Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

TOP 10 - 2011 legjobb filmjei

2011. december 31. - Santino89

Azok a filmek, amelyekért kivétel nélkül érdemes volt moziba járni 2011-ben. Sosem láttam még annyi filmet egy évben, mint idén, ennek ellenére mégis kissé szomorú voltam a lista összeállításakor, ugyanis elég gyenge évünk volt. A lista végén szereplő filmek bármelyikét könnyű szívvel lehagytam volna, ha tudok helyettük kicsit is jobbat találni. Ennek ellenére természetesen kivétel nélkül jó mozikról van szó, amelyeket nagyon is ajánlok a figyelmetekbe.

natalie_portman_in_black_swan-hd.jpg

10.

Csúcshatás

Ez a film bármelyik másik évben szóba se kerülhetett volna, hisz nem több egy szimpla jó kis mozinál, de idén ez mégis a 10. helyet érte. Bradley Cooper jól alakít, az alapötlet tetszetős, a vizuális hatások nagyszerűek, a történet befejezése pedig üt.

 

9.

Piranha 3D

A Piranha 3D talán a legjobb trashfilm, amit valaha láttam. A műfaj összes kelléke fellelhető benne: szar trükkök, undorítóan sok vér, gyönyörű, meztelen nők, pörgős sztori, rengeteg izgalom, szimpatikus színészek, és ami a legfontosabb: végtelenül szórakoztató.

 

8.

X-Men: Elsők

Az éve messze legjobb blockbustere, az X-Men trilógia méltó előzménye, remek színészekkel, korrekt látványvilággal, szép jelenetekkel, ügyesen adagolt érzelmekkel, és jó poénokkal fűszerezve.

 

7.

Dr. Halál

Az Al Pacino lehengerlő színészi teljesítményével operáló eutanázia dráma nem tartozik a legszórakoztatóbb filmek közé, de mindenképpen hatásos, emlékezetes és elgondolkodtató.

6.

A harcos

Az Oscar-jelölt bokszolós dráma több szempontból is kiemelkedő: egyrészt az a rendkívüli hitelesség, amivel a főhős környezetét ábrázolja, azon belül is a családját, másrészt Christian Bale átalakulása folytán mindenkinek szívesen ajánlom A harcost, mert valóban ütős mozi!

 

5.

Felperzselt föld

Már csak azért is mindenféleképpen a listán van a helye, mert valószínűleg sosem hallottál róla, pedig kiemelkedően jó moziról van szó. A témája látszólag engem sem érdekelt, és valóban időbe telt, míg ráéreztem a történetre, de a film végi mindent elsöprő katarzisért megérte.

 

4.

A guardista

Bár annyira nagyon tényleg nem jó, mint az Erőszakik, azért ez a film is elképesztően vicces, miközben könnyfakasztóan drámai. Brendan Gleeson-t pedig végre egy nagyon jól megérdemelt, emlékezetes főszerepben láthatjuk.

 

3.

Fekete hattyú

Mert Natalie Portman élete legjobb alakítását nyújtja ebben a felemelően szép, de helyenként kifejezetten visszataszító, ám minden pillanatában érdekes filmben, amely remélhetőleg valódi klasszikussá fog nemesedni az idő múlásával.

 

2.

127 óra

Mert ez a mozi megvalósította a lehetetlent: filmet forgattak arról, hogy egy ember keze a szikla alá szorul néhány napra, mindezt rendkívül élvezetes, hihetetlenül szórakoztató formában, remek ötletekkel megspékelve. James Franco pedig végre bebizonyíthatta, hogy mennyire helye van a legjobb színészek között.

  

1.

Éjfélkor Párizsban

Nem hibátlan alkotás, de ennyire egyetlen filmnek sem sikerült elvarázsolnia idén, mint az idős Woody mester csodálatos munkájának. Bár Owen Wilson nem túl meggyőző Woody Allen szerepében, Marion Cotillard ellenben lenyűgöző, a film pedig maradandóan jó hangulatot áraszt.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.02. 20:50:14

miért nincs a piranha 3d-ról cikk??? érdekelne
sajnos ezek szerint több rosszat láttam mint jót, de kis megjegyzés a Fekete Hattyúhoz - jóóó, ha éppen Arronofsky fan vagy

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.02. 20:55:08

Mert a blog indulása előtt pár nappal láttam :)

Nem vagyok éppen Aronofsky fan.

A Requiem egy álomért nagyon ütős, sokkal jobb, mint a Fekete hattyú. A pankrátor korrekt film, A forrást meg a Pí-t meg nem láttam.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.01.02. 21:05:34

akkor csak azért nem vagy fan még :D
akkor a forrást nézd meg a héten, a Pí-t meg jövőhéten, ez utóbbi még nekem is tetszik

Deepblue Noir (törölt) 2014.06.10. 13:52:42

ne engedje el (never let meg go) .
kisebb hibái ellenére remekül alkalmas mondjuk középiskolásoknak megnézni és utána beszélni a film témáiról.
szép munka.
süti beállítások módosítása