Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nyerő páros

2012. május 05. - Santino89

Miután Ringo Lam nem igazán jött be, Van Damme egy újabb hongkongi rendezővel próbálkozott; Tsui Harkkal. Gyakorlatilag nem maradt más nagy név Hongkongban. Azért Van Damme megnézhette volna a Szebb holnap 3-at.

nyerő páros1.jpgAz elején egy autós akciójelenetbe csöppenünk bele, aminek gyakorlatilag az ég világon semmi köze a későbbi cselekményhez, de ha ezt a James Bond filmeknél nem könyvelem el hibának, akkor itt sem tehetem. Ezután megismerjük a főgonoszt is, Mickey Rourke személyében. Nagyon hatásos a belépője: egy karizmatikus és fenyegető ellenfél ígérete rajzolódik ki a filmből, de ez is csak egy kihagyott lehetőség lesz később. Mindenesetre ez nem Rourke hibája. Karakterének elég jó motivációja is van a későbbi kegyetlenkedésekre, a színész is megfelelő, csak nem kap elég teret.

A következő akciójelenetnél azt hittem, hogy tetszeni fog a film. Annyira látványos, mozgalmas, hosszú és drámai volt, hogy komolyan elkezdtem reménykedni, hogy ez csak egy félreértett remekmű. Tévedtem, igazából ez Nyerő páros abszolút csúcspontja.

Megismerhetjük a titkos kolóniát, ahova a majdnem meghalt ügynököket szállítják. Elég szürreális ötlet. De ez semmi Dennis Rodman szerepeltetéséhez képest. Minden jelenetben más színű a haja, tele van piercingekkel, és egyébként is egy óriás. Megpróbálnak némi buddy movie jellegű filmet csinálni vele és Van Damme-al, de párosuk olyan szinten nem működik, hogy azt tanítani lehetne. Van Damme halál unalmas alakítása túl nagy kontrasztot állít Rodman bizarrságával szemben. Nem tudom kinek az ötlete lehetett párosítani őket, de nem volt jó ötlet. Ráadásul megállás nélkül kosárlabdás poénokat mond. Hát, oké, persze kell ilyen, de nem túl sok, pláne ha nem elég vicces.nyerő páros2.jpg

Van a filmben egy repülős jelenet is, amit egy az egyben a Halálos rémületben című James Bond filmből loptak. Ez önmagában gáz, de az az igazán ciki, hogy még rosszabbul is néz ki, pedig a Halálos rémületben jó tíz évvel korábban készült. Az olyan dolgok pedig kifejezetten rosszat tettek a realitásérzékemnek, mint az ejtőernyőlabda. A komputeres papok is hasonló hatást értek el.

Hogy a jó dolgokról is írjak, a helyszínválasztás abszolút jó lett; az európai és az egzotikus helyszínek, elég hangulatossá teszik a Nyerő párost. A végkimenetelnek is komoly tétje van: Jean-Claude feleségének és gyermekének élete. A felkészülési jelenet is tetszett, a végső leszámolás a Colosseumban a tigrissel és az aknákkal pedig igazi telitalálat. Tsui Hark kézjegyét leginkább az ilyen jeleneteken lehet tetten érni, illetve azon, hogy rengeteg a ferde kameraállásból felvett jelenet.nyerő páros3.jpg

Összességében tehát a Nyerő párosban is meg volt egy jó film lehetősége. Ha több olyan akciójelenetet írtak volna, mint amilyen a vidámparkos-kórházas volt. Ha Mickey Rourke több lehetőséget kapott volna gonoszkodni. Ha Van Damme-ból megpróbáltak volna többet kihozni. Mert a Mindhalálig óta tudjuk, hogy ez sem teljesen lehetetlen. Ha Rodmannek másmilyen szerepet adnak. Mondjuk egy mellékszerepet, vagy egy gonosztevőét. A legnagyobb baj mégis az, hogy egyszerűen szar volt a forgatókönyv. Tele logikátlan, összecsapott és feleslegesen bizarr dolgokkal. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása