Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Robotzsaru IMAX 2D

2014. február 06. - lisztes

Lehet, hogy nem én vagyok a megfelelő ember arra, hogy "kritizáljam" ezt a filmet. A blogon a hét folyamán megjelent cikkekből a szemfülesebbje leszűrhette, hogy Santino kolléga a téma szakértője, nekem se különösebb háttértudásom, se kellő rajongásom nincs Robotkopó felől/iránt. Még mielőtt mindenki a szívéhez kapna: láttam az eredeti trilógiát. Most pedig, hogy mindenki megnyugodott: olyan mocsok régen, hogy nem emlékszem túl sok mindenre. De talán jobb is ez így. Talán hasznos lehet egy olyan ember véleménye is, aki az ország lakossága nagy százalékának reprezentálja a Robotzsaru-ismereteit. Mert ne áltassuk magunkat: a legtöbben azt sem tudják, hogy eszik-e, vagy isszák.

Robocop.jpg

Most, hogy sikeresen felosztottam a világot két részre (Roborzsaru fanok és azok, akiknek a k*rva anyját) és megbánóan meggyóntam, hogy én az utóbbiak közé tartozom, nézzük, mivel kecsegtet az egyszeri mozinéző számára a trendire és tizenéves-kompatibilisre programozott legújabb bádogember kaland? Ami természetesen egy eredettörténet - a szakzsargonnal élve "reboot"... A sztori ismertetése merüljön most ki annyiban, hogy Alex Murphy hadnagyot jól megmerénylik, de az OmniCorp nevű robotgyártó cég megmenti az életét és csinál belőle egy félig robot, félig ember hibridet, amivel ki tudják kerülni a szenátus által elfogadott robot-ellenes javaslatot...

"Itt én vagyok a törvény"

Akár Murphy hadnagy szájából is származhatna az idézet, de természetesen Dredd bíró örökzöld egysorosát idéztem be. A téma pedig: hol helyezkedik el José Padilha (Elit halálosztók 1-2) filmje a "szuperhős univerzumban"? Csipáztuk, amiért leporolták Dredd sisakját és vérrel festették újra, még ha a büdzsé szűkös keretek közé is szorította a sztorit. Alex Murphy kalandja ugyan nem annyira véres (lehetett is aggódni a PG-13 besorolás láttán), de ez egyáltalán nem zavaró. Azt hinné az ember, hogy megérezzük a hiányát, de tulajdonképpen ott van az, csak kevésbé látszik. A kamera amúgy sem pironkodik annyira, mint mondjuk a Z világháborúnál.

robocop2014.jpg

Ha már reboot, akkor helyezzük el valamerre ezen a skálán is: leginkább a 2005-ös Batman: Kezdődiket juttatta eszembe a sztori alapváza. Persze alapvetően máshová fut ki a dolog és a thriller elemek helyett is inkább az akció dominál, de a krimi szál ugyanúgy jelentős és az ellenlábasok is hasonló felállásban láballnak ellen. Amúgy is ezer meg egy helyen "idéződik" meg Batman karaktere: maga a tény, hogy feketére festik a páncélját, mert az a módi (Does it come in black?), vagy Gary Oldman és Michael Keaton szerepeltetése... Azt mindenképp ki kell hangsúlyoznom, hogy ha egy olyan zseniális filmet juttatott eszembe, mint Nolan első Batman kalandja, ott nagy baj már nem lehet.

"Mi a f*szom az a zinternett?"

Nézzük meg a technikai dolgokat: Negatívumként két dolgot említenék meg. Egyrészt a villámgyors adatbehívásos maszlag, amivel címszereplőnk az összes kamera képét képes elemezni 2011-ig visszamenőleg, felismerni az arcokat, összerakni a kirakós darabkáit - ha ilyen technika létezik, akkor azt már korábban is használhatták volna ezer másik helyen... A másik pedig a néhol kifejezetten gyenge CGI: különösen a végső nagy harc a lépegető robotok ellen (ami egyébként elérhető a neten - mondjuk ITT például). Túlságosan össze-vissza, túlságosan számítógépes játék érzete van. Rohadtul nem hiányzott bele. És még az IMAX vásznon sem mutat szebben, sőt, mintha csúnyább lett volna.

robocop-2014-06.jpg

Szerencsére pozitívumokból is akad. A forgatókönyvírók felvetnek/újra elővesznek pár érdekes kérdést: meddig lesz valaki ember, hol kezdődik a robotlét? Nem csak megpedzegetik a témát, hanem elég mélyen beleássák magukat, ami persze az akciók "rovására megy", de én örültem, hogy nem a 246. "csak a látvány a fontos" filmet kellett néznem. Egy ponton a Gary Oldman által megformált orvos (Dr. Dennett Norton) a különböző hormonok és neurotranszmitterek (konkrétan a dopamin) szintjével játszadozva "állítja be" Murphy érzelmi szintjét, csinál robot módjára viselkedő valamit az érző lényből. Szerintem zseniális húzás volt ezt így bemutatni.

"Látni akarom milyen vagy belülről!"

Aztán ott van még az egyébként PG-13 besoroláshoz képest kicsit erős élő szövet fémváz nélkül. Én legalábbis egyszerre szisszentem fel, fintorogtam és bámultam tátott szemekkel, miközben Dr. Norton főhősünk agyát műti, vagy amikor meglátjuk a fémborítás alatt, mi maradt az emberből... Örülök, hogy ezt sem vették félvállról, így bőkezűen oszthatom a dicséreteket is: a lehetőségekhez képest korrekt magyarázatokat kapunk a miértekre, sőt, láthatjuk, hogy mivel emésztő rendszere az nincs, hogyan "táplálkozik", vagy hát... hogyan cserélnek benne olajat ugyebár... Az is remek húzás, hogy a tüdőket megtartották, hiszen ha valamire, hát oxigénre nagy szüksége van az agynak (a könnyen hozzáférhető cukrokon kívül). Szóval minden áltudományos magyarázatot egybevetve egyáltalán nem fájdalmasak az ezekre fókuszáló jelenetek.

Gary-Oldman-and-Joel-Kinnaman-in-RoboCop-2014-Movie-Image.jpg

"Én tudom kivagyok! Egy csávó aki egy csávót játszik, aki egy másik csávót játszik!"

A színészek terén egyáltalán nincs okunk panaszra. A címszereplő Joel Kinnaman ugyan (még) nem szupersztár, de Robotzsaru karaktere is Dreddéhez hasonlóan nagy alázatot kíván, hiszen nem látni túl sokszor az arcát. Gary Oldman kapott még fajsúlyosabb szerepet, rá most sem lehet semmilyen panasz. Michael Keatonra kapásból rávágnám, hogy 1) ripacskodik, 2) ugyanazt a figurát hozza, mint a Pancser Policeban: aradszkylacisan pattog jobbra balra, közben meg vigyorog, mint a tejbetök. Ennek ellenére nem lehet rá haragudni, mert pont ez a harsányság az, ami egy kicsit feldobja az unalmasabb részeket. Murphy társából, a szőke nő Anne Lewisből meg csináltak egy fekete csávót és átkeresztelték Jackre a politikai korrektség jegyében.

A magyar változat nem sikerült rosszul. Talán nem mindenki a megszokott hangján szólal meg, de olyan eget rengetően kirívó orgánum nincs a csapatban. És ha már a hangoknál tartok: szerencsére megidézték az eredeti film fülbemászó főtémáját is, ugyanakkor nem használták túl. Külön piros pont a rendező úrnak a szándékosan oda nem illő zenei aláfestésekért a harci jeleneteknél. Szerintem briliáns, én is előszeretettel alkalmaznék ilyesmit, ha filmrendező volnék :)

movies-robocop-01.jpg

Szóval mire kell számítani az új Robotzsaru filmtől? NEM agyatlan látványorgiára, hanem egy ügyesen összerakott 2 órára, ami nem átall gondolkodásra is késztetni és amolyan josépadilhásan odabökni a korrupt vezetőknek, a pártatlannak épp nem nevezhető médiának, no meg társadalmunk mindenféle más betegségének. Így lett 2 órányi mozizás alatt a "valószínűleg egynek elmegy majd" filmből "egy korrekt, mindenképp megnézésre ajánlott" alkotás. Viszont az IMAXet nem nagyon tudom ajánlani, 3D nélkül valahogy nem az igazi, az meg nem tudom, hogy megér-e annyi plusz pénzt, hogy egy kicsit nagyobb vászonról lássa az ember a filmet. Ráadásul gyakoriak a kézikamerás megoldások is, szóval az első 3-4 sort semmiképp sem javaslom, mert lóf*szt sem fogtok látni a film nagy részéből.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.06. 00:29:03

ejha, én mondjuk vártam egy ilyen csavart - hétfőn kiderül

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.02.06. 00:35:54

Na, majd én megnézem magamnak. Nálam óriási nagy baklövés, hogy PG-13... Úristen, miért? Elveszik az egésznek a varázsa. Egy nagy CGI az egész, ahogy elintézik Murphyt. Ne már... bullshit.

Van egy apró sejtésem arról, amit kapni fogok tőle a mai napon. Valószínűleg nem fogom azt mondani rá, hogy rossz, stb... de egyszerűen nem fogom elnézni neki, hogy egy tágabb réteget céloztak meg a filmmel. Nyilván pénz meg anyám kínja, de baszki... ha egyszer valamit felépítettek, akkor miért kell lerombolni? Mindent elbasz a pénz...mindent.

Na, de majd visszatérünk rá este.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.06. 08:07:28

nem santino ment a sajtóvetítésre?? hogy hogy??

2014.02.06. 14:13:56

Ajj, nekem így se tetszik előzetesen, maga a figura van elb*szva szerintem, a kéz, a fej, a ruhaszerű páncél, nem néz ki robotszerűnek, olyan, mint egy menő taktikai ruházat, nem látom benne a robotot, és így az egész alap inog tőle. Az eredetiben mennyire jól nézett mi már a robottest, meg mikor ott Weller levette a sisakot, marha jó volt látni, hogy ez csak arcszerű bőrdarab a gépre erősítve, itt ez hiányzik. Azért megnézem, de nem fűzök hozzá nnagy reményeket.

Laciii 2014.02.06. 15:21:45

@shitgun:
Ott pont, az egész nem robotszerű (vagy csak öregek vagyunk és a 13 évesek már így képzelik el a robotokat).
A kéz viszont súlyos baki, túl emberivé teszi.

2014.02.06. 15:30:11

@Laciii: tényleg a kéz a leggázabb, hol a logika abban, hogy megépítenek egy csillió dolláros ember-robot hibridet, aminek a fő tulajdonsága az, hogy ellenállóbb és erősebb az embernél, erre ember kézfeje van, amit ha ellőnek, akkor fuccs az egész koncepciónak, meg ugye a robotkéz gecó erős, a saját meg nem, így ha félre akar dobni egy kéttonnás kocsit, akkor az egyik keze olyan, mintha ott se lenne, fail. A kritika alapján értem, hogy a koncepció itt az emberszerű robot, de ez így akkor is egy tré megvalósítás.

Macropus Rufus 2014.02.06. 16:55:29

előttem szólókkal értek egyet. A régi robot sokkal robotabb volt. Annak még a fején is látni lehetett (amikor nem volt rajta a sisak), hogy olyan mindha a bőr csak rá lenne húzva a fejre. Itt meg olyan mindha a páncél lenne a fejre húzva. Mind egy baromi jó taktikai ruha (ahhogy feljebb már említették)
A kéz meg gáz. Arra nincs mentség, és magyarázat.
Az úgy rossz ahhogy van.

ez itt a feje a régi robotnak:
www.cyberpunkreview.com/images/robocop23.jpg

valahogy robotabb mint a mostani:
www.hollywoodreporter.com/sites/default/files/2013/09/robocop_screen_grab_a_l.jpg

ez olyan mint egy sisak.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.06. 17:38:51

@shitgun: hát azt nem tudom amúgy, hogy nem-e csak élőszövet van a fémvázon, és akkor lehet erős az ember keze is :)

az első rész egyik legbrutálisabb szövege, amikor örömmel jelentik, hogy sikerült az egyik karját megmenteni, erre a főnök még lebassza őket, hogy vágják le a picsába, mert abban maradtak, hogy mindene protézis

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.06. 18:38:50

@doggfather: maradjunk annyiban, hogy egyeztetési problémák adódtak.

@scal: "sikerült az egyik karját megmenteni, erre a főnök még lebassza őket, hogy vágják le a picsába, mert abban maradtak, hogy mindene protézis"
bizony, az egy nagyon erős jelenet.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.06. 20:25:32

@Santino89: amúgy nekem kedvencem az a yuppie srác :D

RoboCopnak minden jelenet erős véleményem szerint, és egyáltalán nem öregedett ez a film (ellenben a TR-el) nyilván mert kevésbé sci-fis, mármint nincs annyi puppet, special jelenet stb. olyan mint egy jó bor, minél öregebb annál nemesebb

nagyon kíváncsi vagyok az újra most már

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.06. 20:32:14

@scal: bármennyire is szeretem ezt a filmet, szerintem sokkal többet öregedett, mint a Total Recall, ami persze annak is köszönhető, hogy jóval alacsonyabb kötlségvetésből készült. Annyira nem sci-fis ez a film, hogy mindenki 100%osana '0-as évek divatjában öltözködik, olyan a frizurája, meg ott van ugye a stop motion effekt, meg a festett városkép. és ez a jövő :)

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.02.06. 23:47:58

És b**** tényleg jó lett a film. :|

Jó nyilván ha összehasonlítom a régivel, akkor le lehet húzni rendesen, de teljesen más útvonalon közlekedik. Önálló filmként nagyon is jó.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.07. 08:34:43

@Santino89: akkor is meg meglepődtem, hogy nem te írtál róla, lesz azért másodvélemény, nem?!

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.02.07. 09:08:06

@doggfather: Én próbáltam rávenni azután, hogy megjöttem, hogy írjon ő is róla, mégiscsak ő a Robotzsaru fan, de egyelőre még nem állt kötélnek :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.07. 16:08:20

@doggfather: nem valószínű. egyelőre úgy néz ki, hogy majd a dvd/bd megjelenéskor fogom csak megnézni, azt meg nem tudom, hogy akkor "megszáll-e az ihlet".

@lisztes: a fanság az túlzás, mert igazából csak az első filmet szeretem (de azt nagyon), még egy nyomorult képregényt sem olvastam el belőle.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.07. 17:00:32

@Santino89: nemá a NES verziót tuti kitoltad és a rajzfilmben együtt mondtad a főhőssel: Your Move Creep

amúgy meg kapd már be, ilyen jó kedvcsináló kritika után is csak DVD-n cöhhh

én hétfőn megyek és majd lesz nemulass

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.02.07. 18:53:36

@scal: Én nagyon úgy ültem be, hogy "Húú, mennyire le fogom én ezt húzni", aztán a film nem engedte. Egyszerűen nem érdemli meg, hogy lehúzzam, pedig meg lehetne tenni.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.07. 19:01:53

@scal: nem láttam a rajzfilmet se. mi az a nes verzió? A Your move Creep, az amit Emilionak mond még emberként, aztán később a benzinkúton is? Magyarban ez máskülönben megöllek :D Mondjuk amíg csak feliratos dvd volt, addig úgy láttam a filmet többször is.

@doggfather: van is itthon a gépen néhány, de nagyon nehezen ülök neki képregényeknek, még a Pókembernek is, pedig ő aztán nekem örök kedvenc.

@REMY: ha meg lehet tenni, akkor érdemes is :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.02.07. 19:17:34

@Santino89: túl köcsög lettem volna. :D Annál jobb film :D No, de majd te :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.08. 00:05:17

@Santino89: nem, azt akkor mondja amikor ellövi a tökét az erőszaktevőnek :D és a társán a sor hogy most ő is támad vagy elmenekül, vagy megadja magát

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.08. 11:13:40

@Santino89: azt ne mondd, hogy neked nem volt Nintendod???? ... oooooo

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.08. 22:43:16

@scal: magyarban az asszem "te jössz, pubi" :D de az utána lévő beszólás a csajnak még jobban tetszik. "Hölgyem, önt súlyos lelki sérülés érte, kérem keressen fel egy pszichiátert."

Segánk volt, de a játék ismerős, lehet hogy vmi haveromnál játszottam vele.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.02.10. 19:11:35

hajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajjjjjjjjjjjjjjjjjjjaj

annyi problémám van ezzel a filmmel, azt se tudom hol kezdjem

már előre röhögök Santi a keresztvizet is leszedi róla majd, és tökéletesen fogom érteni miért, mert én is látom

bizonyos dolgok tetszettek benne, bizonyosak nem

pl. ez nekem nem is remake-nek tűnt, hanem egyenesen rebootnak, vagy inkább ez a folytatása az első résznek, elvégre lehet Robotzsaru több emberből is, éppen ezért én nem biztos, hogy Detroitba tettem volna, Chicago vagy New York is ugyanolyan veszélyes mára

azért én Sötét Lovagot egy fekete páncél miatt nem emlegetnék

emlegetnék viszont egy Crysis nevű játékot, látom nagyon tetszett a készítőknek, NEKEM IS, mutatok belőle egy jelenetet

www.youtube.com/watch?v=WK0YhfKqdaI

utána, igazán örülök, hogy így pátyolgatják ezt a csávót (amúgy tök ellenszenves, inkább akkor már Fassbender lett volna), de az első rész pont azért nem jött ezzel a tudományos blablával mert talán érezték mennél jobban magyarázzák annál jobban lóg ki a lóláb, hát itt nagyon

ami érdekes volt, annak a kapirgálása, hol kezdődik a robot, mikor ér véget az ember, hol van a lélek, de ezekbe sokkal durvábban is belemehettek volna

vagy pl, ha már ennyire family guy lett a robotból -mert lássuk be Weller sokkal jobban járt, ez nem élet, most azért mentették meg a kezecskéjét, hogy az ujjával ki tudja elégíteni az asszonyt, ha már a pöcse elszállt, vagy ott a nyelve.... de most komolyan, a Thinget sokkal kevesebbért dobta a nője (pedig kőkemény cerkája lett volna :D) és egyből mennyi mélységet kapott ezáltal

itt is inkább ez kellett volna, nem ilyen rinyálós faszomság, és Murphy ha szereti a nőt, egy friss hamvas MILF-et kárhoztasson élete még viszonylag jó éveiben arra, hogy egy 95%-os fémvázzal élje le az életét???? ugyan már

ha valaki ezt választotta, akkor neki már csak a munka marad, mert ha ebbe belegondolunk azért elég nagy problémák adódnak minden egyéb területen

mennyire erős jelenet már, amikor az eredeti filmben Murphy lassan öntusdara ébred, kinyomozza hol lakott, és elmegy a lakásba, és megrohanják az emlékek, és elkezd fújtatni, meg rángatja végtagjait, még csücsörít is, és mennyi mindent kifejez egyetlen csücsörítéssel, pedig rajta van az a baszott sisak!!!!!, hogy elvesztett mindent amit szeretett, amiért dolgozott és élt, de mégsem látunk utána jelenetet, hogy vízbe akar ugrani, vagy öngyilkos akarna lenni, megy és teszi amit tud

itt meg nézzük a pofáját ennek a sehonnai bitangnak, pedig inkább takarná el, kevesebbet árulna el mennyire antitálentum, - direkt néztem az ajkait, totál jellegtelen, azért erre odafigyelhettek volna

sehol az a cinikus érzéketlen világ, ami már ITT VAN NÁLUNK IS a mi JELENÜNKBEN ami Verhoevennek még a JÖVŐ volt, nem érzem az OCP mindent behálózó hatalmát, a Coca Colától jobban félnék ebben a jövőben

a szereplők jók voltak, bár Keaton és Oldman beszélgetései egy idő után már untattak,

egyértelműen látvány terén lakunk jól (meg sajtos-békönös popkornnal) a D-209-esek baszott jól néztek ki, bár mintha az eltelt húsz évben már rájöttek volna, hogy a lépegetőknek nem igazán van jövőjük, bármilyen jól nézzenek ki (egy lépcsőn elesnek és sivítoznak mint egy terhes koca)

az akciószcénák egytől egyig ütősek voltak, meg lehet ezt oldani úgy is, hogy PG-13-on belül maradunk, csak érteni kell hozzá

bár hozzáteszem az eredeti filmben nem tudtak még ilyen androidot készíteni csak azokat a baszott lépegetőket, ha tudnának ilyen robotokat/androidokat eszkábálni, tényleg mi szükség a robotzsarura, ahol az emberi tényező egyértelműen visszafogja a gépi döntéseket???? jó persze jött ez a liberális bla bla, deeeee a 200 éves emberben meg pont a fordítottja volt a baja az emberiségnek

további baja a filmnek, hogy nem tudja eldönteni ki legyen a főgenya, most a jellegtelen drogbáró, most a klisés Rorschach, vagy a behízelgőmodorú Micahel Kateon mint a gonosz főnök, vagy az a nigger a híradóban? vagy az USA elnöke? vagy a nép? vagy a D-209-es robotok...

nekem az egész filmből az első tíz perc tetszett a legjobban, valójában abból kellett volna egy spin offot készíteni, a riporter csajjal, micsoda jó kis mozi lett volna belőle, amolyan Black Hawk Down csak jobb

de hát azután kaptunk egy Frankenstein mozit... már megint

azért a TR remakenél jobban sikerült, de ez nem egy nagy dicséret

a zenét nem értem miért nem nyomatták orba szájba, hihetetlen semmilyen zenéje van ennek a filmnek, szinte felüdülés volt hallani amikor felcsendült az újrahangszerelt, de nyomokban régi theme

és egy Weller cameó azért simán várós volt, pláne hogy az öreg a Star Trekben is szerepelt, szal a Robotzsaru remake összetehette volna a kezét, ha megjelenik, (még akár lehetett volna egy régebbi modell vagy mittomén)

szal egynek elment, de félórával nyugodtan lehetett volna rövidebb, a 6,6 éppen jó neki imdb-n

2014.06.27. 07:35:38

Jómagam nem Robotzsaru-fan, hanem Paul Verhoeven-fan vagyok, tehát egyértelmű, hogy nekem az eredeti film jobban tetszett.

Ami az új verzió javára válik, hogy igazából nem keltette fel bennem azt az ingert, hogy minden pillanatban összevessem az eredetivel. Az eredeti film szerintem nagyon ütős volt (és ezzel szerintem mindenki egyetért, aki a maga idejében látta először), és ahhoz képest ez a másik szinte belesimul a Transformers-féle családi akciómozik tengerébe. Nézhető, nem ordítóan rossz, de semmi rendkívüli. Szerintem egyáltalán nem tett jót neki, hogy a véres jeleneteket mellőzték, az meg főleg nem, hogy sikerült szinte minden szerepre nem megfelelő színészt választani. A főszereplő fickó igazi kétdimenziós figura, ő már igazából akkor robot módjára viselkedik, amikor még 100%-osan ember. Peter Weller arca még a páncél alatt is több emberi érzelmet tükrözött, mint utódjáé. Michael Keaton egy rossz ripacs, ami csak azért nem mellbevágó felfedezés, mert ezt eddig is tudni lehetett róla.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.06.27. 13:43:38

"ő már igazából akkor robot módjára viselkedik, amikor még 100%-osan ember"

hát ez kész LIKE! :D

Keaton védelmében szerintem ez a szerep ezt megkövetelte
süti beállítások módosítása