Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Halálhozó 3000

2011. október 22. - Santino89

Ez már egy vérbeli, olasz Mad Max-klón, csak most nem a benzin, hanem a víz után folyik a hajsza. A lepusztult sivárság miatt ez a film még talán igényesebbnek is tűnhetne a két korábban tárgyalt spagetti apokalipszisnál, ráadásul itt már komolyan törnek össze mindenféle autókat, és mentes a korábban már oly sokszor kiröhögött sci fi ruháktól, illetve díszletektől. A párbeszédek nincsenek ugyan jól megírva, de legalább nem olyan ordítóan értelmetlenek, mint az Új barbárokban, vagy olyan nevetségesek, mint a 2019-ben. A történetre ugyanez igaz: nem tátong a lyukaktól, legalábbis nem annyira, mint a korábbi filmek. Ezek alapján már akár korrekt is lehetne a Halálhozó 3000, de nem az. A színészek nemcsak tehetségtelenek, de elég jellegtelenek is, amivel azért a két előző moziban nem volt probléma. A cselekmény sokkal kevésbé pergős, és ez sajnos az akciójelenetekre szintén igaz, amik gyakran feleslegesen túl lettek nyújtva. Kifejezetten kínos pillanatok is akadnak, amelyek nem szórakoztatóan kínosak, hanem ténylegesen azok. Gondolok itt például arra, amikor a biomechanikus gyerek (akivel a játékidő első felében sikerül elkerülni, mind a giccs, mind a nyálasság banánhéját, úgy hogy közben még idegesítővé sem vált) érzéstelenítésére sört használnak, amitől berúg és elkezd gitározni. Az apokalipszis után. A film befejezése viszont egy óriási, kihagyott lehetőség. Több remek ötletük volt az alkotóknak, így a befejezés még a korábbiakban látottak ellenére is lehetett volna drámai, tragikus, vagy éppen katartikus, ehelyett csak elkapkodott, és suta lett.

Nagyot dobott viszont a film élvezhetőségén, hogy magyar szinkronnal láthattam, ugyanis a Mokép 1990-ben megjelentette videón. Kiváló szinkron készült ehhez a pocsék filmhez, a stáblistát a még nagyon fiatal hangú Bozai József olvassa fel, a főhőst pedig Dörner György magyarítja, aki a filmen szereplő színésszel szemben valóban remekül alakítja a kiábrándult, cinikus fickót. A huligán főgonosz pedig magyarul Kristóf Tibor, akit ennyiszer még egyetlen filmben sem hallhattunk kurvaanyázni, mint itt.

Így tehát, ha valami különös perverzió folytán kedvet éreztek a Halálhozó 3000-hez, akkor csak is, és kizárólag szinkronosan szabad megnézni!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása