Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Télbratyó

2014. december 04. - scal

Vince Vaughn - akit egy tehetségtelen kutyaütőnek tartok - egyszer karácsonyozott egyet 2007-ben, és ez lett belőle. Természetesen már csak az elszállt ötlet miatt is sokkal jobb, mint az unalmasan kínos Négy Karácsony, de, igazából a Télbratyó is maximum az elmegy kategóriában indulhatna rövidtávfutásban. Lévén az utolsó rénszarvason többet lehet röhögni, mint Vaughn árnyékszékre való erőlködésén.

2007_fred_claus_039.jpg

A történet szerint Santa Claus születésekor, már volt egy bátyja Fred, aki megígérte az öcsikének, hogy a létező legjobb tesó lesz. De akinek van testvére nyilván tudja, elkerülhetetlen, hogy kettejük közt ki ne alakuljon valamiféle rivalizálás. Főleg ha egyikük nem más mint a Télapó. Az évszázadok során - mert a film egy huszárvágással a középkorból napjainkba helyezi a cselekményt - Fred eléggé megutálta öccsét, aki mindenben jobb volt nála, akinek árnyékában élete le egész életét. Már nem is beszélnek egymással, Fred soha nem látogatta meg Santát, egészen mostanáig, mert úgy alakult, hogy a végrehajtót akasztják, és sürgősen pénzmagra lenne szüksége, így kénytelen kelletlen - miután barátnője is kiadja az útját - felhívja aranyszívű öcsikéjét, akit mindig lehet pumpolni. Ő persze ebbe bele is megy, de felesége nyomásra - merthogy Santa egy papucs - arra kötelezi Fredet, hogy az idei karácsonyban tevékenyen vegyen részt. És ezzel kezdetét veszi a mókák végtelen sorozata...

Illetve venné, mert a főszereplő még mindig ez a sótlan Vaughn, aki mást se csinál mint ünneprontóskodik. Szerencsére - ahogy szokott lenni - a remek mellékszereplők megmentik az összképet. Mint a rendőr barátnőt alakító, szépséges Rachel Weisz, vagy az irtó szexi Elizabeth Banks, aki körül megolvadnak a jégcsapok is. De persze ők csak a szemnek tetszetős függelékek a karácsonyfán, az igazi ajándék a télapót alakító Paul - Ho Ho Ho - Giamatti, akinél balfaszabb Mikulást bár nem hordott hátán e föld, de mégis annyi élettel tölti meg a karaktert, hogy nem lehet nem szeretni. A hab a tortán azonban kétségkívül Kevin Spacey, aki egy minőségellenőrt alakít - merthogy veszteséges ez az évenkénti hajcihő az ajándékokkal, lassan a rénszarvasok is többet esznek, és lehet bezárják az egészet. Hihetetlenül jó, hiába alakít már sokadjára genyát, sőt még egy epés odaszúrást is kap a Superman Visszatér miatt.

Igazából először nagyon erőltetett konfliktusnak éreztem ezt, ennyire modernizálni a Mikulást, és különben is KI rúgná ki??? De aztán Spacey beköpései olyan viccesen groteszkké tették az egészet, hogy végül nagyon jól működött az egész. Csak vennék ki ezt az elemet, ami minden Vaughn filmre jellemző, hogy majd ő megmutatja a tutit. Ne, ne mutassa meg, próbáljon levegőnek látszódni, és akkor egy ponttal ez a film is többet érne.

David Dobkin filmjének egyetlen igazán ütős jelenete, amikor egy csoportterápián az árnyékban élő testvérek összegyűlnek és próbálják közösen feldolgozni, hogy bár irigyek, féltékenyek náluk szerencsésebb öccsükre, bátyjukra, de mégis szeretetben élnek, hiszen mindenkinek nem jöhet össze a karrier, és a család fontosabb, mint az acsarkodás. A jelenetben ráadásul olyan valós személyek testvérei - ezen érzést tényleg átélő alanyai - jelennek meg mint Bill Clinton, Sylvester Stallone, vagy éppen Alec Baldwin. Persze mielőtt az egész átváltana társadalmi pszichodrámába, mind jól kiröhögik Fredet.

De persze a film egy igazi karácsonyi kikapcsolódás, úgyhogy nagy meglepetésekre ne számítsunk. Arra a durván két órára, amíg elszórakozunk rajta mindez elegendő. Holnap este pedig senki ne felejtse el kifényesíteni a csizmáját, mert nálunk ugye előbb jön a Télapó. Ho ho hoooo...

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása