Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead (első évad - 2010)

2015. január 31. - scal

– Emlékszel arra arra a hülye trollra, aki a FilmBookon lefikázta a Breaking Badet?

– Ááááá, ne is mond, a fejem is fáj, ha csak rágondolok.

– És ugye ott van a Trónok harca, amit évek óta üt, mintha bármit is számítana a véleménye.

– Jah, hülye gyökér, nem tudja ez, mi a jó.

– Tudod, mi lesz a következő terve?

– Nem tudom, lesz neki?

– A Walking Dead!

– Úristen, nemááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááár!!!!!!!

the-walking-dead-amc.jpg

Köszöntök mindenkit a legújabb trendi, szipcsi-szupcsi sorozatfikázóban! Valahogy éreztem, hogy ez nagy mellényúlás lesz, de minthogy ezt is az AMC csinálta – ugye, a BB mellett ez a másik nagy húzósorozata, ami jelenleg is fut –, és mert ezt is rendkívül sokat ajánlották, csak bedőltem a hype-nak. Merthogy ugye zombik vannak benne, és fúúú, meg húúú, és most különben is még tart a zombiláz – ami előbb kezdődött mint a vámpírláz, de úgy néz ki, tovább is tart. Jó hír viszont, hogy az első évadot hamar le lehet tudni, mert mindössze hat epizódból áll, úgyhogy csapjunk is bele.

2010. október 31-én kezdte sugározni az AMC – ami egy amerikai kábelcsatorna –, majd egy hónappal később a Fox átvette nemzetközi sugárzásra, és december 5-ig be is fejezték. A részek 42-45 percesek, kivéve a pilotot, ami 65 perces, de a Fox ezt is rövidebbre vágta, több mint húsz percet kivett belőle, úgyhogy akik szinkronnal akarják nézni, az első részben kénytelenek lesznek néhol feliratot olvasni, amennyiben kíváncsiak a teljes verzióra. Nem mondom, hogy nem lehet nélküle élni, de nem igazán értem, egy pilot részt miért kell így visszanyírni, pláne, ahol az eleve kevés karakternek így próbálnak némi hátteret és árnyalást adni.

A történet Rick Grimes seriffhelyettes szemszögéből követhető, legalábbis az első részben, ahol nagyjából úgy nyitunk, mintha egy BB-epizódot néznénk, rögtön belevágunk a közepébe, kapunk egy gyomros kezdőképet, aztán visszalépünk egy kicsit, és megnézzük, hogyan jutunk el az ominózus jelenetig. Hősünket meglövik egy akció során, és emiatt kómába zuhan. Nem tudjuk, mennyi idő telt el, de mire felébred, a várost ellepik a zombik, akik láthatólag minden embert kiirtottak.

19_the_walking_dead_andrew_lincoln_zombie1.jpg

Érdekes felütés, nem mondom – igaz, mintha pontosan ugyanígy kezdődött volna a 28 nappal később is –, de a figyelmemet mégis az váltotta ki, hogy a pilot epizódot maga Frank Darabont rendezte, aki eddig nem adott ki rossz filmet a keze közül. Ha valaki nem tudná, ez az úriember rendezte azt a filmet, amely most már évtizedek óta trónol az IMDb toplistájának élén – A remény rabjait –, tehát kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy ő rendezte a világ legjobb filmjét. Ráadásul utána – bár több részt nem rendezett, de – aktívan részt vett a sorozat készítési munkálataiban, négy rész írásába is besegített.

A sorozat egy képregényen alapszik – ami állítólag sokkal faszább –, melyet Robert Kirkman, Tony Moore és Charlie Adlard gyártanak futószalagon 2003 óta. Jelenleg a 136. számnál tartanak. Nem tudom, mi alapján választották ki a képregényüket, de ahogy a pilotot néztem, egész végig azon agyaltam, hogy anno a Star Treknek kettő is kellett, mire elindulhatott a sorozattá válás nemes ösvényén. Ebben meg nem történik semmi az égadta világon. Bár az is igaz, Roddenberryék elkövették azt a hibát, hogy komplett történeteket találtak ki az egyes epizódokban, és nem vágták el az indítófilm fonalát egy pofátlan cliffhangerrel... Talán nem árulok el túl sok meglepetést, de itt szinte minden rész azzal zárul, és akkor kapunk egy minimális bogarat a fülünkbe, hátha kikel egy hét alatt, és megnézzük miatta a következő részt is.

Az első rész hatvan perce azzal telik el, hogy hősünk rácsodálkozik a világra: „Jéé, itt meg mi történt?”. Az ébredése szerintem kifejezetten fasza lett – akit esetleg altattak műtéskor, és utána egyszer csak észhez tért, annak ismerős lehet, hogy kurvára elveszti az időérzékét. Mennyi ideig is lehetett kómában? A csávóra szakáll nőtt, meg elszáradtak a virágok az éjjeliszekrényen, úgyhogy én egy-két hétre tippelek. De ahhoz képest meg olyan állapotok uralkodnak a világban, mintha hónapok óta ez menne.

91b2zjvz2ol_sl1500_.jpg

Az is furcsa számomra, hogy meg se próbálják megmagyarázni, hogyan is történhetett ez? Lehet, azt gondolják, ez másodlagos... pedig nem az. Azt se igazán értem, hogy ezekben a zombis filmekben látszólag az emberek sose láttak zombis filmeket. Én nem tudom, ezek tuti nem járnak moziba. Üdítő lett volna valami hitetlenkedő párbeszéd Rick és megmentői közt: – Csak, nem azt akarja mondani, hogy zombiinvázió tört ki? De áááá, miért is, látszólag ez senkit nem érdekel. Sőt! Ebben a világban ki se mondják azt a szót, hogy zombi. Ezek vóking dedek – a magyar szinkronban kóborlók –, ami totál hazugság, mert inkább ráning ded lenne a megfelelő kifejezés.

Emlékszem, mekkora közfelháborodást váltott ki anno, amikor a 28 nappal később-ben a zombik elkezdtek futni –sőt egyesek odáig fajultak, hogy azok nem is zombik –, na hát itt is ez van. Nyitogatják a kilincset, szisztematikusan keresnek, még a létrán is felmásznak... WTF? Pedig az egyik epizódban mutatják, hogy alig funkcionál az agyuk, ami épp arra elegendő, hogy a motorikus dolgok működjenek – pl. járás. A futás azonban már egy akaratlagos cselekvés... ezért vannak alvajárók, nem pedig alvafutók. Persze ilyesmit számon kérni egy zombis filmen nem lenne etikus, és nem is tenném... ha zombiknak hívnák őket :D

Ami nagyon tetszett, az Atlanta bemutatása. Fogalmam nincs, hogy érték el – értsd, CGI vagy útlezárások – ezt a lepusztult városképet. De a Breaking Bad után nem vártam volna ekkora költségvetést. Azért azon a sorozaton néha nagyon látszott, hogy meghúzták a nadrágszíjat. Itt meg tele van kocsikkal a főút, kiégett tankok, helikopterek jobbra-balra, ennél jobban meg se tudták volna teremteni a posztapokaliptikus környezetet. Le a kalappal, minden elismerésem. A kóborlók is nagyon jók lettek, mert a BB negyedik évadának ominózus jelenete után, arra számítottam, hogy itt ritka szarul fogják meganimálni az élőhalottakat. De nem, iszonyat sok van belőlük, és egyáltalán nem számítógépes tömegnek tűnnek, sokkal inkább faszán sminkelt statisztáknak. Úgyhogy a sorozat hangulata az csillagos ötös. Akkor mitől véres a torka mégis?

girl-zombie-the-walking-dead-amc-tv-show-image.jpg

Bingó! Remélem, nyertem! Hát a történet, karakterek, színészek, minden más. Az unalom olyan foka, hogy leírni nem tudom. Amikor nincs zombitámadás, és nem lőnek, akkor ólomlábakon cammog az idő. Semmit nem tudnak kezdeni ezzel a környezettel. Vagy pedig olyan végtelen hosszúra tervezik nyújtani a sorozatot, hogy többször is bevillant a rossz emlékű Lost, ahol nagyjából ennyi túlélő volt, ugyanerre a morális, szociológiai, pszichológiai esettanulmányos irányvonalra mentek rá, aztán dögunalomba fulladt az egész. Vagyis hat rész alatt annyi történik, hogy minden részben elkövetnek valami baromságot, ami a következő részt mozgásba hozza, aztán azt el is felejtik, elindulnak másik irányba, és újabb baromságot követnek el, majd vége az adott epizódnak.

És akkor most kérdés a FilmBook olvasóihoz: Te mit csinálnál, ha kitörne a zombiinvázió? Tegyük fel, hogy nem kaptad el a kórt, vagyis vigyáznod kéne, hogy ne harapjanak meg. Hova menekülnél? Pl. egy nagyvárosba? Mint Atlanta? Atlanta egyébiránt egyáltalán nem is olyan húdenagy város, összesen 400 000 ember lakja, tehát kétszer akkora, mint Debrecen. De ha ennek 95%-a bezombul, akkor el lehet képzelni a tömeget az utcákon. Ha azonban beleszámoljuk az Atlanta vonzáskörzetébe tartozó településeket is, akkor rögtön megkapjuk az USA kilencedik legnépesebb területét, öt és félmillió emberrel. Szóval ki az a barom állat, aki ide menne?

El is gondolkoztam. Miért éppen Atlanta? Annyit tudok róla mint egy átlag civil. Volt ott egy olimpia 1996-ban, de kb. ennyi. Semmi jellegzetessége, mint Chicagóban a Sears-torony, vagy Seattle-ben a Space Needle, hogy az ismertebb városokat ne is említsem. Ez már az AMC második olyan sorozata, amely egy déli államban – Georgia – játszódik, ez vajon szándékos? A csatorna nézői leginkább az USA déli felén laknak? Jó, nyilván a CDC – az Amerikai Járványügyi Központ – miatt esett a választás erre a városra, de a épület összesen egy részben kap jelentős szerepet.

personajes_2.jpg

A másik tuti helyszín, ahová biztos nem mennék egy invázió során, az a szabad ég. Igen, a kempingtáborra gondolok. Egy erdő, egy tisztás, ahol simán lerohanhatnak. Akkor már inkább legyen a bevásárlóközpont, mint a Holtak hajnalában – és akkor a kaja is meg van oldva hónapokig, talán évekig is –, vagy egy lakatlan sziget, mint a Zombi 2-ben, csak ne tudjanak úszni. Vagy elvermelném magam a saját lakásomban, mint a Legenda vagyok esetében. Tehát karaktereink nem igazán az ész bajnokai. Nem előrelátóak, nem terveznek semmit, és valamiért azt hiszik, ők az egyedüli túlélők. De miért is gondolják ezt, amikor az első két részben legalább ötven túlélő van az USA egyetlen városának vonzáskörzetében? Nyilván vannak mások is!

Na nézzük ezeket a csodálatos karaktereket, akik annyira sablonok, legalábbis az első évadban, hogy az valami borzalmas! Igazából totál mindegy, melyik döglik meg előbb, mert halál érdektelen az egész, csak fogyjanak, mert iszonyat sokan vannak. A Trónok harcában is sokan vannak, de amit attól a sorozattól nem lehet elvitatni, hogy ott az eleve érdekes karakterek kiváló castinggal párosultak, ami példaértékű. Itt be se mutatnám mindet, csak azokat, akiket méltóztattak kiírni a főcímben. Apropó főcím, a Trónok harca főcíme egy igazi mestermű, informatív meg minden, a Breaking Bad kezdése meg két másodperc, és már jön a sztori. Ez meg hosszú is, hangulata sincs, a zenéje se emlékezetes, volt olyan epizód, hogy még a hetedik percben is olvastam, ki is a dizájnért felelős úriember – valami külhonba szakadt hazánkfia, Hajdú Alex :D Lehet, neki köszönhető a kis honi easter egg, amikor a második epizódban elkötnek egy Ferenc Transport égisze alá tartozó teherautót. :D

Szóval a szereplők. A főszereplő seriffhelyettest Andrew Lincoln alakítja, aki az Igazából szerelemben meg akarta dugni Keira Knightley-t. Ő a tipikus fehér kalapos hős, aki mindenkit meg akar menteni, akit csak tud, aki egy totál jó ember – valamiért a házassága mégis romokban hevert –, és mégis ezzel okozza a legtöbb bajt. Nagyon jól lő, szóval egy igazi westernhős. Nem mondom, hogy abszolút ellenszenves lenne, de meglehetősen papírízű karakter, keresi a családját, és viszonylag hamar meg is találja.

walkingdead-screen03.jpg

Legjobb barátja és egykori társa, a sokkal hevesebb vérmérsékletű – és ügyeletes balfasz – Shane-t Jon Bernthal játssza, akinek olyan fejformája van, hogy az utolsó szakma, amit elhinnék neki, a rendőr lenne. Őt is láttam már, A Wall Street farkasában és a Csapdában The Rock oldalán. Halál ellenszenves, ahogy próbál jófejkedni, meg persze, hogy keféli Rick feleségét, állítólag ezt suspense-nek szánták a készítők, mert sokáig nem mondják ki, hogy ő a felesége... azóta se tudom eldönteni, hogy Darabonték voltak ilyen hülyék, vagy szimplán a nézőket nézték ennyire hülyének. A világ legegyértelműbb viszonyát látjuk. Arra már inkább kíváncsi lettem volna, miért is nyomult ez egyből a nőre – nagyjából eltelt egy hónap –, és az miért is adta neki oda magát? Oké, azt hitték Rick halott... de a gyász már olyan régimódi vagy mi?

Na és akkor itt van ez a Stockholm-szindrómás Lori, aki Sarah Wayne Callies megformálásában egy totál érthetetlen nő. Mert miután kiderül, Rick mégis él, azonnal megszakítja a kapcsolatot Shane-nel, akinek olyan készségesen adta oda magát... amíg abban a hitben élt, hogy férje meghalt. Ha nem szereti a férjét, miért csinálja ezt? Ha meg szerette a férjét, és oké, azt hitte, meghalt, és oké, még Shane is azt hitte, meghalt... akkor meg mégis, miért dugatja magát alig egy hónappal az eset megtörténte után? Lori karaktere az egyik legidiótábban megírt, amit valaha láttam. Lehet, ez a későbbiek folyamán majd letisztul, de jelenleg borzalmas. Most komolyan, az a leglényegesebb kérdés egy zombis sorozatban, hogy ki kefélje ezt a hülye picsát? Callies viszonylag jól néz ki, de semmi extra.

Nála jobb nőnek tartom Laurie Holdentaki amúgy már bő negyvenes. Ráadásul Andrea és Rick közt mintha már most lebegtetnének valami későbbi szerelmi szálat, de lehet, tévedek. Talán, ha rájön, hogy az asszony megcsalta, akkor bosszúból szexelnek, vagy mi tudom én. A csaj nyilván Darabontnak is bejött, mert játszott A ködben is ezt megelőzően, sőt zombikkal is találkozott már a Silent Hillben, és még a Fantasztikus négyesben is felbukkant. A legnagyobb baj azonban, hogy Andreáról se lehet elmondani sokat, ő se szerethető, van egy hugicája, Amy, és állítólag leginkább a vibrátora hiányzik a régi életéből.

amc-the-walking-dead-2.jpg

Visszatérő színész Jeffrey DeMunn is, aki Darabont valamennyi előző filmjében szintén szerepet kapott. Kicsit olyan lehet Darabontnak, mint Michael Caine Christopher Nolannak. Igazából neki az a karaktere, hogy öreg, jóságos nagyapó, aki a tűz mellett történeteket mesél, és nappal meg fenn ácsorog a lakókocsi tetején, és lesi, hogy mikor jönnek a kóborlók. Állítólag a lakókocsija hűtését szigszalagozza, arra nem volt esze, hogy a sok gazdátlan autóból kiválasszon egy neki tetszőt, ami még jó is? Úgy csinál ez a sorozat, mintha ez az állapot évek óta tartana.

Na nézzünk egy olyat, aki legalább nem idegesít, meg helyén van az esze. Steven Yeun alakítja a koreai Glennt, az egykori pizzakihordó srácot. Valamiért egyből megkedveltem, mert neki legalább van egyénisége, állandóan rinyál, de azért mégis segítőkész, meglátja a lehetőségeket, nem ostoba, és ő kiismeri magát ezen a terepen. Mernék rá fogadni, hogy nagy túlélője lesz a sorozatnak. Kicsit olyan ő, mintha Marty McFlyt látnám ázsiaiban, vagy Short Round az Indiana Jones és a Végzet Templomából... bár őt mindig is gyűlöltem. Yeun egyetlen említésre méltó szerepe a Crysis, és azért nem fogjátok találni a filmek között... mert az egy játék volt.

Chandler Riggs a sorozat legfiatalabb színésze, 2010-ben mindössze 11 éves volt, nem árulok el talán nagy meglepetést, de ő alakítja Carlt, Rick kisfiát... aki érthetetlen módon creditet kapott a főcímben, pedig alig van öt mondata. Lehet, hosszú távon terveznek vele, érdekes lesz majd látni, ahogy az évek során serdülni kezd. Ő az egyetlen a színészek közül, aki valóban Atlantában született.

wd103q.jpg

Vele ellentétben Norman Reedust viszont nem írják ki, aki másik kedvencem lett, mert akármekkora egy gyökérnek próbálják beállítani Daryl szerepében – he, ő a tipikus, redneck tahó he, aki számszeríjjal vadászik mókusokra he, he... he –, mégis ő az egyetlen, aki nemcsak pofázik, de tesz is valamit. Nagyon szimpatikus, hogy nem picsog, hogy ő az ember, aki lehet, önző módon magára gondol mindig elsősorban, de mégis ezerszer kevesebb gondot okoz a csapatnak, mint a nagy fehér seriff... aki csak jót akar. Arról már nem is szólva, hogy jó beköpései vannak, és nem cicózik, ha szét kell kapni egy nyomit. Reedus az egyik főszereplője volt a méltatlanul elfeledett The Boondock Saintsnek. Örülök, hogy a csapat tagjaként üdvözölhetem, legalább van kivel azonosulni, akinek helyén az esze ebben az őrületben, és racionálisan gondolkozik.

Persze ők csak a központi karakterek, nyilván fognak hullani, meg becsatlakozni újak, a többiekre azért nem térek ki, mert totál lényegtelenek. Még a főbb szereplők közt is akadnak halál unalmasak mint írtam. Van még néger, van rasszista – aki miatt kapunk egy újabb visszaköszönő jelenetet Fűrészből –, csodáltam, hogy nem játszották ki az ateista, bigott vallásos, homoszexuális kártyákat, vagy, hogy kapjunk egy kövért, mint a Lostban... bár ugye tudjuk a Zombilandből, hogy elsőnek ők fognak elhullani. :D

Eltekintve ettől a sok hülyeségtől, az akció a helyén van, és meglehetősen bőkezűen bántak a paradicsomlével is, így az évad minden idők legnézettebb kábeltévés sorozatává nőtte ki magát már ezzel a hat epizóddal is. Így az AMC be is jelentette, hogy a második évad már rendes, tizenhárom részes lesz. Rengeteg jelölést kapott, de az első évad még csupán a legjobb maszkért járó Emmyt vihette haza... amit mindenképpen meg is érdemel. Pláne, hogy még külön meg is tanították a statisztákat, hogyan kell zombiként járni, és bár a háttérben maradók, ahova a kamera már nem lát el olyan pontosan, egyszerű maszkokat viselnek, a közeli sorokban tolongó embereknek mind egyedi arculatot varázsoltak. Érdekes lenne egyébként azon is elgondolkozni, egy zombiról mikor rohad le az összes hús? Akkor csak összeesnek, nem? Mert egyik-másik elég szépen el van már rohadva.

the-walking-dead-image-7.jpg

A sorozatban néha felvetődnek – a lehető leghülyébb helyzetekben – morális kérdések is. Például, szabad-e lopni egy boltban? Hallóóóóóó, odakint őrjöngenek a zombik, Andrea meg azon gondolkozik, hogy azt a kis sellős nyakláncot elemelheti-e vajon? Vagy itt van a nagypapi – aki valamiért kötődik Andreához, nyilván megnyalná a sót. Mindennap felhúzza az óráját, mire a többiek kiröhögik, mondván már nem számít az idő... Nem is tudom, de még a lakatlan szigetre vetődöttek is szerették mérni valahogy az idő múlását, a rabok a cellában strigulázták a napokat. Mióta világ a világ, az ember valamiért úgy érzi, kötnie kell magát az időhöz. Ha apokalipszis lenne, én szeretném tudni, mikor van dél. Arról már nem is beszélek, hogy mivel a zombik a zajokra különösen reagálnak, egy akciót is sokkal ügyesebben lehetne megtervezni... ha összehangolnák az óráikat.

Darabont szíve-lelke benne van ebben az egészben, sokat ugyan nem bányásztam elő a sorozat hátteréről, de elmondása szerint a legkönnyebb része az volt, hogy megszerezze a képregény jogait. Kirkman eleve kereste, hogy is adaptálhatná a képregényét, és Darabontról tudta, hogy minőségi munkát készít, valamint nagy zombirajongó Romero 1968-as filmje, Az élőhalottak éjszakája óta. 2005-ben, ahogy Darabont elolvasta a képregény egyik számát, azonnal megkötötték az üzletet. Ami azonban ezután következett, az négyévnyi pokoljárás volt, mire a pilot forgatókönyvét végül Gale Anne Hurd – tudjátok, aki egyengette Cameron útját A bolygó neve: Halál idején – ajánlására az AMC fontolóra vette. Eddigre Kirkman már egyáltalán nem hitt benne, hogy valaha is televízón láthatja viszont a művét.

Ez lenne tehát a Dö Vóking Ded – merthogy ennél a sorozatnál még az egész jó szinkron ellenére sem vették a fáradtságot, hogy valami magyar címet kreáljanak neki... de miért kell bemondani egy angol címet??? Nem árulok zsákbamacskát, egyelőre nem győzött meg, de hat résztől nem is lehet sokat várni, hiszen alig több mint négy óra az egész. Állítólag a második évadtól indulnak be a dolgok... hát erősen ajánlom nekik.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.31. 19:21:59

Hm. Ha konkrétumok nélkül spoilerezhetek egy általánosat, akkor azt mondom, hogy a második évadban SZERINTEM nem indul be semmi :-D Nekem a 2. évad egy "biztonsági szériának" tűnik, a hentelésért rajongó tábort sem tántorította el, de a drámaimádók is kaptak ezt-azt.
A harmadikban inkább gyorsul a tempó. Viszont az eddigi utolsó két évadot én sem láttam még. Majd alkalomadtán üresjárat kitöltésére jó lesz.
Az szerintem tény, hogy több az idegesítő karakter a sorozatban, mint általában, nekem Lori volt az egyes számú, meg a gyerek (a harmadik évadban... na, azt nem árulom most el, majd ha eljutsz odáig :-D ) Talán akit a legjobban kedveltem, az Melissa McBride (Carol). Egyszerűen szerethető alak lett (na persze, nyilván nekem a való életből eredő analógia okán is)
Glenn karaktere tényleg jó, Norman Reedus nekem is a Boondock Saintsből ismerős, mondjuk az általam "hülyegyerek frizurának" nevezett hajformája a sorozatban nagyon gáz, bár persze trendi.
Az atlantai tankos rész viszont szerintem talán az általam látott legjobb, azt a színvonalat, el kell ismernem, nem lehetett tartani.
Nem rossz sorozat, a hentelés kicsit feledtet(het)i a forgatókönyv hiányosságait. Zombis témakörben persze nem ér fel az In The Flesh-sel (igaz, ott a drámai vonal látványosan erősebb).

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.31. 20:06:26

@Tralfamador75: szia! azóta mélyen járok a harmadik évadban már, a kettesben változott a helyzet, az tele volt jó fordulattal meg mellbevágó megoldásokkal :D ellenben volt pofájuk kiköltözni egy szájbabaszott farmra és ott lenyomni az egészet :D tehát abból meg pont a monumentalitás veszett ki - de szerencsére meghót néhány kurva idegesítő karakter is :D

Reedus hajával szerintem a bozótlakóságát akarják érzékeltetni, továbbra is nagy kedvenc, a második évadban sok remek beköpést kapott

ez az In the Flesh angol? hogy ilyen kevés része van? esetleg majd neki ugrok ha ezzel végeztem

2015.01.31. 20:16:50

@scal: Hát nem tudom, a Shane-Rick-Lori szenvelgés tényleg kicsit sok volt. De mondjuk a zombi a kútban jelenet visz mindent :-DDD
Jaja, az In The Flesh BBC3 sorozat, két évad (3+6 rész), az előbb olvastam, hogy hiába a nyitott befejezés a 2. évad végén, nincs folytatás. A fanok most győzködik pl. az amazont a 3. évadra. Pedig: itt érdekesek a karakterek, jó a történet is, és a mondanivaló is érdekes. De hát tény, ebben hentelés nem nagyon van, egy-egy rövid akciócska, oszt kész.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.02. 08:28:36

nem csak neked volt azonnal szimpatikus daryl, nem árulok el nagy titkot, hogy a későbbi évadokra kap kreditet is, meg az egyik főszereplő lesz belőle.

És igen, a képregény tényleg jobb.

(és abban az öreg megnyalja a sót) ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.02.02. 16:50:05

@doggfather: éreztem :D itt szerencsére jól kibelezték a vén hülyéjét :D
süti beállítások módosítása