Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tini Scal Nagy Filmjei - Hétszer hét (1968)

2015. szeptember 01. - scal

A foci nagyjából erre az egy dologra jó, hogy pár okos kihasználja, míg a többiek ezt bámulják. Igazából én is ezt tenném. Kárpótlásul a kocsmákban muszájból végig ült megannyi foci miatt. A most következő film egy igazi unikum - és totál véletlen, hogy a tegnapi 86-os, ez meg 68-as. Annyira jó, hogy a csatornák nagyjából kétszer adták le az elmúlt, lassan ötven évben. Pedig a világ egyik legjobb caper moziját ajánlja nektek Tini Scal, amely tegnap éppen úgy elvarázsolt, mint legelső alkalommal. Pláne, hogy azóta se láttam az elejét, mivel jó darabig meg se találtam - nehéz ám olyan filmek után vadászni, aminek se a címére nem emlékszel, se arra, hogy kik szerepelnek benne. Ugye milyen gyorsan eltelt egy hónap? Szinte tegnapnak tűnik, hogy az Átjárót ajánlottam nektek Delontól.

8511633783_5b49cb1756_b.jpg

Annyira bírom az amcsikat. Mindenre van egy elbaszott szavuk. Amikor már képben vagyok a heist-el, akkor megkapom ezt a caper-t. Mert a végén ráfogtam volna hogy heist. Vagy szimpla rablós film. Na szóval heist meg caper közt az a különbség, előbbi komolyan is veszi magát. Mindkettőnél többnyire aprólékosan ismertetik a tervet, amibe aztán hiba csúszik és emiatt a néző nem tudhatja mi lesz a végkifejlet. Jellemző még rájuk, hogy a film vége nyitott marad, és a néző azt gondol bele amit akar. A caper tónusa könnyedebb, nem veszi magát véresen komolyan, emiatt erőszakot, és hullát csak ritkán alkalmaz és vígjátéki elemekkel operál.

A heistek legtöbbje sokkal komolyabb, és inkább a thriller felé tendál, külön fázisban bemutatván a terv végrehajtásához szükséges emberek összeszedését. Ebből a szempontból nézve az Ocean's Eleven inkább caper mint heist - az eredeti film mindenképpen -, míg az Eredet egy hamisítatlan heist. Mindkettőben közös, hogy a TERV kivitelezése a néző szeme láttára történik, és a cselekményt a bűnözők szempontjából láttatja, akiket egyfajta romantikával átitatva ábrázol, hogy egyértelműen velük szimpatizáljon a közönség. Az üldözők a heistben profik, egy caperben gyakran karikatúraszerű pojácák, fajankók. Rajtuk lehet nevetni, hogy lám az okos bűnözők milyen jól kirabolták a csúnya gazdagokat, és röhejessé tették a rend őreit. Hogy pórul jártak. Ha... ha... ha...

Na most jutottam, el oda, hogy azt kell mondjam bajban vagyok. Mert, hogy ajánljak úgy egy filmet megtekintésre, amiről BÁRMIT leírni olyan bűn lenne, hogy azonnal bezárhatnának engem is melléjük a börtönbe? És bár szívesen ismertetném a cselekményt, a nem mindennapi - és felettébb intelligens tervet -, és a nagyjából ötpercenként előforduló újabb és újabb fordulatokat - ami igazán dicséretes egy százöt perces film esetében -, de szinte BIZTOS hogy ezt a filmet száz emberből jó esetben egy valaki látta. A legokosabb ha azt mondom, odalent megtalálhatod a TELJES filmet, belinkeltem, nézd meg, aztán majd kidumáljuk kommentben ha igény adatik rá.

lgdbxlmsg9hbpufsk9gqmyq7sw.jpg

Úgyhogy elsősorban a film hátteréről írnék. Először is, meg voltam esküdve, hogy ez a film a válasz az olaszoktól az angoloknak Az olasz munkára. Hiszen ott Olaszországban zajlik a rablás és brit filmről van szó, míg itt Angliában történik a rablás és olasz filmről beszélhetünk. Bár annyit azért közbeékelnék, hogy az olaszok itt angolokat játszanak, míg amott az angolok, angolokat. Persze nem kellett sok utánajárás, hogy rájöjjek, ez a film egy évvel előbb készült, és az olaszokra különben sem jellemző a sértődés, annál inkább az angolokra, akik nyilván úgy voltak vele, visszaadják a kölcsönt. Mi az, hogy a bobbykat komplett idiótának mutatják ebben a filmben, akiket semmi nem érdekel, csak az angol kupadöntő?

Nyilvánvaló, hogy Az olasz munka lett a sikeresebb, ismertebb színészeket is mutat be, - és abból már remake is született, ennek meg csak most készítik - egy csomó jó autót is látni - de azzal már vitatkoznék, hogy jobb lenne. Maradjunk annyiban, ha a farokméregetésnek az lesz az eredménye, hogy két ilyen jó film is készül két rákövetkező évben, hasonló témában, akkor ez legyen a világ legnagyobb gondja. Mindkét film egy tökéletes rablást mutat be, jól lehet Michael Caine csapatát nem érdekelte az alibi, míg az itteni srácoknak ez lesz az egyik legnagyobb aduásza.

Aztán itt van a bűvös hetes szám. Hét karakter, aki részt vesz a rablásban, bizonyos téren mindegyik megfeleltethető egy ismertebb színésznek. Az Áltengerészekből ismerős Gordon Mitchel hallgatag szőkéje például egy az egyben James Coburn, vagy Steve McQueen szokásos karakterét hozza, ő a csapat szótlan verőembere - a filmbeli neve Big Ben. Nazzareno Zamperlát manapság tuti valami japánnal, vagy kínaival helyettesítenék, mert ő a fürge, mozgékony parkour, aki tetőkön mászkál, fel alá szaladgál, meg ugrabugrál. Őt csomó Spencer&Hill vagy Guilanno Gemma westernben, esetleg Federico Fellini Satyriconjában lehetett látni. Egyik legelső nyúlfarknyi szerepe pedig egyenesen a Ben Hurhoz köthető. Ebben a filmben Bananas a neve.

seven1.png

Teodoro Corrá Briggsként a kissé szerény, dadogós, technikai zsenit alakítja, aki mesterien ért a telefonos hálózatokhoz. A filmben mellesleg őt franciaként ábrázolják, karaktere engem Peter Sellers Clouseujára emlékeztetett. Neki ez volt az első nagyobb szerepe, utána jött a B kategóriás spagetti westernek darálója, és '96-ban ő lett az első, aki meghalt a csapatból. Paolo Gozlino stílszerűen angolosította nevét a film erejéig Paul Stevensre, ő amolyan Michael Caine light, vagyis a szépfiú, aki jól vezet, bár e filmben egyértelműen ő lett leginkább háttérbe szorítva, mert neki kint kell várakoznia, míg a többiek végrehajtják az akciót. Őt a filmben Bingónak hívják.

Nyilván már kitaláltátok, hogy mindenkinek B-betűvel kezdődik a neve a csapatból. Így a vegyészt Bodoninak, az orvost meg Bernardnak hívják. Mindkét színész elhunyt azóta, a vegyészt alakító Raimondo Vianello öt éve halt meg, és a Hétszer hét tekinthető élete utolsó filmszerepének, lévén utána már csak sorozatokban szerepelt. Turi Ferro inkább a televízióban fordult meg, és 2001-ben távozott az élők sorából. A filmben ő is a háttérben marad, mert ő a "belső ember", aki nélkül a legtöbb szökés, rablás eleve kudarcra ítéltetett. Mindenesetre a film írói igyekezték mozgatni a bandát, csomó jelenetben lehet látni, hogy mindenki egyformán kapott egy-egy mondatot, pl. amikor azt tervezik mire költik majd a szerzett lóvét, vagy amikor arról beszélgetnek, egyik társuk nem-e elárulta őket.

No de. A főszerepre sikerült egy annyira ambivalens csókát találni, hogy nem is tudom róla eldönteni kedveljem, vagy ne? Egyrészt van a modorában valami megnyerő, még kopaszon is - Telly Savalas vagy Lex Luthor light -, másrészt annyira visszataszító, hogy fizimiskája a kriminalisztika teljes tárházát kínálja rendőrnövendékeknek. Malac szemek, bulldog pofa, agresszív, kiugró orr, kicsi fülek, stb. És mégis tökéletesen hozza a kifinomult angol urat keménykalapjával - olaszként. Ő az agytröszt, aki összefogja a csapatot, úgyhogy neki kijárt egy tisztességes név: Benjamin Burton. Gastone Mochin talán a csapat legsikeresebb tagja, mert ő játszott a Keresztapa filmekben, alakította Don Camillot Fernandel és Terenece Hill között, mostanában meg a Don Matteoban szerepel.

cdseven.jpg

Na és hogy miért Hétszer Hét a címe? Szerintem azért, mert a csapat hét emberből áll, de a doki a börtönben marad, így lesznek hatan, azonban akciójukat megneszeli egy piti zsebtolvaj, Sam, aki minden áron be akar szállni a buliba. Szóval így is, úgy is heten lesznek. Sam - már a neve is élesen elkülöníti a csapattól - az első perctől fogva azért felel, hogy a többieket megőrjítse, és folyamatosan hátráltassa tervük végrehajtásában. Az igazi kiállhatatlan, pofátlan, mihaszna kolonc, olyan bicskanyitogató kijelentésekkel, hogy néha viszketni kezd az ember tenyere. Ugyanakkor nélküle egy profi, de unalmas filmet kapnánk, ő lesz a humorfaktor. Megformálója Lionel Stander, amerikai, már a forgatáskor is meglehetősen idős volt, és végig azt hittem Ernest Borgninet látom. Életemben nem láttam még két ennyire hasonlító embert. Sőt, mazsolázva filmográfiájából arra is rádöbbentem, hogy legalább 50%-ban őt láttam, amit eddig Borgnine számlájára írtam. Tőle származik a film legjobb mondata is: "Inkább vigyetek vissza a börtönbe!"

Az apróbb szerepekben pedig olyan színészeket szúrhat ki a szemfüles néző, mint Terry-Thomast a rendőrkapitány szerepében, Adolfo Celi-t akinél parasztabb börtönigazgatót nagyítóval nem lehetne találni - egy percig nem gondolok rá, hogy ezek lényegében megérdemelnek minden alázást, mert nyilván lakja a börtönt pár gyilkos, meg erőszakoló is -, ekkor mindössze három éve játszotta el a Tűzgolyó Másodikját... akarom mondani Largoját. Erika Blanc vetkőzős jelenete csupán pár percig tart, de annyira tetszetős a szemnek, hogy anno a legtöbb plakátra ő került, mintha a filmben kulcsfontosságú szerepe lenne. És akkor említsük meg Gladys Dawsont is, ha már neki köszönhető a film egyik legütősebb suspense jelenete. A tipikus kotnyeles nyugdíjas, akit mindenki a pokolba kíván - ha netán nyugdíjas vagy és ezt olvasod, jó tanács: te ne légy ilyen. Szegény néni egy évvel a bemutató után meg is halt.

A filmnek kellemes, olaszos zenéje van, amit Armando Trovajoli komponált. Legalább annyira emblematikusak muzsikái az autókázások alatt, mint a '69-es Olasz munkában, pedig itt csak egy londoni buszt, egy tűzoltóautót, és egy darus kocsit lopnak el... vesznek kölcsön a fiúk. Felhozhatnék tőle példának rengeteg olasz filmet, de a hitetlen pogányokat úgyis az fogja meggyőzni, hogy Tarantino személyesen válogatott munkái közül a Kill Bill forgatásakor.

posterseven.jpg

A csavaros forgatókönyvet Sergio Donati, a Volt egyszer egy vadnyugat írója ütötte össze, és bár sok helyen bele lehetne kötni, - például, ennyi mindent képtelenség nemhogy kilencven perc, de még két óra alatt is végrehajtani, aki megpróbált már Pesten csak eljutni A-ból, B-be, az tudja ezt -, mindez puszta szőrszálhasogatás lenne, hiszen az itt látott dolgok még bőven a hihetőség határain belülre esnek. Ráadásul a börtön védelmi rendszere - kamerák, őrök, monitorok mindenütt, és állandó felügyelet 0-24-ben - meg is magyarázzák részben miért csak a focidöntő alatt lehet ezt a melót megjátszani. Hiszen még London utcái is elnéptelenednek, annyira mindenki, DE TÉNYLEG MINDENKI ezt a rohadt meccset nézi, mint valami droid.

Végezetül már csak a rendező úr maradt, akinek kijár egy kisebb taps, hogy mindezt tető alá hozta. És csak azért nem nagyobb, mert Michele Lupo ezután lényegében teljesen kiszolgálta Carlo Pedersoli étvágyát, és ilyen Aranyeső Yuccában, meg Bombajó bokszoló, Seriff az égből és hasonló trágyákat forgatott. Na jó, néha csinált filmet Gemmával is, pl. Afrika expressz. Valószínűleg mai napig ezt folytatta volna, ha 89-ben nem hal meg ő is.

A film szinkronja nagyon jól sikerült, nem esküszöm meg, hogy ezzel láttam elsőre, és az ISZDb szerint volt egy korábbi is. Kopaszkánknak Kránitz Lajos a hangja - az elsőben Láng József volt, nyilván azzal se lehet rossz, meg is nézném vele - Sam Szabó Ottó hangján sopánkodik, de hallhatjuk Szacsvay László, Úri István, Rubold Ödön, Komlós Juci, Kiss Erika, Versényi László, Grúber Hugó és Dózsa László jellegzetes orgánumát is. Szóval második szinkron ide vagy oda, ez bizony még az aranykorban készült.

Szívesen írtam volna többet is, a film elkészítésének módjáról, mert a anyakamat teszem rá, hogy a legtöbb helyszínt Rómában vették fel, és bevetítették a háttérbe a Westminster apátságot, a Tower Bridget, és a Big Bent, mert pár jelenetben nagyon kilóg a lóláb, de az is elképzelhető, hogy valóban kiutaztak Londonba forgatni pár napot. De hát DVD az nálunk ebből nincs, és valszeg egyhamar nem is lesz. Újfent a lenti - meglehetősen rossz minőségű - YouTube videót ajánlanám, míg le nem tiltják. De a minőségre jelen esetben igaz az ősi kínai mondás. Egy capert ne a borítója alapján ítélj meg.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

classy57 2015.09.01. 16:36:55

"És bár szívesen ismertetném a cselekményt, a nem mindennapi - és felettébb intelligens tervet -, és a nagyjából ötpercenként előforduló újabb és újabb fordulatokat - ami igazán dicséretes egy százöt perces film esetében -, de szinte BIZTOS hogy ezt a filmet száz emberből jó esetben egy valaki látta."

No akkor lehet hogy én vagyok az az egy ?
Igen , láttam a maga idején , és ha jól emlékszem pár évvel ezelőtt is , talán valami filmuzeumszerű csatornán tv-ben.
Nekem valahogy az maradt meg az emlékemben , hogy van köztük egy teljessen nem oda való figura , és valami baja is van , -egyedül neki , hisz" a többiek csak falból vannak a gyenguszon - aki állandoan a gondott okozza a hirtelen halálaival . Bocsi ez enyhén spoileres :)

Levente B. · combatant.blog.hu 2015.09.01. 16:41:29

Áááááááááááá....köszi, köszi évek óta próbáltam rájönni erre a filmre, anno M1-n láttam, de volt az 18 éve :) Még egyszer kösz és látom youtube videó is van. Így visszaemlékezve ez egy jó kis film.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.01. 18:46:11

@classy57: kommentben már lehet, igen Sam és gyenge a szíve, nekem szinte az egész film megmaradt pedig tuti legalább húsz éve láttam sőt talán több is, valamikor késő éjszaka egyszer az MTV-n valszeg ugyanakkor mint Levente B :D

de pl. az egészen egyedi pénznyomtatás miatt beégett az agyamba, mert micsoda ötlet már, nem hamisítanak, hanem eredetit nyomtatnak, egyből arra gondoltam ezt kéne csinálni :D

meg a focimeccs, hogy hosszabbítás lesz, meg ezek a fordulatok amiket most jól elspoilerozhatok :D de még így is meg tudott lepni a film

@Levente B.: igen, bár nem szokásom, főleg azért mert félek, hogy így valaki megtalálja, és egy hónap múlva már nem lesz a helyén :D kiadhatná valamelyik forgalmazó igazán

classy57 2015.09.01. 19:25:48

Na megtaláltam türhető minőségben : ncore.cc/torrents.php
Ha valakit érdekel , jelezze és elküldöm neki ebben a minőségben ...tudom , nem mindenki érheti el az nCore-t .
Kicsit macerás volt előkeriteni , mert a csiszta magyar cimmel van fent , és arra gondoltam a legkevésbé :D

File size : 1.16 GiB
Format : MPEG-4 Visual
Codec ID/Hint : XviD
Duration : 1h 45mn
Bit rate : 1 373 Kbps
Width : 624 pixels
Height : 352 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 29.970 fps
Resolution : 24 bits

classy57 2015.09.01. 19:43:30

Volt egy hasonló , a Hét aranyember(1965) , volt a cime ....nagyon passzolna ide , a korszak , a téma , a megoldások .
www.imdb.com/title/tt0059707/
mozicsillag.cc/film/a-het-aranyember-1965-online
Ennek készült második része is : A hét aranyember nagy dobása (1966)
www.imdb.com/title/tt0061726/
mozicsillag.cc/film/a-het-aranyember-nagy-dobasa-1966-online

...ha már a hetesszámnál vagyunk ;)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.01. 20:05:21

@scal: Asszem ennek a sorozatnak - amely egyébként elég sok mindent megmagyaráz veled kapcsolatban ;) - a maga 6.6-os imdb értékelésével ez a legtöbbre értékelt darabja. A heist-caper fejtegetésért buksisimi, ezt én eddig nem tudtam. Amúgy ha régi jó olasz caper film, akkor az Ismerős ismeretlenek ennél korábban készült.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.01. 21:08:08

@Santino89: mi mindent magyaráz meg? :D az igazán beteg filmekhez még el se jutottam, ezt anno apám ajánlotta, hogy egyszer régen látta és kurva jó, és igaza is volt

hát én se tudtam, először kicsit fel is baszott, tényleg agyfaszt kapok ezektől a szavaktól, lényegében amit eddig heistként néztem, annak a fele bőven caper, de hogy honnét is eredt, meg mit jelent (a caper kapribogyót jelent egészen pontosan, tuti valami szleng, vagy argo vagy mi, azt sajnos nem találtam meg)

a kutatás alatt találtam egy csomót most, le is jegyeztem őket, majd amit ajánlottál is megnéztem,

amúgy most csomó lehetséges tini scal film eszembe jutott, a következő asszem magyar lesz, de sajna egy hónapot kell rá várni :) kíváncsi leszek arról hallottál e, mert én egy ritka jó magyar filmnek tartom, ami totál ismeretlen, kb. mint a Retúr

ezt láttad? ha nem nézd meg a linken, sajna elég pocsék a minősége, de azért még élvezhető :D

és képes vagy mindnek utánanézni imdb-n? de hát az nem számít :D

@classy57: ó hát született egy állandó linkelőnk :D ha már hetes számnál vagyunk az Asszony hétszer (és ugyanaz nap) keltette fel a figyelmem

2015.09.01. 21:41:27

A caper egy régi szleng kifejezés kétes és illegális tevékenységekre, amelyeknek valamiféle trükkös színezetűk is van.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.01. 21:43:28

@field 64: na, lehet a cape-szóból ered, ami a köpeny, és a bűvész ráteríti és eltünteti vele a cuccost, vagy amibe régen a bűnözők bebugyolálták a lopott szajrét?

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.01. 22:29:23

@scal: jah, rászánom azt a kemény 10 másodpercet :D, és de azért a sok (a lélektani határt jelentő) 5 pont alatt film jelent valamit.

classy57 2015.09.01. 22:30:05

@field 64: @scal:
Rejtett , ügyeskedő , ravasz ...talán ...igen ez valami szleng ...de inkább amerikás :)
@scal:
Ez nem csak a szavakkal való játék volt részemről , hanem a hasonló témájú filmek okán is ...a Nő hétszer már nem fér bele , szerintem ...

classy57 2015.09.01. 22:49:01

@field 64:
Ott , igen , de mint filmes műszó , inkább az amit én irtam , persze lehet hogy tévedek .
Eddig én sem hallottam , igy csak találgatok :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.02. 00:13:03

@classy57: akkor még azt keressük meg mit jelent a MacGuffin :D

@Santino89: pont te mondtad, hogy ilyen régi filmeknél pláne külföldi rétegfilmeknél nem igazán lehet már az IMDb-re hagyatkozni

pl. én ma totál megrökönyödtem rajta, már vagy 40 vélemény van az új Hitman mozitól, és csak dobálják rá a tizeseket, hogy micsoda jó film, és a hülye kritikusokra e hallgasson senki, el is gondolkoztam, 10 évesek osztályoznak?

Levente B. · combatant.blog.hu 2015.09.02. 11:37:47

Üdv! Megnéztem a filmet és nem éreztem sehol a vetített hátteret. Szerintem eredeti helyszínen forgatták.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.02. 12:16:27

@Levente B.: lehet, a pocsék minőségű YouTube miatt voltak kétségeim

classy57 2015.09.02. 16:07:33

@scal:
Mac Guffin mint beszélő név ? Persze értem a célzást , de hamár liba , akkor jáccunk ...
Mac -et nem igazán lehet leforditani , ez itt név minden bizonnyal , de a guffin eleje a guff , az ostobát , ostobaságot jelent . Igy talán Átbaszós Mac-nek lehetne ...Naa ? Mit szólsz ?! :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.02. 17:24:37

@classy57: elméletnek nem rossz, - bár a MacGuffinnak nem kell átbasznia senkit, csak körülötte forog a cselekmény, azért megy mindenki, pl. a szent Grál a Jones 3-ban - - de amennyit Hitchről olvastam eddig és mégse találtam meg hogy honnét szedte, a red herring az tiszta, de ez?

talán így hívták a kocsmárost skóciában, MacGuffin, az meg baszta kihoznia sört :)

classy57 2015.09.02. 17:39:15

Na ja hi hi , de ez a Mac Guffin nem a Hitmanban van véletlenül ? :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.02. 22:06:35

Ismeretlen Ismerősök, így már meg van :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.06. 20:00:04

@Santino89: "a maga 6.6-os imdb értékelésével ez a legtöbbre értékelt darabja. A heist-caper fejtegetésért buksisimi, ezt én eddig nem tudtam. Amúgy ha régi jó olasz caper film, akkor az Ismerős ismeretlenek ennél korábban készült."

nah akkor elmondhatjuk, hogy a blogunk kihatással van a világ ízlésformálására, minek után öt nappal később 7,2-re kúszott fel az IMDb átlaga, ami már egy egész tisztességes pontszáma filmnek

persze 7,7 lenne a tökéletes, de talán az sincs messze :D

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2018.02.05. 10:18:58

Fura kis film. Nem ismertem korábban, úgyhogy köszi!
Lehetne talán nagyon jó is, de valami hiányzik hozzá. Így is nézhető, van több remek momentuma, de igazán emlékezetessé (többszörnézős) nem tud válni. A fo karakterek közül nekem kettő emelkedik ki, de Sam figurája inkább idegesítő, ellenszenves, és annyira, de annyira lehet tudni, hogy rajta - valami blodsegen - fog elbukni a dolog; a másik ez a Gaston, akinek most megjegyzem a nevét. Jó, hogy jelezted, ő a puspok a Don Matteoban! Tényleg eredeti egy pofa, öregen is, fiatalon is.
Érdekes, hogy a két legismertebb színész látszólag karakteres, de valójában tok jelentéktelen mellekszerepekben látható.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2018.02.10. 18:57:32

@wmitty: annyira bírom ezt az érvelést, hogy "valami hiányzik hozzá" ha sose tudja az illeti meghatározni mi a baja vele, akkor jön ez az érv :) nálam abszolút többször nézős, azóta már kétszer tuti megnéztem

amire viszont én most felfigyeltem, hogy a csajszikám a sarokban kiköpött Liza Minelli cuccban feszít, de a kabaré csak ezután 4 évvel készült, vagy már a Broadway színdarabban is ilyen cuccot viselt mert az két évvel korábbi ennél a filmnél és ugye az olaszok szeretnek csalez lopezolni
süti beállítások módosítása