Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

TOP 10 - A 2011-ben látott legjobb filmek

2011. december 31. - Santino89

Tulajdonképpen ez nem más, mint egy összesítő azokról a kiemelkedően jó filmekről, amelyeket 2011-ben láttam először. Így kiesik a versenyből a Leon, a profi, az Oldboy, az Amerikai szépség, vagy az Agyament Harry című Woody Allen klasszikus.

10.

Szalmakutyák

Dustin Hoffman férfivé válik Sam Peckinpah annak idején nagy botrányt kavaró kiváló mozijában, mely a mai napig lenyűgöző. Bár kicsit lassan indul be a cselekmény, kell hozzá némi türelem, de a finálé mindenért bőségesen kárpótol.

 

9.

Hatodik érzék

Hosszú évek után végre sikerült bepótolnom ezt a nagy klasszikust. Azért lett csak 9., mert sajnos előre tudtam a nagy csavart, így ez nem ütött akkorát, mint kellett volna. Mindamellett egy rendkívül érzékeny, kifejezetten szép alkotásról van szó, amelyen helyenként rendesen be tud szarni az ember a félelemtől.

 

8.

A kocka

Egyszerre horror és filozófiai dráma, miközben minimális költségvetésből készült, mégis rendkívül nagy hatást gyakorol az emberre. Olyan művészfilm, ami elképesztően izgalmas, olyan közönségfilm, ami elgondolkodtat. Talán kitalálhattad, mennyire sokrétű moziról van szó, ha még nem láttad, akkor eljött az ideje.

 

7.

Your Vice is a Locked Room, and Only I Have the Key

Egyértelműen a legkiemelkedőbb színvonalú giallo mind közül, amihez eddig szerencsém volt, és Edgar Allen Poe hangulatához leginkább hű adaptáció. A történet következetes, jól átgondolt, elképesztően csavaros, a színészeket pedig tökéletesen választották ki.

 

6.

A félelem bére

Egy kortalan klasszikus, mely nem mellesleg minden idők egyik legizgalmasabb, legfeszültebb filmje, és mégsem hatásvadász, hanem kifejezetten hiteles az első perctől az utolsóig. Közben a háttérben megbújik egy kis kritika a kapitalizmus embertelenségéről.

 

5.

Az út

Az apokaliptikus mozik rendkívül drámai, átélhető és vigasztalhatatlanul szomorú darabja, mely mögött mégis folyamatosan érző szív dobog. Rendkívül megrázó jeleneteknek ugyanúgy szemtanúi lehetünk, mint vérfagyasztó izgalmaknak. A zene és az operatőri munka pedig egyaránt kiváló.

 

4.

Lámpaláz

Az egyik legjobb horror, amihez valaha szerencsém volt, Michael Soavi a műfaj különböző stílusjegyeit váltogatja olyan gyönyörűen, amelyre nem is nagyon tudnék máshol példát mondani, ebben a minden ízében kiválóan működő alkotásban.

 

3.

Black Sabbath

Sosem hittem volna, hogy 2011-ben egy 1963-as horrorfilm a frászt tudja hozni egy magamfajta edzett mozibuzira, pedig ennek sikerült. A szkeccsfilm három történetet dolgoz fel, amelyből az első még csak simán izgalmas, a második már hátborzongató és drámai, de a harmadik az, amitől igazán retteghetsz. Mario Bava teremtette meg igazán a mai modern értelemben vett horrort.

 

2.

Az ötödik pecsét

A legjobb magyar film nem valamiféle hazafiság miatt került ennyire előkelő helyre, hanem érdemeinek köszönhetően. Fantasztikus színészek ragyogó alakításai, csontig hatoló katarzis, tömény mondanivaló, látlelet a zsarnokság természetéről. Kötelező!

 

1.

Közelebb

Mike Nichols mozija a valaha készült egyik legjobb film, amely a párkapcsolatokról, illetve azok dinamikájáról szól, lebontva a Hollywood által teremtett hazug illúzióvilágot. Natalie Portman és Clive Owen ellenállhatatlanul jól játszik, Jude Law szintén megállja a helyét, egyedül Julia Roberts-t hagytam volna ki az összképből.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.02. 20:54:48

és így Roberts úrhölgy kiradírozhatatlanul bekerült a kedvenc filmjeid közé, ironikus nemde?

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.02. 21:01:05

Mint a film egyetlen negatívuma :)
Hiába, nem sok minden lehet tökéletes :)
süti beállítások módosítása