Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ördögök

2011. december 03. - Santino89

A Változó állapotok után egyből Ken Russell nagyágyújával, híres-hírhedt botrányfilmjével, az 1971 The Devils-el folytattam filmjei megtekintését. Nagyon ironikus, hogy egy megtörtént esetet hitelesen feldolgozó film ekkora botrány kavar, de ez esetben ez történt.

És megnézve a filmet ez nem is annyira meglepő, hisz az Ördögök még mai szemmel is rendkívül sokkoló. Olyan fajta apokalipszis közeli hangulatot áraszt a világával, hogy azt nehéz szavakba önteni. A film végéig ráadásul nincsen olyan szereplő, akivel igazán tudnánk azonosulni, és amikor mégis, akkor azt halálra kínozzák. Ez egy olyan világ, ahol a hóhérba több emberség szorult, mint az egész egyházba együttvéve. Egy olyan világ, ahol a szex egy fájdalmas, véres, megszállott, fanatikus dolog, véletlen sincs benne semmi gyöngédség, vagy szépség. Ebből már kitalálhattátok, hogy az Ördögök nem az a tipikus szórakoztató film, sokkal inkább elborzasztó, annyira, hogy néhol már szinte nézhetetlen. A főszerepben Oliver Reed kiválóan alakít, nagyon élővé teszi Grandier atyát, de ki kell emelnem még a púpos Jeanne nővért játszó Vanessa Redgrave-t, aki szintén nagyon emlékezetes. A színészek közül egyébként mindenki a helyén van, mindenki nagyon meggyőző. A történelmi tényeket tekintve is hiteles a film, ezen kívül nagyon naturalista módon ábrázolja a történteket. A film végére gyakorlatilag ennek az egész világnak a pusztulását kívánjuk, annyira gyomorforgatóan undorítóak ezek az emberek.

És akkor mindehhez még hozzátartozik az az aprócska információ, hogy én a vágott verziót láthattam, amiből az igazán durva jelenetek (apácák megerőszakolnak egy Krisztus szobrot, Jeanne nővér Grandier földi maradványaival maszturbál) kimaradtak. Semmiképp se egy könnyed esti szórakozást várjatok ettől a mozitól, viszont mindenképpen megéri megnézni, bármilyen nehéz is lesz. A felszín alatt jóval többről szól...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása