Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Őrült, dilis, szerelem

2011. december 22. - Santino89

"- Minden nő ilyen könnyű?

- Hála a Szex és New Yorknak."

Alapvetően nem néznék meg egy olyan filmet, aminek ez a címe, de erről olyan sok jót hallottam, teljesen különböző emberektől, hogy muszáj volt tennem vele egy próbát, hátha... Így a megtekintés után nehéz eldöntenem, hogy ez egy alapvetően rossz film, néhány kivételesen jó pillanattal, vagy alapvetően egy jó film, amire ráhúzták a hollywoodi hazug romkom sablont.

A kezdő probléma az, hogy 2 órás az Őrült, dilis, szerelem, és aki látott már legalább egy filmet ebből a műfajból, az pontosan tudja, hogy a világon semmi szükség nincsen ennyi időre, így hát az összkép egy kicsit túlságosan is terjengős. Ezt meg lehetett volna oldani, ha mondjuk már a forgatókönyv írásakor a kukába dobják a kissrác reménytelen szerelmét a babysitter iránt. Már csak azért is, mert a legtöbb ciki pillanat ennek a szálnak köszönhető, főleg a befejezés, a sablonos, nyálas, giccses, ezerszer látott szerelmi vallomás a tömeg előtt, ahol az apuka megmutatja a fiának, hogy mégiscsak létezik az igaz szerelem, és sosem szabad feladni. Istenem, még leírni is szörnyű. Ehhez hasonló hazug, undorító mélypontok ezen kívül főleg Steve Carell és Julianne Moore közös jeleneteiben találhatóak. Nem igazán értettem, miért is muszáj nekik újra összejönniük, miért olyan elképzelhetetlen a továbblépés? Talán mert egészen véletlenül ez hiteles lenne és nem felelne meg a hollywoodi cukormáznak? 

Viszont az a szál például elképesztően szórakoztató, amelyben Ryan Gosling tanítja csajozni Steve Carell-t. Ezek a jelenetek fantáziadúsak, élvezetesek és humorosak. Ryan Gosling annyira szívdöglesztő, sármos, illetve megnyerő ezekben a jelenetekben, hogy ha lenne bugyim, tutira benedvesedett volna. Steve Carell hasonló karaktert hoz, mint a 40 éves szűz-ben, de nem vált unalmassá, még mindig jól megy neki, egy abszolút szerethető figurát sikerült megformálnia. Emma Stone, aki már a Könnyű nőcskében is nagyon cuki volt, itt is hasonlóan gyorsan a szívünkbe lopja magát, ráadásul az ő és Gosling szerelmi szála a többivel ellentétben valóban hiteles, aranyos, és nem csak sablonokból építkező. A Dirty Dancing-es jelenet különösen jól sikerült. A történet másik fénypontja a máig elképesztően szexi Marisa Tomei, aki már többször bebizonyította, hogy kiváló komika is egyben. Rövid mellékszerepében simán lealázza a nagyon halovány Julianne Moore-t. A színészek mellett egyébként a forgatókönyv másik nagy erénye, hogy a különböző történeteket néhol meglepően jól sikerül összekombinálnia, gondolok itt például a szülői értekezletre, vagy a kerti bunyóra.

Szóval, ha meg akarod nézni ezt egy csajjal, akkor rendben, sokkal rosszabbul is járhatnál.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.12.22. 22:16:57

Hát öregem, komolyan mondom nem is érthetnénk ennél kevésbé egyet :D

Nem volt gáz a kerti bunyó, a tipikusan, mindenki mindenkit ismer, csak a néző nem tud róla? Hát ez a legnagyobb giccs amit el lehet képzelni, nah ott kértem elnézést.

Hasonlóan a bájgúnár Ryan Gosling minden egyes megnyilvánulásánál, főleg amikor ez az alapvetően szexista karakter szerelmes lesz :D - bár azt meg tudom érteni miért az ő szála jött be leginkább.

Furcsa mód, ÉN nem éreztem cikinek a kissrác reménytelenül szerelmes szálát, sem az apuka vallomását, amiben igenis nagyon sok valósághű dolog volt.

Az pedig, hogy erőltetnék az újrakezdést? Szerintem mindkettő megpróbált továbblépni, de mégis érezték, hogy ki kell tartaniuk. Ez nagyon is meg van, inkább kátyúba kerültek ők, és miután elolvasnak majd pár öngyógyító könyvet minden mehet tovább a régiben. Ez a film ugyanis pont erről szól. Valójában nem nevezném rom-komnak, ez egy szerelmi dráma, amiben van pár vicces megnyilvánulás. De ezt vígjátéknak nevezni, nem éppen kedves dolog, sok sok nézőt vezethettek ezzel félre.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.12.22. 22:34:33

"Giccs: külső formájában az igazi művészet látszatát kelti, szélsőségesen torz, otrombán hamis, hazug módon eszményített ábrázolásban tükrözi korát, giccsnek nevezzük"

Na a kerti jelenetnek ehhez köze sincs, ott pusztán összefutnak a szálak, a hülye pasik meg egymásnak esnek. Ellenben az utolsó nyilvános beszéd az igaz szerelemről finoman szólva is tükrözi a fent idézett definíció minden egyes jelzőjét.

Másik dolog: szexista karakter szerelmes lesz. Végre találkozik egy csajjal, akivel órákon át tud dumálni, azelőtt meg csak üresfejű nyuszikkal volt együtt. Ezek után Emma Stone cuki karaktere tényleg a megváltás.

Julianne Moore tök jellegtelen és még félre is dugott. Ezek után miért lenne értelme visszamenni hozzá, amikor új lehetőségekkel nyílt ki a világ? A megszokás miatt? Pfújjj...

Amúgy ez vígjáték. Dráma nem volt benne, poénok viszont igen :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.12.22. 22:49:13

Akkor ha nem giccs, akkor egy sablon, mellesleg honnan van ez a meghatározás, mert nagyon sántít. A giccs lehet olyan is, amitől csak behánysz, mert annyira művi, de te néha kevered a giccset az idealizált dolgokkal.

Az utolsó beszédben egy végtelenül szerelmes ember beszél, aki EGY nővel feküdt le 40-50 éves koráig. Nem hiszem, hogy az ő gondolatai giccsesek lennének. Nem mindenki zabálja két kanállal a nőket.

Hogy Gosling csak üresfejű csajokkal jött össze, az neki nagyon kényelmes volt, ezek után valahogy kicsit hiteltelennek éreztem az Ő megnyilvánulását. És hogy úgy mondjam érdektelennek is. Vajon meddig fog majd kitartani?

Nem a megszokás miatt, hanem mert a pasi szerette őt. És nem tudta mit csináljon. És a film elejétől kezdve azt akarta, hogy minden menjen a régiben, épp azért csajozott olyan bénán, mert nem érezte jól magát ebben az új szerepben.

De volt benne dráma, csak éppen te 20 évesen nézted, én meg 30. :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.12.22. 23:09:42

Jah értem már. Te meghatódtál azokon a hihetetlenül gagyi, ezerszer hallott, végtelenül sablonos mondatokon, amelyek Moore és Carell között hangzottak el. Na az minden volt, csak nem dráma :D Illetve nem, igazad van: drámaian rossz volt ;)

A szentimentalizmus pedig nem kor kérdése. Ha pár év múlva tetszeni fognak az amcsi romkomok, akkor megkérek valakit, hogy lőjjön haladéktalanul fejbe :D

Amúgy aki 9 nőt dugott meg ilyen rövid idő alatt, azt nem nevezném bénának. Egyébként többször is történt utalás arra, hogy Gosling nem feltétlenül érzi jól magát ebben a maga által teremtett élethelyzetben.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.12.22. 23:24:33

Kár, hogy itt nem lehet hozzászólást lájkolni :D
süti beállítások módosítása