Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kalandférgek Karácsonya 3D

2014. december 17. - scal

Kevés filmet vártam már az utóbbi időben, de ezt az egyet nagyon. Harold és Kumar kalandjait körülbelül három éve ismertem meg. A film hosszú időn át porosodott nálam, mire úgy döntöttem meglesem - ebben főleg az idióta történet volt a ludas - de nem is csalódhattam volna kellemesebbet. Életem egyik legviccesebb tini agymenése, bizonyos téren jobb az olyan etalonoknál, mint az Amerikai Pite, vagy a Cool Túra. Nosza, gyors egymásutánban megnéztem még vagy hússzor. Majd kiderült, van ennek második része is, ami bár egy kicsivel elmaradt, de még mindig esztelenül vicces volt. És akkor, jön EZ.

a-very-harold-and-kumar-christmas07.jpg

Vágjunk a közepébe. Ez egy bődületesen szar film. Nem csak önmagához képest rossz. Vagyis az előző két részhez képest esett a színvonal, de ha valaki tisztában van azzal, hogy mi a kínos, és mi a vicces, az ezen a filmen nem fog egy percig sem szórakozni. A helyzet az, hogy ez nem véletlenül van így.

Minek kell felborítani a megszokott dolgokat? Minek kell abból a helyzetből kiindulni, hogy ez a két országos cimbi, megutálta egymást? Hogy Kumar abbahagyta a fősülit, hogy Harold gyereket akar, és mindkettő felszedett egy-egy kretént, hogy azokkal lógjanak? Minek kell hangsúlyozni, hogy elmúltak HARMINC évesek, amikor simán el lehetne hinni róluk még most is, hogy tinik - hozzáteszem, már az első rész forgatásakor Kal Penn 27 volt, John Cho pedig 32!!! Ami azt jelenti, hogy ez a gyerek a Hegylakó, mert negyven évesen is húsznak néz ki. Szóval miért kell mindezt felborítani? Direkt felnőtt ruhát adni rájuk, Kumar még szakállt is növesztett, jézusmária!

Ebből adódóan a poénok legtöbbje, sablonos, vagy ezerszer látott, sokkal kevesebb időt hagy a főszereplőknek, hogy a béna barátaik is külön szálat kaptak. Hogy a fő probléma egy tizenkét szintes karácsonyfa szerzése Maria papájának elégetett fenyőjének pótlásaként. Már az első rész is eléggé hanyagul kezelte a forgatókönyvet, ha ezt nézzük, de ez már a szánalmas szint. Paula Graces öt percet szerepel, ellenben Danny Terjoból megint próbálnak valami vicces mellékalakot gyúrni, pedig ő ehhez nem ért, kérem vegyék már észre. Ő ahhoz ért, hogy morcosan nézzen, aztán tíz perc után fejbe lőjék.

a-very-harold-kumar-3d-christmas_i01.jpg

Én tudom, hogy a füvezés egyik lételeme volt ennek a két lókötőnek, de azért az mégiscsak túlzás, hogy még két perce sem megy a film, de máris pipálnak benne. A bedrogozott kisbaba pedig tényleg több a soknál. Nem vicces, csak öncélú.

De hogy jót is mondjak. Azért néhány közepes poén még így is akad a filmben, ilyen a karácsonyfa vásárlás, vagy az agyagos jelenet. De kétségkívül Neil Patrick Harris szokásos felbukkanása a legüdébb színfolt. Az a tíz perc teljesen olyan, amilyen az előző két film volt, amilyennek ennek a filmnek kellett volna lennie.

Ráadásul valamilyen indíttatásból - talán mert érezték a készítők is, hogy önmagában ez a tákolmány nem elég jó, hogy beüljenek rá az emberek a moziba - a filmet 3D-ben forgatták, ami valami elképesztőre sikeredett. Még akkor is, ha mi mindebből semmit nem láthattunk, mert nálunk a moziknak eszük ágában se volt levetíteni. De még így is látszik, hogy minden a 3D-t szolgálja ki, és még 2D-ben jobb 3D-s élményt produkál, mint azt teszi a 3D-s filmek 90%-a. Ebből a szempontból - ellentétben az S.O.S. Love-val - érvényt szerez a vígjátékok harmadik dimenzióba emelésének. De abból a szempontból ez is ziccer, hogy ezt nálunk senki nem tudja valójában kiélvezni.

harold3_original.jpg

Rohadt csalódott vagyok. Sokkal többet vártam. A szereplőkkel ugyanúgy nincs gond, mint az előző két részben sem volt, de a forgatókönyv és a poénok katasztrofálisak (gratulálok hozzá, hogy ez NÉGY ember teljesítménye), az elsőfilmes Strauss-Schulson pedig abszolúte rossz választás volt. Sajnos ez a rókabőr egyértelműen azért készült, hogy még egy kis pénzt kicsaljanak a rajongókból, amíg még a két főszereplő végleg ki nem öregszik a szerepből. Ezzel azonban csak rombolták a két idióta eddig oly tökéletes nimbuszát. Kár volt így búcsúzni fiúk.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2014.12.24. 23:28:41

Érdekes. Az első részt én is nagyon bírtam, de számomra a második volt hatalmas csalódás, ami tényleg csak a primitív/unalmas faszos poénokról szólt.

Viszont a harmadik rész, ami azért messze nem ért az első nyomában, ennyire nem volt rossz szerintem. Egyszer bőven nézhető, közepes a másodiknál sokkal jobb.

Trejo meg éppen, hogy a legjobb volt a filmben :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.12.25. 00:17:07

@The Man Who Laughs: ebben van a Bin Láden paródia? amikor Kumar halálrarémiszti a gyereket a repülőn? vagy az a kettes? :D

Bob1899 2015.06.13. 13:57:25

Az a masodik :D a filmekkel kapcsolatban en is igy erzek.
süti beállítások módosítása