Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rabid Dogs

2011. november 16. - Santino89

A nagy olasz mestertől, Mario Bavától nem éppen ilyen filmeket szoktam meg. Ebben a moziban nyoma sincs a gótikus borzalmaknak, vagy éppen a giallo féle eleganciának, nincsenek hatalmas, csodaszép díszletek. Bár Bava munkái minden esetben előremutatóak, mégis ez tűnik a legmodernebb mozijának.

A történet elején egy rablóbanda eszeveszett tempójú, féktelen és őrült menekülésének kellős közepébe csöppenünk, de utána sem lesz sokkal jobb a helyzet. Szereplőink majdnem az egész film alatt össze vannak zárva (a bandatagok és a túszok) egyetlen kocsi szűk terébe. A film mégsem válik sem erőltetetté, sem unalmassá, a feszültség folyamatosan jelen van, ami nagyban köszönhető a nagyszerű kísérőzenének is. A színészek nem alakítanak különösebben nagyot, de már arcra tökéletesek a szerepre. A női főszereplőnek hála van a filmnek egy exploitation mellékíze, ami megelőlegezte ezt a műfajt, a nőt ugyanis egyfolytában inzultálják szexuálisan, illetve többször is rendkívül durván megalázzák. Ennek ellenére nem láthatunk különösebben véres jeleneteket Bava többi filmjéhez képest, de a brutalitás és a kiszolgáltatottság témája remek alapanyag, amellyel a filmnek sikerül is élnie. Bár néhol már kicsit túl töménynek éreztem még mai szemmel is a mozit, ami nálam leginkább a vörös hajú nő jeleneteinél ütközött ki.

A sztori végén pedig van egy olyan hatalmas csattanó, ami mindent megmagyaráz, amit eddig nem értettünk, vagy a film hibájának tudtunk be, és rendkívül emlékezetessé teszi az összképet. Az amúgy is kiváló, méltatlanul elfeledett olasz rendező, Mario Bava egyik legjobb filmjéről van tehát szó, amit mindenképpen ajánlok megtekintésre.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása