Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fuss, dagi, fuss!

2014. április 15. - scal

Ez a film a futás metaforája. Egyrészt itt van főhősünk, aki világéletében a könnyebbik megoldást választotta: elfutott a problémái elől. Jelen esetben csupán az asszonyt hagyta ott az oltár előtt... terhesen. Na most a film egy meglehetősen értelmetlen, értetlen megoldást választva - tudniillik nem tudom egy ilyen dolog után hány nő állna akár csak szóba az adott "férfival" - főhősünk, Dennis egy futás segítségével bizonyítja be szerelmének, önmagának, s a világnak van valami amit végre be tud fejezni. Lássuk hogyan.

cover-fanpop.jpg

Leszámítva a film egészen jó humorát - ami még mindig több helyenként mint egy mai átlagos vígjáték - ez a film elsősorban azoknak az embereknek fog sokat mondani akik szintén mániákus halogatók - a legtöbb ember egyébként ilyen, ha nem is mindig de életének bizonyos területein, időszakában -, esetleg vasárnapi apukák, vagy elhivatott maraton hosszútávfutók. Netalán csak le akarnak fogyni.

Ezekben az angol filmekben van valami megfoghatatlanul egyedi, vagy csak Pegg találja telibe mikor kell éppen hova szúrni, mert ennyi apró utalást, meg fricskát - ezúttal a sportfilmeknek - nem is értem, hogy lehet belezsúfolni alig kilencven percbe, miközben láthatunk egy jellemfejlődést, értékeket a profán polgárpukkasztás alatt, megtámogatva bitang jó zenével - mint  a Keep on Running többféle verziója. Egyfajta Rocky hommaget is kapunk, hiszen itt is egy ember küzd, látszólag az egész világ összeesküdött ellene, és mégis amikor a legtöbben már arra isznak, hogy többet fel se kel, ő csak makacsul fut tovább.

Azóta beszéltem pár aktív futóval, akik megerősítették, hogy ezek a baszogatások tényleg ilyenek a hivatásos futóknál, tényleg van egy FAL ami leblokkolja az embert, és tényleg egy maraton... nem csupán egy maraton. Maximum a laikusoknak.

hank-azaria-and-simon-pegg-in-the-scene-of-run-fat-boy-run_-photo-by-ollie-upton_-2007-picturehouse-2.jpg

Hősünk ebben a filmben is atom durva jó nőt kap, ezúttal a bájos Thandie Newton személyében, akinek épp az álompasi csapja a szelet, az egészen az utolsó pillanatokig még szimpatikus Hank Azira megformálásában. De lényegében ismételten elmondható, hogy mindenki, az utolsó mellékszereplőig a helyén van, és tökéletesen tudja mit kell tennie. Külön kiemelendő a Dennis főbérlőjét alakító indiai csóka, aki a film egyik legfőbb humor forrása - a lánya meg egész egyszerűen gyönyörű, csak kár, hogy nincs sokat képernyőn. Dylan Moran is hatalmas forma az uncsi tesó szerepében, aki nagyjából azt se tudja hol van élete 90%-ban, és Pegg mellett szerepelt a Haláli hullák hajnalában is. És végre ismét egy olyan kiskölyök került a vászonra, aki aranyos, és nem irritál senkit.

A filmet pedig sosem találnátok ki ki rendezte. Nem más, mint a Jóbarátok lófejű balekja, David Schwimmer, akinek ez az egyetlen rendezése azóta is, de itt valamit nagyon jól eltalált, vagy csak egész egyszerűen tehetsége lenne értelmes vígjátékok létrehozásához, csak éppen támogatói nincsenek. Zárásnak annyit mondanék, senkit ne rettentsen el az idióta plakát/borító - úgy látszik Pegg filmjeiben mindig van valami zavaró visszatartó tényező, mert ezt a filmet is évek óta megnézhettem volna, de hát ki akar egy hülye sportfilmet nézni este, hullafáradtan? - mert egyszerre szórakoztat, és elgondolkodtat ami egy filmnél azért ritkán adódik ennyire össze és ki tudja, talán még a végén kedvet kaptok egy kis kocogáshoz is.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása