Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csúcshatás

2011. december 26. - Santino89

Bradley Cooperről már a Másnaposokban látszott, hogy azért ennél jobb szerepekkel is meg tudna birkózni. Jelenléte nemcsak azért üdítő a Csúcshatásban, mert egész jól hozza a gyarló karaktert, hanem azért is mert eléggé szépfiús ahhoz, hogy a lányok már csak az ő kedvéért is megnézzék a filmet, viszont annyira azért mégsem, hogy a fiúkat eltántorítsa. (Értsd, kiváló lehet randifilmnek is.) Robert De Niro viszont elképesztően szürke abban a parányi szerepben is, amit ráosztottak, az egykori színészlegendára nem idősebb szerepvállalásai miatt fogunk emlékezni.

A forgatókönyv szintén kiváló, már az alapötlet elég tetszetős, hisz mindenkinek megmozgatja a fantáziáját, hogy ő mit tenne ha egy ilyen szer kerülne a birtokában. A koncepciót pedig következetesen végigviszi az egész történeten keresztül, nagyon gyors tempóban, hogy véletlenül se jusson eszünkbe unatkozni. A vizuális hatások szintén nagyon a helyükön vannak, sokat dobnak az összképen, bár különösebben egyedinek azért nem nevezném egyike se, mégis jelentősen hozzátesznek az átélhetőséghez. Hősünk mikor épp nincs bedrogozva, akkor minden szürke, sivár és nyomott, de mikor beszedi a tablettát, hirtelen minden tökéletesen világos, éles és felszabadult lesz, néha már-már bántó módon. A film közepén található elképesztő pörgésbe pedig egyenesen beleszédültem. A történet amúgy tökéletesen reflektál korunk világára, ahol ez az elképesztő übermensch pénzben mérhető hatalmas sikereket könyvelhet el. A film végén található kifejezetten izgalmas és kellően ötletes thriller jelenet után pedig a megszokott hollywoodi klisék szerint várnánk hősünk elkerülhetetlen bukását, ami SPOILER! egyszerűen nem történik meg, és itt jön az igazán nagy csavar. Az egész sztori, hősünk minden gyarlósága, butasága és szemmel látható hibái ellenére egy rendkívül örömteli happy endbe torkollik, bármiféle büntetés, vagy következmény nélkül. Ez pedig rendkívül komoly fricska az egész társadalmi rendszernek, hisz a film mondanivalója szerint ebben a világban a képmutatás és a pénz bármilyen akadályt legyőzhet, a drog örökké tarthat, a választók szavaznak, a nő pedig mellettünk marad.

Ez a rendkívül pofátlan befejezés engem rendesen meglepett, és ez a cinikus szemétség az, amitől a Csúcshatás többé válik egy sablonos, átlagos, de azért jó kis filmnél.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.12.27. 03:37:42

lassan minden filmről előbb írsz amiről még idén akartam, (úgyhogy már erről sem kell, eh eh eh)

engem épp a vége lombozott le, nem is nevezném annyira csavarnak, inkább csak ahhoz képest, hogy az ember alapvetően elvárj a bukást, egyrészt a nehogy már neki legyen jó elgondolás alapján, (megnyugszunk, hogy úgy kellett neki, minek drogozott) másrészt mert szinte minden filmben ez van legyen szó kincsvadászatról, vagy valami más elérendő dologról ahol így patyálnak egy ilyen csodadolgot, szóval nagyon jó kis film volt ez, ráadásul épp az új LED tévét sikerült tesztelni egy BD rippel most mondjam azt, hogy azt hittem az a valóság ami a tévé túloldalán van, mi meg valami megkapott kópia a kanapén?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.12.27. 03:38:15

jah igen, De Niro pontosan ugyanolyan mint mindig 2000 óta
süti beállítások módosítása