Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csillagpor

2011. augusztus 20. - Santino89

A Csillagpor így önmagában nem igazán keltette fel az érdeklődésemet, de olyan pozitív visszhangja volt, ami kíváncsivá tett, és összességében nem kellett csalódnom a filmben.
Maga a sztori arra a szokásos archetipikus sablonra építkezik, amire a Gyűrűk ura, vagy a Star Wars is. A kérdés csak az, hogyan sikerült betölteni ezt a világot. A válasz pedig az, hogy elég jól.
 
A színészek közül feltétlen ki kell emelnem a még mindig szuperszexi Michelle Pfeiffert, aki nagyon emlékezetes öregedő, gonosz boszorkaként, illetve Robert De Niro-t, a kalózkapitány szerepében. Nagyon vicces, ahogy alakít, és nagyon szimpatikus, ahogy képes saját magán röhögni, de a történet egy bizonyos pontján ezt már kissé túlzásba viszik az alkotók. Mark Strong, aki úgy tűnik már örökké gonosztevőket fog alakítani, szintén kiváló Septimus, megvan benne a kellő karizma egy ilyen szerephez. A gondom igazából sokkal inkább a főszereplőkkel voltak Charlie Cox, mint Tristan elég harmatos, Claire Danesnél pedig mindenképpen lehetett volna egy szebb, aranyosabb, és szerethetőbb színésznőt választani. Például a filmben lökött tyúkot alakító Sienna Miller ideális lett volna erre a szerepre.
 
A forgatókönyv elég erős: fantáziadús, szellemes, és eredeti, pergő iramban folyt a cselekmény, de ahhoz, hogy igazán fergeteges legyen , ahhoz egy kicsit még viccesebbnek és még fantáziadúsabbnak kellett volna lennie, kicsit úgy, mint például A herceg menyasszonya. A rendezés teljesen rendben volt, a látványvilág pedig valóban szuper. A fényképezés szintén nagyon szép, csodálatos tájképeket láthatunk és kiváló CGI-t. A repülő hajó nekem külön tetszett.
 
Így első körben ennyit a Csillagporról, biztos vagyok benne, hogy nem utoljára néztem meg, és van egy olyan érzésem, hogy később még talán jobban is fog tetszeni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.17. 04:38:21

te még erről is írtál, biztos vagyok benne hogy ennél csak jobban fog tetszeni, mert a Gyűrűk Ura után sokáig ez volt az egyetlen ami méltó volt hogy fantasy lehessen, örültem hogy láthattam

Hereceg menyasszonyát egy lapon említeni ezzel???? :p :p :p :p

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.18. 10:24:59

@scal: igazad van, a csillagpor picit gyengébb, de azért még bőven élvezhető ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.18. 14:26:35

várjál vázolom

Gyűrűk Ura

Csillagpor

Herceg Menyasszonya - Legenda szintje

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.18. 18:07:42

@scal: ha fordított sorrendben írtad, akkor pont jó, csak a legenda nem kéne oda.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.05.18. 18:46:26

nem, a HM egy mese, a Csillagpor fantasy meseszerű elemekkel, a GYU meg kőkemény fantasy

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.08. 14:10:53

"Így első körben ennyit a Csillagporról, biztos vagyok benne, hogy nem utoljára néztem meg, és van egy olyan érzésem, hogy később még talán jobban is fog tetszeni."

Hát igazam is lett, már sokkal jobban tetszik ez a mese. Viszont ekkora baromságot leírni, hogy ez nem elég fantáziadús, meg nem elég humoros? Jézusom... a kritika szerzője egy idióta, mélyen elhatárolódom tőle. Mi volt a nem elég fantáziadús neked, te büdös gyökér?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.08. 17:21:22

@Santino89: az a baj én azt a büdös gyökeret jobban szerettem :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.12.08. 21:10:08

@Santino89: me akkó még aszittem szereti a sörtöt
süti beállítások módosítása