Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Miért pont ő?

2017. április 04. - scal

Egy karácsonyi film áprilisban? Na jó, legyen.

whyhim.jpg

Nem sokon múlott, hogy kukáztam a filmet, mert semmi nem vonzott benne. Se a bugyután egyszerű plakát, se a gügye cím, amiből ki lehet találni az egész filmet – amúgy tényleg –, aztán egyik beszélgetésem csapatunk legfiatalabb tagjával – xDface-JerrycoSon-XRadiallal, vagy mi a neve – meghozta a kedvet hozzá. Aztán a főcím után két perccel az is kiderült, hogy karácsonyi filmről van szó, amit már megint sikerült három hónappal később megnézzek. Moziban! No akkor próbáljuk élvezni! Jézusom, Bryan Cranston már megint miben égeti magát, és ez a szerencsétlen James Franco, még mindig a füves faszt játssza, pedig már majdnem negyven – a filmben 32-nek hazudják –, kezd kiöregedni ebből a szerepből. Hogy mi történt vele, fel nem foghatom. Úgy eltűnt a süllyesztőben, hogy a Miért pont ő? a filmográfiájában igen előkelő helyen szerepel a maga 6,4-es átlagával.

Pedig Heath Ledger halálával ő lehetett volna az, aki betölti az űrt, annyira tehetséges volt még a 127 óra környékén. Erre mostanság évi féltucat szeméthez ír alá, vagy csak ezekhez hívják? De Cranston esete se jobb egy fokkal se, mert a Breaking Bad óta egyetlen valamire való szerepe se volt, bizonyos tekintetben tőle is a legjobb alakítást kapjuk. De az istenért, nehogy már csak erre legyen jó ez az ember! Ezt bárki eljátszotta volna. A film ugyanis egy fordított Apádra ütök: itt nem Bekúr megy a csaj szüleihez, hanem a csaj szülei jönnek Bekúrhoz, a Franco alakította Laird Mayhew.hez. Már éppen ásítottam volna az első öt perc után, mert nyugtáztam magamban, hogy tényleg minden úgy lesz, ahogy én azt a plakát alapján elképzeltem, a szarrá tetovált, alpári tuskó be akar avázkodni a középosztálybeli, poroszos családba. Amikor jött valami. Jó napot kívánok, úgy hívnak, FORDULAT. Á, jó napot, Fordulat úr, régen láttam, kér esetleg egy csésze kávét? 

Szóval Mayhew ugyan tuskó, meg paraszt, de van egy elképesztő aduásza. Rohadt gazdag is egyben. De valami olyan mocskosul gazdag, amikor az ember már egész egyszerűen nem tudja, mihez is kezdjen a pénzével. Például több hektár földje van, ahol különféle állatokat nevel, mert csak azt fogyasztja el, amiről tudja, mit evett, és hol nevelkedett. A háza teljesen öko, papírmentes, amihez egyébként a legjobb poén is kapcsolódik. Az ételeit egy igazi séf készíti, aki persze a leglehetetlenebb dolgokból főz. A kaput arcfelismerő szkenner, a márványlépcsőt meg két bronzgorilla védi. A házban a legkülönfélébb dísztárgyak és festmények találhatók, persze ezek mindegyike valami bagzó állatot ábrázol. Az MIT-en végző summa cum laudés hallgató gyakornokként az állatokat csutakolja, Mayhew testőre és szolgálója, Gustav – Keegan-Michael Key nem tudom, merre bujkált eddig, de eszméletlen komikusi vénával rendelkezik – pedig fhanciás kiejtéssel tájékoztat mindenhhől, ami a házban töhténik, és a legváhatlanabb helyzetekben támadja meg Mayhew-t... Ahogy anno Kato Clousaeu-t A rózsaszín párduc-filmekben.  

miertponto_3.jpg

Elképesztő tömény giccset sikerült Mayhew lakásából varázsolni, már önmagában ez eladná a filmet, mert iszonyatosan sok ötletet zsúfoltak bele a készítők, egyszerűen mindig van min röhögni. Közben pedig Mayhew eszméletlenül okos és csupa szív lélek, csak hát istenem, kicsit tapló és szexmániás. Nem éppen a legjobb húrokat pengeti a leendő apósnál. Úgyhogy ha eltekintünk attól, hogy mindkét szereplőt jobb lenne minőségibb munkákban látni, ez egy teljesen jó vígjáték, és bár jelen esetben a karácsonyi körítés felesleges, játszódhatna bármikor máskor, ha összevetem, micsoda baromságokat láttam 2016 karácsonyán, a Miért pont ő? lehetne a tökéletes befutó. Mert van ám itt egy nagyon is komoly dolog, amitől igazán vicces lesz ez a vígjáték. Mégpedig az, hogy milyen nevetségesen próbálják védeni a befurakodó pernahajderektől az apák az egy szem lányukat.

Leginkább azok az apák, akik anno maguk is végigkúrták a hét határt – ha még mindig nem ismertél magadra, tudod, amikor legutóbb megosztottad Facebookon, hogy „az én lányom szűz, és az is marad" jópofának hitt tömény baromságot. De mindenesetre az nemtől függetlenül ismerős lehet bárkinek, hogy a külső személy, legyen az jövendőbeli vő vagy meny, akármit csinál, soha nem lehet elég jó a saját gyermekünknek. Mert ő a legjobbat érdemli, és olyan fiatal még, és még csak húszéves! Na és emiatt olyan pokolian vicces ez a film. Mert van valóságmagja. Mert nehéz elfogadni bárkit egy kívülállónak, leginkább egy családtagnak, és eleve rosszat feltételez az ember, és hajlamos megfeledkezni arról, hogy mindegy, kit szeret a lányunk/fiunk, az a lényeg, hogy boldogok legyenek, hiszen azt olyan nehéz megtalálni ebben a világban.

Ha tetszett a kritika, kérlek, lájkold a Facebook oldalunkat!

Ui.: Mondjuk egy poén teljesen kilóg a filmből, és nem is igazán értem, minek erőltették: a Kiss együttest meglehetősen lelombozó volt látni ennyire megöregedve, igaz harci dísz még jótékonyan takarja a petyhüdt bőrüket imitt-amott.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2017.04.05. 20:49:15

Majd ha lesz a TV-be valamikor valamelyik 200-adik csatornán este 2-kor...megnézem:)
Legalább már tudom hogy kb mikor jön a mutertverk...és akkor el tudom kapcsolni...
süti beállítások módosítása