Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Replikáns

2012. május 11. - Santino89

A Tökéletes katona 2 fiaskója utána Jean-Claude Van Damme visszatért. Egyenesen dvd-re. Vagy 2001-ben talán még videóra, de ez végülis a mi szempontunkból mit sem számít. Ringo Lam-et viszont nem értem. Miért csak Van Damme-al hajlandó Amerikában forgatni? És miért dolgozik videóra?

Az első képsorokban megdöbbenve konstatálhatjuk, hogy a mi jó belgánk ezúttal egy gonosztevőt alakít, ráadásul egy pszichopata sorozatgyilkost. Váratlan fordulat, és meglehetősen szokatlan tőle. Utoljára még karrierje kezdetén, mellékfiguraként láthattuk negatív szerepben, mikor még nem volt híres. Valószínűleg a magánéletére reflektál, ezért némi öniróniát érzek abban, hogy Van Damme karaktere nőket ver, illetve gyilkol meg. A magyar hangja ezúttal az idősödő Gáti Oszkár, aki a lehető legjobb választás. Jean-Claude nem játszik jól ebben a filmben sem, viszont nagyon jól áll neki a szerep.replicant1.jpg

Jól hangzik, amit leírtam? Kellően meglepő és különleges? Elég lenne ez egy jó kis B filmhez? Szerintem igen. Akkor most jön a fekete leves: a bűnözőt nem tudják elfogni, de klónozni igen, hátha a telepatikus képességeivel megtalálja a gyilkost. Szerintem ehhez nem kell kommentárt fűznöm. Úgyhogy a Dupla dinamit és a Mindhalálig után újra két Van Damme van a filmben, egy fogyatékos és egy pszichopata. Van Damme-nak egyszerűen nincs annyi tehetsége, hogy két ilyen szerepet játsszon el, még a gonosz szerep hagyján, de gyámoltalan hülyeként elég nevetséges. És nem a szó jó értelmében.

A másik főszerepet, a nyomozót, a kissé unott, örök mellékszereplő, Michael Rooker alakítja. Kicsit vadállat, és annak ellenére, hogy elvileg ő a pozitív főszereplő, nem igazán sikerül megkedvelni. Lehet, hogy azért, mert meglepő módon kihagyták a sebzett detektív klisét, pedig Rookernek elég alkoholista feje van ahhoz, hogy elhiggyük neki. Különben próbálják kihasználni az írók a helyzetből adódó lehetőségeket, futja nekik pár poénra, és a kurvás jelenet is tetszett. Igen, ezúttal nincsen felesleges és jelentéktelen hősnő, csak egy mellékszereplő ribanc, de az legalább helyes. A cselekmény maga ezúttal is pörgős, unatkozni nem nagyon tudunk, láthatunk pár korrekt akciójelenetet is, de mégis mintha az alkotók folyton emlékeztetni akarnának arra, hogy ezúttal csak egy videofilmet látunk. A véres jeleneteken nagyon látszik, hogy művért használtak, az égő háznál látszik, hogy az igazából csak műfüst, ezenkívül a legelcsépeltebb stílusú, tévészínvonalú flashback-ek villanak fel folyton folyvást, és a zene hihetetlen rossz. Még akkor járunk a legjobban, amikor ilyen Gladiátor-szerű, de nagyon nem ideillő muzsika szól, amivel a drámai hangulatot próbálják sikertelenül megteremteni. És ismétlem, ez még a jobbik eset. A film legvége pedig először túlzottan szentimentálisnak majd inkább nevetségesnek tűnik, ahogy igazi B kincshez illik.replicant2.jpg

A bunyók is igencsak gyengék, semmivel sem múlják fölül egy akármilyen átlagthriller verekedős jeleneteit. Ez alól csak egy kivétel van, a film végén a két Jean-Claude Van Damme összecsapása. Ez például sokkal jobb, mint a Dupla dinamitban, de egyébként is tetszik; jó ötletre épül, szépen megkoreografált, a vágással sincs semmi gond, és talán még hangulatos is.

Mindent összevetve kapunk egy átlagos videófilmet nagyon rossz alapötlettel, korrekt kivitelezéssel és néhány jó ötlettel. És legalább nem olyan nézhetetlen, mint a Tökéletes katona 2.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása