Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A könyvelő

2016. október 25. - scal

Úgy néz ki ezt az évet már semmi nem menti meg. Az ősz beálltával két harmatgyenge akciófilm is jelentkezett pár napos eltéréssel. Előbb Tom Cruise égette le magát Jack Reacher második bevetésével, utána pedig jött Ben Géza Affleck, aki ha lehet leszállított egy még gyengébb filmet, amiről csak azért tudták elhitetni, hogy érdekes lesz, mert a trailert úgy vágták össze, hogy a benne szereplő jelenetekből a filmben szinte semmi sem maradt. A néző ilyen szintű átverése, kimeríti a pofátlanság határát.

accountant_ver3.jpg

A filmben Gézánk egy olyan autistát alakít, akiből az apja zsarnoki nevelése nyomán bérgyilkos lesz. Vagy legalábbis valami hasonló. Ráérős idejében tömeggyilkosok, diktátorok és maffiózók könyvelését végzi, hiszen ezeknek a jómunkásemböröknek is oda kell figyelni az adóbevallásnál, emlékezzünk csak vissza, a nagy Al Capone is ezen a banánhéjon csúszott el. Tehát hősünk észrevette, hogy van itt egy piaci rés, amit zseniális agyával betömködhet. Mindeközben pedig éli sajátos, szigorú szabályokhoz kötött életét. Aztán egy nap behívják egy céghez, hogy számoljon ki egy apró könyvelési hibának látszó, ámbátor hatalmas sikkasztást, és amikor kiderül, hogy igaza van, hullani kezdenek körülötte az emberek... áááá mégis minek erőlködök. Akkora egy zavaros, logikátlan baromság a film, hogy az őrület. És egyetlen egy dolog előzi csak ezt meg, hogy a tetejébe még unalmas is.

Robert Downey Jr. ezer éve megmondta a Trópusi Viharban: Ne nyomd fullban a kretént. Bármit csinálhatsz, de ezt ne. Erre mit csinál Géza? Na mit? Fullba nyomja basszus. Annyira se szerethető a hőse mint Donald Trump, nem akarsz vele azonosulni, nem sajnálod mert autista, nem tudsz vele együtt érezni, és nem is érdekel mi történik vele. Gézának azért szólni kéne, hogy mert Batmant el tudta játszani, azért ilyen megerőltető dolgokat, mint egy autista ambivalens érzelmi világa ne vállaljon már. Nem vagy jó színész baszod, húzzál vissza filmeket rendezni! Aki pedig nekem a rendezővel Gavin O'Connorral jön... ez az ember most készítette el a Jane got a Gonet, tehát nem a Harcos rendezője ő már.

A mellékszereplők rendben vannak, J. K. Simmons ritkán hibázik, az ő - egyébként a történethez semmit hozzá nem tevő - mellékszála sokkal érdekesebb mint az egész film. Anna Kendrick-et éjjel nappal húznám, mint cigány a vonót, de basszus, ugyanezt játszotta a fél évvel ezelőtti Gyilkos párosban, ami legalább szórakoztató volt. Itt meg vigyorog, bénán ismerkedik, és egy jelenetben totál nevetségesen hagyja ott a főhőst. Semmi más szerepe nincs minthogy majdnem megöljék, és aztán Géza jól megmentse. John Lithgow te még élsz apám? Mit keresel itt? Miért nem szóltál a castingon, hogy egy két lábon járó spoiler vagy. Ha megjelenik az a rusnya pofád a vásznon, mindenki tudja, hogy te vagy a hunyó. Jon Bernthalnak meg úgy felvitte az isten a dolgát a Csapda óta, hogy kénytelen leszek megtanulni a nevét. Még talán ő a legjobb, de a karaktere olyan hülyén lett megírva, hogy öt perc után lehet tudni mi is az ő nagy titka.

the_accountant-trailer-screen1.jpg

Röhejesnek találtam azt is, ahogy hősünk kívül állóságát próbálják bemutatni. Középre igazítja a tükörtojást, széttördeli az angolszalonnát - biztos ő is látta a Breaking Badet - fújkálja a kezeit, és metál zenére bünteti magát úgy, hogy péppé veri egy vascsővel a sípcsontját. A Lesz ez még így se sokkal érdekesebben mutatta be egy paranoiás, neurotikus ember kényszerbetegségeit, berögzült szokásait. Az emlékezetes volt, és vicces, ez erőltetett és szánalmas. A legnagyobb baja pedig, hogy hosszú, és lassú film. A Jack Reacher 2 is hosszú volt, meg unalmas, de azzal azért nem vádolnám meg, hogy lassú lett volna, az egy pörgős film volt. Ez viszont nem elég, hogy uncsi, de azt még lassan is teszi. Hogy lássátok, hogy most uncsi.

Nagyon sajnálom, hogy ez a vélemény alakult ki bennem a film megnézése után, de nincs egy olyan aspektusa a filmnek, ami miatt szívesen ajánlanám. Látszik, hogy valamit szerettek volna átadni, egy ember tragédiáját, egy család tragédiáját, egy történet tragédiáját, de olyan rosszul mesélték el, olyan borzalmasan érdektelen minden és mindenki a filmben, hogy vetítés után gyorsan fel is hívtam a könyvelőmet, és bocsánatot kértem, hogy annyit viccelődtem a munkáján. El nem tudtam volna képzelni, hogy valami ennyire unalmas lehet, és akkor ennek tetejében ő még csak nem is bérgyilkos, vagy szeretethiányos autista.

Ha tetszett a kritika, kérlek lájkold a Facebook oldalunkat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZON 2016.10.26. 20:47:43

Mitől Géza ? Attól, hogy neked nem szimpatikus ? Lehetne nyúlbéla is.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2016.10.26. 21:00:00

@ZON:

Szerintem attól Géza, mert tényleg az az egyik keresztneve, csak nem használja. Nem rakok smiley-t, mert ez nem vicc, tényleg így van. Nézd meg például az IMDB-t: Birth Name: Benjamin Géza Affleck-Boldt.

Szabo T 2016.10.26. 23:40:30

Ez a film egyaltalan nem volt rossz, a Jack Reacher 2 viszont harmatgyenge.

ekat 2016.10.27. 12:54:42

Ilyen magas lóról ilyen undorító modorban észt osztó 'kritikus' véleménye teljesen érdektelen. Amiről megtudunk valamit, az ő maga, a film bármilyen is lehet.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.10.27. 13:40:31

@ekat: ha érdektelen, minek kommentelsz? érdekelt annyira hogy billentyűzetet ragadj...

@ZON: attól, hogy ez a neve?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.10.28. 11:25:59

@ZON: amúgy én tökre bírom Afflecket, azzal se értek sokszor egyet, hogy nem tud színészkedni, szinte az első megjelenése óta követem a vásznon, mondhatni együtt nőttünk fel

de ez most nem sikerült sajnos, én örültem volna a legjobban ha igen

bobbi0 2016.11.01. 07:48:29

Nos, a film egyáltalán nem volt rossz. Sőt akciófilm kategóriában abszolút megfelelőnek mondanám. Ennél sokkal gagyibbakat is látni, említhetném a Géza korábbi filmjét amiben superman ellenfele volt. Az az egyik legrosszabb film amit valaha láttam életemben...
süti beállítások módosítása