Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Káosz Karácsonyra (2015)

2016. december 23. - scal

Szar karácsonyi filmeknél maradva - nehogy megtörjük már az ünnepekre való hangolódást -, gondoltam, mivel az idei kínálatból kifogytunk, nézzük jobb volt e a helyzet tavaly. Hát nem igazán...

272853_1447240004_1039.jpg

Erre a filmre, a bődületesen szar lenne a megfelelő kifejezés. Az a tipikus film, ami rossz, unalmas, nagyot akar mondani, miközben nem szól semmiről, kiszámítható, és a tetejébe még jó hosszú is. Rakjuk tele híres színészekkel - de azért inkább ismert nevekkel, akik kapva kapnak az alkalmon, hogy szerepelhetnek, mert mindegyik látott már jobb napokat is -, aztán mímeljük huszadjára az Igazából Szerelem receptjét, de még azt is inkább csak megalázva, mert ahogy azt egyszer Béres elvtárs megmondta: ez így ebben a formában nem igaz. A végeredmény hű lesz a címhez, mert igazi káosz, ahol a sok kínos aprócska történetecske is unalmas alapjában véve, de ez mind semmi, amikor ráébredsz a szörnyű valóságra, hogy ez mind egy nagy egész része. És úgy lesz igazán borzalmas.

Azon gondolkodok, hogy valami tudatos rombolószándék áll a karácsony megszentségtelenítése mögött. Mármint tök mindegy mit sugallnak, ez az ünnep arról szól, amit MI szeretnénk. Lehet értelmesen is ajándékozni, lehet, hogy még valahol a Tűzföldön él egy család aki nem ordibál és veszekszik egymással ilyenkor. De mégis azt akarják mutatni, hogy már senki nem tartja meg, hogy a vallási jelentőségét, de még csak a szeretet ünnepeként sem. Csak és kizárólag utálhatják az emberek, csak és kizárólag értelmetlenül elpocsékolhatják ezeket a napokat. Szerintem ez nem igaz, a pocsékolás épp akkor kezdődik, ha ilyen vállalhatatlan filmek nézésével töltöd az időd. Sőt ha eleve olyan a családod, hogy végigveszekedtek pár karácsonyt, akkor elképzelhető, hogy filmen már nem ezt szeretnéd látni. Nem? Hiszen ehhez nem kellene filmet nézz, csak lemenj a faterékhoz.

A nagy tanulság pedig, hogy mindez tök rendben van, hiszen máshol se normálisak. Hát köszi Jessie Nelson, nagyot alkottál. Az ember azt hinné ha valaki úgy beszopja a brét mint ő a Nevem Sammel, és tizennégy éven keresztül nem engedik kamera mögé, akkor azért valami hatásosabbal rukkol elő. Ennél még a halovány Télbratyó is jobb volt, amit íróként követett el. No de azért verjük csak el virgáccsal ezt a díszes társaságot, egyrészt mert megérdemlik, másrészt mert az mindig vicces. Szóval apám, John Goodman, tökre bírlak, de mi a szart keresel itt? Ennyire nincs mellékszerep? Józan volt az ikertesód, amikor ezt aláírta? És Diane Keaton a feleséged? Miért nem lehet szépen elbúcsúzni a színészettől? Miért kell megaláznia magát az embernek, amikor öreg lesz, és elhülyül? Keatonnak mondjuk ekkor már mindegy volt a Mert azt mondtam, és a Szerelem a végzetem után, de te Goodman? Jól vagy ember? Alan Arkint csak azért nem bántom, mert már azt se tudja senki ki ő.

gamestar_filmajanlo_2015_12_10_screenshot_20151210161215_2_original.jpg

Steve Martinnak legalább volt esze és csak a narrátor szerepét vállalta el, akit ezúttal egy blöki formál meg, ez speciel jó ötlet volt. Aztán itt van Ed Helms, minél többször látom azt a BKV ellenőrt idéző pofáját, annál jobban utálom. Ki nem állhatom az ilyen semmilyen embereket, ki mondta neki, hogy márpedig vígjátékokban szerepeljen, mert vicces, meg van humorérzéke? Marisa Tomeinek pedig már elnézést, de egyáltalán nem a magányos, és senkinek sem kellő vénlányt kellene eljátszania. Ha valakinek, hát neki nem. Castingost kirúgni, de rögtön! Ez a nő képes volt rá, hogy tüzessé tegye May nénit. May nénit basszátok meg! A másik fájdalmam Olivia Wilde, még talán ő kapta a legérdekesebb - bár enyhén szólva kiaknázatlan - szálat, amihez lehet menekülni. De évről évre, szerepről szerepre bebizonyosodik, hogy bizony a Tron: Örökség volt élete szerepe... a Tron: Örökség...

Amanda Seyfriedünk az egyetlen nő, akit akkor is megdugna mindenki, ha Gollamra hasonlít, de még egy ennyire idióta történetszálat, amit Arkinnal közösen kell kiszenvednie. Ezt komolyan olyan ember írta, aki elvégezte az általánost? Anthony Mackie erőltetetten polkorrekt zsaruszerepe pedig megint csak azt bizonyítja, hogy GYÁVA vagy Hollywood! Hallod, Gyálivúúúd vagy! Szóval ott vagyunk, mint a kajánál. Lehet, hogy a szakácskönyvben olyan szép kép van róla, és pontról, pontra le is írják hogy készítsd el, csak hát aki kontár, az akkor is elrontja ha patikamérlegen számít ki minden hozzávalót, aki meg zseni, az ebből az elegyből elkészíti azt, amiről aztán fotó kerül a szakácskönyvekbe.

Magyarán szólva, attól, hogy több furcsa történetet összebarmolunk, és idióta mondatokat adunk tehetséges és ismert színészek szájába még nem biztos hogy jó dolog lesz a végeredmény, mert az írónk egy pöcs, a rendezőnk egy barom. Zene kb. a nullával egyenlő, leszámítva azt a négy öt sztenderd karácsonyi dalt - de hát ahelyett meg nézzük meg a Die Hard 2-őt. Ezt viszont sürgősen felejtsük el, vagy ha mindenáron veszekedni akarunk karácsonykor, akkor csináljuk real-time, mondjuk kezdjük azzal, hogy ha anyánk ezt a filmet szeretné megnézni, kapcsoljunk át gyorsan egy másik csatornára. 

Ha tetszett a kritika, kérlek lájkold a Facebook oldalunkat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekőcei 2016.12.23. 09:20:57

hát, asszonnyal mi tavaly megnéztük.

NAGY hiba volt. NAGYON NAGY hiba.
Én konkrétan befordultam tőle, annyira szar és depresszív volt.

Pedig micsoda színészek vannak benne - John Goodman az isten! :P

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.23. 11:34:33

@szekőcei: azt nem mondanám azért hogy depresszív, csak szóval ilyen filmekre lenne szükség? szerintem ezzel tényleg azt akarták bemutatni, hogy semmi gond, totál rendben van ha elmebeteg a családod, másnak is az (wink) és ez gáz

szekőcei 2016.12.23. 12:47:56

@scal: az azért deprimáló, hogy az egyetlen funkcionális lény a kutya. :(

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.23. 19:13:07

@szekőcei: :D mert ő aranyos, meg folyton fikázza ezt a buzi családot :D

szekőcei 2016.12.23. 22:36:19

@scal: kutya max kölyökként lehet aranyos.

Bezzeg egy macska! Az egész életében! :P

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.24. 00:50:24

@szekőcei: majd küldök fotót a kutyámról, és akkor látod hogy nem igaz

szekőcei 2016.12.24. 11:21:28

@scal: küldök fényképet a macskámról és akkor látod, hogy igaz :P

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.12.24. 16:51:52

@szekőcei: bocs de a legutóbb én becsajoztam miután megmutattam a kutyám fotóját szóval lehet a te macskád akármilyen cuki (de azért küldjed) :D

szekőcei 2016.12.24. 19:03:23

@scal: ja, hogy a leányzó csak érdekpasizott? :P
süti beállítások módosítása