Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 10 legjobb Disney-gonosz

2015. január 11. - Santino89

Komolyan azt hiszitek, hogy a Disney-rajzfilmek bájosak és ártalmatlanok? Az alábbi listával szeretném eloszlatni ezt a tévhitet, így hát következnek a legelvetemültebb, legalávalóbb, legaljasabb, legfélelmetesebb, legmocskosabb, legkegyetlenebb, leggonoszabb gonoszak, akiket az egeres cég valaha megalkotott.

url_1.jpg

10.

Sir Kán

A dzsungel könyve

shere-khan.jpg

Sokat vacilláltam, hogy a két gonosz Disney-nagymacska közül, melyik kerüljön fel a toplistára. Végül ejtettem Zordont, és Sir Kán került a helyére, egészen egyszerűen azért, ahogyan felvezetik őt a filmben. Tőle mindenki fél, kivétel nélkül. Nem mellesleg van stílusa. Zordonnak nincs.

 

9.

Gaston

A Szépség és a Szörnyeteg

gaston1.png

Leginkább azért érdemelte ki, hogy a listára kerüljön, mert a legtöbb Disney-mesében ez a jóképű, izmos legény lenne a pozitív szereplő, de az sem elhanyagolható tényező, hogy mérhetetlen egoizmusának köszönhetően kifejezetten szórakoztató is.

 

8.

Jafar

Aladdin

jafar.jpg

Közeledünk az egyre durvább arcokhoz. Jafar azért található a listán, mert már a történet kezdetén a szultán tanácsadójaként nagy hatalommal bír, ami a film során csak növekszik. Rengeteg formában láthatjuk őt: öregemberként, teljhatalmú varázslóként, félelmetes kígyóként és gonosz Dzsinnként.

 

7.

Ursula

A kis hableány

ursula1.jpg

Ursula csak azért előzte meg a listán Jafart, mert ez a hatalmaskodó, jellemzően túlsúlyos nőtípus nemcsak a rajzfilmekben, hanem a valóságban is rendkívül taszító. A szemét némber ezt tetézve átveri a kislányt, megfosztja a hangjától, a pasiját meg le akarja nyúlni. A finálé pedig már kész horror.

 

6.

Gonosz mostoha

Hamupipőke

lady_tremaine.jpg

Ő pedig leginkább az aljas visszafogottságával rémítette el gyermeki szívünket. Az a tekintet, ahogy a főhősnőt végigméri, már önmagában hátborzongató. Nem bír különösebben nagy hatalommal, de a végsőkig, minden létező eszközzel meg akarja keseríteni egy kislány életét, ami azért elég para.

 

5.

Demóna

Csipkerózsika

sleeping-beauty-maleficent-2.jpg

Ő meg csak szimplán azért pöccen be, mert nem hívták meg egy partyra. Hát normális? Jó, tudom Angelina Jolie mást mond, de azt inkább felejtsük el. Demóna pitiáner bosszúból örök átkot bocsájt egy kisbabára, ráadásul saját serege van, és képes sárkánnyá változni.

 

4.

Az ember

Bambi

bambi.jpg

A Bambiban sosem láthatjuk az embert, jelenléte mégis érzékelhető, és talán éppen emiatt válik rendkívül fenyegetővé. Az állatok számára felér egy természeti csapással: elég, ha csak a hangos dörrenésekre, Bambi anyjának eltűnésére vagy az erdőtűzre gondolunk. Harcolni ellene lehetetlen.

 

3.

Királynő

Hófehérke

sw_queen.jpg

A jéghideg, kegyetlen, ám mégis elmebeteg és nárcisztikus királynő pusztán hiúságból kivágatná egy fiatal lány szívét. Ha mindez nem lenne elég, akkor elárulom, hogy szabadidejében halottakkal szórakozik, saját magát pedig undorítóan félelmetes banyává változtatja a cél elérésének érdekében.

 

2.

Szörnyella

101 kiskutya

cruella.jpg

A másik nárcisztikus idióta édes, cuki kiskutyák bőréből akar bundát készíttetni magának. Természetesen csak viselné azt, a mészárlással már a csicskáit bízza meg, akikkel egyébként úgy bánik, mint egy darab szarral. A fináléban pedig végképp elveszti a maradék józan eszét is.

 

1.

Frollo

A Notre Dame-i toronyőr

frollo.jpg

Frollo már a történet legelején kisbabát készül gyilkolni, aztán amikor életben hagyja, pszichológiai terrorban tartja szerencsétlent egész életében. Később legfontosabb motivációja a kéjvágy lesz, ezért még a népirtástól sem riad vissza. Közben pedig a nyilvánosság szemében szent és becsületes polgár. Mi kell még?

 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yojunior23 2015.01.11. 09:34:21

Nekem a filmekben és animációs filmekben a gonosz karakterek általában érdekesebbek voltak a főszereplőknél.Így ezért szerintem hiba csak a gonoszságuk alapján top listát csinálni.

Itt az enyém :)

10. Long John Silver (Kincses bolygó)
9. Hook kapitány (Pán Péter)
8. Shenzi&Banzai&Ed (Oroszlánkirály)
7. Lurke (Atlantisz)
6. Szörnyella de Frász
5. Gaston
4. Lady Tremain
3.Ratigan (The great mouse detective)
2. Frollo
1. Zordon (Oroszlánkirály)

FilmBaráth 2015.01.11. 20:37:19

Nálam így néz ki a dobogó: 3. Demóna, 2. Szörnyella 1. Királynő:-)
De Sir Kán és Jafar is bűn rossz (azaz jó:-))

mckmester 2015.01.11. 20:55:32

Hádész a Herkulesből kimaradt. A legjobb dumája neki van mind közül.

NGGR 2015.01.11. 22:11:36

Raszputyin is helyezett lehetne azért, csak megborította a huszadik századot, hiába a kis albínó denevére ;)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.11. 22:16:56

@NGGR: Raszputyin az Anasztáziában volt, ami a Fox filmje, nem a Disneyé (bár a hasonlóság tényleg egyértelmű).

@mckmester: Szeretem Hádészt, de szerintem nem kapott annyi teret, amennyit megérdemelt volna.

@yojunior23: szerintem a gonoszságuk mértéke nem elválasztható a karakterüktől, hanem az egyik legfontosabb része.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.12. 08:39:38

ha sírkánnál a stílusossága döntött akkor jafar az első. :D

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2015.01.12. 09:26:48

Bár nem főgonosz, azért a Tarzan párducát is érdemes megemlíteni szerintem, ami attól igazán félelmetes, hogy még a beszélő állatok körében is egy nem beszélő vadállatként ábrázolták :)

Nekem Zordon mellőzése kicsit fáj, még úgy is, hogy helyette ott van Sir Kán. Előbbi az ész, utóbbi az erő, és sztem az agyat használó főg*ci félelmetesebb, mint a testi erőt használó.

Gastont nem csípem...

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.12. 10:17:13

@lisztes: eszembe se jutott a párduc, pedig jó ötlet, egy különdíj mindenképpen járna neki.

Zordonban igazából sosem láttam semmi különlegeset, pláne nem félelmeteset. Mufasza halála az egyetlen emlékezetes lépése, amúgy igazán humora, vagy stílusa sincs a többihez képest. Ettől függetlenül nem rossz, mondjuk egy TOP 15-be már biztos beraknám.

2015.01.12. 12:34:35

Igen, mindegyik nagy genyó, de az miért van, hogy szinte minden filmben (nem csak Disney-nél!) a rosszak érdekesebbek és sokrétűbbek, mint a jók?

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.12. 12:40:19

@field 64: szerintem bennünk van a hiba... a rossz, a gonosz mindig sokkal érdekesebb, mint a jóságos :)

poltergeist11 2015.01.12. 13:20:43

Skinner a Ratatouille-ból?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.12. 13:40:56

@field 64: a rossz sokkal több mindent megtehet, öntörvényű, gátlástalan, áthágja a szabályokat, ehhez képest igazán csekélység, hogy a végén el kell buknia (hiszen a filmnek is vége lesz :D)

2015.01.12. 14:25:50

Nehéz sorrendet tenni közöttük, mert vannak emlékezetesebbek / stílusosabbak meg elvetemültek / gonoszak is. Pl Jafar hatalmas arc és elég komoly veszélyforrás is hiszen egy lépésre volt, hogy ő legyen a leghatalmasabb ember a földön, de annyira nem félelmetes (ja és nem sok gonosztevő mondhatja el hogy egy hercegnővel csókolózott). Demóna meg a Gonosz Mostoha az meg a totál brutál gonosz, bár Demóna talán az egyetlen aki félelmetes is és nagyon gonosz is, a Mostoha csak szimplán elvetemült. Szörnyella meg kiskutyákat akar ölni ami azért mesében durvább mint az emberülés (ráadásul 101 rendbeli). Frollo az talán tényleg megérdemli az első helyet mert rögtön az elején már keményen odatesz.

Amúgy meg az egész lista felesleges hiszen:
"No one is evil like Gaston"

purga · http://horrormirror.blog.hu 2015.01.12. 19:28:16

Zordon pedig jobb Sír Kánnál! Mármint gonoszabb! Hiszen nem csak, hogy testvérgyilkos, de annak kölykét is feláldozná a hatalomért cserébe. Amit meg is szerez, és diktátorként lakhatatlanná teszi az egész királyságot, konkrét fajírtással kísérve. Az külön bravúr, hogy mindezt egy teljesen más faj (hiénák) bevonásával teszi, akik fölött szintén uralkodik.
Van stílusa, az ő dala az egyik legjobb a filmben! A manipulációs képessége pedig már önmagáért beszél.

Ezzel szemben Sír Kán csak egy mezei tigris, akit néhány bugris könnyedén legyőz. Ráadásul csak azt teszi, amit a természete diktál. Gyűlöli az embert, mert fél tőle. A fenn említett Bambi fényében ez jogos is.

Szóval igazságot Zordonnak! :)

tjunior 2015.01.12. 23:12:35

Yzma, az Eszeveszett Birodalomból, bár ő elég pancser :), de nekem kedvenc :)

Sith Lord 2015.01.12. 23:29:54

Sir Kán tetkóm van, és tervezek egy Zordont is mellé. :]

NGGR 2015.01.13. 19:26:56

@Santino89: nos, az a helyzet, hogy teljesen igazad van.
bocsánat, benéztem, először lőttem, aztán kérdeztem.
:D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.15. 13:00:45

@NGGR: semmi gond, szerintem is könnyű összekeverni, mert a Fox egyérteműen a Disney sikereit akarta meglovagolni.

@tjunior: Sokat röhögtem rajta, de félni, azt nem tudok tőle :D

@purga: Oké, a testvérgyilkosság valóban elég komoly tényező, de a stílust továbbra vitatnám (egy daltól még nem lesz neki), illetve a fajirtás is erős túlzás. Manipulációs képesség? Ne vicceljünk, egy hülyegyerekkel szórakozik gyakorlatilag. Nem rossz gonosz ő, mondjuk 11.-nek beférne.

@Exide: "Amúgy meg az egész lista felesleges hiszen:
"No one is evil like Gaston" "

Jogos! :)

Monyoka1971 2015.01.17. 11:33:51

Akarmelyik amerikai fogonoszt nezzuk, miben kulonbozik a fohostol? (Kezdve a rajzfilmektol a kokemeny akciofilmekig a megfigyelesem 90%-ban igaz) a valasz: a fogonosznak van stilusa, mig a fohos altalaban egyszeru mint a faek. Miert? Mert konyebb azonosulni a mozinezonek egy olyannal mint sajat maga, mint egy muvelt, gazdag es befolyasos szemellyel.

Yzma a best szerintem! Kiralygyilkossag, gyerekgyilkossagra valo felbujtas (nyisd ki az ajtot ES porig egetjuk a hazadat) sajat orei halalba kuldese stb...

Mangekyo22 2015.06.22. 18:45:29

Szép lista, Frolló nálam is legelső helyen van.
süti beállítások módosítása