Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy veszedelmes elme vallomásai

2011. október 25. - Santino89

George Clooney 2002-ben mutatkozott be rendezőként ezzel a filmmel, ami valami hihetetlen jól sikerült. Clooney-t nagyon kedvelem színészként, de rendezőként is egy remek témához nyúlt. Egy rakás undorító (többek között Magyarországon is sugárzott) tévéműsor visszataszítóan cinikus kiagyalójáról készített egy fantasztikus filmet, amiben nem csak a médiakritikus vonal működik elsőrangúan, hanem a kémfilmes jelenetek is. Ezt a két egymástól igen eltérő műfajt pedig egy igazi féreg, Chuck Berris kapcsolja össze nekünk, aki mindkét undorító szakmának bizonyos szempontból a legalját jelenti

A film tökéletesen idézi meg nekünk a korai amerikai tévézés csicsás világát csakúgy, mint a hidegháborús akciókat Berlinben. Remekül megírt párbeszédek váltogatják egymást, igazán eredeti szituációkban. A színészek szintén nagyszerűek, az élükön Sam Rockwell-el, de George Clooney szintén kiváló a behízelgő modorú, mlm-es ügynökökre emlékeztető CIA összekötő szerepében. Drew Barrymore nagyon aranyos, bár őt sem kedveltem túlzottan, Julia Roberts-et pedig kifejezetten utálom, de ebben az egy filmben kifejezetten jó volt, olyan amilyen sose szokott lenni: szexi és titokzatos. A kisebb szerepekben is olyan kiváló színészeket láthattunk, mint Rutger Hauer vagy Maggie Gyllenhaal, de egy rövi cameo erejéig feltűnik Brad Pitt és Matt Damon is.

Emellett a fényképezés is nagyon szép, kiválóan adja vissza, és forrasztja egybe az egymástól igencsak eltérő hangulatokat, a soundtrack összeállítása pedig hasonlóan nagyszerű. Egyetlen dologba tudnék csak belekötni az Egy veszedelmes elme vallomásai kapcsán; mint oly sok elsőfilmes rendező, így Clooney is túl sok mindent akart belesűríteni a moziba, ezért egy kicsit túl tömény, helyenként pedig enyhén disszonáns lett az összkép. De ez legyen a legkevesebb egy ennyire kiváló, ennyire szórakoztató, ennyire drámai film kapcsán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.17. 00:18:56

nagyon jó film volt, a lényeget ugyan már megírtam neked magánban de mostanra még inkább leülepedett, lehet alkalomadtán majd a regényt is beszerválom valahonnan

az egyetlen gondom a filmmel, hogy Clooney miért nem rendez többet? :D
süti beállítások módosítása