Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2013 legjobb és legrosszabb filmjei

2013. december 30. - Santino89

Ez az év nem kedvezett a blockbusterekre éhező nézőknek. A nagy szuperprodukciók rendre csalódást okoztak, és nem készült egyetlen igazán jó képregényadaptáció sem. De búslakodni azért nem kell, jövőre, meg pláne 2015-ben tobzódni fogunk a drága és látványos mozik hadában. Idén máshol kellett keresni az igazán jó filmeket, nem véletlen, hogy a 2012-es listámba 5 blockbusternek sikerült bejutnia, míg most csak egynek. Ennek ellenére nem volt ez egy rossz év egyáltalán, készültek jobbnál jobb alkotások, csak ez egy csendesebb esztendőt tudhatunk magunk mögött, ami nem is baj, így a nagy vihar előtt.

le-loup-de-wall-street-the-wolf-of-wall-street-25-12-2013-12-g.jpg

 

10.

Családi üzelmek

les-miller-une-famille-en-herbe-we-re-the-millers-18-09-2013-09-08-2013-4-g.jpg

Garantált a sok röhögés, és mellesleg az utóbbi idők egyetlen jó családi filmje. A színészek remekül mókáznak együtt, Jennifer Aniston pedig még mindig észveszejtően szexi, mint sztriptíztáncos, de azért 10-15 évvel ezelőtt még szívesebben néztem volna.

Legjobb jelenet: Hogyan smároljunk?

 

9.

Pain and Gain

no-pain-no-gain-pain-gain-28-08-2013-3-g.jpg

Michael Bay-t most még jobban utálom, mert kiderült, hogy ilyen jó kis filmeket is tető alá tud hozni. Napfény, dögös nők, segghülye testépítők, rengeteg dohány, és számolatlanul pörgő poénok.

Legjobb jelenet: A félresikerült rablások

 

8.

Star Trek 2

star-trek-into-darkness-12-06-2013-17-05-2013-13-g.jpg

Egyetlen blockbusterünk a listán. Szerencsére jobban sikerült, mint az első rész, ami ezek után tényleg csak egy felvezetésnek tűnik ehhez a kalandhoz. A színészek ügyesek, a tempó pedig szédítően gyors, miközben sikerült méltó maradni az eredeti sorozathoz.

Legjobb jelenet: Spock begurul

 

7.

Transz

trance-trance-08-05-2013-27-03-2013-4-g.jpg

Danny Boyle pofátlan filmje után garantált az eszelős fejfájás, legalább annyira szétkúrja az agyunkat, amennyire mi tennénk ugyanezt az anyaszült meztelen Rosario Dawsonnal. Szerencsére a csavaros történet baromi szórakoztató is egyben.

Legjobb jelenet: Rosario Dawson anyaszült meztelenül. Mi más?

 

6.

Fogságban

prisoners-09-10-2013-29-g.jpg

Nem is a mindenki által dicsért Hugh Jackman játéka volt rá a legnagyobb hatással, hanem az a végletekig nyomasztó atmoszféra, amely az egész vásznat átjárta, és annyira ütős volt, hogy megváltásként hatottak rám a filmszerű, hollywoodi fordulatok a történet második felében.

Legjobb jelenet: Sípszó a kocsi alól

 

5.

Django elszabadul

django-unchained-16-01-2013-8-g_1.jpg

Tarantino ezúttal a western világába tett egy kirándulást, és a korábbiakhoz képest semmi újat nem mutatott nekünk, sőt néhol még kifejezetten ízléstelen is volt, de legalább elkészítette pályafutásának egyik legszórakoztatóbb filmjét.

Legjobb jelenet: DiCaprio és Jackson kettesben beszélgetnek

 

4.

Gravitáció

gravity-gravity-23-10-2013-11-g.jpg

Az év legtöbbet ajnározott filmje egyértelműen és vitathatatlanul a legjobbak közé tartozik, és még csak nem is Bullock meg Clooney miatt, hanem mert olyan egyedien izgalmas és tökéletesen megvalósított túlélőthrillert láthatunk, amit sose felejtünk el.

Legjobb jelenet: Támad az űrszemét

 

3.

A Wall Street farkasa

le-loup-de-wall-street-the-wolf-of-wall-street-25-12-2013-4-g.jpg

A Nagymenők és a Casino tőzsdeváltozata, egyben az év legjobb vígjátéka, szatírája, társadalomkritikája. Lehengerlő tempó, fantasztikus DiCaprio, és Scorsese mester csúcsteljesítménye.

Legjobb jelenet: DiCaprio és a Lamborghini közötti távolság

 

2.

Napos oldal

happiness-therapy-silver-linings-playbook-30-01-2013-16-11-2012-9-g.jpg

Minden idők legjobb romantikus vígjátéka az imádnivalóan bolond Jennifer Lawrence-el, akinél végre méltó helyre került a Oscar, egy nemkülönben kiváló Bradley Cooperrel, és De Niro-val, aki végre jól játszik egy jó filmben. A történet pedig szerethető és intelligens.

Legjobb jelenet: Apa elbeszélget a fiával.

 

1.

Hajsza a győzelemért

rush-rush-25-09-2013-3-g_1.jpg

Szerethető, komplex karakterek, dráma, humor, férfiasság, dinamikus versenyek, jó zene, kiváló színészek, megérintő történet. Az év legjobb filmje

Legjobb jelenet: Az utolsó verseny

 

Amit még jó szívvel tudok ajánlani, sorrend nélkül:

Dredd, The Raid, A messzi dél vadjai, Gengszterosztag, Feledés, Szemfényvesztők, Don Jon, Croodék, A nyár királyai,  Az éhezők viadala 2

don-jon-s-addiction-don-jon-s-addiction-3-g.jpg

 

Különdíj:

A nagy szépség

la-grande-bellezza-22-05-2013-3-g.jpg

Bárhol, bármelyik listán elhelyezni ezt a filmet nagy sznobság lenne a részemről. Vagy túl kevés, vagy túl hülye, vagy túl fiatal vagyok még ehhez a művészfilmhez. Voltak benne nagyon jó jelenetek, gyönyörű a fényképezése, tökéletesen átjött a hamisítatlan olasz hangulat, és nem is untam halálra magamat. A figyelmet viszont mindenképpen érdemes felhívni erre az alkotásra.

 

A nálunk csak dvd-n, bd-n megjelent filmek közül pedig az alábbiak érdemesek a figyelmetekre:

Egy különc srác feljegyzései (The Perks of Being a Wallflower)

Az utolsó csavar (Clint Eastwood rajongóknak kötelező)

Sweeney (kőkemény angol akciófilm)

A sötét lovag visszatér 2 (már az első is jó volt, de a kettő együtt tesz ki egy teljes élményt)

Mama (az év legjobb horrora)

mama-mama-15-05-2013-08-02-2013-4-g.jpg

 

És végül jöjjenek a legrosszabb filmek, legnagyobb csalódások sorrendben a legkevésbé rossztól, a förtelmesen pocsékig:

10.

Vasember 3: A pánikbeteg és páncéltalan Vasember - akit a szőke rosszcsont kisfiú buzdító szavai gyógyítanak meg - megmenti a tisztalelkű hős amerikai elnököt, Gwyneth Paltrow meg harcos tűzamazonná változik.

 

9.

Szupercella: ezek ketten tényleg csak ennyire képesek együtt?

 

8.

Született gengszterek: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin minek égeti magát ilyenekben?

 

7.

Kényszerleszállás: Zemeckis visszatért az élőfilmek világába, de mintha mindent elfelejtett volna, hihetetlen, hogy ő csinálta ezt az unalmas, giccses alkeszdrámát.

flight-flight-13-02-2013-02-11-2012-11-g.jpg

 

6.

Lincoln: Giccs helyett egy száraz és vontatott mozit kaptunk. Kérdés, hogy így jobban jártunk-e?

 

5.

Parker: Van egy korrekt Statham akciófilm, erre jön Jennifer Lopez és szétszarja az egészet

 

4.

Drágább, mint az életed: John McClane mint moziikon éppen amiatt halt meg a szemünkben, hogy halhatatlan szuperhőssé vált, ebben a b-kategóriás tucatakciókban, amiben már Willist is csak utálni lehet.

die-hard-belle-journee-pour-mourir-a-good-day-to-die-hard-20-02-2013-14-0-10-g.jpg

 

3.

A nyomorultak: Fárasztó danolászás, énekelni nem tudó színészekkel. Anne Hathaway túl keveset szerepel ahhoz, hogy megmentse a filmet.

 

2.

A burok: van az Alkotnyatnál lejjebb

 

1.

Zero Dark Thirty: Az év legrosszabb mozija, az egyébként kiváló Jessica Chastain idegesítő alakításával, minden mondanivaló nélkül, minden kínos kérdést érintetlenül hagyva, egy végtelenül unalmas, a sivatagnál is szárazabb, a mikrós popcornnál sótlanabb, teljesen élvezhetetlen filmben.

zero-dark-thirty-zero-dark-thirty-9-g.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.12.30. 11:51:43

Nem büszkélkedhetem azzal, hogy olyan sok mindent láttam volna az idei felhozatalból.

Amit viszont most sem bírok szó nélkül hagyni, az a LINCOLN. Bár számomra nem volt különösebb csalódás, mert sajnos már megszoktam, hogy amikor Spielberg a nagy művész pózában tetszeleg, és MONDANIVALÓJA van, akkor többnyire rettenetesen dagályos, didaktikus és unalmas.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.12.30. 13:59:05

A Top10-el kb. egyetértek, csak a Transz lóg ki baromira, azt simán túlcsavarták, Danny Boyle meg rohadtul túlértékelt rendező.

A messzi dél vadjait és a Gengszterosztagot senkinek nem merném jó szívvel ajánlani :)

A Sweeney eléggé halovány, a Mama detto. Annál idén szinte csak jobb horrorok készültek. Még a Démonok közöttet is jobbnak tartom nála, pedig azt is hatalmas csalódásként éltem meg. Insidious 2, Gonosz halott köröket ver a Mamára.

A Zero Dark Thirty sem tartozik a lieblingjeim közé, de erősnek tartom ezt az első helyet a számára.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.30. 13:59:34

Lincoln nagyszerű, de akkor ezek szerint csak én gondolkodok úgy, hogy az amerikai bemutató szerint csinálok ilyen toplistát. Django, Lincoln, Napos Oldal, stb is az előző Oscar gálán vett részt, így azt a 2012-es évhez veszem. Magyar bemutató ide vagy oda... Eredetileg 2012-ben jött ki a film, akkor azt oda kell venni, legalábbis szerintem.

Mert tegyük fel van 2 film, ami adott év szeptemberében jön ki a mozikba az USA-ban. Az egyiket itthon is bemutatják, csak a következő év januárjában, míg a másikat nem mutatják be itthon a mozikban, de az is kitűnő alkotás. Mivel olyan világban élünk, hogy torrent stb... így az egyiket letöltöd megnézed, írsz róla, addig a másikra várnod kell a moziig, holott amúgy egy időben adták ki a két filmet.

Én így fogom fel, és ezért csinálom úgy a toplistát.

Családi üzelmeknél nem értem ezt a felhajtást :D jó-jó, de ennyire? :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.30. 15:44:28

Az enyémek:

legjobb akciófilm: pain and gain, dredd

legjobb vígjáték: másnaposok 3

legjobb sci-fi pacific rim

legjobb fantasy ebből nem volt sok, talán a hobbit 2, vagy a thor 2(?!)

képregényfilm vasember 3

remake riddick (mert folytatásnak azért nem nevezném)

folytatás gi joe sokkal jobb lett, mint a nagyon gyenge 1es volt

és
poszter: zombie boy a 47 ronin poszteren

Mi volt 2013 legnagyobb csalódása?
fast 6, nem lesz ebből már sose semmi normális. Farkas: nem sikerült kihozni belőle amit kellett volna.

David Sumner 2013.12.30. 15:52:39

Nálam jobban senki nem utálja azt az ír faszkalap John Moore-t. Ráadásul az én ellenérzéseim vele kapcsolatban 7 évvel ezelőttig nyúlnak vissza, amikor tönkretette egy mocsokszar remake-kel egyik kedvenc horroromat, az Óment. A Fox akkori stúdiófőnöke biztos nem volt magánál, amikor őt szerződtette. A DH5-ben semmi szimpatikus nincs: McClane 33 évesen, vérzett, félt, hogy meghal, persze ironikusan, Hans Gruber mellett az üvegszilánkok legalább akkora ellenségei voltak, de ment előre, miközben viccelődött és vérzett. Erre mit okád elénk ez a rőtszakállú, tehetségtelen barom? McClane lassan 60 lesz, de sebaj, ő Chuck Norris rokona, aki "Ki, ha én nem?" mentalitással ugrál magas épületekről, az esés közben konkrétan szétcsap egy üvegtetőt a testével, de meg sem sérül (Nem, a fia testébe fúródott szög kurvára semmi ahhoz képest, amit az első rész McClane-je egy ilyen kunszt után kapott volna.), hanem viháncol tovább. Ez nem Die Hard, hanem egy tucatakció, amire már nem is emlékszem, csak az ilyen fizikai képtelenségekre, meg faszságokra.

Majd, ha van rá igény, elmondom, jelenleg mi lehet a 6. rész sztorija...

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.30. 17:55:40

@lisztes: A Transz nem olyan egyszerű, mint a Senki többet, de legalább szórakoztató :)

Mi bajod volt A messzi dél vadjaival?

A Sweeney meg egy egyszerű, de kemény akciófilm, ütős akciójelenetekkel, mi lenne a baj vele?

A tökfelesleges, Gonosz halott remakenek nem sok kellett, hogy menjen a csalódáslistába, a Démonok között mellé. A Mama se eredeti, de legalább parás, meg azt a flashback jelenetet sose fogom elfeledni.

A Zero Dark Thirty már csak a politikai tartalma miatt megérdemel egy első helyezést, de azért segített ebben a pocsék kivitelezés is. Nekem egyetlenegy filmet sem volt olyan nehéz végignéznem idén, mint ezt, úgyhogy garantált az első hely.

@REMY: Magyarországon élünk elvileg, a sajtóvetítéseket, mozibemutatókat mind ebben az országban látjuk, (kivéve Lisztest, ő átruccan néha a tótokhoz), és ebben az évben látjuk. Kamerás minőségű torrentekre a magam részéről nem vagyok kíváncsi, így az itthon mozikba kerülő filmekről szólnak a toplisták (a retrospektív toplisták is egyébként). Nem látom értelmét a külföldi bemutatók észben tartásának. Itt élünk, itt járunk moziba, itt van lehetőségünk filmeket nézni.

@doggfather: Tényleg a Fast 6, meg a Farkas is gyengék voltak, rákerülhettek volna a negatív listára. Mondjuk talán nem volt akkora csalódások, figyelembe véve, hogy a Fast5, meg az előző Farkas se tetszett egyáltalán.

@David Sumner: majdnem megkérdeztem, hogy ki a faszom az a John Moore? Utáljuk mi is becsülettel, és ez sose fog megváltozni. Az általad említett problematika azért már a negyedik részben is fennállt, de attól még nincs és nem lehet bocsánat az 5.-re.

Mi a 6. rész sztorija?

Egyedül arra lesz jó, ha lesz 6. rész, hogy akkor van az első trilógia, meg a második, és a másodikat senkinek se kell megnéznie.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.30. 18:07:23

@Santino89: de 2013ban mindkettő számomra csalódás volt, még akkor is ha az előzőek alapján várható volt mindkettőnél. :S

David Sumner 2013.12.30. 18:14:18

@Santino89: Fennállt, de annyira még nem szabadult el az őrület, mint az ötödikben, ahol McClane már lassan Superman. Persze, attól még nem lesz jobb a negyedik, ami egy családbarát blockbuster a sok akkori és mai megaszar tengerében.

A sztori az lesz, hogy a Nakatomi Toronyház ostromának 30. évfordulóján Tokióba hívják McClane-t ünnepelni, és hogy-hogy nem, azt az épületet is megszállják a terroristák. Újabb Gruberről nincs infóm. Szóval ez egy rohadt nagy másolat lesz, kicsit mint a Sikoly 4. az eredetihez, de a negyedik rész legalább viccesen önreflexív volt. És a 6. rész írója vissza akarja hozni Zeus-t is, mert szerinte McClane és ő tartják a kapcsolatot New York óta. Aha, amikor 2 részen át mellőzték. Különben is az a színes bőrű, akivel McClane szoros kapcsolatot ápol, és akivel tarthatta is a kapcsolatot (ld. Die Hard 2.), az Powell, csak hát őt nem egy sztárszínész játssza.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.12.30. 18:23:54

@Santino89: A messzi dél vadjaiban egy new yorki-i szabadbölcsész gondolatait adják egy 6 éves kislány szájába... Ezt csak azok tudják értékelni, akik életükben nem léptek még le a betonról.

A Gonosz halott remake nem volt tök felesleges, mert nekem jobbat tetszett, mint a Raimi féle verzió, ami felett már eljárt az idő. Ráadásul nem szolgaian követték az eredetit... Sőt, kijavítottak benne egy-két hibát is.

Sweeneyhez: lisztesmegmondjaatutit.blog.hu/2013/08/05/sweeney_a_torveny_ereje_lisztes_megmondja_a_tutit

A Zero Dark Thirtyben az utolsó fél óra azért elég jól meg volt csinálva.

A Die Hard 6 sztorija pedig a pletykák szerint Japánban fog játszódni, ahová a Nakatomi vállalat hívja meg valamiféle jubileumi ünnepségre McLane, aki anno megmentette a túszokat.

@REMY: Szerintem nem az számít, hogy melyik évben készült a film, hanem az, hogy nálunk mikor mutatták be.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.30. 22:43:46

@Santino89: Én sem utazom kamerás cuccokban. Nincs az a pénz, hogy abban toljam le az adott filmet.

Amúgy meg nyilván elfogadom ezt a toplistát is, mert érthető. Viszont nem mindenki tud sajtóvetítésekre járni, ugyebár a vidékiek elmehetne a 'csába ebben az országban.... így elég nehéz év végén normális toplistát összehozni. Tehát úgyis várnom kell néhány filmre, amire már nem futotta, akkor meg inkább az Amcsi bemutatót veszem figyelembe.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.31. 12:55:22

@David Sumner: Ez borzalmasan hangzik, ha megvalósul, remélem a bukás ideje is eljön.

@lisztes: Nekem ez nem jutott eszembe, mikor láttam a filmet, és újra is kéne néznem, hogy állást tudjak foglalni.

Lehet, hogy nem olyan jók az effektek a régiben, mint az újban, de legalább nem is csak egy sima, fantáziátlan torture ponr, mint az új. Most komolyan ettől lesz jó egy film, hogy valaki szétvágja a nyelvét, csonkítja magát, meg esik a vér. Minden feszültségkeltés, félelem, meg átélés nélkül. Szomorú inkább, hogy ez lett a horrorból.

Amúgy miért a fb oldal van a neved mellett? Miért nem rögtön a forrásoldal, és akkor ott már lehet olvasni is lájkolni, stb?

Jah, az utolsó fél óra. Persze, csak az odáig vezető két óra nem ér annyit, hogy kivárjam. Vagy bárki kivárja.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.31. 12:57:05

@REMY: Sose laktam vidéken, úgyhogy ezt a problémát annyira így nem tudom átérezni, de persze, csináld ahogy jólesik. Sok oldal sznoboskodásból (nem rád gondolok), amúgyis csak a külföldi premiereket veszi figyelembe, szerintem azzal sincs gond.

David Sumner 2013.12.31. 13:19:56

@Santino89: Elég szar, hogy egy olyan nagy múltú és egy olyan kezdetben patinás szériának, mint a Die Hardnak ilyen véget kell kívánni, és még szarabb, hogy közben teljes joggal lehet ezt kívánni a franchise-nak. Nagyon nagy kár érte.

Az ötödik anyagilag Amerikában bukta lett, de mivel nemzetközi piacon sokkal jobban teljesített, simán lehet és szerintem lesz is egy újabb meggyőződés nélküli epizód, ez lesz a hatodik. Nemrég olvastam Vajnával egy interjút, aki szerint (a mi jól értesült kormánybiztosunk, ugye...) a színész csak akkor mond igent egy újabb részre, ha a pénz mellett jó a történet is. Aha, persze, Bruce apánk biztos az ötödik rész fantasztikus cselekménye miatt írt alá. Nem, hanem azért, mert sztárgázsit kapott érte, és a 92 milliós filmből eleve a 67 milliós amerikai bevétel fele visszakerült a Foxhoz, ami még kevesebb tiszta haszon, plusz még abból is le van szerintem fölözve Bruce-nak a bevétel egy bizonyos százaléka, hiszen ő A-listás megasztár, ők meg szeretnek elkérni ilyen százalékokat. Kurvára nagy szerencséje van a filmnek a világ többi részével, de ha a hatodik is egy elcseszett utánzat lesz, imádkozom, hogy már azzal se legyen mákja. Bár a Die Hard márkanév elég erős húzónév, Magyarországon pl. kiváltképp az, szóval talán mégsem hasal el a következő sem, de bárcsak. Bárcsak! (Amennyiben tényleg béna lesz.)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.31. 13:23:13

@David Sumner: Mondjuk a legnagyobb szívás az lenne, ha végre összeszednék magukat, tényleg lenne egy régi idők színvonalára emlékeztető forgatókönyv, és azzal buknának el.

David Sumner 2013.12.31. 13:35:57

@Santino89: Szívás lenne abból a szempontból, hogy ma már nem készülnek a fősodorban ilyen filmek, és az olyan filmek nézői tényleg nem fizetnének érte, szóval maradni fog a mostani atomgagyi, sebezhetetlen irányvonal.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.12.31. 15:14:11

@Santino89: Tökéletes lenne. Legyen egy fasza forgatókönyv, legyen ismét színvonalas a film, DE bukjon meg a pénztáraknál. Legalább nem lenne folytatás, de mi, rajongók jól szórakoznánk rajta.

Ez lenne a legjobb forgatókönyv az élettől.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.31. 17:17:40

hogy az istenbe tud ennyi hozzáértő jólértesült filmkedvelő ekkora marhaságot leírni... komolyan mintha magamat olvasnám

Oldfan 2013.12.31. 18:46:16

@scal:" hogy az istenbe tud ennyi hozzáértő jólértesült filmkedvelő ekkora marhaságot leírni..."

A gyakorlat teszi...:)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.01. 20:46:38

najó csak nem bírom ki:

szóval a Zero Dark 30-ről egyedül itt hallom és olvasom mennyire egy mocsokszar film, mindenki dicséri, különösen Chastain alakítását, direkt leszedtem és majd megnézem mert van akinek Ez az év filmje - egyedül azért van bennem ellenérzés, mert túl direkt ez, hogy Bin ladent kinyírják aztán véletlenül gyorsan meg is filmesítik - hogy így nyírták ki, higgyük el télleg kinyírták

Lincoln - egyre kevésbé hiszem azt, hogy te szereted az életrajzi filmeket, Spilberget én szeretem, szal ezt is meg nézem most márrr, de nem hinném hogy annyira rossz hogy a Burokkal szerepeljen egy lapon

Kényszerleszállás - tiszta LOL hogy ez a film nem jött be neked, mert ha csak a vége, akkor oké, ne értsünk mindenben egyet, de hogy az egész filmben nem találtál szépséget... - még egy film ami tetszik, és nem tudom - legalábbis egyelőre :D - ráhúzni az életemre

Vas3 - bárki más rendezi nem lenne neked ez akkora csalódás, te nem a Vas3-ban hanem SénBlekben csalódtál (a BektuBlek együttes frontemberében), az egyesnél nem volt jobb, de a kettesre köröket ver, komolyan nem tudom mit vártál, a kiskölyök meg totál helyes és okés volt, nem tom miért ennyire elképzelhetetlen, hogy Tony Stark megnyíljon egy gyereknek, lehet szeretne már egyet, csak a nagy Vasemberkedésben ez kimaradt, elvégre a korban már benne van

no így hirtelenjében ennyi

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.01. 22:23:36

@scal: Csak ennyi? Mi van veled, beteg vagy? :D

A Kényszerleszállásnak a vége valóban pocsék, odáig csak halál unalmas.

Zero Dark Thirty. A sznobok sznoboskodnak, nekik hadd legyen ez az év filmje, ugyanúgy szenvedtek alatta, mint én. És a filmmel kapcsolatban rengeteg negatívum nem csak ízlés kérdése, elég ha abba gondolunk bele, mennyire furcsa volt, ahogy Bin Laden halálát tálalta nekünk a sajtó.

Jól hiszed, kifejezetten nem szeretem az életrajzi filmeket, ahogy a katasztrófa filmeket sem szeretem, és a romkomokat sem szeretem. De legalább most nem önéletrajzit írtál ;)

Nem megnyílik egy kiskölyöknek, hanem egy mondatától meggyógyul. Oké, hogy a Disneyé a Marvel, de ez nem túl sok egy kicsit? A trilógiát meg nézd meg szépen újra, ideje felfrissíteni az emlékeidet. És persze, csalódtam Blackben. De a Vas3 miatt csalódtam benne. És ne magyarázz bele kérlek megint ilyen légből kapott dolgokat, hogy Stark szeretne gyereket. Akkor majd a négyesben legyen egy félig tűz gyereke páncélban, és lehessen hozzá kapni szagos kártyát is, és akkor teljes lesz az élmény.

A képregényfilm nem volt ilyen mélyen 2007 óta, remélem jövőre megint lesz egy olyan éve, mint 2008-ban volt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.01. 22:32:33

@Santino89: én emlékszem rá mikor olvastam a halálát (tök érdekes, hogy beégett) épp a dolgom végeztem a szegedi MM wc-jében :D és közben olvastam a Metróban - diplomaírás közben volta, olyan 2011 boldogabbik felében (vagyis valamikor február-március-április környékén)

2007-ben mik voltak képregényfilmileg?

szerintem Stark akarna gyereket, hány éveset játszik? 30? 40? mennyire gáz már hogy Supermannak, Batmannak sincs kölyke, pedig a korban benne vannak, vagy szuperhősöknek gyerekük se lehet, nem csak sidekickjük?

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.01. 22:47:54

@scal: Batman valszeg csak Robinnal üzekedik, melegeknek meg sose lesz saját közös gyerekük. Supermannek vót kölyke abban a remek Superman visszatér c.filmben, vagy az nem jött be?

2007-ben? Pókember 3! Addigra fulladt ki a képregények első hulláma, hogy aztán jöjjön a Vasember, A sötét lovag, és a Hellboy 2 2008-ban.

ujvareg 2014.01.03. 07:36:42

na és hol a Sharnado? Az év katasztrófafilmje volt.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.03. 09:46:35

@ujvareg: egyik kolléga készített róla videót: filmbook.blog.hu/2013/10/19/filmkritika_94_capavihar

nekem ennyi pont elég is volt belőle.

ujvareg 2014.01.03. 09:54:37

ááá muszáj megnézned, hidd el hihetetlen... én is olvastam a kritikákat, és épp emiatt néztem meg.
És tetszett, pont amiatt amilyen. Olyan dolgok vannak benne, amit szerintem dirrekt csinálnak... Ja a film los angelesben játszodik, hollywood stb... és az egyik szereplő beszól benne, hogy el kell hagyjuk Kansast :D :D De az is jó, hogy bevágnak japán katasztrófákról archív felvételeket, mintha senkinek se tünne fel az utcán levő japó feliratok meg táblák, amikor a film los angelesben van... percenként van valami fizika ellenes benne, sztem szórakozásnak hibátlan :D

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.04. 19:25:25

A Napos oldal az 500 nap nyár lába nyomát sem csókolhatja meg, ha már legjobb romantikus vígjáték. :D

Pain&Gaint elvből nem néztem meg, Kényszerleszállás meg unalmasnak unalmas, de giccsesnek azért nem nevezném, szerintem a sztori összességében rendben van. Vasemberen meg baromi sokat röhögtem, szerintem az a film nem akarja komolyan venni magát, úgyhogy nem is igazán értem, amikor a kritikák megpróbálják komolyan venni.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.04. 22:32:17

@danialves: az 500 nap nyár nem romantikus vígjáték, nem használja a műfaj bevett kliséit. amúgy jó film, de nem annyira, mint a Napos oldal.

és milyen elvi megfontolás alapján?

a vége nagyon giccses, amikor a tárgyalás van. a filmes szótárban a giccs mellett ez a jelenet lehetne, olyan szinten giccses.

én nem akartam komolyan venni. és röhögtem is, csak nem annyit, amennyit elvártam volna. Shane Black nagy kedvencem és a minimumot se hozta amit vártam tőle.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.04. 22:49:19

@Santino89: Pont azért szeretem, mert nem használja a műfaj bevett kliséit. Romantikusnak romantikus, vígjátéknak vígjáték, azért valahova be kell sorolni, nem?

Igazából az egyik elvi megfontolás Bay volt, a másik meg az, hogy amit úgy ajánlgatnak (nem te, hanem mások), hogy nem nagy szám, de jó kis film ez, vagy "Bayhez képest jó", arra kár időt fecsérelnem. (Legutóbb a Sherlock Holmes kapcsán tanultam meg ezt.) Lehet, hogy tök jól ellennék vele, és nem kizárt, hogy megnézem valamikor, de annyira nem érzem szükségét.

Lassan 1 éve láttam, úgyhogy már inkább csak történetileg emlékszem a végére, de szerintem egy jelenettől még nem lesz valami giccses, és összességében az egész film meglehetősen visszafogott volt.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.01.04. 22:57:02

@danialves: ezen nem fogunk összeveszni, de ha mindenképpen műfaji címkét, akkor a manapság divatos dramedy kifejezés inkább illik rá, mint a romantikus vígjáték, mert ezt alapból a klisék miatt nevezzük így. meg ha már itt tartunk annyira ne is romantikus és nem is vicces, az ereje inkább életszerűségében, eredetiségében, lazaságában, frissességében, meg persze a jó színészi alakításokban van, nem poénokban, meg hogyan jöttünk össze storyline-ban félreértéssel, nagy vallomással, kibéküléssel, happyenddel.

én meg aszittem a magyar áldozatok miatt mondod, olyan komolynak tűnt :)

egy pocsék jelenet is tönkretehet egy egész filmet. itt persze erről szó nincs, a repüléses jelenet után ez úgy unalmas ahogy van.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.05. 00:28:19

@Santino89: Akkor felőlem legyen dramedy, inkább azon vesszünk össze, hogy jobb volt-e, mint a Napos oldal. :D

Nem tagadom, tönkretehet, inkább az ellen tiltakoztam volna ezzel, hogy ettől az egész film már giccses lesz. (Nálam egyébként pont akkor lett értelme az egésznek, mert addig fogalmam sem volt, mire akar kifutni.)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.09. 11:16:08

azóta megnéztem a Wall Streetet, (kritikámból elég egyértelmű mennyire tetszik)

a Don Jont - jónak jó volt, de azért kisebb csalódás, és azt hittem nem csak kaparássza a felszínt, és bevállalósabb lesz ha már egy ilyen témát választott, és Julianne Moore, te jó isten, nekem a vége majdhogynem totálisan szétszarta az egész addig felépített mozit

Pain & Gain - hát ezt én tuti nem tettem volna be a 10 legjobb közé, ebben nekem semmi vicces nem volt, vontatott baromság, Bay maradjon a kaptafánál, ez meg nem vígjáték, hanem valami szatíra, csak egyesek nincsenek tisztában a fogalmakkal :p belóbálják itt az átlagnézőt, hogy ez a tavalyi év egyik legjobb vígjátéka, közben meg 20 perccel rövidebb lenne ha nem lenne benne ennyi lassítás

Transz - jó volt, de nem a csavarok miatt, (sajnos kitalálható volt belőle nagyon is sok) inkább a képi megvalósítások, zene, vágás miatt, és ROSARIO DÓSZON TEST-RÉSE miatt - az biztos, hogy egyszer még megnézem (Dawson rését is) mertt csomó minden szerintem másodjára tisztul le, de azért nem egy Eredet

Szemfényvesztők - ez talán jobban tetszett a Transznál, csak nem tudtam azonosulni, meg az elején tök jól elmagyarázták az első trükköt, aztán ezzel is elszálltak. A tökéletes trükk trónja, de még a Mágus sincs veszélyben.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.03.31. 03:03:08

családi üzelmek is kipipálva, maximálisan egyetértek, remek vígjáték, és még tartalom is van benne, wow, szinte megjött a kedvem családot alapítani :D

akkor maradt utoljára a Fogságban

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.04.05. 01:19:43

@scal: egészen eddig, nem volt rossz a Fogságban, kb mintha a Zodiákus folytatását láttam volna

megtanultak Fincher filmet készíteni (azonban SPOILER!!!! hogy az öregasszony volt a ludas ordít az elejétől :D, én totál más fordulatot vártam, pl hogy Loki detekív a hunyó, és csak beképzeli az egészet... igazából kurvára nem vágom miért hívták Lokinak, ez egy gyakori név? nem utalt semmire, hogy megtévessze, vezesse a nézőt?)
süti beállítások módosítása