Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hamupipőke

2015. március 27. - topknot

"Ő csak a mostohaanyád lesz. És kapsz hozzá két bájos nővért.."

Nem igazán emlékszem már a Disney rajzfilm Hamupipőkéjére. Ez el is árulja talán,hogy sohasem tartozott igazán a kedvenceim közé. Egészen mostanáig.

sev-mac-cinderella-disney-de.jpg

Úgy érzem a Disney tudja mivel kell levenni a lábamról. Félreértés ne essék, kérem senki ne gondolja, hogy a sztori bármilyen újdonsággal kecsegtet! Mindnyájan ismerjük, tudjuk mi lesz. Viszont vannak benne olyan apróságok amik így végre értelmet nyernek a film nézése közben! Ugye Ella apukája meghal és az árva lány (Lily James) rámarad mostohájára (Cate Blanchett). Ennek következményeképp küldi el a ház asszonya a cselédeket, csak ahelyett, hogy ő, lányai és Ella  végeznék el a mindennapi teendőket, takarítást, mosást, főzést, mindent Ella csinál, természetesen teljesen jogtalanul. És egy ilyen I’m done with you bitches pillanatban belovagol az erdőbe ahol találkozik a daliás, ifjú Károly herceggel (Richard Madden). Akiről persze nem tudja, hogy királyi sarj. Na már most. Károlynak viszont haldoklik a papája (szintén. Nem tudom minek kell minden szülőnek haldokolnia ebben a filmben?) és azt szeretné, hogy fia vegyen feleségül rangjához illő hajadont.

Persze Károlynak Ella tetszik, így a bált, ahol elvileg a szerencsés hölgyeményt kiválasztaná, kiterjeszti az egész birodalomra, úgy hogy a rang totál nem számít. (Ez tetszik. Adjuk meg az esélyt azért mindenkinek, nemde?) Így tud majd elmenni Ella is meg a drágalátos mostohapereputty, a családi csetepaté után. Ella természetesen külön, titokban, a tündér keresztanyja segítségével. Ha valamelyikőtök ismeri az Egyszer volt, hol nem volt című sorozatot az tudja, hogy minden varázslatnak ára van. Itt az, hogy csak éjfélig tart. Ezért nem lesz máris felhőtlen öröm és boldogság és vége felirat amikor a herceg és Ella találkoznak. Sőt, lesz itt még üvegcipő, cselszövés a királyi udvarban és Ella házának tájékán is, mire megkapjuk amire várunk!

Szó szerint tündéri ez a film. Az egyetlen dolog amiben visszafogta magát az az éneklés, Ella ad hoc beszélgetései az egerekkel.. Najó, nem. Az egerekkel elég sokat beszélgetett a filmben, csak azok nem igazán válaszoltak. De kit zavar, kérdem én? Minden másba beleadtak apait anyait! A Birodalom látványvilága lélegzetelállítóan szép, és ha nem akarsz ott lakni azon nyomban, akkor valami nagy baj van veled! Mind Elláék háza (kívül-belül), a Palota (a vívóterem, és az a festő-terem, már ha létezik ilyen, bál terem, meg a többi is) a város, az erdők,  hegyek csodálatosan néznek ki. Persze ehhez már csak a tökéletes outfitek, azok a gyönyörű jelmezek hiányoznának ha nem lennének. De bizony vannak. Így hát a kettő együtt olyan színvilágot ad a nézőnek, hogy ez felér egy látványorgiával azoknak akik észreveszik és értékelik az ilyesmit.

07fa2b8c-eacf-41c1-b4c3-37de6736d886.png

Amúgy a színészválasztás miatt hálánk örökké üldözni fog! Lily Jamesnek (Downton Abbey) megvolt a bája, őszintesége hogy tökéletes Hamupipőkévé váljon akit mindnyájan megszeretünk. Meg azért valljuk be elmerültünk a Trónok harcából ismert Richard Madden kék szemeiben is nem egyszer.  És külön élvezet volt Blanchett ármánykodását, vagy Helena Bonham Carter tündéri ügyetlenkedéseit nézni! Ó és náluk pedig külön megjegyezném, hogy a sminkjük rengeteget dobott rajtuk. Főleg Carternél, aki rájöttem igazából szép, csak eddigi filmjeiben ez nem látszik. És ez abszolúte a sminknek köszönhető, ami amúgy meg is ihlette a MAC Cosmeticsot és piacra is dobtak egy babakékbe öltöztetett Cinderella kollekciót (ami természetesen Magyarországon is kapható)!

Ne feledkezzünk meg Kenneth Branagh rendező úrról sem, akitől legutoljára a Jack Ryan: Árnyékügynök-ben láttam és az borzalmas volt, úgyhogy nagyon örülök, hogy ezt a klasszikust vitte vászonra.

Nem maradt más hátra minthogy a lányok nevében megköszönjük és egy Lily James-es hangulat videóval zárjunk.

 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2015.03.27. 07:40:36

Helena Bonham Carter bármikor iszonyat jó néz ki. :)
süti beállítások módosítása