Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Frászkarika (1985)

2011. augusztus 16. - Santino89

Felkeltette az érdeklődésemet a mostanában mozikba került film, elsősorban az érdekes alapötlet (Hitchcock Hátsó ablakának keresztezése a jelenleg divatos vámpírtémákkal), másodsorban pedig Colin Farrell miatt, akit A fülke és az Erőszakik óta egy nagyon kiváló, igazán karizmatikus színésznek tartok. Mivel remake-ről van szó, ezért ilyenkor jobban szeretem megnézni először az eredetit, és bár nem emlékeztem rá, az is gyorsan kiderült, hogy már hosszú ideje megvan a film. Úgy látszik önmagában az alapötlet is eléggé csábító volt.
 
A film nézése közben könnyedén elképzelhető, hogy nem értjük, miért is kellett pont ezt újra feldolgozni. Ugyanis elég gyenge az összkép. Elvileg horrorvígjátékról lenne szó, de horrornak se nem félelmetes, se nem véres, vígjátéknak pedig – gondolom kitaláltátok – nem elég vicces. A végén láthatunk néhány a korhoz képest egész jó trükköt, például a farkas emberré változását, vagy a vérszomjas denevér sem rossz, de mindez az utolsó pár percben már nem elég. A színészek is totál sótlanok, semmi karizmájuk, vagy jelentőségük nincs, még a vámpírnak se, akinél ez alapkövetelmény kellene, hogy legyen. A stáb egyetlen ismertebb színésze Amanda Bears, aki az Egy rém rendes család című kultikus sorozatban alakította 11 évadon át a feminista csirke Marcy Darcy-t. Így azonban eléggé különös őt szexi tinilánynak, vagy félelmetes végzet asszonyának látni. Sajnos a jól ismert ’80-as évek feeling sem olyan erős, mint általában az ilyen jellegű filmekben lenni szokott, úgyhogy erről is le kell mondanunk.
 
Azt olvastam valahol, hogy a remake jobban sikerült, mint az eredeti. Ezt elég könnyen el tudom képzelni, de nem is volt túl nehéz dolga. Még a végén kiderül, hogy tényleg egy olyan feldolgozás készült Hollywoodban, amelyben megvan az igény, hogy egy jó alapötletet színvonalasabban készítsen el. Mindenesetre, ha valaki hasonló koncepcióra vágyik a ’80-as évekből, akkor válassza inkább Joel Schumacher klasszikusát, az Elveszett fiúkat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oldfan 2011.11.13. 09:27:11

Így múlik el a világ dicsősége... Akik annak idején látták, mind üdítő filmként emlékeznek rá, amelyben kellő arányban keveredik a humor és az ijesztgetés. Szerintem jók voltak az alakítások, (nem feledve, hogy eleve B mozinak szánták) a rendezés sem lóg ki a sorból. Elvégre nem akar ez a film igazi rémtörténetet adni, viszont ügyesen csipkedi meg a vámpír mozik kliséit. Nálam ez változatlanul jó emlékek közé tartozik, a folytatásával együtt. Szórakoztatott, és ez elegendő nekem, nem lévén a horror műfaj rajongója. Inkább ez, mint valami extra gore történet.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.11.13. 11:36:57

Szerintem sem az arányokkal van a vaj, ijesztgetésből és humorból egyaránt kevés van. :) És még csak azt sem mondhatom rá, hogy azért mert régi, mert amúgy nagyon szeretem a '80-as évekbeli filmeket, hisz azokon nőttem fel.

Oldfan 2011.11.14. 15:31:24

Részemről kellően humorosnak találtam.
Ijesztgetés: Mert már igazi horrorokon nőttél fel! Bezzeg akinek anno csak Gobbi Hilda mosolya jutott legrémisztőbbnek a Karnyóné szerepében, az meg tudta becsülni ezt a mozit....:)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.11.14. 18:45:55

:) Az túlzás, hogy horrorokon nőttem fel, asszem 13 évesen láttam életemben először horrort.
süti beállítások módosítása