Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az a tíz film amire legjobban várunk

2014. április 01. - scal

Telik az a rohadt idő, és ez bizony így lesz míg világ a világ. Megmondom őszintén én is ugyanúgy vártam ezeket a filmeket mint TI és bár ebben a nagy reboot, meg remake lázban némelyik másik bizonyára nem úgy fog elkészülni mint azt vártuk, de hát ahogy azt mondani szokták: ilyen ez a popszakma. Bevallom, jómagam kicsit mindig is ódzkodtam attól, hogy elhamarkodottan mondjak véleményt, de ha nekem nem is, számotokra az ilyen listák valamiért mindig jobban csúsztak. Lássuk hát azt a tíz filmet amelyek a következő pár évben meghatározhatják mire is üljünk be, miért is vágjuk leginkább a centit.

10. -  Garfield visszatér... (2015. október) rendező: Jim Davis

garfield.jpg

Ugye mind emlékszünk a napra, amikor Garfield hírnevét bemocskolták. Davis úgy döntött maga veszi kezébe az irányítást, és egy hamisítatlan Garfield mozit ígér a'la Simpsons. Mentes a CGI-től, az élőszereplőktől, a 3D-től, igazi kézzel rajzolt kalandot kapunk, vadonatúj poénokkal, erre Davis maga is megesküdött. Odaát Murray már el is vállalta a szinkronmunkát, mi csak reménykedhetünk, hogy ezúttal nem Till Attila kapja majd a megtiszteltetést. A Garfield - I can but i won't címet nálunk a prózaian egyszerű, de nagyszerű Garfield visszatér ferdítve fogják forgalmazni. Ajánljuk is neki, térjen vissza, és mossa le a gyalázatot amit az előző "nagyfilmek" okoztak narancssárga bundáján.

 

9. -  2015 (2015) rendező: Wong Kar-Wai

2015.jpg

Wong Kar Wai legújabb filmjét 2015-nek hívják, amit 2015-ben fogunk látni mozikban. Minthogy a híres neves direktor forgatókönyv nélkül dolgozik így filmjeit még sosem tudták időnap előtt feltölteni a netre. Bár annyit elárult filmje a Szerelemre hangolva és a 2048 között fog játszódni félúton, és a lélek 2015 rejtelmét kutatja amiben el tud merülni két ember. Egy férfi, és egy nő. Látszólag 2014-re már találtak megoldást, de a 2015. az feladja a leckét, és talán ezen múlik boldogságuk kulcsa. Arra a kérdésre, hogy mikor láthatjuk a mester legújabb munkáját, Kar Wai sejtelmesen csak annyit közölt: valamikor 2015-ben.

 

8. - Nyolc8dik (2015. augusztus) rendező: David Fincher

sequel-seven-sequel-eight-on-fire.png

Fincher is beadta a derekát, és elkezdi forgatni azt a filmet amire eddig azt mondta, inkább a szemgolyóit égetné ki. Úgy látszik van az a pénz amiért még erre is hajlandó. Vagy jól lehet csupa olyan nézhetetlen vackot rendezett amiért úgy érzi ideje visszanyúlni a gyökerekhez. Sokat ugyan nem tudni a filmről, de az már most biztos, hogy Pitt és Freeman benne lesznek, hiszen a történet szerint a rendőrségtől elbocsátott Mills nyomozó kemény alkoholizmusba menekült bánata elől, de amikor egy újabb sorozatgyilkos bibliai gyilkosságokra utaló képeket kezd neki küldözgetni úgy dönt felkeresi a már nyugdíjas Somersetet, aki mindig is járatosabb volt e témában, és magán nyomozásba kezdenek. Hogy a film mennyire lesz jó, arról szerintem még korai lenne vitát nyitni, az viszont üdvös, hogy a forgatókönyvön maga Shane Black dolgozik, úgyhogy ütős szövegeknek és beszólogatásoknak nem leszünk híján.

 

7. - Die Hard (2015. június) rendező: Micahel Bay

image.jpg

Én valahogy éreztem, hogy ez lesz. A nagy remakelési láz, és az utolsó két - de főleg az utolsó - rész botrányos mivolta olyan helyzetet teremtett ami legutóbb a Soha ne mondd, hogy soha esetében fordult elő. Egyszerre érkezik jövőre két Die Hard rész is, a Fox által patronáltban természetesen az öreg, kopasz, és bunkó Bruce Willist láthatjuk majd, míg a remake-ben Channing Tatum bújik John McClane bőrébe, akarom mondani atlétatrikójába. Rizikós dolog remakelni egy 1989-es filmet, de hát bevált a Pókembernél meg a Robotzsarunál is. Nincs mit tenni, erre van igény. Ráadásul Bay teljesen biztosan fel tudja dobni az egyébként totálisan hitelét vesztett franchiset. A hírek szerint pár utósimítást végeznek a Tini Nindzsa teknőc filmen, és ismervén Bay szokásos munkatempóját menetrendszerűen érkezik a régi-új Die Hard film a mozikba. Amúgy is szokott versenyfutás lenni minden évben a hasonló témájú filmekből, de ez akkor is különlegességnek ígérkezik, ráadásul először mondom azt, hogy EZ jelenleg sokkal jobban érdekel, mint egy Willis film.

 

6. - Conan a király (2015. március) rendező: Ridley Scott

king_conan.jpg

Ezt a filmet ezer évig húzták vonták, először a jogok miatt nem készülhetett el, utána a producer, Dino de Laurentiis makacsolta meg magát, míg végül Schwarzenegger fogta az egész hóbelevancot és elment politikusnak. Szerencsére az a karrierje nem volt olyan fényes, és közben bebizonyosodott az is, csak egy Conant fogad el a nép, az pedig Arnold. Most, hogy a kiöregedett akciósztár keresi a lehetőségeit, elég hamar megtalálták egy használható forgatókönyvvel, és még kapóra is jön hogy így hozzáöregedett a szerephez. A rendezést pedig a fantasyk és történelmi filmek nagymestere Ridley Scott vállalta fel, hiszen a Conan voltaképp e kettő határmezsgyéjén egyensúlyozik. Remélhetően ha minden simán halad, jövő ilyenkor ismét Hybória napsütötte mezőin nyargalhatunk, amire valljuk be azóta vágyunk mióta hangalámondásos szinkronnal először megnéztük az első részt.

 

5. -  Indiana Jones és Atlantisz legendája (2015. szeptember) rendező: Steven Spielberg

indiana-jones-harrison-ford-steven-spielberg-george-lucas.jpg

Jó hír, vagy sem, de megtalálták Spielbergék is a sokat kutatott McGuffint, amire decemberben még nem sok remény volt. A rendező úgy nyilatkozott, egész végig itt volt az orrunk előtt és mégse vettük észre. Spielberg a 90-es évek sikerjátékára utal itt, az Indinana Jones and the Fate of Atlantisra, melyből anno még képregény is készült, de a filmvászoning már nem jutott el. A filmről egyelőre annyit tudni, hogy Ford és Lucas is igent mondott, Shia LeBeuf szintén visszatér, de merőben más szerepben, mert közös elhatározással az alkotók úgy döntöttek, hogy a negyedik részt úgy tekintik mintha meg sem történt volna. Különben is ez lesz a trilógia igazi záróepizódja, hiszen az Indiana Jones és a Végzet Temploma nem folytatás hanem prequel volt. A film 2015 szeptemberében kerül mozikba, amikor az USA-ban a Labor Day hétvégéjét ünneplik.

 

4. -  Vissza a jövőbe 4 (2015 nyara) rendező: Robert Zemeckis

backtothefuturetheride.jpg

2015 minek az éve? Na ugye. Gondolom ti sem hittétek egy percig is komolyan, hogy erre nem csapnak le a producerek vércseként. Zemeckis a Kényszerleszállással bizonyította hogy még nem hülyült bele totálisan a CGI animációba, így jövőre jön egy spin-off folytatás. Ebben a részben természetesen nem találkozhatunk már Michael J. Foxxal, de Christopher Lloyd és mindenki meglepetésére Chrispin Glover is visszatér, aki körül bonyolódik majd a cselekmény. Zemeckis úgy fogalmazott, eredetileg is szerették volna ha Glover a folytatásban szerepel, de akkor csúnyán összekülönböztek - na min, a pénzen - és így végül kiírták a történetből. Ezért kellett Foxnak saját gyermekét játszania, kényszermegoldásból. Különben is tény, hogy a gyermekeink legtöbbször a nagyszülőkre hasonlítanak, így Marty jövőbeli - illetve most már jelenbeli - fiát fogja alakítani Glover. A filmet valamikor a nyár folyamán kívánják bemutatni, Zemeckis hozzátette, ha meg is csúsznának a forgatással, az teljesen bizonyos, hogy 2015 folyamán fogunk tudni találkozni a filmmel.

 

3. - Az ördög jobb és bal keze 3. (2014. december) rendező: Terence Hill

ojbk3.jpg

Az idők szavára hallgatván a nagy páros is úgy döntött összeállnak még egy legutolsó film erejéig. Bár már ennek készült az 1994-es Bunyó Karácsonyig is, de Spencer és Hill is úgy nyilatkozott az, hogy Stallone és Schwarzenegger is együtt forgatták a Szupercellát teljesen felvillanyozta őket, és úgy gondolják a rajongók szeretete igazán megérdemel még egy ráadást. Sokáig nem is kellett gondolkozni hiszen abban már elsőre egyetértettek, hogy azzal fejezik be amivel kezdték, és ez a western. Minthogy első filmjeikből már összeállt egy trilógia, ezért talán legnagyobb sikerüket megkoronázandó az Ördög jobb és bal kezéhez nyúltak vissza. Eredetileg is trilógiában gondolkodtak, de az akkori rendezővel később kibékíthetetlen konfliktusba keveredtek, utána pedig a western már nem lett sikeres műfaj, de az, hogy tavaly a Django elszabadul ekkora sikereket ért el biztató lehet az ő filmjükre nézve is. Hill magára vállalta a rendezést, ahogy azt már 1994-ben is tette és biztosította róla a rajongókat, hogy karácsonyra a mozikba küldik a trilógia záróakkordját. Hill idén tölti a 75-öt, Spencer pedig már a 85-öt, de állítólag valamennyi akciójelenetet kaszkadőr nélkül fogják véghezvinni. Akárhogy is, húsz évvel eddigi utolsó közös filmjük, és 44 évvel az első rész után én bizony tűkön ülve várom a befejező felvonást - addig pedig nézzük újra az első két filmet.

 

2. - Trónok harca - Varjak lakomája (2015. december) rendező: Kenneth Branagh

Game-of-Thrones-Movie-Wallpaper-HD-76.jpg

Ennyi volt, az idei évad lesz az utolsó a HBO szerint ami még a televízióban fut, jövőre kicsit többet kell ugyan várni, de cserébe egy grandiózus három órás mozifilmet kap a néző, amiben már nem lesz híja vérgőzös akciójeleneteknek. A film producerei úgy fogalmaztak egész egyszerűen ez már egy szükségszerű lépés volt, az előzőleg a sorozatban kibontott jellemfejlődéseket itt már könnyebben fogják tudni értelmezni a nézők, ráadásul az elkövetkező kötetekben annyi a csatajelenet, hogy azt televíziós szinten nem lehetett volna kivitelezni. A rendező Branagh igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a megkedvelt televíziós szereplők természetesen mind visszatérnek, kivéve Maisie Williams, akit le kellett cserélni, hiszen kinőtt Arya szerepéből. Valószínűleg Emma Watson, vagy Kristen Stewart fogja játszani. A HBO 250 milliót kapott az elkövetkező három rész minden egyes darabjáért, és így Martin is megszusszanhat, mert legalább három éve maradt neki befejezni az utolsó kötetet, hiszen a hatodikat ő is valamikor jövőre ígéri. A rajongói nyomásra amúgy is szükség van, mert lesz ám decemberben még egy fantasy amire senki nem számított. Ez pedig nem lesz más, mint:

 

1. - A Hobbit - A kimaradt fejezet (2015. december 24.) rendező: Peter Jackson

the-hobbit-wbp08.jpg

Szerintem jó pár címmel ellentétben ez annyira nem meglepő. Úgy történt, hogy a Hobbit harmadik részét végül kettévágták, és kettő felvonásban mesélik el. Első ötletként a There and Back again címből idén adták volna le a There-t, és a jövő karácsonykor mozikba kerülő rész pedig lett volna a Hobbit - back again. De az Untold chapter-t végül mégis barátibbnak vélte a zseniális fantáziával megáldott rendező. Állítólag rengeteg függelék és lábjegyzet kerül a trilógia negyedik részébe amelyek tovább színesítik Középfölde kifogyhatatlan érdeklődést kiváltó varázslatos történelmét. Ugyanakkor Jackson kilátásba helyezte, hogyha az idei rész ismét kasszát robbant, akkor a 2015-ben esedékes rajongók álltal már most csak "Back again"-nek hívott részt is szétvágja, egy Back és egy Againre. Én azt mondom ezzel csak mi járunk jól nézők.

 

Nos ez a tíz leginkább várt film jelenleg 2014-ben, én azt hiszem szinte mindegyiknek a premierjén ott fogok ülni a moziban. No és ti hogy látjátok, melyikre váltanátok már holnap jegyet?

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.01. 09:23:13

SPOLIER! A Ny8lcadik kiszivárgott forgatókönyve szerint a végső csavar során kiderül, hogy Gwyneth Paltrow zombiként tér vissza, mint sorozatgyilkos, hogy bosszút álljon férjén, aki az utóbbi film vége óta mint a hét főbűnt kipróbálta és még néhány újat is kitalált hozzá.

2014.04.01. 10:20:53

Különböző mértékben ugyan, de mindegyiket nagyon várom. Ha már Fincher rászánta magát a HETEDIK folytatására, remélem, elkészíti egyszer a prequeleket is.

2014.04.01. 10:22:38

Ja, és LIKE!!

A francba, mégiscsak újra regisztrálnom kéne arra a nyamvadt Facebookra. Vagy pedig Santino89 kolléga utánajárhatna, hogy a g+1 rendszert a Filmbookra nem lehetne-e beépíteni.

Yossarian1 2014.04.01. 11:14:56

Most komolyan, erre a sok igénytelen szarra még gerjed valaki?

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 11:45:37

Nyol8adik:
www.imdb.com/title/tt1291570/trivia
Látnok vagy :D

Jacksonnak meg ne adj ötleteket, mert még a végén tényleg ez lesz. Indy5-re ugyanez vonatkozik.
Amúgy akkor már Jacksonnak adják oda a Trónok harcát, és akkor a maradék könyvekből lesz 15 évadnyi sorozat, meg még utána 5 film.

Ja és kövezzetek meg, de egy Die Hard remake-kel szerintem simán jobban járnánk, mint egy 6. résszel.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.04.01. 13:03:12

:D

Ha valóban lenne Vissza a Jövőbe 4 akkor minden maradék hitemet elveszteném, Hollywoodban.

Viszont új Conan film elvileg tényleg készül. Ezt maga Arnie erősítette meg, hogy megakarja csinálni. Az öreg Conan utolsó nagy csatáját és azt tényleg várom. Bár a külföldi kritikák alapján a Sabotage sem lett valami jó.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.04.01. 16:58:01

@The Man Who Laughs:
"Ha valóban lenne Vissza a Jövőbe 4 akkor minden maradék hitemet elveszteném, Hollywoodban."

Állítólag Robert Zemeckis eleve 3x3 részt tervezett. Amit mi ismerünk, az valójában a 4-5-6. rész.

Az első három rész arról szólna, hogy miért lett ilyen gonosz ember Biff Tannen...

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.01. 20:06:43

Scal, látod mennyivel intelligensebbek az idei kommentelők? Pedig ez a lista a legkevésbé elszállt az összes eddigi közül, egy része simán lehetne valóság.

@field 64: Lehet, csak nem tudom, mi az, meg hogy mire jó :)

@Yossarian1: Komolyan.

@danialves: nem lehet eléggé kiparodizáni hollywoodot, úgy látszik.

@The Man Who Laughs: A Sabotage bevétele után nemhiszem, hogy bármelyik stúdió adna pénzt egy Conanre.

@Hoppácska: Akkor itt is csak az a nagy kérdés, hogy miről szól az utolsó trilógia.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 20:19:45

@Santino89: "Lehet, csak nem tudom, mi az, meg hogy mire jó :)"
admin/beállítások/megosztások és pipáld ki a "Google +1"-et
És onnantól kezdve a kolléga tudja bőszen +1ezni a posztjaitokat.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.01. 20:28:53

@danialves: köszi szépen, azt tudom, hol lehet beállítani, csak azt nem, hogy miért is jó az, meg mire való :) nyilván a fentebb említett okon kívül.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.04.01. 20:33:25

@Santino89: Arra jó, amire a lájk is, csak ezt kevesebben használják. Abból kiindulva, hogy az be van állítva itt, innentől kezdve nektek kell tudni, hogy ez pontosan milyen célból van így. :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.01. 21:00:37

@danialves: jah értem. ha kevesen használják, akkor felejtős.

Nyílméregbéka 2014.04.01. 21:29:05

Basszus, egész az Indy-ig nem esett le! Fokozatos WTF érzéssel, de beszoptam...:D sajnos nem is túlságosan valóságtól elrugaszkodottak ezek a filmtervek.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.01. 21:48:13

@Nyílméregbéka: Indyig? azért az durva :D több ilyen kommentelő kellene mint te, respect

2014.04.01. 23:21:53

@Santino89:

Ami egyáltalán nincs az oldalon, azt viszont nem is tudják sokan használni. :))

A Facebook viszonylag régi dolog, de azért a lájkolás (legalábbis a Filmbookon) még mindig nem mondható gyakori látogatói szokásnak.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.02. 17:08:15

@field 64: Ha máshol se nagyon használják, nem itt fogja kinőni magát, bárhogy is szárnyalnak a nézettségi mutatók :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.04.02. 17:56:30

@Santino89: már bocs de az egész youtube ezt használja...

classy57 2015.02.12. 04:17:38

....lelki szememmel már látom is ahogy belo...bekerekesszékezik Bud és Terence az öregek otthona büféjébe és két habos kakaó meg egy ki nevet a végén parti között , jópofa gorombaságokat mondanak. Utána köpőcsővel minden rosszindulatú ápolót harcképtelenné tesznek , majd elkerekeznek a lenyugvó neonfényben....végecsapó ....

bobbantyú 2015.03.15. 15:40:22

Hát ez sem volt rossz, de az űber a 2012-es volt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.03.15. 17:46:06

@bobbantyú: örülök hogy tetszettek, valahol az olyanokat írtam ezeket mint te is mindegy mikor lelnek rájuk :D

ajánlom az összeesküvés elméletet, ami hasonló stílusban íródott csak nem április 1-i cikk :D
süti beállítások módosítása