Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kedves ellenségem

2011. március 08. - Santino89

Egy nagyon kellemes élmény volt most megnézni a Kedves ellenségemet. A legjobban az a tipikus, már már kézzelfogható '80-as évek feeling fogott meg leginkább. A furcsa történet, az elavult trükkök, a fantasykra hajazó sci-fi látványvilág. A dvd képminőség mögött szinte látom magam előtt, ahogy apámék ezerszer átmásolt, borzasztóan életlen videokazettán nézik, miközben a fahangú narrátor lelketlenül fordítja félre a legdrámaibb jeleneteket is... Istenem, de szép idők lehettek...

A film alapgondolata több, mint érdekes, a forgatókönyv pedig olyan szépen kidolgozott, hogy biztos voltam benne, ez bizony egy regény alapján készült. Google a barátom, tévedtem, nem regény, hanem novella alapján. Teljesen mindegy, a forgatókönyv finom átmenetekkel mutatja be, hogyan váltak az esküdt ellenségek előbb társakká, majd barátokká. Végül pedig az embernek kellett felnevelnie a földönkívüli gyermeket, és megmentenie, bármi áron. Mindezt végig teljesen hitelesen, amennyire egy sci fitől telik. Ez valójában egy szép, drámai történet. Sokkal hihetőbb, hogy a főhős a saját fajtája ellen fordul az idegenek mellett, mint például az Avatarban. Mert egy ilyen filmhez nem csak pénz kell, hanem szív is...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oldfan 2011.11.11. 17:13:02

A mozi jól sikerült. Érdemes elolvasni Barry B. Longyear kisregényét, ami alapján készült, mert az viszont kiváló. A régi Galaktikákban 2 részben megjelent magyarul.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.11.11. 18:13:04

Szia Oldfan!

Köszi az infót! Bennem is kellemes emlékeket hagyott a film, de sokakat összezavart egy picit, úgyhogy annyira sosem lesz népszerű szerintem.
süti beállítások módosítása