Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Erőnek erejével

2013. február 18. - Filmbook

Újabb vendégkritika következik - tele vagyunk titokzatos segítő angyalkákkal -  fogadjátok sok szeretettel.

Arnold Schwarzenegger neve generációk óta ismert. Láthattuk, mint harcos barbárt, jövőből visszaküldött terminátort, vagy mint kommandós őrnagyot. De olyan szerepekben is feltűnt, mint Danny DeVito ikertestvére, vagy mint óvóbácsi, sőt még egyszer teherbe is esett. Az utóbbi időkben azonban, Kalifornia kormányzójaként szerepelt a köztudatban, akit egy-egy kisebb filmszerepet leszámítva nem láthattunk sűrűn felbukkanni a filmvásznon. Viszont most Schwarzenegger visszatérni látszik a filmek világába, ugyanis itt a legújabb filmje, az Erőnek erejével.

last-stand-5.jpg

Kalifornia ex-kormányzója a szerepét illetően visszanyúlt a gyökerekhez, mivel most is az igazság és a rend védelmezőjeként láthatjuk harcolni a gonosz ellen. A színész nem túl nagy mimikai képességeihez és kissé gépies mozgásához remekül passzol a zsémbes, szigorú seriff szerep. Azonban a főszereplőn kívül, nem szabad megfeledkezni a többiekről sem, akiket szintén dicséret illet. Itt van például Jhonny Knoxville, aki hozta  szokásos karakterét, de ugyanez elmondható a fő gonoszt alakító Eduardo Noriega-ról is.

Ha két szóval kellene jellemezni a filmet, akkor arra azt válaszolnánk, hogy: akció és humor. Az akcióból kijut bőven az egész film alatt, van sok lövöldözés, robbantgatás, ahogy illik. Viszont a humort a film elejéről eléggé lespórolták a készítők. Sőt néhol túl komolyan vették a valóságban megtörténhetetlen trükköket, illetve magát a történetet is. A filmbe beletettek egy kifejezetten drámai jelenetet, amit nyugodtan kihagyhattak volna, mivel így csak feleslegesen keltettek nyomasztó, feszült hangulatot. Ha ezeket a komolykodó, drámai részeket kihagyták volna, akkor egy rendkívül szórakoztató, könnyed hangvételű filmet kaptunk volna.

A logikátlanságot talán felesleges is megemlíteni, hiszen annyi filmben láthatunk olyat, hogy a szereplők vígan rohangálnak a tűzvonalban, de nem lesz semmi bajuk vagy, hogy a szuper, profin kiképzett FBI nem képes elbánni a bűnözőkkel, de egy maroknyi kis szerencsétlen simán ellátja a bajukat. Ezzel csak akkor van baj, ha mindezt túlságosan valóságosnak akarják beállítani. Sajnos ezt a hibát ez esetben el is követték. A logikátlanság témájához még hozzátartozik az is, hogy nem túl egyértelmű, az, hogy bizonyos jeleneteknél megmutatják az időt és a helyszínt, mivel az idő állása nem fontos a történet szempontjával és nem is viszi előrébb a cselekményt.  

Összegzésképp elmondhatjuk, hogy a filmnek több a pozitívuma, mint a hibája, így végeredményül elégedetten távozhatunk a moziból. A fiatal korosztálynak ugyanolyan szórakozást nyújt, mint az idősebbnek. Sőt talán, aki kedvelte a régi Schwarzenegger filmeket, annak sem fog csalódást okozni a film.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.18. 19:07:17

és a vendégek majdnem aktívabbak, mint a tagok. ;)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.02.18. 19:09:40

@doggfather: lemosnak minket, mint záporeső a libaszart :D hiába ez az öregeknek ez a sorsuk.

doktor.dikhed 2013.02.18. 21:34:02

A tűzharcok rendben vannak.
A végén meg full CGI háttér mellett, egy kamu hídon verekszik Arnold és minden idők egyik legjellegtelenebb és legunalmasabb főgonosza.

És ezt a filmet ugyanaz az ember rendezte, mint aki a remek Két nővért, a tökéletes Keserédes életet és a felhőtlenül szórakoztató The good, the bad and the weirdet? Nem hiszem el.

Ha nem visszatérésről lenne szó, simán párban lenne Arnold legrosszabb filmjeivel.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.21. 13:04:48

a filmről egyébként:

ha van hibája az a halvérű se íze se bűze gonosz, meg a neki segítő alvezére is elég középszerű volt max.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.16. 19:27:02

Azért én nem mondanám nagyon rossznak ezt a filmet, de kétségtelen hogy Arnold miatt ér egyáltalán bármit is. Egy visszatérésnek kicsit nagyobb súlyú történetet képzelek el, és szerintem is inkább úgy kellett volna hozzáállni mint az Utolsó Akcióhőshöz, annak a lazasága nagyon ott van, más kérdés, hogy senki sem értette a maga korában.

Arnoldnak meg igazán szólhatna valaki, hogy takarodjon el egy fodrászhoz, mert Amerika Kormányzója ne úgy nézzen már ki mint egy csöves - mi tagadás egy sherrif se.

A filmben kellemes meglepetés volt a kutyaképű Lawrence Fishbourne, viszont Johhny Knoxvillet minek kellett belerakni, az megint csak nem értem.

Továbbá éreztem a filmen egy kis 13.-as rendőrőrs utánérzést, és a magyar cím tényleg elbaszottul nem adja át amit ez esetben az eredeti.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.03.17. 11:11:00

nagyon hektikusan kellett változtatnom a kőbe vésett programomon, mert mivel most 15-re tették ezek az okosok, full teltház volt, ilyen 1-2 helyekkel, és a Pi élete különben is összeütközött a Djangoval, szóval vagy ez vagy az, az Elrabolva 2-re viszont még 120 hely volt éjfélkor is :D

másrészt két 3D-s film elég egy napra, és a Pi különben is valszeg olyan lett volna, amin bealszok, a te irántad érzett barátságból választottam a Djangot, mert nálam ez is játszik :p
süti beállítások módosítása