Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mindhalálig

2012. május 01. - Santino89

Az előző néhány Van Damme film bevételei nem igazán feleltek meg a várakozásoknak, igazából csak nemzetközi szinten tudták visszahozni a befektetett pénzt. Úgyhogy a belga harcos próbálta újra megtalálni a siker receptjét, így John Woo után ismét egy hongkongi rendezőt csábított át Hollywoodba.

maximum risk2.jpgRingo Lam ugyan nem akkora húzónév, mint John Woo, de azért csinált jó filmeket, például a Full Contact-ot, vagy a City on Fire-t. Ezek általában elég nyomasztó, és nagyon brutális filmek, így sok mást most sem vártam. A történet elején in medias res egy intenzív gyalogos üldözés kellős közepén találjuk magunkat, amelynek végén Van Damme elhalálozik. Mint a Tökéletes katonában. De aztán hopp, hamar kiderül, hogy van egy titkos ikertestvére. Igen, mint a Dupla dinamitban. Rendben, hogy a Van Damme filmek sose számítottak valami eredetinek, és nem is akartak különösebben újat alkotni, de azért ez mégiscsak túlzás, hogy saját magunkat is ilyen szinten másoljuk.

Ha túllépünk azon, hogy ez az alapszitu, elkezdődik a nyomasztó történet. És tényleg, sehol a filmben egy poén, vagy némi vidámság, az egész Mindhalálig sötét és szürke,  még az eső is folyton esik, szóval elég depresszív hangulatú. Van Damme szomorú szemekkel játssza a szótlan hős szerepét, alakítása most egyértelműen a korrektebb teljesítményei közé tartozik. Ismét a sebezhető hős vonalat viszi tovább, aminek köszönhetően talán karrierjének színészi csúcspontja az a jelenet, amelyben meghallgatja halott testvére szalagját. Ezt a szituációt jól kitalálták, elég drámai.

Van Damme nagyon tökös ebben a szerepben, sajnos az ellenfelei már nem annyira. Az orosz maffia ellenségnek még jó ötlet is lenne, de az olyan hülyeségek, mint amikor késsel támadnak rá, elrontják az egészet. Arról nem is beszélve, hogy egy markánsabb gonosztevővel jobban jártak volna, mint ezzel az FBI-os összeesküvéssel. A kötelező főhősnő szerepében ezúttal Natasha Henstridge-t láthatjuk, aki bár egy szép nő, de elég semmilyen ebben a filmben.maximum risk.jpg

A történet szépen halad a maga ütemében, teljesen követhető, jól összerakott a cselekmény, néhány bunyóval és akciójelenettel megspékelve. Ezek közül kiemelkedik a szaunás bunyó, és a finálé akciósorozata a liftes harctól kezdve, az autós üldözésen és robbantásokon át, egészen a láncfűrészes leszámolásig. Igazából itt lehet először felfedezni Ringo Lam keze nyomát.

Mindent összevetve nem volt ez egyáltalán rossz film. Nem voltak benne olyan kirívó hibák, mint A kalandorban, de azon valahogy minden sutasága ellenére mégis jobban szórakoztam. Összességében véve Van Damme-nak ezzel sem sikerült visszatérnie az élvonal közelébe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.03. 05:27:17

ez is letudva, :D igazából nem értek egyet, szerintem a film annyira Ringo Lames, hogy végig az volt az érzésem, ez egy ázsiai film, európai színészekkel előadva, kicserélnék őket sárgákra, és máris másabb lenne az összkép,

nekem bejött ez a nyomasztó történet, és elég sok durva dolog van benne, kezdve azzal hogy hiába derül ki, megint ikreket játszott Jean, de egyáltalán nem vicces, sőt az is érdekes mi volt az iker szerepe, szóval nem tartom fairnek azt sem hogy a forgatókönyv innen onnan kölcsönöz (a forgatókönyvet Larry Fergusson írta, aki a Vadászat a Vörös Októberre, és a kedvenc Hegylakó filmedért is felelős)

vicces hogy szerepelt a kövér a Leon a Profiból, de a másik FBI-os valóban melléfogás, a Dimitríjt alakító sokkal karizmatikusabb volt, az meg külön jó pont, hogy a fináléban nem Van Damme intézi el, hanem a haverja, akinél betelik a pohár és rájön hogy ő is rendőr :D

a maffiás leszámolás a Szaunában Istenkirály volt, a liftes harc meg egyenesen a csúcspont, de az is nagyon jó jelenet, amikor Van Damme kilövi a sofőr szemét :D a láncfűrészes jelenet viszont komolyan vehetetlen :D a sertések közt, mint egy rossz videojáték pálya, már csak az hiányzott, hogy a főgenya véletlenül saját magát vágja ketté (az időzsaruban volt még ennyire gáz, hogy lefagyasztotta a csóka kezét, aztán szétrúgta, és az meg ott kapálódzott :D )

Natashát nem bántani, milyen durva már hogy lekúrta az egész családot :D az a baszós jelenet a fürdőszobában epic, ugye ő játszotta a Lény filmekben a picsát, azokat is újra kéne nézni

a magnószalag hallgatása tényleg nagyon jó, érzetem hogy ezt ki fogod emelni
összességében ez egy jobb Van Damme film

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.03. 18:52:06

@scal: és felnőtt scal felfedezte Van Damme-ot. most jutottál el oda, ahonnan én kezdtem 5 évesen xD
viccet félretéve nem tudok vitatkozni, mert még a kritika+komment elolvasása után sem emlékszem erre a filmre.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.03. 20:38:43

@Santino89: nah ezt nem csodálom, nem fedeztem fel, csak pótlom, mert a mostani helyen van belőle egy rakás :D amúgy most vettem észre, nem mindegyik filmjéről írtál, mert Lammal kettőt is csinált, Harkkal meg hármat

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2017.01.03. 21:35:22

@scal: bele is őszültem volna, pláne amikor eljött nála az only vhs/dvd korszak.
süti beállítások módosítása