Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Red Rock West

2011. február 11. - Santino89

Film noirba oltott fordulatos és modern westernfilm Nicolas Cage és Dennis Hopper főszereplésével... Remekül hangzik... A végeredmény viszont már sajnos nem ilyen jó.

A fordulatokra tényleg nincs sok panaszom, csak sajnos nem elég hatásosak. Ugyanez igaz az izgalmasnak szánt jelenetekre. Sőt magára a forgatókönyvre is. A rendező-író testvérpárnak volt egy rakás remek ötlete, de egyszerűen nem értettek annyira a filmezéshez, hogy ezeket kellőképpen ki tudják használni. Valószínűleg a Coen tesók példája lebeghetett a szemük előtt, de színvonal tekintetében meg sem közelítik az ő filmjeiket. A színészek sem a legjobbak sajnos: Cage borzasztóan manírosan és mesterkélten játssza az amúgy is halvány jófiú karakterét. Lara Flynn Boyle pedig nem elég igéző ahhoz, hogy vérbeli femme fatale legyen belőle. Dennis Hopper pedig rutinból alakítja a viszkit vedelő bérgyilkos karakterét.

A film ráadásul egyre fárasztóbb és fárasztóbb lesz, hála az előre megjósolható csavaroknak, és sajnos a túl sok esetlegességen is jut elég időnk gondolkodni. A vonat előtt átugratós rész pedig annyira különbözik a film alapvetően realista hangvételétől, hogy inkább komikus, semmint lenyűgöző.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.01.20. 20:04:54

Minden igaz, ami fent olvasható. Tényleg nem valami ragyogó film.
De azért elég szó, szerintem. Vagy 15 éve láttam az HBO-n, aztán napjainkban emlékeztem rá annyira,hogy rákeressek, letöltsem, újranézzem, sőt, lemezre is kimentsem. Van realitása, hogy még megnézzem máskor is, és hogy barátoknak ajánlgassam.
Ennél nem több, de nem is kevesebb az értéke.
Azon kívül, hogy Hopper a szokásosat, a színészek tényleg nem sokat tesznek hozzá a noirosnak noiros, de mondjuk westernnek egyáltalában nem nevezhető sztorihoz.
Ám egy plusz még akad, pont a szereposztásban: nekem J.T. Walsh épp olyan nagy titkos kis kedvencem, mint pl. Charles Grodin - ahogy az Éjszakai rohanásnál írtam -, és ő ebben a filmben is pont olyan tökéletes a maga jellegzetes figurájában, mint mindig. Félelmetes, méghozzá imádnivalóan félelmetes!
(Emlékszik még valaki a Bizánci tűz ordibáló rendőrfőnökére? :)
süti beállítások módosítása