Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Terminátor - Genesis

2015. július 03. - topknot

Hadd idézzek egy meme-t: Clinton és Bush elnökjelöltek, A Jurassic film első a toplistákon és jövő hónapban jön a Terminátor! Mégis milyen évet írunk?!

terminatorgenesys1.jpg

Ez a nyár a nosztalgiáké. Szó sincs egyedi, különálló, hatalmas, mindent elsöprő sztorikról amikkel új töltetet adnak és felruházzák a klasszikusokat valami csodálatos erővel mely attól valóban újjáéled. Jurassic Worldnél még volt valami bája az egésznek és jó hangulata lett az egész filmnek de valószínűleg az újrafelhasznált díszletek és a film ikonikus zenéje, no meg az IMAX is sokat hozzáadott az élményhez.

Hát a Terminator Genisysnél még ez sem történt meg. Egy nosztalgiakupac, az igaz, de annyira hatásvadász és tinifilmes lett, hogy magam sem hiszem el! A sztoriról annyit érdemes tudni, hogy összevissza vannak az idősíkok, a már nem tudom hanyadik színész alakította John Connor vissza küldi az időben a szintén valahányadik Kyle Reeset, hogy megmentse a kedves mamát. De az már öreg Schwartzy-val régóta jó cimborák, ugyanis valamiért és valaki már kilenc évesen meg akarta ölni Sarah Connort és akkor bukkant fel a - ahogy a filmben nevezi “Papa” (whaaaaaaattttt????) - Terminator, aki azóta mentorálja a lányt és készíti fel arra, hogy amúgy majd össze kell bújnia Kyle-lal, - hogy legyen John Connor baba - de az meg fog halni utána két napra rá. Csak hogy tudja.

Ja és utána menjenek vissza a jövőbe természetesen és a skynetet pusztítsák el. Pontosabban a Genisyst ami egy 2017-es app ami mindenki minden online felületét mindennel összeköti és para az egész mert emiatt jön majd az Ítélet Napja. El is mennek, ott találkoznak a kedves fiukkal, John Connorral és ezután jön pár kiszámítható csavar, sok sok felesleges érzelgősség és párbeszéd. És egyszer még a klasszikus Terminator zene is hallható kábé három másodpercre.

maxresdefault_27.jpg

Na már most.

A legújabb Sarah Connor Emilia Clarke lett, akit a Trónok harcából ismerhettünk meg, és akit személy szerint nagyon szeretek. Itt viszont nem tudom eldönteni, hogy ennyire felszínes volt a karaktere vagy csak nem volt kedve normálisan eljátszani a szerepet. Ugyanis nekem úgy jött le, hogy Sarah egy makacs tinilány, aki szeret hisztizni, azt mondja kiképezte a “Papa” de igazából ebből csak annyit látunk, hogy egyszer pontosan lő. Semmi tökösség nincs benne, amit elvárnál egy fiatalon kiképzett Sarah Connortól és ez nagyon bosszantó!! Ráadásul nem hiszem el, hogy kettő perc bensőséges beszélgetés után kialakult a szerelem közte és Kyle Reese között!

Ezt nem veszem be! Reeset ezúttal Jai Courtney alakítja aki a Die Hard siralmas 5.részéből derenghet vagy a fiatalabbaknak a Beavatott young adult szériából. Ő semmi, de semmi extrát nem nyújt a filmben, csak nyilvánvalóan értetlenkedik legtöbbször a Terminatorpapo miatt. Azonban meg kell hagyni Schwartzy nagyon cuki. Sajnálom, hogy ezt a szót kell használnom, minden rajongótól elnézést kérek! De a film nagy részében olyan mint egy morcos nagypapa, aki tényleg nagyon mufurc de tudjuk, hogy ő már csak ilyen és azért mindnyájan imádjuk, szeretjük. Illetve a film viccesnek mondható részeit is neki köszönhetjük! John Connor idén Jason Clarke - Majmok Bolygója - Forradalom -, aki szerintem tök jó választás mert el tudja adni magát mint az Ellenállás Fővezére, de mint sikeres üzletember is!

hr_terminator_genisys_4.jpg

És volt  még egy nagy rejtély, ami a filmet övezte, legalábbis azoknak akik szeretik a Dr. Who-t és a 11. Doktort, hogy kit fog játszani Matt Smith! Mert ugye micsoda poén, hogy megint valami időutazós dologban van és mit keres ott amúgy is?  Aki erre vár, az imádni fogja a szerepét benne! Nem lesz sok, de oda lesznek érte az biztos!

Végül mit hozhatnék fel mentségül a filmnek? A rendezőtől többet lehetett volna várni, hiszen a Thor 2 után azért legalább egy olyan mércét meg kellett volna ütni. Persze nem hibáztatom az általában egy-egy sorozatrész rendező Alan Taylort. Viszont tény, ami tény, a kamu visszajátszás a fiatal T-800-as prototípusról tényleg nosztalgikusra sikeredett, és ha nem tudnám, azt hinném nem testdublőr és CGI az egész, hanem tényleg az ifjú Arnold ereje teljében!

Ha bárki arra vetemedne, hogy ezek után mégis megnézi a filmet, légyszi csak IMAX-ben, mert az legalább ad egy kis plusz élményt! Addig is nézegessétek Schwarzeneggert ahogy ijesztgeti a népet Londonban!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2015.07.03. 13:35:33

És ezek szerint akkor a terminátorok öregednek? Ja "élő" szövet a fémvázon, de ennyire? oké

2015.07.26. 00:12:08

Megnéztem. Ez egy erőtlen film.
süti beállítások módosítása