Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Menedék

2013. június 24. - scal

Egy fiatal nő menekül. Egy férfi üldözi. Mit vonsz le ebből a szituációból? Klasszikus helyzet, ki lehet belőle hozni akármit. Mondjuk a férfi el akarja kapni, mert meg akarja ölni. Akkor persze a nő meneküljön meg, amúgy is szép, meg fiatal, könnyű neki drukkolni. De mi van ha a nő valójában egy tolvaj, és elvett valamit a férfitől. Úgy kell neki, miért nem figyelt, különben is a nő szép, meg fiatal, könnyű neki drukkolni. És ha a nő bűnöző, valami súlyosat követett el, mondjuk gyilkosság? Akkor vajon ki mellé állnánk? Úgy van, a nő mellé, hiszen szép, meg fiatal, könnyű neki drukkolni. Bezony... ez film pontosan ilyen egyszerű.

safehaven.jpg

Mindazonáltal ha menekülőfélben vagyunk ne felejtsünk el megállni egy öböl menti kisvárosban, ahol rögtön kapunk állást, ráadásul annyit, hogy egy egész faházat kibérelhetünk belőle, új életet kezdhetünk, eltűnhetünk üldözőink elől, és még papírok se kellenek hozzá, mert ez már csak így megy, ha valakinek forró a lába alatta  talaj. Az is lehet az igazi szerelem is itt talál ránk, de ha sokáig egy helyben tökölünk talán mégis inkább a hatóságok fognak előbb. És ezzel nagyjából el is mondtam mindent ami a film történetét adja. Esetleg a két ügyesen beépített csavar az ami kicsit jobb szájízt hagy a megtekintése után, de maradandó élményt ezek miatt sem fogunk érezni a film után akár csak egy nappal. Persze lehet a nők - célközönség - telesírják majd utána kispárnájukat, megveszik a regényt is amiből készült a mozi, el is olvassák, megint sírnak rajta egyet, azután visszamennek levest főzni és rosszabb esetben elábrándoznak rajta bárcsak ők is elmenekülhetnének egy ilyen... Menedékbe.

A film készítői bizony sokkal kacifántosabbak. Itt van rögvest a rendező úr, a nagy öreg Lasse Hallström, aki az utóbbi időben csak úgy ontja a filmeket magából, elég ha az utóbbi négy évre tekintünk vissza: Hacsi a leghűségesebb barát, Kedves John, Lazacfogás Jemenben, és a nemrég szintén bemutatott A hipnotizőr. De ő alkotta a Gilbert Grape, a Csokoládé, az Árvák hercege című filmeket is, az igazán intő jel azonban még 36 éve látott nap világot, Hallström jegyzi ugyanis a borzalmas ABBA filmet, ami még az idióta zenekarokról szóló filmek között is elrettentő hírnévvel bír. Szóval egy igazi lónyálgyáros kisiparos, aki a világ minden kincséért se térne le a megszokott útról a végén még hozzávágnának valami díjat, vagy szobrot, ez utóbbi meg nehéz ám, azt cipelni kell a sublódig.

Az író sem egy egyszerű forma, Nicholas Sparks. Az ember azt hinné ilyen bugyuta könyvet csak nő tud írni, de nem, Sparks egy igazi romantikus regényíró, akinek szinte összes könyvét filmre is vitték. Elég ha csak az Üzenet a palacban, a Szerelmünk lapjai, az Éjjel a parton, az Utolsó dal, vagy a tavalyi, a Szerencsecsillag bekúszik a tudatalattinkba. Legtöbbször közepes, vagy annál laposabb, faékszerű giccshalmaz, leöntve sziruppal, tessék egyed meg, ez a valóság a szerelemről, mert Ő aztán nagyon jól ismeri. Bevallom meglepődtem, hogy ez a fazon írta a Séta a Múltba alapját is, amely be is került minden idők legjobb ríkatós toplistámba, de hát tíz rossz regényre igazán juthat egy jó is, nem? Valahogy úgy tudom Sparksot elképzelni mint egy életre kelt Melvin Udallt, ő írt a szerelemről ilyen éterien, miközben azt se tudta eszik-e vagy isszák.

És akkor itt vannak a fantasztikus szereplők, akik közt olyan elemi erejű a kémia, hogy szinte felrobban a vászon. Már meg se lepődtem, hogy csupa alig ismert színész bukkan itt fel, velük könnyebb azonosulni, meg persze a gyártási költség elment az alapanyagra, meg a rendezőúrra. Julianna Hough - a főszereplőnk - egész helyesen néz ki, bár valamiért egy tízessel öregebbnek tűnik mint amennyi valójában. Hát igen. Aki a Footloose, meg a Mindörökké Rock sztárja, az ilyen neves filmekbe katapultálhatja magát, nagyon ütni nem tudom, mert ezen kívül nem játszott még semmiben. Barnán, szőkén cuki oszt jól van, nálunk a Barátok Köztben bukkannak fel nála durván jobb nők. Most kapcsolok, ezek csináltak a Footloose-ből egy remaket???

Josh Duhamel nagyszerűen egészíti ki Hough játékát, hülye kérdésekre hülye válaszokat ad, és értetlenül bambul a köztes időben. Duhamel miután túlélt három Transformerst és ő is bizonyított megannyi pocsék romantikus filmben, tökéletes választás volt eme film számára. Van két, keze, meg két lába, nem hiányzik a haja se, és bármikor levetkőzik félmeztelenre. Akinek pedig nem szóltak valamiért, hogy milyen filmbe is került az David Lyons mert ő eretnek módon színészkedik is olykor, - már ha az elbaszott ripacskodás ugye valamennyire mégiscsak színészetnek minősül.

Szóval egy szuper filmet kapunk, csak azt nem értem miért nem Valentin napra lőtték ezt be, tuti kasszasiker lett volna. Mondjuk amennyire elszaporodtak a nők ezen a bolygón van egy olyan érzésem, hogy így is az lesz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása