Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csajkeverők

2014. február 25. - lisztes

Három fiatal sztárpalántát sikerült összeverbuválnia a film készítőinek, hogy a húszas éveik közepén járó férfiak "amerikaipitéjét" leforgassák velük. Itt már nem a szüzesség elvesztésének létkérdéssé avanzsálódása jelenti a fő problémát, hanem a kényszeres kapaszkodás a fiatalkorba: mindenáron szinglinek maradni, hiszen azok az ember legjobb évei, amikor gondtalanul vadászhat a gyengébb nem gyengébb jellemű, ám kinézetben koránt sem gyenge képviselőire...

771862_original.jpg

Minden életszakasznak megvan a maga válsága. Tinédzserkorban az identitás krízis, a 40+-os emberek számára a kapuzárási pánik, az öregkorban pedig a vég egyre fojtogatóbb közelsége. Őszintén megmondom, ezekhez képest kissé bagatellnek tűnik a Csajkeverőkben felvázolt "egy puncit kell döngetni egy darabig, jajj, most mi lesz" problémakör és ennek megfelelően a film sem tudja magát kellően komolyan vetetni. Szerencsére ez egy vígjáték! Elméletileg...

Mert a gyakorlatban inkább nem az. Az író-rendező láthatóan megállás nélkül dolgozott az ügyön, hogy mindegyik karakter elegendő felmondani valót kapjon a szájába, csak elfelejtette viccesre venni a figurát. Úgy igazán viccesre. Mégiscsak azt várja az ember, hogy három (igazából csak kettő, mert Zacet még mindig fenntartásokkal kezelem) ilyen kaliberű színész, egy "R" besorolást kapó romantikus komédiában majd megállás nélkül ontja a (disznó) gegeket. De sajnos nem.

welivefilm-that-awkward-moment-welivefilm-4.jpg

Szóval adva van három felnőtt férfi akik lassan, de biztosan közelednek a harminchoz: Jason (Zac Efron), Daniel (Miles Teller) és Mikey (Michael B. Jordan) az egyetem óta jó haverságban vannak. Utóbbi orvosként dolgozik és a felesége egy ügyvéddel csalja, előbbi kettő pedig könyvborítókat tervez egy cégnél és imádnak szingliként élni... Miután megfogadják a bevezetőben felvázolt párkapcsolatmentességet, annak rendje és módja szerint nem sokra rá mindhárman meg is szegik azt, hiszen a szerelem ellen ők sem tudnak mit csinálni.

Nem túl vicces, de legalább romantikusnak romantikus. Hozzáteszem, nem az a baj, hogy nem próbálkoznak poénkodással, inkább az, hogy csak próbálkoznak. Pedig Yoda mester és a Birodalom visszavág óta tudjuk, hogy... Na és emiatt a romantikus dolgok sem hatnak annyira az emberre, mint kellene. A három barát persze három különböző, tipikusnak problémakörbe fut bele (első komoly szerelem, barátságból szerelem, illetve a csalódás feldolgozása), szóval felfedezhető benne némi terápiás jelleg is.

that-awkward-moment-trio-636-370.jpg

Danialves kolléga emlegette a Vágyak szerelmeseit a Csajkeverők kapcsán és jobban belegondolva igaza van: olyan, mintha az előbbiben szereplő szexfüggők jól megdugták volna az Amerikai pite kanos fiataljait (vagy fordítva) és együttlétük gyümölcseként létrejött volna ez az alkotás. Mindegyikből van valami, de egyikből sem annyi, hogy azért érdemes lett volna leforgatni a filmet. Oké, egy elsőfilmes író-rendezőtől nem rossz teljesítmény ez sem, ezt aláírom.

Zac Efron és Miles Teller saját magát alakítja. Előbbi a mélyen jó arc szép- és rosszfiú, akinek elég ránéznie a kiszemelt "áldozatra", hogy az övé legyen, utóbbi pedig inkább a dumájával hódít. A legrosszabb az, hogy a legviccesebb jeleneteket a stáblista közben mutatott bakiparádé tartalmazza. Itt jegyezném meg, hogy lényegesen jobb poén lett volna, ha Michael K. Williams helyett az a Morris Chestnut jelent volna meg egy fél jelenet erejéig a félresikerült felvételek közt, akinek kinézetével viccelődnek a film során... De tudom, ez már csak szőrszálhasogatás.

that-awkward-moment-movie-poster-6.jpg

Egynek elmegy, de olyan kis semmilyen. Így lehet a legkönnyebben jellemezni Tom Gormican filmjét. Elfért volna benne kétszer ennyi poén is és még akkor sem éreztük volna túl zsúfoltnak. Van egy-két jó duma, meg akad némi helyzetkomikum is, de még ahhoz is kevés, hogy ez alatt a viszonylag rövid, 94 perces játékidő alatt annyi inger érje általa a nézőt, hogy ne nézegesse 5 percenként az óráját. Egy fiataloknak szóló romantikus vígjátéktól - pláne ilyen korrekt szereposztással - többet vár az ember.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.09. 05:48:18

hát haver, dögöjjek meg ha még egyszer egy olyan embert küldök egy ilyen filmre aki istentudja hány éves jegyes, abszolút nem te voltál a célközönség, naná hogy nem tetszett

idén még nem is láttam ilyen jó vígjátékot, ami a csak a végén bicsaklik meg hogy megkapja a mindenki mindenkivel összejön sablont, de kit érdekel amikor ilyen jól működik a kémia, tele van életszagú helyzetekkel, és minden félpercre három poén jut

nagyon furcsa humorod lehet, hogy pont azt hiányoltad hogy tökömtudjaki nem ül a kanapén

még párszor átolvasom és úgy felkúrom magam, hogy írok egy ellenkritikát :D

egy elsőfilmes rendezőtől/írótól meg csillagos ötös

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.21. 22:16:56

@scal: meg a nagy büdös lófaszt :D
ez a film pont olyan közepes, mint ahogy írva vagyon. egyszer meg lehet nézni, mert nem fogsz belehalni... bár a végén az a felolvasóestes szerelmi vallomás Zac Efron szemöldökmozgásaival, meg műkönnyeivel az év egyik legrosszabb jelenete (gondolom innen az eredeti cím). még az elején bírtam, amikor Imogen Pootsot kurvának nézik... kis önigazolás :D de aztán hááát... akadnak jó pillanatok, de nem elég vicces, meg nem romantikus.... itt van három szál, de minek, ha egyiknek se megyünk egy kicsit se a mélyére. egyébként nekem Miles Teller szála jött be a leginkább, az ő csaja ért egyedül valamit az egész nőgárdából.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.21. 23:22:29

@Santino89: egy percig se gondoltam, hogy ez a Te filmed lesz, lévén én is találtam benne pár ki(ne)vetnivalót, pl az a beöltözök műfasszal buli, hát eléggé erőltetett volt

és igazából 3 és fél hónap és meg nem mondom miről szólt :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.22. 00:13:29

@scal: :D na ezért nem kéne elhamarkodottan azt mondani, h milyen jó vígjáték, aztán meg alig emlékszel rá :D
amúgy pont te mondtad, h nézzem meg, mert én tudnám értékelni :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.22. 00:23:30

@Santino89: a jó vígjátékok általában ilyenek, megnevettetnek, aztán a kutya se emlékszik rá

a PUA elemek miatt gondoltam hogy tetszeni fog, és a Pua csaj tetszett is látod

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.22. 09:47:01

@scal: ezt wingwomannek hívják, nem csak pua körökben, hanem az angolszász nyelvterületen, és ő sem elsősorban ezért tetszett, hanem a színésznő miatt.

a jó vígjátékokra én szoktam emlékezni :D

"egy percig se gondoltam, hogy ez a Te filmed lesz"

"gondoltam hogy tetszeni fog"

csak én érzek némi ellentmondást?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.22. 12:16:38

@Santino89: a Ted meg haosnlók azok NAGYOn jó vígjátékok :D

igen csak Te, attól hogy vannak momentumok egy Tarantino filmben ami tetszik, még nem az én filmjeim, tessék, ellentmondás feloldva

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.22. 14:20:30

@scal: vagy inkább csak simán elhamarkodottan ítélkezel.

nem csak momentumokról volt szó se magánban, se itt hanem az egész filmről, úgyhogy az ellentmondás továbbra is fennáll.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.22. 14:51:11

@Santino89: jó hát ha rajtad múlna lehúznád egész 2014-et a klotyón

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.22. 16:34:12

@scal: téged cáfolandó már nagyjából kész is van a bestof 2014 toplista

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.22. 18:33:22

@Santino89: és a csalódáslista belefér egy 10-esbe? :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.22. 18:43:19

@scal: a jelölteket tekintve eddig holtverseny van. 17 film jelölt a bestofra és 17 a csalódáslistára

de elkanyarodtunk az ellentmondásodtól, és az elhamarkodott ítéleteidtől :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.22. 23:53:22

@Santino89: mert nincsenek olyanjaim

17 bestof???, ezt meg hogy csináltad?

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.23. 00:28:57

@scal: hát ha egyszer itt vannak a tökéletes példák, akkor nem mondhatod, hogy nincs :)

sok filmet néztem ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.23. 12:35:42

@Santino89: nincsenek tökéletes példák, főleg ilyenekre nincsenek

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.23. 13:12:53

@scal: de vannak. Ez a tökéletes példa arra, hogy egyszer ezt mondod, másszor meg az ellenkezőjét, illetve hogy olyan filmekért lelkesedsz, amiket elfelejtesz 3 hónap múlva :D mi ez, ha nem a tökéletes példa tökéletes megtestesülése?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.11.23. 14:14:53

@Santino89: ejha, mintha te nem felejtenél el mindent ami él és mozog :p

ez a rikító kivétel maximum
süti beállítások módosítása