Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A halál nyomában

2012. május 21. - Santino89

Van Damme felesége ismét meghal csakúgy, mint az Időzsaruban és a Maga a pokolban. Furcsa módon mégis ebben a direct to dvd filmben ábrázolják a legjobban ezt a helyzetet. Láttam mostanában pár filmjét, de még egyikben sem zokogott így. Ráadásul tőle azt várná az ember, hogy nevetségessé váljon egy ilyen jelenetben, de nem lesz az. Viszont most egy kőkemény akciófilmről beszélünk, ezért a jelenet teljesen váratlanul lövöldözésbe fordul. És jól van ez így.

wake of death.jpgA halál nyomában a legigényesebb Van Damme videós fimjei közül. Verekedés már nincs sok - úgy látszik erről végképp le kell mondanunk - de nagy öröm, hogy az akciók rendben vannak.  Szép a fényképezés, dinamikus, és az új évezred divatját követi a vágástechnika, még néhány kézikamerás felvétel is helyet kapott. Az akciójeleneteken látszik, hogy nem jutott sok pénz, de mégis próbálták kihozni a maximumot belőlük. Egy aktuális mozifilmhez persze nem mérhető a látványvilág, de egy átlag videós filmet, vagy akár Van Damme bármelyik eddigi videós filmjét simán felülmúlja. Vérből és kegyetlenségből is kijut nekünk rendesen, a fúrós kínzás valami elképesztően brutális, pláne ha belegondolunk, hogy ezt a pozitív szereplők követik el. Emellett nagyon sokat káromkodnak, szóval gyenge idegzetűeknek abszolút nem ajánlom a Halál nyomában-t. Ha elárulom, hogy ismét van egy rövidke szexjelenet, és Van Damme ismét mutogatja a seggét, akkor már erős lehet a gyanú, hogy ismét igazi B-kategóriás filmmel állunk szemben. És így is van, a motoros akciójelenet például annyira hihetetlen, hogy rendesen kilóg az egyébként elég realisztikus filmből. wake of death2.jpg

Jean-Claude kollegának jól áll ez a bártulajdonos szerep. Fizikálisan is alkalmas rá, és végig elegáns cuccokban akciózik. Szóval végre egy szerep, amiben elmondható róla, hogy hiteles. Kifejezetten tetszett az ötlet, hogy a film végén nem tudjuk meg, hogy vajon meghalt-e, vagy sem.

Az ellenfél ezúttal a kínai maffia, ami már ezerszer lerágott sablon ugyan, de legalább Van Damme nem harcolt még ellenük. Maga a történet is több helyen sablonos, de ennek ellenére teljesen korrekt: pörgős és hihető a cselekmény, jók az akciók, tehát úgy rendben van az egész. Ez a leginkább vállalható Van Damme videós munkái közül. Nincsenek benne olyan kirívó hibák, mint a Replikánsban, vagy a Maga a pokolban, és az akciójelenetek is sokkal igényesebbek. Ettől még nyilván nem lesz jó film a Halál nyomában, de egy erős közepes szintet elér. És már ez is valami. Aki nem hiszi, nézze meg a Vakvágányont.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

field64 (törölt) 2012.05.21. 19:53:41

Ezt a filmjét még nem láttam (vagy így is mondhatnám: ezt sem láttam még), de ha ezek szerint nem annyira szörnyű, akkor alkalmasint megtekintem. A TÖKÉLETES KATONA harmadik részénél tán már csak nem rosszabb...

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.05.22. 12:27:49

@field64: Van Damme direkt videós munkái közül inkább a Maga a pokol volt számomra egy kicsit is emlékezetes, de egyszer ezt is meg lehet nézni. Amúgy ne tévesszen meg a kritika pozitív hangvétele, ez attól még nem egy jó film, csak a többi videós szarhoz képest nézhető.

field64 (törölt) 2012.05.22. 19:53:41

@Santino89:

A MAGA A POKOL emlékeim szerint megvan a gyűjteményemben, de szerintem még nem láttam. (A cikked alapján legalábbis nem volt ismerős.)

Remélem, Van Damme-nak is comebacket jelent majd Stallone új filmje. Igazság szerint én már nem igazán emlékszem az előző FELÁLDOZHATÓK sztorijára, csak arra, hogy sok trottyos akciósztár volt benne egy rakáson [: ))], akik közül szerintem Lundgren volt fizikailag is a legjobb formában, és számomra az ő karaktere volt a legmegjegyezhetőbb. Mások persze ezt nyilván másképp látják.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.05.22. 23:21:51

@field64: hát ott nem a sztori volt a lényeg, finoman szólva.
pár hónapja néztem újra, és másodjára is ugyanolyan átkozottul jó szórakozás volt mint elsőre. Tutira ott fogok ülni a moziban a 2-nél is.
süti beállítások módosítása