Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

TOP 007 - A legrosszabb James Bond küldetések

2012. október 23. - Santino89

A Skyfall iránti nagy örömujjongásban sem feledkezhetünk meg arról, hogy az 50 éves sorozatnak is voltak bizony gyengébb epizódjai. Bondnak könnyű sokféle módon elszállnia, nem mellesleg folyamatosan változnia kell, és a készítők sajnos nem mindig találták el a helyes egyensúlyt. Így hát következzenek fordított időrendi sorrendben a 007 legrosszabb kalandjai.

bond-moore-octopussy-clown1.jpg

007

A Quantum csendje

Nem csak a magyar cím rossz, de gyakorlatilag semmit sem adott nekünk ez a Bourne klón, sőt az egész Craig féle Bond létjogosultságát kérdőjelezte meg a remekül sikerült Casino Royale után. Pár szép pillanat, jó akció, és érdekes helyszín azért még így is akad.

quantum-of-solace-quantum-of-solace-05-11-2008-07-11-2008-68-g.jpg

 

 

006

Halj meg máskor!

Brosnan búcsúja és egyben a jubileumi 007-es mozi igencsak félresikerült, hála a komolyan vehetetlen jelenetek sorának, a gáz főgonosznak és a gagyi trükköknek. Azért Halle Berry, meg a jégpalota miatt egy nézést feltétlen megér.

meurs-un-autre-jour-2002-16-g.jpg

 

 

005

A magányos ügynök

A készítők akkorát buktak Amerikában ezzel a filmmel, hogy 6 évre szüneteltetni kellett a sorozatot. Dalton amúgyis halovány Bond volt, de a kegyelemdöfést a '80-as évek B akciószínvonalának erőltetése adta meg. Azért Daltonnak van pár kemény pillanata, és a lányok is nagyon szépek.

permis-de-tuer-1989-18-g.jpg

 

 

004

Halálvágta

Az egyik leggyönyörűbb nő, az egyik legjobban kitalált és eljátszott főgonosz, az egyik legemlékezetesebb csatlós, és az egyik legizgalmasabb finálé. A film mégse működik, elsősorban nem Moore életkora, hanem sokkal inkább az összehányt, dinamikátlan forgatókönyvnek köszönhetően.

dangereusement-votre-1985-13-g.jpg

 

 

003

Moonraker

James Bond sugárpisztollyal lövöldözik az űrben. Az első pillanattól az utolsóig teljesen komolyan vehetetlen, ám rendkívül tempós, humoros és látványos mozi, olyan baromságokkal, hogy nem lehet nem szeretni.

moonraker-1979-18-g.jpg

 

 

002

Az aranypisztolyos férfi

Moore itt még egyáltalán nem találta a saját hangját, ezért Connery-t meghazudtolóan keménykedik, nőket ver, és törpék ellen harcol. A csajok idegesítőek, és gyakorlatilag egy agyament önparódia az egész. Egyedül Christopher Lee az, akiből sokkal jobb gonosztevő lehetett volna.

homme-au-pistolet-d-or-13-g.jpg

 

 

001

Gyémántok az örökkévalóságnak

Connery hájasan és unottan tért vissza a Bond sorozathoz, amely már tökéletesen előrevetíti Roger Moore komolytalanságát. Connery-nek mindez egyáltalán nem áll jól, és az egész film csalódást keltő, de legalább elég vicces ahhoz, hogy rászánjuk az időt.

diamants-sont-eternels-71-4-g.jpg

 

 

És végül egy kakukktojás:

Sohase mondd, hogy soha

A "nemhivatalos" Bond film tökéletesen bizonyítja mennyire kellenek a hozzáértő kezek ehhez a sorozathoz. A nagyszerű szereplőgárda ellenére, messze a Sohase mondd, hogy soha a legrosszabb Bond film, amit még érdekességképpen sem ajánlok szívesen senkinek.

jamais-plus-jamais-1983-07-g.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.23. 08:36:46

a halj meg máskorban a gyémántos fejű gonosz is nagyon jó.

2012.10.23. 09:44:33

Mint mindig, most is van, amivel egyetértek, és van, amivel nem. Legfőképpen a sorrendem lenne más.

A QUANTUM CSENDJE nálam a legrosszabb Bond-film címének legesélyesebb várományosa. Igen, ez valóban egy Bourne-klón: rengeteg minden történik, melynek javát az ember nem érti, ezért bizony halálra unja magát. Meglehet, talán el is aludtam, de nekem nem dereng, hogy Bond megtöcskölte volna a Bond-lányt. Az ilyesmire eddig mindig szakított egy kis időt a főhős! Impotenciaproblémái lennének a 007-esnek? Izgalmasabban hangzik, mint amennyire izgalmas maga a film.

A HALJ MEG MÁSKOR szerintem egy picivel jobb, mint A QUANTUM CSENDJE, de amúgy tényleg elég gyenge, főleg jubileumi filmnek. Vessetek a mókusok elé, de nekem Halle Berry nem tetszik ezzel a fiúsan rövidre nyírt hajjal! (Igaz, úgy általában sem tartozik a nagy kedvenceim közé.) Számomra szimbolikus az a jelenet, amikor Ursula Andress módjára kilép a tengerből: hol van már Ursula, hol van a 40 évvel korábbi színvonal? Madonna főcímdala már csak (keserű) hab a tortán.

A MAGÁNYOS ÜGYNÖK valóban inkább John McLane-nek, semmint James Bondnak való történet volt. Dalton mint Bond abszolút melléfogásnak bizonyult. Felteszem, a producerek azzal kívánták megújítani a sorozatot, hogy a 007-es szerepére egy képzett Shakespeare-színészt szerződtettek. Ki a fenét érdekel azonban Bond cizellált lelkivilága? Olyan ez, mintha a Terminátort Robert De Niróval játszatták volna el.

HALÁLVÁGTA. Nem, ezzel nem értek egyet. Én kifejezetten kedvelem ezt a Bond-filmet, egyike a 007-es számomra legemlékezetesebb kalandjainak. A vénülő Bond búcsúzóul jól becsajozik, és nemcsak a szépséges Tanya Robertset döngeti meg, hanem a párductestű Grace Jonest is, aki a széria egyik legeredetibb figuráját játssza. Mellesleg énekesnőként elég menő volt akkoriban, nem is értem, miért nem ő énekelte a főcímdalt. Még Dolph Lundgren is felbukkan néhány pillanatra, hála Grace közbenjárásának. (Bulvárhírekben tájékozatlanabbak kedvéért: Dolph és Grace akkoriban egy párt alkottak.)

A MOONRAKER bizony nagyon gyenge, Bond szerintem nem való az űrbe. Persze igazságtalanság lenne mindenért őt hibáztatni. Michel Lonsdale egészen kiváló karakterszínész, de Bond-gonoszként elég halovány, Lois Chiles és Corinne Cléry is elég felejthetőek, Jaws pedig szerintem az egyik legkomolytalanabb Bond-karakter, bár tudom, hogy sokan kedvelik őt. Én viszont az ő felbukkanásával magyarázom azt, hogy a Bond-széria nagyon elment a komolytalanság, az infantilizmus felé. A FOR YOUR EYES ONLY szerencsére még helyére rázta a sorozatot.

Az ARANYPISZTOLYOS FÉRFI szerintem is elég gyenge volt. Igazából el se tudnám mondani, hogy miről szólt. És hogy oly sok szép nő közül miért pont Maud Adams lehetett kétszer is Bond-lány, azt máig nem értem.

A GYÉMÁNTOK AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGNAK nem volt különösebben emlékezetes Bond-kaland, de hogy a legrosszabb lenne, azt nem hiszem. Az évek ugyan kifogtak rajta, de a maga idejében szerintem ez elég működőképes lehetett. No és Jill St. John, az egyik kedvenc Bond-csajom is ebben parádézik!

A SOHASE MONDD, HOGY SOHA számomra igazi bűnös élvezet. Klaus Maria Brandauer szerintem nagy melléfogás mint Bond-gonosz, talán a MEPHISTO miatt hiszik úgy a magyar kritikusok, hogy jót tett a filmnek a szereplése. Nekem legelőször Barbara Carrera jut eszembe a filmből, a végzetes szépség: az ember nem is gondolná, hogy egy viszonylag sokat filmező színésznőnek épp egy Bond-opusz lesz pályája megkoronázása. Barbara esetében ez történt, ami azért sokat elárul színésznői tehetsége mibenlétéről is. Mivel szinte semmire nem emlékszem ebből a filmből, mindig úgy nézem újra, mintha először látnám. Összevetve a konkurens POLIPKÁ-val, én bizony Conneryre szavaznék.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.10.23. 10:40:33

@field 64: A lista nem színvonalbeli, hanem fordított időrendi sorrendet tükröz, így nem igazán lehetne más a sorrended :)

Bond azért egyet töcskölt a Quantum-ban, igaz, nem azt akit kéne. Erről jut eszembe, jól esne majd olvasni Tőled egy hasonlóan vitriolos kritikát, mert ez a kifinomultan szellemes humor ritka nagy kincs egy kritikánál :)

Harcedzett mókusaim már élezik a fogaikat, de a Halj meg máskor tényleg élvezetes minden negatívuma ellenére. Elárulok egy kulisszatitkot: én az összes listán szereplő filmet láttam 5-10x, és minden egyes alkalommal halálosan élveztem mindegyiket :)

Daltonból lehetett volna valami jó is, de nem volt meg hozzá a kellő karizmája, kisugárzása, így megmaradt a tucatakciónál, ami egy Bondnál nagy melléfogás.

A Halálvágtában a vénülő Bond megdöngeti még az áljéghegyben a bombázó MI 6 ügynöknőt, illetve szovjet kollegináját is. Az a nagy fájdalmam ezzel a filmmel, hogy méltó búcsú lehetett volna Moore-nak, mert annyi jó lehetőség rejlik benne, az írók pedig sorra elrontják az összeset.

A Polipka szerintem fényévekkel jobb a Sohase mondd, hogy sohánál. A bevételek tekintetében ez annyira nem látszik, mindkét film nagy siker volt a '83-as nagy bondok háborújában, de egy olyan 20 millió körüli összeggel végül a Polipka hozta a nagyobb bevételt. Nem hivatalos Bond film szerencsére azóta sem készült, és mivel az örök bajkeverő Kevin McClory is elhunyt azóta, így valószínűleg nem is fog.

2012.10.23. 13:03:45

@Santino89:

No, én is öregszem, nem csak a 007-es. Eszembe se jutott, hogy kronológia szerint vannak felsorolva a filmek. Súlyosbító körülmény, hogy a saját toplistáimat (a most készülőt is) kronológia szerint írom, tehát eszembe juthatott volna ez a szempont. :))

Írtam én már vitriolos kritikát a Filmbookra, vagy legalábbis eddig azt hittem, vitriolos az, amit arról a liftes horrorról meg arról a Sergio Leonéra hajazó lelkizős akciófilmről írtam. (Hirtelen egyiknek a címe sem jut eszembe.)

A HALJ MEG MÁSKOR a fantasztikus hülyeségeivel (pl. láthatatlan autó) engem leginkább a MOONRAKER-re emlékeztetett. Nem is értettem, a jubileumi film miért épp a széria leggyengébb opuszainak egyikét tartja követendő példának?

A Dalton-filmek közül a HALÁLOS RÉMÜLETBEN nekem valamiért kifejezetten tetszett, pedig súlyosbító körülmény, hogy Maryam D'Abo szlovák csellistának még elmegy, de szépséges Bond-lánynak már nem annyira. (Mondom ezt én, akit sötétben sem szoktak összekeverni Brad Pitt-tel.)

Igen, a HALÁLVÁGTÁ-ban Moore még gyorsan meghág minden nőneműt, aki elé kerül. Szerintem Rosa Klebb sem maradt volna ki, ha ebben a részben tűnt volna fel. Ki tudja, egy kiadós numera után talán ő is átállt volna a jó oldalra. :))

A POLIPKA valamiért nekem nem nagyon jött be. Többször nekiveselkedtem, de aztán valahogy mindig elveszítem a fonalat nagyjából akkor, amikor Bond mintha egy Kipling-regénybe csöppenne bele.

Lehet, hogy tévedek, az is lehet, hogy csak bulvárhír volt, de pár éve szóba került, hogy az éppen aktuális Bond-filmben megjelennének a korábbi 007-esek is, sőt azt is pedzegették, hogy a régi Bond-csajok is visszatérnének egy kis időre. Ez persze elsőre elég szörnyen hangzik, de például a negyedik INDIANA JONES-film egyik pozitívuma épp Karen Allen visszatérése volt. Szerintem.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.10.23. 13:34:47

@field 64: Lehet, csak nem olvastad el az első bekezdést, hanem egyből a "lényegre tértél" :)

Persze, hogy írtál, de már jó régen volt, most viszont nagyon jót nevettem a Quantumról megfogalmazott találó sorokon.

A Halj meg máskor kapcsán szerintem nem elsősorban az volt a cél, hogy a Moonrakerhez nyúljanak vissza, csak utólag tűnik így. Valójában megpróbálták összefoglalni a sorozatot egy minden addiginál látványosabb filmben úgy, hogy fel tudják venni a versenyt az akkori, Mátrix-szerű szuperprodukciókkal. Ezért működik a filmnek csak az első fele, ezért a rengeteg utalás, és ezért szállnak el teljesen a történet közepétől. Mert a 007-hez nem illik a Mátrix stílus.

A Halálos rémületben az én Bond skálámon, mint az kitalálható, a közepes filmekhez tartozik. Nagyon sok erénye van, de sajnos nagyon sok hátránya is. A főszereplők és az afganisztáni finálé jelentősen rontja az amúgy izgalmas, stílusos, komoly összképet.

A Polipka is ilyen szerintem, vannak nagyon mélypontjai, és vannak nagyon elbűvölő izgalmas jelenetei egyaránt. Dehát mindről írtam részletesen, úgyhogy akit érdekel, annak csak oda kell kattintania.

Ilyesmi gyakran szóba kerül (már a Halj meg máskor idején is), de eddig még sosem lett belőle semmi. Pedig ha akarnak ebből valamit, igyekezniük kell, mert szegény Connery és Moore már igencsak benne járnak a korban.

2012.10.23. 15:01:39

@Santino89:

„Lehet, csak nem olvastad el az első bekezdést, hanem egyből a »lényegre tértél«”

De szép is lenne ez a variáció, de a probléma sajnos ennél komolyabb! Elolvastam, csak éppen nem fogtam fel az értelmét. Mondanám, hogy a kezdődő szenilitás első jeleiről van szó, de sajnos ez már nem a kezdeti stádium tünete. :))

A Bond-filmeket mindig akkor rontják el, amikor versenyezni akarnak az éppen trendi stílussal. Pedig hagyományokban kéne gondolkodni: a Bond-széria immár 50 éves és a huszonakárhányadik filmnél jár, MÁTRIX-ból pedig (ha jól tudom) összesen három volt, és sokan már az elsőre sem emlékeznek.

A POLIPKA az én skálámon a közepes Bond-filmek sorát gyarapítja, mint mondjuk az ÉLNI ÉS HALNI HAGYNI: nem kiugróan rossz, de nem is kiugróan emlékezetes.

P. S.: Olvasási figyelmetlenségem ellensúlyozására íme, egy Bond-sztori a munkahelyemről. (Nem, nem a titkosszolgálatnál dolgozom.) Pár éve elbírálásra került hozzám egy kézirat a 007-esről, hogy érdemes-e kiadni. Nos, nem volt érdemes, nem is jelent meg. (Legalábbis nem nálunk.) A szerző ugyanis túl sokat merített Hirsch Tibor Bond-könyvéből, ám nem mindig tüntette fel forrásként, amikor őt idézte. Nagyobb bajnak éreztem, hogy Hirsch könyve is hemzseg a tárgyi tévedésektől és elírásoktól, szóval nem mondanám, hogy ideális forrásmű lenne. A szerző tájékozottságára egyébként jellemző, hogy Bond fedőnevét alighanem a Hirsch-könyv borítójáról másolta, de figyelmen kívül hagyta a grafikai megoldást, ezért 007-es helyett következetesen 7-es ügynökként emlegette Bondot. (A címlapon ugyanis a BOND és a MÍTOSZ szó „O” betűjének piros színű kiemelése szimbolizálta a két nullát.)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.10.24. 14:11:00

azért ez a Mátrix első részét elfelejtették egy kicsit erős volt :D

szerintem egy ilyen listát mindenképpen a legkevésbé szartól a legrosszabbig kellett volna sorba rendezni, de minthogy Santino ennyire nagy Bond-fan gondlom ez volt számára legnehezebb lista

QUANTUM CSENDJE - szerinte is magasan a legszarabb Bond film, különösen azért mert a Casino Royale után tökre kíváncsi voltam rá, erre kaptuk eeeeezt, egyébként Kurylenkot (beszélő név) sem itt, sem a Hitmanban, sem a Max Payne-ben nem kúrták meg, szóval még az is lehet kikötötte a szerződésben, hogy ő érinthetetlen

HALJ MEG MÁSKOR - nem értem ezt a fanyalgást, persze lehet elnéző vagyok, mert Brosnan számomra a top Bond, miért baj a láthatatlan autó, különben is csak fényelhajlító, ma még lehet nekünk nem természetes de 20 éve még a mobilban a mii kamera is csak álom volt, szóval én el tudom fogadni, ráadásul van funkciója is, mert a jégbirodalomban be tud olvadni, Madonna dala nem rossz, és a hommagék meg szerintem tök jók

A MAGÁNYOS ÜGYNÖK - egyik kedvence, Daltont tökre bírom, nem hinném, hogy ne lett volna karizmája, éppen csak egy krízisben volt ahol változtatni kellett erőteljesen, mert Die Hardok meg ilyenek jöttek, láttak győztek

HALÁLVÁGTA - nem rossz film, csak Moore öreg mint a bűn :D Walken for President!

MOONRAKER - miért böki a csőröd a sugárpisztoly, a kedvedért az összes filmbe sugárpisztolyt tettem volna :D Jaws szeretem, afféle modern Frankenstein, főleg a kis copfos pöttöm lánnyal :D a film aga egy kalap fos, de vannak jó pillanatai.

Az ARANYPISZTOLYOS FÉRFI - én emlékszek rá, azzal kezdődik, hogy egy elvarázsolt kastély tükörteremben Scaramanga, a 3 mellbimbós aranypisztolyos Christopher Lee megöl valakit, aztán sokat unatkozik gyönyörű barátnője, meg a törpe szolgája mellett, és kitalálja, hogy egy tömegpusztító fegyverrel sok pénzt szerezhet, Moore persze irigy lesz rá, hogy Lee röhögve lejátssza a vászonról, ezért elmegy hozzá fölfalja a kaviárt, megöli a törpét, és mivel Scaramanga túl okos a számára, galád módon vele is végez a tükörteremben, szerintem klassz.

GYÉMÁNTOK AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGNAK - valóban Connery legfosabb filmje, itt a helye

SOHASE MONDD, HOGY SOHA - nem értem mit keres itt, hisze nem hivatalos film. Nekem kifejezetten felüdülés volt, meg annak a bizonyítéka, hogy Conneryben akár 20 Bond film is benne volt még.

Helyette simán bevághattad volna a Polipkát, amiből a nyitókép is származik, megbocsáthatatlan hogy az nincs itt, vagy akár Élni és Halni hagyni-t.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.10.24. 17:01:47

@scal: Átlátsz rajtam, mint egy most tisztított üvegablakon :D

Olga Kurylenko-t valamiért sose. Még James Bond se... Ez szerintem örök rejtély marad.

Dalton olyan semmilyen volt, főleg ha Rambo-t kellett volna alakítania James Bondként.

Persze, hogy vannak jó pillanatai a Moonrakernek. Nincs Bond film erények nélkül :)

Elég találóan fogalmaztad meg Az aranypisztolyos férfi lényegét.

A Sohase mondd, hogy soha kakukktojás kiegészítésként szerepel, mint azt írtam volt. Connery jóval tovább játszhatta volna, ha nem unja ennyire, de akkor valószínűleg örökre beskatulyázták volna, és nem játszhatott volna annyi jó szerepet a '80-as, '90-es években. Másrészt meg már '65-ben halálosan unta Bondot, meg talán a közönségnek is sok lett volna ennyi film egyetlen színésszel. És talán akkor maga a sorozat sem folytatódhatott volna, miután Connery mondjuk 14 filmen keresztül alakítja Bondot. Utána lehetetlen lett volna más arcot társítani a szerephez.

A Polipka emblematikus mélypontja kellett ide, mert képileg jól kifejezi a lényeget, de a film egyáltalán nem olyan rossz, mint írjátok, tele van jó pillanatokkal. Az Élni és halni hagyninak pedig aztán végképp semmi keresnivalója nincs ebben a listában, az egy teljesen korrekt film. Egyetlen hibája, hogy a film végefelé nagyon megbicsaklik a tempó a motorcsónakos üldözés miatt.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.10.25. 15:38:44

Már hogyne lenne hibája, a ripacskodó fogonosttól kezdve, Moore Conneryskedő, önmagát megtalálni képtelen Bond karakterétől. Top 1 legszarabb Bond beszólás "Egy úriember ilyesmiről nem beszél!!!!"

Szerintem elég feledhető film.

Nem tudom nem jártunk volna e jobban, ha Connery 14 filmen keresztül Bondozik. Hiszen a 7 filmje közül csak az utolsó a nagyon értelmetlen és unalmas, de korántsem vállalhatatlan még az sem. Igazából végig kellett volna vele forgatni az összes Fleming történetet. Így is beskatulyázták, alig van normális szerepe, és a 90-es években amikor a másodvirágzás a kezdődött, is inkább karakterként állta meg helyét, mint öreg Jones, ilyesmik.

Számomra pl. eléggé kiábrándító volt amikor először néztem a sorozatot, hogy Bondként mindig más színészt kell elfogadnunk.

És nem hiszem hogy két Bond közé ne fért volna be akármi. Connery szerintem itt hibázott, de a színészek már csak ilyenek, állandóan félnek hogy beskatulyázzák őket. Úgy találnék egy kényelmes skatulyát már, bevackolnám magam, soha többet ki nem jönnék.

Nem akarnak egy Bond Expendeblest csinálni esetleg?

Az a beállítás vajon direkt van Moore-al, olyan mintha az Angyalból lenne :D lehet egy véletlen easter egg.

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.10.25. 18:04:41

@scal: Yaphet Kotto az egyik legjobb Bond gonosz volt, aki végre egy földhözragadt gengszter, nem egy megalomán fantáziaőrült. Ha ripacskodást akarsz látni, ajánlom figyelmedbe a Halj meg máskor főgonoszkáját. Moore itt még félúton van, de az Aranypisztolyos férfiben sokkal rosszabb, amikor keménykedik.
Ennél a beszólásnál meg az volt a lényeg, hogy megmentse a lány életét ugye. Amúgy hallottad te valaha Bondot azzal dicsekedni, hogy megdugott egy nőt? Ugye, hogy nem?
Ha meg már jó, bondos beszólás, szintén Élni és halni hagyni:
"-James, nem ölnél meg egy nőt, aki épp most volt a tiéd.
-Kár lett volna, ha előtte teszem meg..."

Persze, mert kockaként jó ezeket kitalálni, de ha Connery nem unja meg, és nem fél, akkor nem csak a sorozatnak mondhatunk búcsút, hanem az ő másodvirágzásának is. Így is kellett neki majdnem 20 év, hogy kijöjjön Bond skatulyájából, és másként tekintsenek rá. Ez lehetetlen lett volna, ha 14 film van a háta mögött. A legtöbb filmnek meg köze sincs a regényekhez, szóval ilyen szempontból nem ez számít. Lehet, hogy befért volna akámi, de sokatmondó tény, hogy a fiatal Conneryre így is csak Bondként emlékezünk hiába játszott pl olyan kiváló háborús drámában is, mint Sidney Lumet A domb-ja.

Azt nem tudom, hogy a beállítás direkt van-e, de én direkt tettem be. Jó, hogy valaki észrevette :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.10.25. 18:17:15

a földhözragadt gengszterekhez ne James Bondot küldjék már

lehet nem, de nem is ilyen karót nyelt stílusban beszél róluk, hanem pl így: "Egy utolsó tekerés"

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.11.15. 14:25:39

És ehhez a listához mit szólsz? :p

7- A magányos ügynök
6- A holnap markában
5- A világ nem elég
4- Halálvágta
3- Holdkelte
2 -Soha ne mondd, hogy soha
1- Halj meg máskor

ha kivesszük a nem hivatalosat, akkor a Polipka is belefér még :D

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2012.11.15. 20:08:14

@scal: A világ nem elég, meg A holnap markában nagyon kakukktojás.

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2014.07.14. 15:37:53

Az angyalos képet elsőre kiszúrja az ember :-) Ragyogó megfigyelés a szerzőtől!

Doktor Kubb 2015.12.21. 19:06:34

A legfélresikerültebb James Bond küldetés - szerintem - egyértelműen az, amelyikben James Bond meghalt. Ez ugyan kakukktojás, mert nem a hivatalos gyártóktól készült, de mégis csak egy film, amely Ian Fleming eredeti regényéből készült. A film végig szánalmas, akárcsak a befejezése: James Bondot miután felrobbantják a többi főszereplővel együtt muzsikál a mennyországban. A film zenéje egyébként egészen remek és a szereposztás is parádés, de hát a film...

Doktor Kubb 2015.12.21. 19:09:37

@Doktor Kubb: Bocsánat, pont a címét hagytam le:
Casino Royale (1967)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.12.21. 22:45:23

@Doktor Kubb: de az egy paródia ami amúgy helyenként még vicces is miután a Casino Royale komoly verziója Craiggel elkészült

Doktor Kubb 2015.12.22. 16:19:53

@scal: "Néha vicces, gyakran nem" mondta erről a filmről anno egy híres filmkritikus. Nem a műfajával van a probléma, hanem a minőségével, attól hogy paródia még lehetne egy jól sikerült James Bond küldetés.
Egyébként a Casino Royale legelső megfilmesítése is komoly film volt, ha a film készítésének 1954-es évszámát figyelembe veszem még egy kissé brutális is. A film vége felé a főgonosz egy kádban fogóval megkínozza Bondot. (James Bond-ot Barry Nelson játszotta, a főgonosz Le Chiffre-t pedig a magyar származású Peter Lorre.)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.12.22. 22:39:59

@Doktor Kubb: nah azt még nem láttam csak hallottam róla :D

Doktor Kubb 2015.12.23. 14:11:07

Egyszer érdemes megnézni. Két filmes oldalon is fent van magyar szinkronnal.
süti beállítások módosítása