Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Boardwalk Empire - Gengszterkorzó

2011. február 23. - Santino89

Egy pillanatig sem tagadhatom, hatalmas elvárásaim voltak a sorozattal kapcsolatban. Egy gengsztersorozat, ami az alkoholtilalom idején játszódik, Steve Buscemivel a főszerepben, az HBO gyártásában? Ide vele...

A szemem előtt a Maffiózók példája lebegett, amelyet nemes egyszerűséggel minden idők legjobb sorozatának tartok. A mai igényes sorozatok dömpingjében egyértelműen ez számított úttörőnek a '90-es évek végén. De ez a bejegyzés nem a Maffiózókról szól, mégis kénytelen vagyok szólni róla, hisz annyira hasonlít egymásra a két sorozat hangvétele, hogy ennél közelebb már nem is állhatnának egymáshoz. A különbség pusztán annyi, hogy a Gengszterkorzó a múltban játszódik, és ez kétségtelenül hozzáad némi bájt a látottakhoz (meg néhány gagyi CGI hátteret is). Továbbá itt is megvan a főnök gengszter, mellette a lelkiismeretével küzdő nő, a feltörekvő ifjú, a beteg öregember és még hosszasan sorolhatnám. A színészek sajnos nem olyan jók mégsem, mint a Maffiózókban. Steve Buscemi természetesen telitalálat, gyakorlatilag rá szabták Nucky Thompson karakterét. Kelly MacDonald szintén több, mint tökéletes, nemcsak különleges vonzó, de remek színésznő is, ő az akivel leginkább együtt tudunk érezni a sorozatban. Michael Shannon a vallási fanatikus ügynök szerepében szintén remek... De például Michael Pitt babaarcáról az életben nem tudnánk elhinni sem az ambíciót, sem a háborút, sem a gyilkosságot, sem a gengszterkedést. Mivel az egyik főszereplőről beszélünk ez elég nagy gond. A többiek pedig sajnos egyáltalán nem emlékezetesek egy csöppet sem. Ott van például Al Capone is, akivel látványosan nem tudtak semmit sem kezdeni a történetben.

A történetvezetés pedig valami irgalmatlanul lassú, egyik érdektelen történetszálról a másikra ugrunk. Más szóval, kissé unalmas a sorozat, ami mindig hiba lenne, de egy gengszterszériánál különösen. Az utolsó epizód pedig nagyon lehangoló, végig eszkalálódik egy konfliktus, ami aztán semmivé pukkad...

Lehet túl nagyok voltak az elvárásaim, de szerinte ez a sorozat így nagyon nem oké, és nem csak a Maffiózókkal összehasonlítva. Az is lassú folyású volt, de mégis érdekes minden rész elejétől a végéig. A pilot itt is nagyon jóra sikerült, de sajnos nem sikerült a színvonalat fenntartani, ehhez kevés volt az a pár nagyon jó jelenet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása