomorúságukat látva, nem tudjuk nem szeretni őket, minden hibájuk ellenére sem. A filmtörténet legszívszorítóbb párosa az övék, sallangmentesen bemutatva, bármiféle giccs, vagy pátosz nélkül. A történetből mindenki levonhatja maga számára a kellő tanulságot, sokmindenen érdemes elgondolkodni, de tény, hogy az Éjféli cowboy sokkal inkább az érzelmeinkre próbál meg hatni, semmint az értelmünkre.

Engem kevés film tud igazán meghatni, de az Éjféli cowboy befejezésének sikerült. Ehhez képest csak mellesleg írom, hogy mennyire kiváló a film zenéje, amit John Barry, a Bond filmek állandó komponistája jegyzett, a tőle egyáltalán nem megszokott stílusban. A cselekmény folyása, vagy a vágások teljesen egyediek, és kiszámíthatatlanok, egy olyan korszakot jeleznek, amikor az amerikai filmkészítők feladták az eddigi konvencióikat és még keresték az új utakat. Az Éjféli cowboy egy nagyon nyomasztó, nagyon kemény, de mégis nagyszerű film, bátran ajánlom a figyelmetekbe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása