Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tini Nindzsa Teknőcök - 1988 (második évad)

2014. augusztus 23. - scal

Az első évad hatalmas sikere után, természetesen beindult a gépezet és a CBS berendelt egy hivatalos évadot a rajzfilmsorozatból. Ez az akkori standardnak megfelelően tizenhárom epizódot jelentett, melyet 1988. október 1-jével kezdtek vetíteni szombaton a reggeli műsorsávban, de olyan következetesen, hogy az szezonzáró utolsó rész Karácsony Estjén került adásban. Meg kell mondjam, hogy bár gyerekként igen szerettem ezeket a részeket, nem egyre mai napig igen élénken emlékeztem, de továbbra is azt mondom, felnőtt fejjel ezek már - hozzáteszem sajnos - közel élvezhetetlenek. A kattintás után azt is kifejtem miért.

491036.jpg

A bajt én egész sokrétűnek találom. Egész egyszerűen itt nem voltak felkészülve az alkotók arra, hogy a rajzfilmeket rohadt gyorsan le kell gyártani, ahhoz történeteket kell írni, és karaktereket kell mozgatni, és most még csak bele se megyek a minimális logikába, ami egy gyereket tuti nem idegesít. De arra viszont emlékszek, hogy azért a dühöm már másnapra elszállt ha véletlenül elaludtam egy epizódot, és leginkább azért, mert nem egybefüggőek, és ami ennél is rosszabb szinte mindegyik ugyanarról szól. Az összes epizód azzal kezdődik, hogy Zúzó biztosítja Kranget, hogy ha ad neki még egy utolsó esélyt, hogy végleg leszámoljon a teknőcökkel. Krang jól kiröhögi, Zúzó elmeséli ármányos tervét, hogy a néző tisztában legyen vele, April kotnyeleskedik egy sort, általában bajba is kerül, de a teknőcök megmentik - ha szerencsénk van beöltöznek Bogartnak -, vagy ha kicsit fokozni kell a hangulatot akkor Szecskát mentik meg, de sajnos Zúzóról lemaradnak, aki öklét rázva ordítja feléjük, hogy: Nem ez volt az utolsó találkozásunk teknőcööööööööök!!!!! Szóval minden epizód végére visszaáll ugyanaz a status quo, Zúzó lebarmozza a hencmanjét, Michelangelo benyög valami hülye poént, a többiek meg tele szájjal röhögnek vele, miközben falják a pizzát, de semmi vész, mert miííííííívagyunk a tininidzsateknőcőőőőők, Teknőc Virtusss-Cowabungaaaa!!!!!

Azért az elég könnyen belátható, hogy ennél több jellemfejlődés bizony még a Kacsamesékben is volt. És ez nem valami jó. Az első évad lehet csak öt rész volt, de oda kitaláltak egy komplex történetet. Miközben mindegyik rész önélló történetet is alkotott és élvezhető maradt, mire végignézted mind az ötöt, szépen összeálltak egy nagy egésszé.  És ugyan ott se rágtad le a körmöd, vajon mi történik hőseinkkel a következő hétig, de volt egy íve, vagy mi. Itt, ha egyet se látsz a hetes epizódon kívül, akkor ugyanúgy fogod érteni az igazán beinduló harmadik évadot - 47 rész!!!!

A másik hogy 1988-ban jött ki az első sorozat a Playmatestől, ami a következő játékfigurákat tartalmazta: Leonardo, Raffaello, Michelangelo, Donatello, Szecska, April O'Neil, Zúzó, Bebop, Rocksteady valamint egy darab Fürgeláb harcos. Ez utóbbiból aztán lehet jó sokat venni, mindegyik egyforma és akkor mehet a harc a szőnyegen. Na most ez csak egy sejtés, de tuti úgy voltak vele, be ne merjünk hozni új szereplőket, mert ezeket a termékeket kell hirdetni így ezeket a karaktereket kell mozgatni legalábbis az évad végéig. És ez elvezetett a repetitív történetekhez, amelyek közül két-három a kiemelkedőbb, és azok szinte mind az évad végén találhatóak.

basic88.jpg

A harmadik ilyen változót meg a kibaszott nyugat pénzorientált kizsákmányolásában látom. Az egyes epizódok 22 percesek, a 7. és 12. percnél rendre elsötétednek. Én ezt gyerekként mindig betudtam annak, hogy hőseink ilyenkor kerültek bajba, és fokozzák a feszkót. És hát kétségkívül biztos az is meg volt, de odaát, még egy alig félórás mesébe is bebasznak két reklámblokkot. Hát azért nálunk akármilyen szenny szar csatornák működnek, a rajzfilmeket egészben leadják, félórával nem szaroznak, főleg nem egy gyerekeknek szóló műsorban. Szóljatok ha rosszul tudom, mert nem tévézek több mint tíz éve, de amikor utoljára megnézem a szombati rajzfilmeket, nem szakították meg őket reklámmal.

És ráadásul nem olyan a megszakítás, hogy akkor itt most legyen reklám. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezeket a rajzfilmeket nem a reklámmal szakítják meg, hanem eleve a reklám köré készítették. És azért így mindent lehet, csak koherens történetet alkotni nem. El se tudom képzelni hogy mehetett a munka. Hetedik percnél reklám van, addigra a teknőcök kerüljenek veszélyhelyzetbe, vagy legyen valami megrázó felismerés, hogy el tudjuk sötétíteni a képernyőt, és jöhet a reklám. De főnök hogy oldjam meg, amikor még nem tudom mennyi idő múlva...? CSÖNDET a kurva kölök akkor fogja végignézni a reklámot, ha a hősei bajban vannak, és tudni akarja mi lesz velük. Akkor nem fog elmászkálni, vagy ne adj isten átkapcsolni az ABC-re, felfogtad, te húgyagyú, idióta, torzszülött barom!!!!!

Most már értem, honnét származik Zúzó szókincse. Az is feltűnt, mennyire rondán beszélnek a sorozatban. Idióta, barom, félkegyelmű, hülye férgek, és sorolhatnám. Nem hiszem, hogy a verekedés, meg egy csomó változtatás mellett ez simán elfért. Ezt sokkal előbb eltanulja a gyerek mint azt, hogy belevágjon egy sai-t a tanár gyomrába. Természetesen nagyon sok panasz érkezett a sorozat ellen, hogy az iskolában, a szünetekben Szecska mester példájára "mimicking his movements" és egymást verik. Angliában még a címet is lecserélték, Tini Mutáns Hősi Teknőcökre, mert a ninja szó az félelmetes, és baljóslatú, és veszélyes, és különben is huligánok használják, és Margaret Thatcher nem szereti az ilyesmit. A nyitányt is szanaszéjjel szabdalták. Na és ki lett az antikrisztus? Úgy van, Michelangelo, aki a nuncsakujaival maga a sátán, mit találtak ki, hogy tompítsák, dobálózzon pizzával olykor. Amúgy is mindig azt eszi. Nem igazán értem a nuncsaku ellenességet, szerintem azért rosszallották, mert kúlnak néz ki, azt megcsinálja otthon a gyerek és pofán veri vele magát. Önvédelemre nem is használható, legalábbis amíg az ember pár évig be nem gyakorolja. De magam részéről Raffaello tőreit veszélyesebbnek látom, mert baromi hegyesek. Az angol wikipédia ráadásul hülyeséget ír, mert azt mondja, az angol cenzúrázott verziót vetítette minden európai ország, így köztük hazánk is, de bárki könnyen leellenőrizheti, hogy nálunk lehet olvasni a címben a ninja szót, vagyis nem vágták ki. Igaz azt éneklik, hogy harci teknős, de a mutáns szó helyett, és minthogy a sorozatban sokat használják, ez inkább azért lehetett, hogy passzoljon a dallam.

3299.jpg

Egy helyen azt olvastam, ez az évad afféle kísérletezés volt az alkotók részéről, merre is menjenek tovább. Eastman és Laird többször is hangot adtak neki, nem tetszik nekik, hogy ennyire család barát a sorozat - ez a legjobb amikor egy rajzfilmet két oldalról ütnek a szélsőségesek -, de mivel a Mirage Studiosnak nem volt beleszólási joga a sorozat hangvételébe, és, hogy merre alakuljon a történet, - nem elég, hogy pénzt kapnak érte, még itt dumálnak is - sokat nem tehetettek, minthogy pufogtak magukban. Ráadásul a legtöbb készítő, szinkronhang olyan korban volt, hogy már csemetével rendelkezett, aki nézni fogja az adást, így természetesen ők is inkább a viccelődés felé vitték el a sztorit. Összességében az egész évadra jellemző, hogy az elsőhöz képest visszavettek a bunyóból, a teknőcök sokkal kevesebbet használják a fegyvereiket, és sokkal többet poénkodnak.

Ennyi felvezetés után, nézzük miből élünk. Milyen is ez a tizenhárom rész? Nem kell megijedni nem fogok olyan mélyen belemenni mint a Star Trek esetében, de azért pár mondatot szólok mindegyikről. Igazából az egyik legjobb rész, rögtön az első, a Zúzó visszatér című. Könnyen belátható miért, itt még nem derült ki, hogy ezt a részt még legalább tízszer megkapjuk. Azt is mondhatnám, most fordított helyzetbe kerül gonosz karakterünk, mert most már nem Krang könyörög egy új testért, hanem Zúzó könyörög segítségért, amit persze Krang az X Dimenzióban ragadva csak minimális szinten ad meg. Burne Thompson, April főnöke kölcsönveszi J. Jonah Jameson attitűdjét, és minden áron be akarja bizonyítani, hogy a teknőcök valójában New York ellenségei. És ebben a részben szerepel először Irma, a félhülye, csúnyácska titkárnő, aki állandóan az álompasira vágyakozik, mellesleg April barátnője. Az első hét rész állandó szereplője lesz Baxter, a tudós, így őt alázhatja verbálisan Zúzó. Legutóbb már írtam, hogy a képregényben néger volt, állítólag azért csináltak belőle fehér bőrűt, mert egyrészt négert ne tüntessünk fel rossz színben - az utcán úgyis csak ezt látni tőlük :D -, másrészt amennyit Zúzó szidja, meg parancsolgat neki, az már rasszista, és ilyesmit nem akartak beletenni egy rajzfilmbe. Sajnos a szinkronstúdióban nem gondolták elég fontos karakternek, hogy állandó hangot kapjon, és ez meglehetősen idegesítővé válik.

Ugyanez a gond a legtöbb mellékszereplővel, Bebop és Rocksteady is hol ilyen, hol amolyan, többnyire Galbenisz Tomasz és F. Nagy Zoltán hangján szólalnak meg, de minthogy az első hét részben ők az X Dimenzióban ragadnak, lényegében alig szerepelnek, pedig kettősüket direkt a sorozat kedvéért találták ki. Nem szerepeltek sem a képregényben, sem később a filmekben. És ekkor még hírből nem kaptunk belőlük annyit, hogy rájuk unhassunk, de lehet a sorozat készítői mást akartak. Hasonlóan idegesítő, hogy Irma, Thompson úr, és Vernon Fenwick, a beszari operatőr is össze vissza lettek szinkronizálva. Hé Jóska, ugorj már be, kéne két mondatot felvenni!!! Ne má bazzeg, épp hugyozni indultam.... Gyere már ne kéresd magad!!!!! Pedig szinte minden részben szerepelnek, igazán nem értem, ezt miért kellett, de lehet látni mennyire kezelték komolyan a rajzfilmeket.

tmnt2_010.jpg

A következő négy rész egy egybefüggő történetet mesél el, ez az a bizonyos Sarnath szeme kezdetleges történeti szál, amit ha normálisan kidolgoznak, harminc részig is húzhatták volna, de egy évadnyi anyag simán van benne. Ha ezt a történetet nem csak japánok rajzolják, de japánok is írják ki is hoztak volna valamit belőle. Ehelyett négy epizódban összecsapják, ha jól tudom ez volt az utolsó történet, amit még a rajzfilm hatására elindult képregényben helyet kapott. A harmadik résztől váltja Hollósi Frigyes Kristóf Tibort Zúzó szinkronjaként, de ez sokkal szokhatóbb, mint gondoltam, - ráadásul belepillantottam a harmadik évadba, és ott megint visszajön Dózsa László, szóval úgy látszik mindig az ugrott be, aki épp nem haknizott. Már az első évadban is lehetett látni, hogy az egyes epizódok szívesen reflektálnak különböző filmekre, az Enter the Shredder rész, pl. a Sárkány Közbelép című Bruce Lee filmet idézte.

Itt rögtön megkapjuk a Hihetetlenül zsugorodó nőt 1981-ből, sőt még A tenger mélyéről jött! is előfordul. Nem tudom, ennek amúgy mi értelme volt, el nem tudom képzelni, hogy ezt amerikai gyerekek zsigerből vágnák, szerintem az írók önmagukat szórakoztatták. Vagy ezzel akarták jelezni, ez a négy rész a klasszikus sci-fit parodizálja. Az ötös epizódban láthatjuk először álarc nélkül Zúzót, és itt bizony nem visel karmolásnyomot, mint az 1990-es nagy filmben. Bár gyerekként sosem gondolkoztam rajta, akkor mi végre a maszk, hiszen gonosztevő, és nem akarja felfedni kilétét, ráadásul ha leveszi a hacukáját, simán elvegyülhet a normális emberek közt mint majd egy későbbi epizódban is teszi. Az ötödik epizódtól Vándor Éva is elmegy betegszabira, sajnos nem tudtam kideríteni ki is szinkronizálja Aprilt helyette, de az évad hátralévő részében egy sokkal vékonyabb hangú hölgyet kell hallgassunk.

A gyilkos pizzák epizódban bukkannak fel a húsgolyó szörnyek, de sajnos ebből is csak egy újabb Zúzó csínytevést sikerült kihozni. Kárpótol érte A légy színre lép. Tökre meglepett, hogy ez a fordulat már ilyen korán bekövetkezett a sorozatban, valamiért azt gondoltam, sokkal később történt. Persze mindig elfelejtem, hogy ekkor már legalább három hónapja vetítették a rajzfilmet, és az gyerekként - iskolába járva - nagy idő ám. No de félre gond, megalkotják a legyet, mely egyértelmű paródiája David Cronenberg A légy című filmjének, amit mondanom se kell, hogy emiatt a rész miatt néztem meg később. Gyerekként ráadásul nagyon félelmetes epizód ez, lehet bele se gondoltak, de Baxter korántsem olyan nyugodt körülmények között változik át mint a teknőcök. Őt Krang csak ki akarja nyírni, mert a terhére van a kétbalkezességével, és közben beszáll egy légy a dezintegráló fülkébe és molekuláit összekeveri. Így tanul a gyerek új szavakat. Dezintegrálás. Ráadásul mutatják ahogy a kőkatonák elhurcolják, bedobják a zúzdába, és még a csontvázát is lehet látni - ez gyerekként számomra különösen félelmetes volt, ma már meg nem tudnám magyarázni miért. Ebben a részben Aprilt is megmérgezik, szóval egyértelműen az évad csúcsa ez a rész, ha valaha összeállítok must see listát, - amennyiben végignéztem a teljes sorozatot - ez tuti rajta lesz.

Baxter_the_Fly.jpg

Amúgy a fordítóknak üzenem, - bár tudom 23 év távlatából már okosabb vagyok -, a légy, az nem bogár. Most magyarázzam ezt azoknak, akik következesen kétéltűeknek hívják a hüllő teknősöket? Mert a Time Squaret, Időtérnek fordítani bocsánatos bűn 1991-ben, de ez tömény baromság. Szerencsére a Turtle Power-t Teknőc Virtusnak fordították, ami viszont szerintem marha klassz. Ezért elnézem, hogy anno megbuktak bioszból. Ugyanebben az epizódban, Baxtert kiírják a sorozatból, viszont visszakerül Bebop és Rocksteady. És a továbbiakban az ő bénázásaikat leshetjük az évad végéig. Mindkettejükről már beszéltem a múltkor, de nem említettem, hogy mindkettő egy-egy tipikus 80-as évekbeli gonosztevőt figuráz ki. Bebop az utcai punk, akinek lila kakastaréja meg hülye napszemüvege van - egyébként átváltozása előtt néger volt. Rocksteady meg szerintem a G. I. Joe paródiája akar lenni, ami szintén a 80-as években futott hasonló színvonallal és történetvezetéssel. A Playmates adatlapjuk szerint utóbbi 110 kiló és 25 éves, a vaddisznó 120 kiló viszont csak 19 éves... érdekes.

Igaz, szerintem minden koncepció nélkül találták ezeket ki, mert Donatello, és Raffaello a legfiatalabb a maguk 15 évével, Michelangelo 15 és fél, míg Leonardo 16 éves. A TMNT mozifilm viszont egyértelműen amellett foglalt állást, hogy Mickey a legfiatalabb, és éretlen viselkedésével, hülye tréfáival minden alapot meg is ad ennek. A Fürgeláb harcosokat a játékgyár pedig múmiákként kezeli, szóval tényleg volt itt kavarás, meg alkotói szabadság minden téren.

A Békamutánsok inváziója egy igazi hülye vicc. Zúzó megint kavar a trutymóval - tudjátok aminek titka van - és ezúttal négy kecskebékát változtat mutánssá, természetesen tinikké. És ez a hülye képes Szecska után szabadon saját hőseiről elnevezni őket. És kik a hősei? Attila a hun béka, - akit nálunk valamiért Wellington békának fordítottak -, Dzsingisz béka, Raszputyin, az őrült béka, és Banaparti Napóleon béka. Ugorjunk. A Szecska átváltozik szintén ötlettelen, kis hátteret akartak vele adni Szecskának, de azt nem így kéne. A Tinik az X Dimenzióból részben visszahozzák a Neutrinókat, akikről nem véletlenül nem beszéltem a legutóbb. Az a helyzet, hogy ki nem állhatom őket. Ezek a neutrinók valamiért ellenszenvesebbek mint Krang vagy Zúzó, vagy bármelyik gonosz a sorozatban, hiába próbálnak világot meghódítani, meg ármánykodni, esélyük nincs hogy utolérjék a negédes kis tinédzsereket, akiknek egyetlen életcéljuk, hogy szórakozzanak. Szerencsére nem sokat rontják a levegőt, jönnek, s mennek. Hárman vannak, a csaj valamiért titokzatosan vonzódik Michelangelohoz, de mivel még arra se méltatták őket, hogy figurát gyártsanak róluk, így nem is kell őket bemutatnom a Playmates... ööö akarom mondani...

6339.jpg

Az epizódban ennél sokkal érdekesebb, ahogy bevezetik az új játékot, a Házijárgányt. Donatello félperces termékbemutatót tart, a távirányítású gördeszkákról, amit a csatornában használhatnak, és használnak is jó sokat ezentúl, hiszen gyártja a Playmates, menj és vedd meg!!!!! Ti figyuzzatok mán, csináltunk egy ilyen hogyishívjákot, amikkel csúsznak a csatornában... tegyétek már bele a sorozatba, nem kell sok idő... mondjuk fél perc minden további részben. Szegény teknőcök ne futkározzanak annyit, a végén még lemozognák a sok pizzazabálástól rájuk rakódott hájat.

A maradék három epizód szerencsére már sokkal jobb, úgy látszik az alkotók kezdtek ráérezni, mitől lesz jó félóra. A New York legjobbja egyértelműen Robotzsaru paródia, rengeteg jó poénnal és beköpéssel. A Cicababa a hatos csatornától meg Macskanő hommage, de ez nyilván vagy a régi Batman sorozatból, vagy az eredeti képregényből származik, hiszen a filmre még négy évet várni kell. April átalakulását mondjuk megoldhatták volna kicsit szexibb macskanőként is, de igazából az egész sorozatban nagyon sokat domborít, meg pucsít, talán kicsit többet is, mint kéne, erre pont macskanőként rajzolják rondára? A másik ami tetszett az epizódból, hogy Szecska rosszallja, amiért tanítványai annyit döglenek a tévé előtt és mindenféle szart néznek benne. Mint mondja: "A sok tévézés lustítja az agyat, és erőszakossá tesz!" Hm... egy kis önreflexió? :D Ráadásul ebben a részben Irma először találkozik a teknőcökkel, addig folytonosan visszatért téma volt, hogy April tagadta kapcsolatát velük. A záróepizódban mely A technodrome visszatérése címet kapta, hőseink kis híján fűbe harapnak, de persze megoldják a dolgot, kis segítséggel, és remekül megágyaznak a harmadik évadnak.

Külföldön 2005. április 26.-ától kapható a második évad, valóságos botrányt váltott ki, hogy mindössze egyetlen korongra képesek voltak rápasszintani az összes epizódot. Egy DVD 9-es korongra viszonylagos bitráta veszteség nélkül maximum nyolc epizódot érdemes felpakolni, és azzal ki is használjuk a korong tárhelyét, vagyis jól jár a fogyasztó is, meg a forgalmazó is, akik ugye legtöbbször 2-3 epizódot is képesek rátenni egy korongra és akkor meg üres a fele. De ezt mindenképpen két lemezes kiadásban kellett volna kiadni, mert értem, hogy magam ellen beszélek, mert úgy drágább lett volna, de így meg VHS minőségű. De hát miről is vartyogok, amikor ez meg se jelent nálunk? Maximum arról, hogy ha meg is jelenne valaha, akkor se lenne annál jobb mint amit le tudsz tölteni aviban jelenleg. Ráadásul valami okos tuti kitalálná, hogy szinkronizáljuk újra, és annál még ez a némileg kifogásolható szinkron is ezerszer jobb,

8209.jpg

Nem tudom a harmadik évadig idén egyáltalán eljutok-e, majd megpróbálom levadászni a hiányzó részeket, de jelenleg még a fele se gyűlt össze. Nem mondom, hogy a második évad annyira meghozta volna a kedvem, ugyan voltak benne jó epizódok, de sokkal több unalmas, meg bugyuta, szóval ugyanazt érzem továbbra is, tizennyolc rész után: ez már sajnos nem az én világom.

ninja_turtles_cartoon.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.08.23. 08:09:38

a comedy central-on ma megszakítják a 22 perces sitcomokat, meg a meséket is (pingvinek).

Szóval ez romlott itthon az elmúlt években.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.23. 08:23:34

@doggfather: hát gondoltam hogy van már egy két elvetemültebb adó, de még így is jók vagyunk, mert a CBS-hez 25 évet késtek, a Rtl Klubhoz meg 15-öt

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.23. 13:55:30

@scal: a reklámos cucc nem eseti probléma volt, hanem minden rajzfilmsorozatnál így működött, mondhatni hozzátartozott a formátumhoz. de azért vicces, ahogy rácsodálkozol.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.23. 15:03:32

@Santino89: miért lenne vicces, szerintem ez egy kibaszott nagy probléma, és gusztustalan, másrészt nem írtam még rajzfilmsorozatról így érthető, hogy most fetyéltem ki ezt a problémát

és bár eddig is tudtam róla hogy ez a tünet nyugaton létezik, a legtöbb félórás mesében EGY reklám blokkot tesznek be, ezek a meg kettőt, tuti azért történhetett mert a teknőcök kibaszott népszerű lett, nem csak egyike volt a mesesorozatoknak (bocsánat rajzfilmsorozatoknak)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.23. 15:31:44

@scal: azért vicces, mert evidencia, te meg most jöttél rá

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.23. 15:41:34

@Santino89: az a vicces hogy ezt evindenciának veszik az emberek, ahelyett hogy felgyújtottak volna pár tévészékházat

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.08.23. 16:23:34

@Santino89: most lényegében totál más miatt az történt csak képletesen állami részről, erre egyből kikiáltotta a fél ország a Klubot a nemzet Robin Hoodjának, bocsánat Patkó Bandijának

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2014.08.23. 17:17:40

A fenti képen, amin a figurák vannak. Mintha lett volna egy olyan Donatello figurám, de már nincs meg. Az arca és a színe ismerős, nagyon régen kaphattam.

Szerettem ezt a rajzfilmet.
süti beállítások módosítása