Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hitman - A 47-es ügynök

2015. szeptember 02. - scal

- Hello 47-es, Diana vagyok. Jött egy megbízás. Ügyfelünk szeretné ha teljesítene két küldetést Hollywoodban. Az első célszemély Skip Woods egy notórius forgatókönyvíró, akinek lelkén olyan elcseszett filmek száradnak mint a Farkas - a kezdetek, a Die Hard ötödik része, valamint az első Hitman... gondolom már ez önmagában elegendő, hogy vállalja a feladatot, de ismétlem, ne hagyja, hogy elragadják az indulatai. Ha ezzel végzett a következő állomás Malibu, ahol fojtsa meg egy zongorahúrral Aleksander Bach-ot.

- Bűne?

- Az új Hitman film.

47.jpg

Hogyan ne készítsünk Hitman mozit? Ne lelkizzen a 47-es! Nem rágódik ő ilyen baromságokon, hogy lehet e szeretni, vagy félni. Ha kérdései vannak a világgal kapcsolatban azt sem ilyen picsogósan, rinyálósan teszi fel. Ne CASUAL szinten Mass Murdereres minősítéssel játszanak a készítők a játékkal - ha egyáltalán kezük ügyébe került - hanem minimum NORMALON, de ajánlom a Professionalt, Silent Assassin üzemmódban! Ne tegyünk emberünk mellé egy nőt, - már megint -, akire a film jobban fókuszál mint a címszereplőre! Ne adjunk neki újabb - immáron harmadik - eredettörténetet, amikor már az első is tökéletesen kielégítő volt! Ne sérüljön meg, ha már annyira profi, - ez öt játék alatt egyszer fordult elő vele! Ne humorizáljon, de ha mégis, akkor legalább jók legyenek!

Napestig sorolhatnám. Úgyse hallgatja senki. Nem is értem mit vártam. De hogy ennek tükrében a hét évvel ezelőtti szinte jónak tűnik, az azért durva. Azt ugyan eleve nem utáltam, a rendezői verzió pedig próbálta menteni a menthetőt, a játékra történtek utalások, és az egy tisztességes akciófilm, néhány egészen vállalható jelenettel. De ez? Mégis mi kell ahhoz Hollywoodnak, hogy valaki a lábukra taposson. NEM JÓ!!!! Ezek komolyan képesek lennének egy szarabb Max Paynet, vagy egy még fosabb Doomot is készíteni akár? Ami kvázi lehetetlenség?

Azt vártam, hogyha nem is kapok egy profi játék adaptációt, de egy elviselhető akciófilmet, egy jó történettel igen. De eeeez???? Jézusom!!!! Eleve ezt a nyomorék Woodsot - akinek az egyetlen Kardhal óta semmi értékelhető nem jött ki a kezei közül - nem lett volna szabad még egyszer Hitman közelébe engedni, hiszen az elsőből is kiderült, hogy egyáltalán nem vágja mitől működne ez a film. Lehet tisztában van a forgatókönyvírás technikai hátterével, de egy izgalmas történetet, követhető dramaturgiát, logikus párbeszédeket képtelen összehozni. Már elsőre is hiba volt rábízni a projectet, de mindezek után újra megbízni, hogy akkor az új filmet is ő csinálja meg, kimeríti a dilettantizmus fogalmát.

gallery-hitman2-gallery-image.jpg

Aztán itt van ez az ágrólszakadt rendező, akinek EZ az első filmje. SEMMI nincs amit eddig csinált volna, még egy nyomorúságos videoklip se, amiből kiderülne, ááá ennek a fasznak valami istentelen jó vizuális képzelőereje van. Ááá ez a barom tud akciót rendezni. Áááá ez a köcsög tudja hova kell lebaszni egy kibaszott kamerát, hogy a néző lássa mi történik, hogy rohadnál meg! A színészeket nem bántom, mert belőlük lehetett volna mit kihozni. Barátunk Rupert például nem olyan jó szerintem mint amennyire Timothy Olyphant volt anno, de vállalható, bár a 47-es legalább kilenc éve stílusosabban öltözik mint ő itt az MSZP-s taggyűlésről csaklizott nyakkendőjével. Ja és egy kiegészítés, a 47-es kopasz, nem leborotválták a haját... hanem NINCS NEKI HAJA!!!!!

Hogy Zachary Quinto mifaszt gondolt amikor alászignózott ehhez a hulladékhoz el nem tudom képzelni, de nyilván már tagadja, hogy nem tartottak a fejéhez egy Hardballert az eset közben. Milyen földöntúli, mutáns fülcimpája van ennek az ürgének? Az egyetlen pozitív vele kapcsolatban a szerepe, amit sajnos nem használtak ki elég jól. Az ügyeletes puncit Hannah Ware alakítja, aki finom falat meg minden, de miért ő a MacGuffin? Miért kell ő bele? Vagy ha igen, miért nem a film végén találkozunk vele? Elvégre Hitmanünk gyakran ment ki emberkéket is. Amúgy sok szerepe eddig nem volt, feltűnt az Oldboy remakeben.

Az öregek szerepében, köszönthetjük Thomas Kretschmannt, aki franciát játszik, de miért? Németet nem lehet? Nem lenne kicsivel hitelesebb? Jürgen Prochnowot, akit fel se fogunk tudni ismerni, és Ciarán Hindset, aki a Tomb Raider 2 óta a kedvencem, valami titokzatos okból. Dianát meg egy kínai picsa játssza, Angelababy néven. Igaz, hogy a játékban ő a legangolabb angol, de ez legyen a legkisebb gond. Legalább ő a helyén van.

hitman-agent-47_-2015-20.jpg

A Hitman mint játékadaptáció: SZAR. Az a baj, hogy ez már a trailerből is látszott. Hitman mióta süllyed le a logikátlanság szintjére? Besétál fegyveresen a rendőrségre? Mennyivel jobb, hogy elfogatta magát, és átélhetjük azt az indokolatlanul hosszú és szánalmas beszélgetést, minthogy eleve beront és lelő mindenkit? Ha már nekik ez a Hitman. Miért fogatná el magát? Az ott egy remek lehetőség lett volna, hogy bemutassák a beépülést, a kaméleonszerű elvegyülést. De nem. Miért is? Semmi lopakodás, semmi balesetnek álcázás, semmi hulla elpakolás, semmi rejtőzködés. Kapunk egy zongorahúros fojtást, meg egy copy paste bullet-timeot a Max Payneből - A FILMBŐL!!!! - és ennyi.

A régi feldolgozásban legalább volt kloroform, meg a kamera is néha direkt úgy követte Olyphantot mint a játékban. Voltak utalások, kikacsintások, még a gumikacsás poén is jobban sült el mint itt. Itt kb. olyan, hogy, nesztek itt a kibaszott gumikacsátok, még egy kenyérpirító is van a fürdőkádban, na örültök, hát ez volt a játékban is, jól van, akkor most már kussoltok, visszaváltunk agyatlan akciófilmre. Ez a film azzal akar kitűnni, hogy a 47-es lépten nyomon beöltözik, aztán két másodperc múlva megint öltönyben van. Néha elhúzza a hullákat - mondjuk ez legalább poénnak jó volt, de ennyi. Ebből sokkal több kellett volna, és akkor már elindulunk valamerre. Az a jelenet, amikor kilóg a rendőrségről egyenruhában az egész ígéretesnek tűnt, és amikor az egyik rendőr gyanút fog, ott épp csak a lebukás detektor hiányzott a bal alsó sarokból. De ezekre a jó ötletekre jut harminc elbaszott.

És ezt sajnos az első tíz perc után lehet tudni. Az a lövöldözés, amit ott lerendez ügynökünk, hát az az IDIOT szint. Világosan látszik belőle, ezeknek gőzük nincs, hogy mi ez a játék, láttak pár képet oszt' csá'. És ez lesz végig, több mint másfél órában. Nyilván úgy vannak vele, hogy az csak játékban izgalmas, amikor egyenként elkapkodják a testőröket, és halkan, meg csendben férkőzik a célszemély közelébe ügynökünk. Ezt filmben nem lehet megcsinálni... DE! Van egy jelenet a Leon, a profiban, ami lényegében ugyanez, és amikor legutoljára azt megnéztem, az egy jó film volt. Meglehetne csinálni, csak épp nem akarják. Mert tehetségtelen, hányaveti barmok.

maxresdefault_33.jpg

A Hitman mint akciófilm: SZAR. És ez is látszik az első tíz percből. Illetve nem látszik, mert semmit nem lehet látni, csak, hogy nagyon cool az ügynök, összevissza lövöldözik Krisztus pózban, meg epilepsziásan villódzanak a fények, és a végén mosolyogva kijön. Ejj de kurva jó vagyok. Hopp mi ez, egy kis vér az ingem ujján. No majd kimossuk. Ehhez képest az első rész szállodás, menekülős lövöldözése egy kibaszott jó akció szcéna. Azzal csak annyi gond van, hogy nem Hitmanes, de akciónak nagyon jó. Ez viszont annak se. Majd amikor ez lement, kiderül, hogy ebben a filmben a 47-es a GONOSZ, sőt, ő a Terminátor, Quinto - a rettenetesen eredeti John Smith néven - csak azt nem mondja a csajnak, jöjjön velem ha élni akar.

Az első félóra, a Terminátor 2 első félórája. Nem akarom elhinni!!! Ha azt lophatták, a Leon a profit miért nem? Hitman miért nem öli meg Quintót, amikor lenne rá lehetősége? Ha meg csak a célszemélyt öli meg, akkor miért öl meg egy csomó mindenki mást is? A Szingapúros rész is... minek állítják meg az autóját a kommandósok, ha aztán a pányvákon lecsúszva, szépen leszedheti őket az ügynök? Nem volt eszük messziről lelőni? És ez a befejezés. Itt egy kibaszott torony, szinte tálcán kínálja magát a lehetőség, hogy szintről szintre kiirtsanak jó pár tucat öltönyös tetűt, hogy megmentsék a haza, a mundér, meg a HITMAN becsületét, erre mit csinálnak? Felmennek lifttel... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! Őrület! Katasztrófa!

Milyen lenne egy Hitman mozi, ha én csinálnám? Kezdésként még véletlenül se tartalmazna a filmem szájbarágós elbeszélést, hogy a néző képben legyen mi is van itt. Rakja csak szépen össze saját maga. Helyette mondjuk egy felvezető tíz percben bemutatnék egy megbízást tőle, aminek semmi köze nem lenne a későbbi történethez - a'la James Bond. Az biztos, hogy valami nagyon egyszerű történetet eszkábálnék, talán az első részét adaptálnám, hiszen eljutottunk oda, hogy két film után SINCS normális eredettörténet. Vagy bemutatnám a 47-es csatlakozását az Ügynökséghez, mert azt öt játék után is homály lepi.

151099_1438600411_3019.jpg

Hangulatilag a Contractsot idézné, lehet mindig éjszaka dolgozna emberünk, és esne az eső. Durván beledolgoznám a keresztény vallást, talán lenne egy pap segítője, aki menedéket adna ennek az embernek. Lenne nála egy rózsafüzér, ami egyben a fojtózsineg szerepét is betöltené. Gyilkolás előtt keresztet vetne, utána meg meggyónná, akár csak a második részben. Hétköznapi, de mégis egyedi helyeken ölne emberünk. Mondjuk egy templomban, kórházban, elmegyógyintézetben, bevásároló központban, nem kell ide mindenképpen egy méregdrága helyszín. Ja és bőszen lopnám John Woo-t rendezésben, kamerahasználatban egyaránt, talán még az Absolution lassításos módszerét is bevetném.

A legtöbb esetben a 47-es beépülne, aztán hangtalanul távozna, vagy egyenként elkapdosná a célszemély testőreit. A legjobb baleseteket a játékokból beépíteném, amikre a játékosok ráismerhetnének, és egyébként is jól néznek ki. Legalább egy embert megmérgezne, egyet felrobbantana az autójával, egyet meg kilökne az ablakból. Lenne nála méreginjekció, és dobálna pénzérmét, lőne mesterlövészpuskával, és használna sportkocsit, helikoptert, motorcsónakot. És ha felhúz egy ruhát, azt használná, jó sokáig. A hullákat pedig elrakná egy éppen ott lévő fagyasztószekrénybe. A háttérben helyeznék el képeket, posztereket, aki jól fülel hallhatna rádiós és televíziós híreket, ezek részben poénokért, részben kikacsintásokért felelnének. A humort pedig Smith ügynök és Lei Ling hozná be a filmbe.

Diana folyamatosan tartaná a kapcsolatot ügynökünkkel az earcomján keresztül, hiszen erre a játékban is volt példa. Így nem kellene mellé egy csaj, vagy másik személy, aki csak azért van jelen, hogy tudjon kivel kommunikálni. Diana, és 47-es párbeszédeiből bontakozna ki a cselekmény. Az utolsó félóra a főgenya hadiszállására való behatolást mutatná be, ott aztán lehetne lövöldözni orrvérzésig, mint írtam emeletről, emeletre. Előbb csak biztonsági őröket, aztán öltönyösöket, majd végül 48-as klónokat. És mindezt Jesper Kyd zenéjére, hozzátéve pár komolyzenei etűdöt, mert ami ebben a filmben volt, az valami zörej, vagy hanghatás, de nem zene.

hitman-agent-47_-2015-5.jpg

De hát ez sose fog megtörténni. A legjobb amit tehetek, hogy megyek vissza nyomom tovább az Absolutiont, és várom a decemberi Hitman 6-ot. Ti pedig inkább adjatok a filmnek egy félévet, mert nyakamat rá, hogy ebből is kijön egy bővített verzió, bár ha jól emlékszem vér az legalább volt benne.

UI: Ó majd elfelejtettem, a stáblista közepén kapunk egy plusz jelenetet, - ami a Blood Moneyt villantja fel - hogy jön ám a folytatás, DE NE NE JÖJJÖN!!!! Pláne ne harmincöt millióból, mert megint egy ilyen hulladék lesz. És most hogy a Hitmanre már nem várhatunk, jön a reménykedés, hogy az Assassin's Creed majd elhozza a megváltást, vagy a WarCraft film.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fincherista 2015.09.02. 06:29:49

off: Az Oldboy amerikai adaptációját nem láttam - puszta létét is sértőnek találom-, de a szereposztás alapján és az eredetiből kiindulva nem Hannah Ware kisasszony lesz az, hanem Elizabeth Olsen. Aztán lehet, csavartak egyet a sztorin, akkor nem szóltam.

on: Magán a filmen én inkább azért akadtam ki, mert alapvetően voltak jobban megkoreografált jelenetek is, illetőleg Friend is passzolt valamennyire a szerepre. Persze az ideális adaptáció olyan lenne, mint amilyet felvázoltál, de ha nem feldolgozásként tekintenénk rá, hanem, mint film, akkor ez csak egy szimplán rossz alkotás. Ami mondjuk nem nagy dicsőség, de van lejjebb (Uwe Boll, meg társai). :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.02. 08:54:57

@Fincherista: uh tényleg javítottam, köszi, viszont akkor ennek a spinének még ennyi szerepe sincs :) amúgy simán nézhető, tuti szétröhögöd a beled - bár annyira nem vérlázító remake, és az tetszett benne, hogy át tudták baszni azt is aki az eredeti csavarját ismerte, ennyire nem szoktak azért egy remakkel törődni

nekem Friend se volt szimpi, de itt ő volt a huszadik probléma

Fincherista 2015.09.02. 12:38:29

@scal: lehet, majd egyszer nekiülök, amikor már elhalványul az eredeti emléke. Köszönöm a rövid összegzést.
süti beállítások módosítása