Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vasember 3 - D (2013)

2015. szeptember 16. - scal

Nem! Nem akarom! Hagyjatok már békén, hogy minden áron írjam meg a Vasember 3-at, jó vót, oszt kész! A Vasember első része annyira tetszett, hogy ódákat zengtem róla, a másodikról viszont már nem is írtam kritikát, akkor most mégis, miért nem hagytok már megnyugodni? A Vasember-korszaknak vége, ez van, túl kell rajta lépni, lesz majd valami más. Na jó, de én figyelmeztettelek titeket.

iron_man_3_poster_final.jpg

Szóval a Vasember 3 egy olyan film, amelyben Tony Stark már megint azt játssza, hogy ő Robert Downey Jr. meg néha Vasember, de ő is érzi, hogy ez a hacuka már divatjamúlt, így igyekszik minél kevesebb időt tölteni benne. A főszereplő súlyos problémákkal küzd, többször is összeszólalkozik oldalbordájával, Gwyneth Paltrow-val mert az féltékeny a szerelme playboy múltjából származó emlékképekre. Ez, valamint az a tény, hogy Robert Stark már azt sem tudja, mikor adja a karaktert, és mikor önmagát, a kávészünetekben súlyos személyiségzavarhoz vezet, ami pánikrohamokban csapódik ki a kép ernyőjére.

Mindeközben egy tizenöt éve vérig sértett ellenlábas úgy felszívta magát, hogy tüzet köp meg minden, és egy arab terrorista is veszélyt jelent a világra. Az arab valójában kínai volt, de ők adták a pénzt a filmre, így nem lehet megsérteni őket, meg manapság úgyis az arabok a rossz fiúk mindenhol. Kettejük együttes ereje sem elég ahhoz, hogy izguljunk, mert úgyis tudjuk, Vasember lenyomja őket, mert erős, meg okos, meg ő a Vasember. És különben is, a Bosszúállókban még két részben kell szerepelnie. Ugye, nem gondoltátok, hogy a Bosszúállók 2-3-ban a hülye ruhás patrióta, a kalapácsos paraszt, meg a takony majd néha kijár a sírjához, és megjegyzik: Kár érte, igazán jó (Vas)ember volt?

Vagyis azért nem működik az egész, mert bár a Bosszúállók után vagyunk, mégse kapunk semmi utalást – a kettesben túlságosan is kaptunk, itt meg mintha nem is léteznének –, nem jönnek át a haverok megkérdezni, hogysmint, segítsünk-e lenyomni egy Mandarint, vagy ez neked semmi, hisz New Yorkban űrlények jöttek – meg egy robothal – és maga Loki. Ezek után azt hiszik, ha azok nem tudtak ártani, akkor a közönséges halandók majd igen? Stark azonban a legidiótább módon elmondja, hol lakik – nem mintha olyan nehéz lenne kideríteni –, a gonoszok meg jól megtámadják, hiszen nem kell keresniük. Így Stark megment mindenkit, majd akkorát koppan, hogy azután elhallgat.

iron-man-3-poster-border.jpg

Miután egy szőke kisfiú ráébreszti a Bádogembört, hogy ő valójában Downey Stark, és hogy nem Deresből származik, a nője ezen annyira bepöccen, hogy addig nyeli a tüzet, míg alul nem marad a Famke Janssennel vívott Főnix hasonmás versenyben. És itt van néger barátunk is, aki a végén megint hoppon marad, hogy egy csomó üres páncélt lássunk harcolni, amiket kicsit kipofoztak CGI-vel, hogy valóságosabbnak hassanak.

Az ex-rendező száját betömik egy tökéletesen fölöslegesen kibővített szereppel, a mostani rendező meg ássa el magát, és menjen vissza forgatókönyveket írni! De a zene jó, nem kell nekünk AC/DC. Na hát ilyen volt a Vas3, Jr. pedig jól döntött, hogy nem írt alá a négyesre, mert bár kiküszöbölte a kettes hibáit, de legalább annyit gyártott is ezzel a felemás lezárással.

Ui.: Az segít, ha elárulom, hogy egyedül néztem a Duna Plázában prömier után két héttel? Jah, és vót benne 3D is.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerryco 2015.09.16. 11:06:23

Nekem tetszett. Sok képregényt nem volt szerencsém ismerni, így, mint akciófilm, nálam működött. Jó ellenségek, néhány eltalált karakter, humor, látvány. Volt ebben minden.
Shane Black rendezői stílusa nálam betalált. Sokkal jobban tudja a karaktereket árnyalni, akár egy gesztussal.
Jon Favreau sem rossz, de kicsit nálam mesefilmesként maradt meg.
Ha visszagondolok, a kiszólogatós stílus miatt, nekem ez jött be legjobban.

2015.09.17. 06:27:47

Az előző kettővel ellentétben nekem ez a rész egyszerűen nem tetszett :S

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.09.17. 08:33:24

haha, emlékszem a premierkor a zenéjét én szidtam a legjobban itt a blogon (is).
Mit kaptam érte. :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.09.17. 08:48:53

@doggfather: én biztos nem basztattalak érte, az a legjobb benne :D
süti beállítások módosítása