Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Spartacus: Vér és homok

2011. július 27. - Santino89

Elég érdekes egy sorozat ez, és bár nem túl gyakran nézek sorozatokat, de ha mégis, akkor is csak komoly elismerések, dicséretek, avagy díjak után (igen, kétségtelenül sznob hozzáállás, de manapság a mozi elbutulása után már annyi kiválóbbnál kiválóbb tévésorozat van a piacon, hogy ezt képtelenség lenne idővel bírni) ennek mégis kénytelen voltam nekikezdeni, mivel az ókori Rómában játszódik, és mint ilyen, már alapból közel áll a szívemhez.

A történet eleje annyira klisés, sablonos, hogy az valami elképesztő. A színészek természetesen huszadrangúak, miközben a szemünket is hihetetlenül fájdítja a CGI látványvilág, amit hihetetlen gyengén készítettek el. Mindemellé olyan szintű öncélúságot képzeljetek el, amilyenre csak képesek vagytok: mindenhol okkal-ok nélkül csöcsöket látunk (néha bizony szilikonmelleket), a CGI vér pedig a stilizált hatásvadászat legmélyebb bugyraiba repít titeket folyamatos és felesleges káromkodásokkal övezve. Gyakorlatilag egy exploitation sorozatról van szó, igazi bűnös élvezetről, amit minden hibája ellenére az ember mégis tovább néz, mert nagyon ciki ugyan, de élvezi.

Aztán ahogy teltek-múltak a részek, egyre igényesebbé vált a sorozat. Persze nem ért fel mondjuk a Róma szintjére, de árnyaltabbak lettek a jellemek, látványosabbak a küzdelmek, kicsit jobbak a színészek, fordulatosabb a cselekmény, szóval folyamatosan nőtt a színvonal, miközben megmaradt annak, ami. Az utolsó rész pedig szinte katartikus élménnyel bír, amihez nyilván hozzátartozik az is, hogy sok-sok részen át remekül építették fel a cselekményt, ami a fináléhoz vezet.

Azoknak ajánlom akik szeretik a Rómát, és nem riadnak el attól, hogy mindezt sokkal gagyibb, véresebb és perverzebb köntösben láthassák viszont.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása