Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Next - A holnap a múlté

2011. március 08. - Santino89

A Next már nagyon-nagyon régóta porosodik nálam, de még sosem vettem elő. Annak idején Jessica Biel miatt akartam megnézni, de aztán sorra jöttek az érdekesebb filmek, így valahogy kimaradt. tegnap este azonban eszembe jutott, hogy már ideje lenne megnézni. Egy tök közepes filmre számítottam.

A Next kezdése viszont meglepően jól sikerült a jövőbe látó főhős kaszinós hajszájával. Arra gondoltam, hogy lehet kár volt ennyit várni. Aztán jött Peter Falk, akinek teljesen felesleges a szerepe, dehát őt mindig jó látni. Julianne Moore most is hozza a minden bájtól mentes, idegesítő, akaratos keménycsajt. Itt is ugyanolyan ellenszenves, mint mindig. Jessica Biel szerepe szerint elég butus, de nem gond, mert a film is az. Valamennyire mindenesetre kárpótolhat engem, és kedves férfitársaimat az a tudat, hogy valóban nagyon szép a csaj. Viszont a Nextben sajnos nem igazán szexi. Nicolas Cage totálisan jellegtelen a főszerepben, egy olyan színész, mint ő, ennél sokkal többre képes. Jessica Biel-el pedig egyáltalán nem illenek össze, teljesen hiányzik a szikra, aminek a sztori alapján meg kéne, hogy legyen köztük.

Mégsem a színészekkel van a legnagyobb probléma a Nextben, hanem konkrétan a filmmel. A szerelmi szál nagyon halovány, az első jelenetet leszámítva, ami hihetetlen jó. Ebben Cage előre látja a lehetőségeket, hogyan lenne érdemes megszólítania álmai nőjét (aki tényleg álmaiban jelenik meg először), végül kiválasztja a legideálisabb megoldást... Az atombombás akciós szál is rém gyenge, unalmas, és sablonos, ráadásul a CGI trükkök is túl átlátszóak, érdekes módon mégis a végére kifejezetten eredetivé és izgalmassá válik a Next, amit nem nagyon vártam tőle. Ahogy Cage a jövőbe látva megsokszorozza magát, és úgy keresgél, hát az valami hihetetlen. A végső csavar pedig igazán ütött. Nem számítottam rá, de tökéletes befejezés volt.

Összességében van egy nagyon jó alapötlet, pár zseniális jelenet, két remek színész, de az alkotók nemigen tudtak élni a lehetőségekkel, így a végeredmény pont olyan közepes, mint amit vártam tőle.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.01.20. 19:49:08

Hát, az én elemzésem jóval rövidebb...
Így szól:

Mivel kifejezetten Dick-rajongó vagyok, és ugye ez a film is PKD novellája feldolgozásaként jött létre, amely novellát jól ismerek, nos tehát sokat elmondhat a moziról, hogy ezek után, a megtekintést követően egy vagy két évevl abszolút nem emlékszemsemmire a filmből!
Se szereplők, se sztori, se színészek, se fordulatok.
A főszereplőt játszó színész személyére is csak azért, mert az igazán "emlékezetes", hogy nagyon régóta ha valamiben N.C-é a head roll, akkor az rossz film.
süti beállítások módosítása