Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Torrent TOP '14 - 2014 legjobb filmjei

2015. január 02. - Santino89

A szokásos évi toplistám kommentjei között felmerült Danialves kolléga részéről az építő jellegű kritika, mely szerint nem lehet teljes egy éves lista azon gyöngyszemek nélkül, amelyeket nálunk Magyarországon ilyen-olyan okok miatt nem hoztak be. A forgalmazók valószínűleg több filmet mutattak be tavaly a mozikban, mint bármikor korábban, de természetesen így is sok minden kimaradt, amiért nem tudom hibáztatni őket, mégiscsak egy üzleti alapon működő dologról van szó elsősorban. Filmes blogként azonban egyik legfontosabb feladatunk belökni az olvasót a mainstream mocsarából a függetlenebb-bátrabb filmek Mekkájába. A közhely szerint legalábbis, valójában utóbbi kategóriában is nagy műgonddal kell kihalászni a valódi gyöngyszemeket, csakúgy mint az igazi gyöngyhalászoknak. Ha pedig lúd, akkor legyen kövér alapon, itt az utóbbi idők 14 legjobb filmje, amely nem volt nálunk hivatalos formában elérhető. (A blog teljes szerkesztősége természetesen mélyen elzárkózik az illegális tevékenységek minden nemű formájától, a filmeket egytől-egyig külföldön, illetve különböző filmfesztiválokon láttuk. Azt is csak az ismerőseink ismerőseinek az ismerőseitől tudjuk, hogy a következő alkotások egy kivételével mind elérhetőek magyar felirattal).

top_14.jpg

 

14.

Starry Eyes

starry_a.jpg

Kezdjük rögtön egy igen kellemetlen élménnyel, erről a Hollywoodról szóló, érzékletes, zsigeri horrorélménnyel. A Starry Eyes egyszerű, mondhatni átlátszó mondanivalóval dolgozik, de nagyon hatásos módon; az elején legalább annyira mesterien mutatja be a hétköznapokban rejlő borzalmakat, mint az utolsó fél óra elrettentő gore-ját. Alex Essoe a főszerepben kimagaslóan jó játékot nyújt, nagyon ritka egy b-kat. horrorban az ennyire erős színészi alakítás.

 

 13.

White Bird in Blizzard

13_1.jpg

Nem kapott különösebben kedvező kritikákat ez a mozi, és a rendező neve sem ígért túl sok jót, ahhoz képest kifejezetten kellemes csalódás volt. A film vizualitása meggyőző, a korfestés kellemes, a csavarok rendben vannak, a színészek jól játszanak, Shailene Woodley-t pedig először láthatjuk meztelenül.

 

 12.

Cheap Thrills

12.jpg

A Starry Eyes-hoz hasonlóan ezúttal sem kell különösebben törni a fejünket a film mondanivalóján, ami gyakorlatilag az emberi természet kritikája, avagy mire vagyunk képesek a pénzért, pláne ha rá vagyunk szorulva. Erős film, jó tempóban, megfelelően adagolt fordulatokkal, agyadba égő záróképpel.

 

11.

Comet

11.jpg

Ez a film járta be a legnagyobb utat bennem a játékidő során. Kezdetben nagyon idegesített a Justin Long által alakított okoskodó főhős, az arcbamászóan direkt kamerabeállítások és a csóróság, ami körbelengte az alkotást. Aztán az idősíkok ügyes váltása, az ismételten remek színészi munka (Emmy Rossumot már ezer éve nem láttam), a szellemes párbeszédek, és az egyedi hangulat mégis megvett kilóra. A listán szereplő filmek közül egyelőre csak ehhez nem létezik magyar felirat, úgyhogy angolosok előnyben.

 

10.

Starred Up

url.jpg

A kőkemény, angol börtönfilm szintén nehezen adta magát, mert a játékidő elején még lehetetlen bárkivel azonosulnunk, de aztán szépen-fokozatosan a film hitelessége bekúszik a bőröd alá, és akkor már nem engedi el többé a kezedet ez a minden szempontból minőségi darab. A magyar felirat pedig kenterbe veri a hivatalos feliratokat, az angol szlenget tökéletesen és ötletesen sikerült átültetni a magyar nyelvi viszonyok közé.

 

The Guest

9.jpg

Olcsó, hamisítatlan B film, ahol még egy torkolattüzet is igénytelen CGI segítségével jelenítenek meg. Ha ezen túl tudjuk tenni magunkat, akkor listánk egyik legszórakoztatóbb darabjának örülhetünk, amely visszarepít a boldog ’80-as évek élményei közé. Cool zene, neonfények, de még maga a cselekmény is ezt a korszakot idézi. Ezúttal Dan Stevens karizmatikus, egyszerre szerethető és fenyegető, de leginkább kiszámíthatatlan játékát kell kiemelnem.

 

Cold in July

8.jpg

Egy újabb mozi, ami a ’80-as éveket idézi (az akkoriban felnövő generáció valószínűleg most jutott el odáig, hogy rendezzen), de a The Guest-el ellentétben itt nem ez a lényeg, hanem inkább csak az események hátteréül szolgál. A Cold in July ugyanis egy minden elemében hatásos műfajkevercs, ami annyi fordulatot tartalmaz, hogy valóságos felüdülést jelent a kiszámíthatóság tengerében.

 

A Hard Day

7.jpg

Vigyázó szemetek Dél-Korea filmgyártására vessétek! Évről-évre újabb vérprofi filmeket készítenek, amelyek színvonalukban simán versenyre kelnek a jobb hollywoodi alkotásokkal. Ezt a mozit azoknak is érdemes megnéznie, akik némiképp idegenkednek a távol keleti alkotásoktól, mert mentes a rájuk jellemző túlkapásoktól. Ismeritek azokat a filmeket, amikben a főhős egyre nagyobb és nagyobb szarba kerül? Na, ez ennek a típusnak az egyik csúcsteljesítménye.

 

The Salvation

6.jpg

Másik vigyázó szemeteket meg a dánokra vessétek, de remélem ezzel azért senkinek sem mondok újdonságot. Dán western? WTF? És pedig de, sőt, jobb mint az utóbbi években készült bármelyik amcsi western, így a dánok már nem csak a megszokott terepüknek tekinthető drámákban, vagy kosztümös filmben (Egy veszedelmes viszony) verik a világ többi részét, de westernben is. Kőkemény, mégis emberi Mads Mikkelsen, néma, felvágott ajkú Eva Green, kapitalizmuskritika, dráma, akció. Pazar! A filmhez egyébként Lisztes kolléga készítette a kiváló magyar feliratot, ezúton is köszönöm, illetve gratulálok neki!

 

Snowpiercer

5.jpg

Le sem tagadhatná a film, hogy egy távol-keleti (egészen pontosan dél-koreai) rendező keze munkáját dicséri, a rendkívül brutális, de kellően kreatív összecsapásokat egyetlen nyugati kultúrkörből származó alkotó sem tudta volna így levezényelni, ezért A Hard Day-el ellentétben azoknak nem ajánlanám, akik idegenkednek az ázsiai filmektől, mindenki másnak viszont annál inkább.

 

Calvary

4.png

A guardista című, kiváló mozi rendezője John Michael McDonagh megtartotta nagyszerű főszereplőjét, Brendan Gleesont, és egy sokkal komolyabb, lényegesen drámaibb alkotást tett le az asztalra. Ezek után talán némelyek hiányolhatják a humort, de még így is egy kiemelkedően magas színvonalú, bár kevésbé szórakoztató filmet láthatunk.

 

These Final Hours

3.jpg

Ausztrál világvége film. Nincs menekvés, pár óra múlva jön a tűzvihar, az emberiség maradéka a maga módján próbálja élni az utolsó órákat, perceket. Kemény, nyomasztó, torokszorító, őszinte, hiteles, szikár és mégis szép alkotás, ami rátelepszik a lelkedre, az igazi bravúrja pedig, hogy a legvégén mégsem a mélybe ránt, hanem a magasba emel. Bemutatja ugyan az ember legsötétebb oldalait, de a remény, hogy talán mégse vagyunk olyan szörnyűek, ott csillog az elkerülhetetlen végkifejletben.

 

The Babadook

2babadook.jpg

Nagyon régen, egészen pontosan a 2007-es francia A betolakodó óta nem láttam ennyire ütős horrort. Nyugtalanító és félelmetes mozi, amelyben megvan a megfelelő többletréteg is azok számára, akik igénylik az ilyesmit. Valójában anya és fiú párharcát láthatjuk, ami elsősorban a mesteri rendezésnek köszönhetően válik ennyire hatásossá.

 

Locke

1locke1.jpg

Tom Hardy karaktere ül egy autóban, és telefonál. Nincs veszélyben az élete, senki sem akarja megölni, hogy lesz egy ilyen film érdekes? Közvetlen veszély talán nincs, de az az élet, amit felépített éppen a szemünk láttára hullik darabokra, egyetlen döntés következtében. Nem csak egy érdekes, izgalmas kísérletről van szó, hanem egy elgondolkodtató, teljes értékű drámáról. Meg egy borzasztóan erős színészi alakításról.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2015.01.02. 07:59:26

Jó kis lista, felírtam pár pótolandót.

2015.01.02. 09:09:06

Kedves Santino89!

De hát ezeket a filmeket mind külföldi filmfesztiválokon meg retrospektíveken láttad – emlékszem, még a reptérre is mindig kikísértelek –, akkor miért az a cikk címe, hogy: Torrent Top 14!?

És Lisztes kolléga dán westerneket fordít? Mindig sejtettem, hogy van valami rejtegetnivalója, de ezt nem gondoltam volna róla. :))

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.01.02. 12:06:54

Látod, milyen jó, hogy megírtad, még én is találtam olyat rajta, amit nem láttam. :D
De remélem, akkor már a Hard Day jobb, mint a Brass Teapot.

These Final Hoursról meg baromira kíváncsi lennék egy kritikára, mert akármennyire is hangulatos film, szerintem egy rohadt nagy kiszámítható kliséhalmaz.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2015.01.02. 13:34:02

@field 64: Hát tudod, elmentem Cannes-ba, beültem a filmre, megjegyeztem, mikor, ki, és mit mond, aztán a hotelban fejből leírtam az időbélyegeket, meg a magyar fordítást, aztán idehaza már csak be kellett pötyögnöm a fájlba.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.02. 13:41:47

@Lazók György: Remélem, majd bejönnek :)

@field 64: Biztos az időeltolódás miatt kicsit összezavarodtam :)
Én se reklámoznám, ha nem írta volna ki a felirat végére ő maga :D

@danialves: A Filmvilág blogon meg a Geekzen is tök jó kritikák vannak róla, érdemben nem igen tudnék hozzátenni azokhoz.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.02. 13:43:12

@lisztes: na hagyjuk már ezt a kamut... tudod ki hiszi el, hogy a hotelban írtad az időbélyegeket, és nem a moziteremben...

2015.01.02. 14:00:40

@lisztes:

Erre szerintem sincs más logikus magyarázat...

@Santino89:

...legfeljebb a tiéd.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.01.02. 14:01:58

@Santino89: Filmvilágon nem találtam kritikát, de ha erre az évösszegzős-belemagyarázós valamire gondolsz, attól eléggé rosszul voltam (hála Istennek a kommentek között szétszedték helyettem is), többek között ezért is szerettem volna tőled látni egy írást ebből a nézőpontból. (Geekzet meg már egy jó ideje nem olvasom, de ha a két évvel ezelőtti formájukat hozzák, akkor ott is valami hasonló modoros-hatásvadász poszt született róla.)

Szóval ja, nekem pl. tudnál hozzátenni, már csak azzal is, ha leírod ugyanazt a saját szavaiddal. :D

The Pervert SpiderMan 2015.01.02. 19:54:43

Sajnos a hób@szó egy kifejezetten szar, zs+ kategóriás szemét. Azt hiszem, hogy első sorban a piac a felelős a szar filmekért, nem gondolom, hogy a mai mozibajárós közönségnek el lehetne adni akár egy dzsordzsklúnis Solarist is. A buta filmekre van igény, mérsékelt intelligenciájú nézőket meg lehet etetni a fú, de nagyon tudományos alapokon nyugvó interstellarral is, ami kb 2 mondatot tartalmaz, aminek tényleges valós tudományosan alátámasztott tartalma van, a többi kb annyira valós, mint a Thomas és barátai beszélő gőzmozdonyai.

gizmo266 2015.01.02. 20:05:04

Biztos j filmek, de én most a "The Raid 2"-t fogom megnézni.

David Sumner 2015.01.02. 20:55:09

@danialves: Ha a Filmvilágos toplista-kritika belemagyarázós, akkor kb. minden kritikus vagy aki látta és szerette a filmet, belemagyarázza ugyanazt. Valljuk be, ez elég nevetséges. :-) Szétszedték egyébként? Nem vettem észre, max. annyit, hogy védtem a filmet, mire a delikvens kitáncolt a beszélgetésből, és még akkor is tudtam érvet mondani a film mellett.

@Santino89: Ezer köszönet, a Filmvilágosat én írtam, és a Geekzes cikk hatására fedeztem fel a filmet, amiben hát enyhén szólva nem kellett csalódnom.

Giedi 2015.01.02. 21:04:10

Ezt a Babadook-ot csak meg kellene nézni ... 1 pozitív kritika (jelen cikk írója) és számtalan negatív (mindenki más, aki látta)
Érdekes lehet ...

David Sumner 2015.01.02. 21:27:35

@Giedi: Én sem kedveltem túlzottan (és ez most nem a toplista írója ellen szól, vagy a Babadook készítői ellen), de a legtöbb kritika nagyon is pozitív.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.01.02. 21:59:36

@David Sumner: Pár tévedésed:
1. Miért szükségszerű, hogy ugyanazt magyarázzák bele? Valakinek tetszhet ez a film teljesen más okokból is, mint neked. Pl. most végigpörgettem az RT-oldalát és 5ből 4 kritika a világvége hatásos bemutatását emelte ki és egyáltalán nem a karakterfejlődést.
2. Őszintén szólva már szinte előre meg tudom mondani, hogy bizonyos típusú alkotásokat a kritikusok akkor is mesterműnek fognak beállítani, ha azok nézhetetlenek, szóval annyira nem hatna meg az sem, ha nagyon sokan fújnák ugyanezt.
3. De baromira nem ez volt a helyzet, én őszintén szólva egy év végi toplistában nem láttam kiemelve ezt a filmet (nemzetközi összevetésben természetesen), az imdb pontszám és reviewk elég beszédesek, úgyhogy hiába próbálsz valami közvélekedést sugallni itt, alapvetően nincsenek sokan a pártodon.

Hát azt gondoltam, hogy neked nem tűnt fel, de nekem kifejezetten tetszett ez a stílusos rávilágítás a film sablonos voltára. Abból meg nem vonnék le túl sok következtetést, hogy a kialakult "giccses - nem - de igen - de nem" parttalan vitában te bírtad tovább, már csak azért sem, mert az érveid végig nagyjából abból álltak, hogy hogyan lehetett volna igazán klisés a film, DE mivel nem lett olyan, már nem is az. (Ami nekem kissé a hamis dilemma érvelési hiba felé tendál már egyébként.)

@Giedi: Rossz körökben mozogsz, tessék, jelentkezem, mint még egy ember, aki látta és tetszett neki. ;)

David Sumner 2015.01.02. 22:10:21

@danialves:

A más meglátás nem tévedés.

1. Épp ez az, hogy nem magyarázzák bele, hanem lehet, elfogultság nélkül tetszett másnak az egyik oldala (a jellemfejlődés), egy következő tábornak a világábrázolás, szóval ezt nem rovom fel hibának

2. Ezt egyébként gyakran én is, de az én filmértékeléseimbe ez nem játszik bele. Embere válogatja, I guess.

3. Elég sokan vannak a pártomon, mert a jellemfejlődést is elég sokan bírják benne. Az meg aztán nagyon komoly érv tőled, hogy csak úgy megállapítod rólam, hányan állhatnak mellettem. Szép.

A sablonos vonulatról: hány meg hány sablonos film van, ami mégis működik ezer okból, hol a hangulata, hol a szereplői miatt. Dobjuk ki akkor a kukába Walter Hill életművének a zömét? Nem. És igen, nézzük már azt, milyen lett a film, milyen nem lett. A hamis dilemma érvelési hiba ugyanis ott kezdődik.

Mindegy is, nagyon mulatságosak tudnak lenni ezek a "giccs, mert szerintem az" és ha "sablonos, akkor már nem jó" kinyilatkoztatások, valóban.

David Sumner 2015.01.02. 22:15:55

@David Sumner: "És igen, nézzük már azt, milyen lett a film, milyen nem lett."

Helyesen: És igen, nézzük már azt, milyen lett a kész film, NE AZT, milyen nem lett, mert el nem készült filmről hülyeség beszélni.

Na, ennyit erről.

Darkcomet 2015.01.02. 22:22:09

@Giedi: Akkor csatlakozok a pozitív kritikához. Jó kis horror. Viszont azt is meg kell említeni, hogy az idei horror felhozatal igen csak csapnivaló volt. Szóval fogalmazhatok úgy is, hogy vakok között félszemű a király.

Darkcomet 2015.01.02. 22:24:50

Szerintem ez a Starry Eyes egy bűn rossz film. Egy igazi blöff. Egy széteső első órát kell végigszenvedni némi utolsó húsz perc nyeszetelésért. Persze értem én, hogy mire akartak kilyukadni vele, de egy ilyen őrületet mondjuk Lync, Cronenberg sokkal ütősebben tudott volna megcsinálni.

David Sumner 2015.01.02. 22:32:00

@danialves: Na, tehát, a következő a lényeg. Nagyjából két vélemény van: 1. imádják a világábrázolást 2. imádják a jellemfejlődést. Én ebből az egyiket büszkén szajkózom, és nem is szégyellem. Vagyis létezik a filmnek egy ilyen értelmezése, ez eléggé átjön a Final Hoursből. Te ellenben ezt rögtön belemagyarázásnak nevezed. Aztakurva... Erre mondtam, direkt smiley-val, hogy jó, akkor mindenki más is "belemagyaráz". Holott a fenti két vélemény kb. azonos mennyiségben képviselődik az általad említett Rottenen is, és ez simán lehet egyszerű tetszésnyilvánítás is, bármilyen meglepő.

Na, tényleg hagyjuk is, mert csak írnád tovább a többi vicces megjegyzésedet. :-)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.02. 23:23:14

@gizmo266: Az sem egy rossz választás! :)

@David Sumner:
Akkor viszont leleplezted magad, te ajánlottad a Blast of Silence-t is karácsonyra. Köszi érte :)

@Darkcomet: Szerintem a horror felhozatal nem csak idén, hanem már nagyon régóta csapnivaló :). Az utolsó horrorok, amik tetszettek, azok kb a francia A betolakodó, meg a REC első része voltak.
Lynch meg Cronenberg persze hogy jobban megcsinálták volna, de a maga b kategóriás mivoltát tekintve szerintem egész jó volt.

Darkcomet 2015.01.03. 18:55:05

Ja igen. Sci-fi vonalon (nem hollywoodi blockbustereket értem ez alatt) kifejezetten erős volt a 2014-es év. Kapásból mondjuk: Predestination, Coherence, The Signal, Automata.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.03. 19:46:33

@Darkcomet: hát a Holnap határa az egy blockbuster, és az is elég erős volt.

David Sumner 2015.01.04. 12:13:28

@Santino89: Szívesen. Igen, én voltam. Mindig öröm, ha ajándékozni tudok. :-)

Darkcomet 2015.01.04. 14:41:35

@scal: Mihez képest? Nem egy igazi agyalós, odafigyelős sci-fi. Esetleges társadalomkritika meg abszolút nincs. Pont csak annyira bonyolult a film, hogy CGI orgia mellet az átlag amcsi néző nagyjából kapjon egy kb. két bites, de számukra csavaros történetet. Ráadásul az eredeti mangát szerintem igen csak félreértették az alkotók, vagy nem is foglalkoztak a teljes sztorival.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.04. 16:26:47

@Darkcomet: jézus mária ez is eredeti mangából készült ?....

nem hiszem hogy az a jó sci-fi amiben oda kell figyelni, meg agyalni kell, és/vagy társadalomkritika is megbújjon benne

én sci-fit leginkább azért nézek, hogy kirántson a jelenből és szórakoztasson másfél két órára

Darkcomet 2015.01.04. 17:17:45

"jézus mária ez is eredeti mangából készült ?...."

Egész pontosan ez eredetileg Szakurazaka Hirosi 2004-ben megjelent All You Need is Kill című regényének manga változatából készült.

"nem hiszem hogy az a jó sci-fi amiben oda kell figyelni, meg agyalni kell, és/vagy társadalomkritika is megbújjon benne"

Akkor az nem sci-fi. Az fantasztikus film, űropera, sci-fi fantasy, akármi.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.01.11. 23:24:42

@David Sumner: " Az meg aztán nagyon komoly érv tőled, hogy csak úgy megállapítod rólam, hányan állhatnak mellettem"
Az is nagyon komoly érv, hogy te is csak úgy megállapítod, ezek után nem tudom, pontosan mi a probléma. Esetleg megmutathatnád ezt a rengeteg embert, és akkor ezt a részét rövidre is zárhatnánk, attól függetlenül, hogy ismétlem, még mindig nem attól lesz valami inkább vagy kevésbé belemagyarázás, hogy mennyien mondják.

Na, és akkor most a szalmabáb érvelési hiba ismertetése helyett:
Nem a tetszésnyilvánítást neveztem belemagyarázásnak, ugyanis pont a tetszésnyilvánítás kapcsán írtam a kollégának, hogy igazán kifejthetné ezt egy kritikában. Belemagyarázásnak már inkább azt a bullshitelést nevezném, amit levágtál a film kapcsán, annak viszont semmi köze nincs tetszéshez, hanem inkább ahhoz, hogy ezt ki hogy tudja megindokolni.

A "sablonos, akkor már nem jó kinyilatkoztatást" sem tudom honnan szedted, habár az tény, hogy egy egészen kedvelt szalmabáb, amelyet filmes vitákban el szokás sütni. Mert ugye jelen esetben pont fordítva van a helyzet, hogy a film nem jó, mert sablonos, de ezt sokkal kényelmesebb úgy beállítani, hogy a sok tudatlan kapásból lehúzza, mert sablonos.

Egyébként az a minimum, hogy írok neked pár vicces dolgot, mert valahogy viszonoznom kell, hogy te is szereztél pár vidám percet azzal a modoros bölcsész dumával a film kapcsán. ;)

David Sumner 2015.01.12. 10:33:42

"Az is nagyon komoly érv, hogy te is csak úgy megállapítod, ezek után nem tudom, pontosan mi a probléma. Esetleg megmutathatnád ezt a rengeteg embert, és akkor ezt a részét rövidre is zárhatnánk, attól függetlenül, hogy ismétlem, még mindig nem attól lesz valami inkább vagy kevésbé belemagyarázás, hogy mennyien mondják."

Komolyabb is, mint csak úgy kijelenteni rólam valamit, teljesen légből kapottan. És akkor megmutatom azt a pár embert, akinek tetszett a filmbéli jellemfejlődés. Jordan Adler --> " These Final Hours is a harrowing glimpse at two lonely souls arriving at the end of the world as they know it." Simon Miraudo --> "There's never been an end-of-days movie quite like These Final Hours before, an anything-goes orgy of grief, savagery, and sex, with just enough humanity to remind us why maybe farewelling mankind would be a shame after all." Blake Howard --> "These Final Hours renders an abject apocalypse; and yet the last glimpses of humanity are dazzling." Kent Turner --> "What sets it apart from so many action-oriented films is that the director surrounds lead actor Nathan Philips with a strong, multigenerational cast of women." Luke Buckmaster, aki elismeri, hogy többféleképpen is működik a film: --> "A symbolic work that fires from multiple cannons." Tom Clift: --> "Zak Hilditch makes a scorching debut feature with this emotionally explosive apocalyptic drama."

Rövidre van zárva. :-) Bőven nem nekem tűnt fel a karakterépítés, jellemfejlődés, színészi játék, erős érzelmi töltet. Legyél elégedett, ne keresd a kákán is a csomót, mert beleőrülsz, mint azok, akik szegény Rose-t meg akarták ölni a film elején.

"Belemagyarázásnak már inkább azt a bullshitelést nevezném, amit levágtál a film kapcsán, annak viszont semmi köze nincs tetszéshez, hanem inkább ahhoz, hogy ezt ki hogy tudja megindokolni."

Annyi volt, hogy írtam a filmről egy rövid ajánlót. Hogy tetszik-e a nyelvezete, szubjektív. Megindokoltam benne, miért jó a film. Szerintem. Te erre jöttél, és osztottad az észt belemagyarázásról, alap és ész nélkül. Az a bullshitezés, nem az, ha valaki kritikát ír. Az a bullshitezés, ha csak úgy Te (igen, így, nagybetűkkel, megint) megjelensz, és kijelented, hogy a filmet ki hogyan tudja megindokolni, miközben Te olyan nagyon vetted volna erre a fáradtságot. :-) Egy kétlábon járó bullshit vagy, pont az ilyen mentalitásod miatt, csakhogy idézzem az értelemtől sugárzó kifejezésedet.

"A "sablonos, akkor már nem jó kinyilatkoztatást" sem tudom honnan szedted"

Innen, kérlek alássan: "reviewk elég beszédesek" Előtte meg pedzegetted, hogy csak a világábrázolást dicsérik. Fentebb hoztam rá pár kritikát, hogy ez hülyeség. És mielőtt azzal jönnél, hogy belemagyarázás és tetszhet a film más miatt is, ajánlom azt a kritikát, amiben a fickó pont azt ismeri el, hogy a film többféleképpen is működhet. :-) Visszatérve a sablonokra: a Filmvilágnál is épp a világbárzoláson keresztül próbálta nekem a hülyegyerek bizonyítani, hogy a film sablonos, mire te is ugyanazt a kártyát húztad elő. Második válasz az értetlenkedésedre.

"de ezt sokkal kényelmesebb úgy beállítani, hogy a sok tudatlan kapásból lehúzza, mert sablonos."

A kényelmességet ezek után te kérheted számon a legkevésbé, ld. a fenti bullshit-hozzáállásod részletezése.

"Egyébként az a minimum, hogy írok neked pár vicces dolgot, mert valahogy viszonoznom kell, hogy te is szereztél pár vidám percet azzal a modoros bölcsész dumával a film kapcsán. ;)"

Köszönöm. Örülök, hogy vicces perceket szereztem. Tényleg. Mert a te kommentjeid csak szánalmasak.

David Sumner 2015.01.12. 10:38:35

@danialves:

(Nem válaszként küldtem el a fentit, de az a legkevesebb.)

"Az is nagyon komoly érv, hogy te is csak úgy megállapítod, ezek után nem tudom, pontosan mi a probléma. Esetleg megmutathatnád ezt a rengeteg embert, és akkor ezt a részét rövidre is zárhatnánk, attól függetlenül, hogy ismétlem, még mindig nem attól lesz valami inkább vagy kevésbé belemagyarázás, hogy mennyien mondják."

Komolyabb is, mint csak úgy kijelenteni rólam valamit, teljesen légből kapottan. És akkor megmutatom azt a pár embert, akinek tetszett a filmbéli jellemfejlődés. Jordan Adler --> " These Final Hours is a harrowing glimpse at two lonely souls arriving at the end of the world as they know it." Simon Miraudo --> "There's never been an end-of-days movie quite like These Final Hours before, an anything-goes orgy of grief, savagery, and sex, with just enough humanity to remind us why maybe farewelling mankind would be a shame after all." Blake Howard --> "These Final Hours renders an abject apocalypse; and yet the last glimpses of humanity are dazzling." Kent Turner --> "What sets it apart from so many action-oriented films is that the director surrounds lead actor Nathan Philips with a strong, multigenerational cast of women." Luke Buckmaster, aki elismeri, hogy többféleképpen is működik a film: --> "A symbolic work that fires from multiple cannons." Tom Clift: --> "Zak Hilditch makes a scorching debut feature with this emotionally explosive apocalyptic drama."

Rövidre van zárva. :-) Bőven nem nekem tűnt fel a karakterépítés, jellemfejlődés, színészi játék, erős érzelmi töltet. Legyél elégedett, ne keresd a kákán is a csomót, mert beleőrülsz, mint azok, akik szegény Rose-t meg akarták ölni a film elején.

"Belemagyarázásnak már inkább azt a bullshitelést nevezném, amit levágtál a film kapcsán, annak viszont semmi köze nincs tetszéshez, hanem inkább ahhoz, hogy ezt ki hogy tudja megindokolni."

Annyi volt, hogy írtam a filmről egy rövid ajánlót. Hogy tetszik-e a nyelvezete, szubjektív. Megindokoltam benne, miért jó a film. Szerintem. Te erre jöttél, és osztottad az észt belemagyarázásról, alap és ész nélkül. Az a bullshitezés, nem az, ha valaki kritikát ír. Az a bullshitezés, ha csak úgy Te (igen, így, nagybetűkkel, megint) megjelensz, és kijelented, hogy a filmet ki hogyan tudja megindokolni, miközben Te olyan nagyon vetted volna erre a fáradtságot. :-) Egy kétlábon járó bullshit vagy, pont az ilyen mentalitásod miatt, csakhogy idézzem az értelemtől sugárzó kifejezésedet.

"A "sablonos, akkor már nem jó kinyilatkoztatást" sem tudom honnan szedted"

Innen, kérlek alássan: "reviewk elég beszédesek" Előtte meg pedzegetted, hogy csak a világábrázolást dicsérik. Fentebb hoztam rá pár kritikát, hogy ez hülyeség. És mielőtt azzal jönnél, hogy belemagyarázás és tetszhet a film más miatt is, ajánlom azt a kritikát, amiben a fickó pont azt ismeri el, hogy a film többféleképpen is működhet. :-) Visszatérve a sablonokra: a Filmvilágnál is épp a világbárzoláson keresztül próbálta nekem a hülyegyerek bizonyítani, hogy a film sablonos, mire te is ugyanazt a kártyát húztad elő. Második válasz az értetlenkedésedre.

"de ezt sokkal kényelmesebb úgy beállítani, hogy a sok tudatlan kapásból lehúzza, mert sablonos."

A kényelmességet ezek után te kérheted számon a legkevésbé, ld. a fenti bullshit-hozzáállásod részletezése.

"Egyébként az a minimum, hogy írok neked pár vicces dolgot, mert valahogy viszonoznom kell, hogy te is szereztél pár vidám percet azzal a modoros bölcsész dumával a film kapcsán. ;)"

Köszönöm. Örülök, hogy vicces perceket szereztem. Tényleg. Mert a te kommentjeid csak szánalmasak.

David Sumner 2015.01.12. 10:40:01

@danialves: Amúgy baszod: Több hét eltelt már a kommentjeink óta. Te azóta ezen rugózol? Nem semmi vagy, ember. :-)

David Sumner 2015.01.13. 11:38:54

@danialves: Á, basszus, nem bírom ki. :-)

""A "sablonos, akkor már nem jó kinyilatkoztatást" sem tudom honnan szedted""

Még pontosabban: INNEN --> "These Final Hoursról meg baromira kíváncsi lennék egy kritikára, mert akármennyire is hangulatos film, szerintem egy rohadt nagy kiszámítható kliséhalmaz."

Idézet tőled, kedves danialves. Kijelentetted, hogy kliséhalmaz = sablonos, ráadásul még hozzá is tetted, hogy rohadt nagy, ergo kijelentetted, hogy éppen emiatt nem jó. Még szerencse, hogy nem én védekeztem a kényelmes lehúzással meg a szalmabábbal, hanem te. :-)

Meg az is szánalomkategóriás baromság tőled, hogy először tévedéseket vágnál a fejemhez, aztán bölcsészezel. Aha, bölcsésznyelven írtam meg, érvekkel. Te a saját hülyeségeidet tartod fenn, meg is cáfolom őket. Hülye barom.

David Sumner 2015.01.13. 11:39:44

@Santino89: Bocs a floodért, de a kolléga mulat... khmm... szánalmas érvrendszere megért egy misét. A hülye barmot nem bánom.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2015.01.24. 20:24:38

@David Sumner: Ezeknek az idézeteknek a fele konkrétan nem is arról szól, amiről te beszélsz. Mégis hogy jön a karakterfejlődéshez az, hogy valaki szerint fasza, hogy sok női szereplő van a filmben?

"Megindokoltam benne, miért jó a film. Szerintem. Te erre jöttél, és osztottad az észt belemagyarázásról, alap és ész nélkül. Az a bullshitezés, nem az, ha valaki kritikát ír."
Értem, szóval ha te leírsz egy random szöveget légből kapott dolgokkal, akkor arra ezt nem lehet rámondani, hovatovább pont az beszél alap nélkül, aki esetleg ezt ki meri mondani róla? :D
Ez kb. az óvodások szintje, hogy valaki kritikával illet, jól megsértődsz és egyből visszadobod, hogy "nem, te vagy a csúnya"...

"Innen, kérlek alássan: "reviewk elég beszédesek""
Ugye tudod, hogy ezt egyébként még arra írtam, amikor számháborúzni akartál, hogy pontosan kinek a pártján is állnak többen?
Mindenesetre örülök, hogy az én érveimmel annyira nem tudsz mit kezdeni, hogy másokét kell előrángatni.

"Kijelentetted, hogy kliséhalmaz = sablonos, ráadásul még hozzá is tetted, hogy rohadt nagy, ergo kijelentetted, hogy éppen emiatt nem jó."
Ne haragudj, de nálam a "rohadt nagy" egy jelző, és nem következtetés, de ez szerintem kb. 80-as IQ felett belátható. Szóval továbbra sem írtam semmi ilyet, de ha már ilyen alapvető szókapcsolatokat is képtelen vagy értelmezni, akkor inkább ne szánalmasozz.

"Amúgy baszod: Több hét eltelt már a kommentjeink óta. Te azóta ezen rugózol? Nem semmi vagy, ember. :-)"
Nem, igazából várom a kommentjeidet, mert te velem ellentétben annyira nem rugózol ezen, hogy egy komment elküldése után 24 órával még ugyanitt tartasz. Illetve szerencsére annyira nem ezen rugózol, hogy nem kötöttél belém egy tőled teljesen független blogon írt random kommentbe, mert ott valaki csúnyát mert mondani rád.
De egyébként a szomorú valóság az, hogy nem rugóztam rajta, éppen ellenkezőleg, akadtak az utóbbi időben fontosabb dolgaim is annál, mint hogy egy ilyen flamewart folytassak napi szinten, főleg egy olyat, ami már azon a szánalmas szinten tart, hogy aki a kevesebbet rugózik rajta, az a faszagyerek.
Úgyhogy őszintén kíváncsi vagyok, most hány választ fogsz írni és hány napig, persze kizárólag csak a nem rugózás jegyében. ;)

David Sumner 2015.01.24. 21:19:21

@danialves: Te kérted a kritikákat, és én bemásoltam őket. Sokkal több van azokban annál, minthogy valaki a női szereplők divezitását dicséri. Ezért nem áll a "random, légből kapott" feltételezésed sem.

Semmi "érvet" nem írtál, a leklisézés csak a véleményed, ami ugye olyan, mint egy segglyuk. Persze, aki troll, mint te is, az visszafordítja a másikra a saját faszságát. ("óvodásozás" - Bravó.) Vagy erőltetetten smiley-zik. És igen, a "rohadt nagyot" jelzőként használtad, arra írtam, hogy ez nem klisé. De ez is jellemző rád, a trollra: ha felsorolom a kritikákat, egyből lesöpröd őket.

Szóval kiváncsiságod kielégítve, de mivel a tényszerű kritikákat nem hallod meg, nincs miről beszélnünk.

P.S.: A Harag egy rakás szar.

classy57 2015.02.01. 10:22:58

Lehet segit valakinek .... "A listán szereplő filmek közül egyelőre csak ehhez nem létezik magyar felirat...."
No hát itt van !
www.filmfeliratok.org/film-felirat/comet-2014-felirat-133619.html

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.01. 12:07:27

@classy57: Akkor azóta elkészült. Köszi szépen az infót!
süti beállítások módosítása