Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Legendás állatok és megfigyelésük 3D - két Oscar díj jelölés

2016. november 17. - scal

Emlékeztek, amikor a Gyűrűk Ura láz kapcsán Peter Jackson úgy nyilatkozott, ő legszívesebben mindent megfilmesítene, amit Tolkien írt valaha? Még egy bevásárlócetlit is? Nahát látjátok ez a különbség. Hogy az akkor még vicc volt.

beast.jpg

Gyorsan leszögezném, hogy a mai napig nem néztem meg egyetlen Harry Potter filmet sem - erre egyébként határtalanul büszke is voltam nagyon sokáig -, de eme csoda megtekintése után az a vélemény alakult ki bennem, hogy nem igazán nyertem volna többet, ha gyorstalpalóban bepótlom eme szörnyűséges mulasztást. Ennek a filmnek nagyjából annyi köze lehet a Harry Potterhez, hogy Rowlingnál kiürült a malacpersely még amikor alkotói válsággal küzdött a negyedik és ötödik Potter kötet között. Tehát ugyanazon a világon játszódik és ennyi. Mert létezett egy csóka Goethe Salmander és írt egy könyvet, amiből Potter tanult. A film azt mesélné el, hogyan is született a könyv. De persze nem azt meséli el, mert az még a végeredménynél is érdektelenebb lett volna.

Mert kit érdekel hogyan készült egy iskolai tankönyv? Elég unalmasak azok önmagukban is, nem hogy még az érdekeljen, ej vajon hogyan készülhetett. Minden író aki fantasyt ír rögtön nagyban gondolkodik. Világot épít, és jön a háttér anyag hozzá. Remélem, ha valaha M.A.G.U.S. film készül legalább valami jobb kalandmodult visznek vászonra nem a Bestáriumot. Mert itt ez a helyzet. Megy valami kamu háttértörténet, és közben meg félórákra megállunk szemlélődni, simogatni, etetni ezeket a fantasztikus élőlényeket. Amik szerény véleményem szerint sokkal inkább ötlettelen állatok mint legendásak. Mármint mindegyik egy élő, vagy élt állat hasonmása, ami számomra megint csak az emberi elme sekélyességét bizonyította be. A Futkár példának okádék egy kacsacsőrű emlős, - akit ugye mind nagyra becsülünk, és eszünk ágában sincs tréfálkozni rajta - a Furdány tarajos sül, a láthatatlan bizbasz egy lajhár, de lesz még orrszarvú, griff, sárkánykígyó, döglégy, patás baszás, meg egy beszélő bab.

Igazából ez a része nem is rossz a filmnek, mert a VFX stáb nagyon odatette magát. Ha kap a film Oscar díjat igazán megérdemelnék, hogy a mű direktora, David Yates, a Potter filmek bérrendezője megint ne köszönje meg nekik a munkát. Egyik másik teremtmény becserkészése és elfogása is ötletes, csak épp olyan hatást kelt, hogy van még ötszáz méter filmünk kapjunk már el még egyet. Sőt lehet érdekesebb lett volna ez az egész, ha nem azzal veszi kezdetét a film, hogy az író úr behajózik Amerikába, már egy táskányi szörnnyel, amik állandóan kiszökdösnek, aztán lehet utánuk szaladni, hanem a begyűjtésük, elkapdosásuk... netalán, megfigyelésük. Mint az ismert Huntard, Scalard a WoW-ban én aztán csak tudom, hogy ennek is meg van a maga szépsége. Bár igaz... nem írtam belőle forgatókönyvet.

fantastic-beasts-cast-xlarge.jpg

No de ne legyünk a szokásosnál is szemetebbek. De miért ne? Amikor Eddie Redmayne olyan bődületes színészi játékot vág le, ahogy így alulról felfelé néz, félszegen mosolyog szinte elnézést kérően, hogy él, és közben rebegteti azokat a Dán Lányos szemeit. A film végére már mindenki úgy tudja majd utánozni mint Szecska mester Hamato Yosi mozdulatait. Épp azon gondolkodtam, ha ez a film tíz évvel korábban készül, Salmander szerepére jöhetett volna Colin Farrell is. De ő ide már csak az ügyeletes gonosznak volt jó, akiről megjelenése pillanatában lehet tudni, hogy biza rosszban sántikál. Aztán van nekünk egy megfáradt John Voightunk is, aki legalább olyan rossz mint a Tomb Raiderben. Bizony, az hogy valaki régen nagy színész volt, és megöregedett még nem jelenti azt, hogy hozta magával az auráját.

Aztán van egy totál semmilyen Katherine Waterson... magát miben nem láthattam eddig nagysád? Egy Ron Perlman, akinek jellegzetes állkapcsát sikeresen beültették egy vén manóba. Akikre viszont vigyázó szemetek vessétek, az Alison Sudol, és Dan Fogler. Nekik köszönhetően nem aludtam el a filmen, mert az egyik gyönyörű, a másik meg vicces, szerethető, és jól játssza az ügyefogyott comic reliefet. Kettősük már majdnem elhiteti velünk, hogy egy bombázó is beleszerethet egy kövér, csúnya pasiba, még akkor is, ha nem Andy Vajnának hívják. Foglert egyébiránt sok mindenben nem láttam, csak a Fanboysban, de simán ellopta a showt mindenki más elől - pláne ha azt a mindenki mást Eddie Redmayne-nek hívták. Jah és van egy Kredenc nevű gyerek is, de hát az USA-ban Asztalnak is nevezheted a gyereked.

A légből kapott és érdektelen storyn, a közepes színészeken kívül elég gáznak tartottam - mint nem Potter fan is -, hogy az alapfilmekre ez a prequel, vagy spin-off úgy utalgat, hogy egyszer elmondják Roxfort a legjobb iskola, és van ott egy Double Door is. Aztán van egy hasonlóan érdektelen dörgöljük a jenkik orra alá, hogy mi angolok mindenben sokkal kiválóbbak vagyunk - az őskövület hálózati csatolónkkal, meg a két csapból külön folyó hideg-meleg vizünkkel együtt. És ezek kiépítettek egy birodalmat, miközben még a Magnixokat is Mugliknak hívják. Ez utóbbi lényege, hogy az amerikai tanács segghülye, és Salmander jobban tette volna, ha soha nem jön az USA-ba. Aki komolyan vette ezt az egészet az James Newton Howard, aki megint olyan zenét tett le az asztalra, hogy ez nem lehet csak a fizutól ilyen jó.

fantastic-beasts-and-where-to-find-them-niffler.jpg

Az azért kicsit aggodalomra ad okot, hogy egyszerre négy folytatást is bejelentettek ebből az akármiből. Aminek egy filmre elegendő történetet se tudtak írni. Rowling írta Rowlingból, szóval ennél tökéletesebb, meg szöveghűbb elviekben nem lehet. És 2018-ban, meg 2020-ban is kapunk egy-egy újabb folytatást. Szóval nagyon úgy néz ki, ami a Gyűrűk Urának a Hobbit volt, az a Potternek ez a film... ciklus lesz. Igazából nem tudom kinek ajánljam ezt a filmet, mert a Potter fanok úgyis megnézik, a gyerekek úgyis megnézik, a fantasy buzik úgyis megnézik. Szóval azt hiszem a magam részéről Sir David Attenborughnak ajánlom, akiről ha egyszer készítenek egy életrajzot, elképzelhető, hogy köröket ver majd erre.

Ha tetszett a kritika, kérlek lájkold a Facebook oldalunkat!

Ui: a 3D tök jó a filmben, szóval az a kijön a vászonból, és lehet hajolgatni, meg lecsapni a legyet, amire a sok sügér azt mondja bazári, meg parasztvakítós... de hát erre találták ki a 3:D-t.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.11.17. 07:51:36

Most nem értem mert akkor ebből rendeltek folytatást amikor elvileg most jött valami új tényleges Potter folytatás. Nem azt kéne megcsinálniuk filmben? Huh inkább hagyjuk is mondjuk mert az a könyv viszont tuti, hogy csak azért készült mert Rowling olyan faszságokra költötte el a pénzét, hogy elhiszem, hogy elfogyott.... Pedig sok volt neki.... KURVA sok.......

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.11.17. 07:53:27

Egy M.A.G.U.S. filmre vagy sorozatra viszont befizetnék!!! (Persze csak ha megfelelő anyagi háttér lenne hozzá.) :)

Choelsky 2016.11.17. 08:10:52

Az új Harry Potter egy könyv egy béna színdarab szövegkönyve, és jócskán alulmúl mindenféle elvárást, reméljük nem lesz belőle film.

A kritikával nem egészen értek egyet. Én tegnap láttam a filmet, s szerintem igenis szórakoztató volt. A Harry Potter-világot én csak könyvben szeretem, a filmbéli Harry legalábbis olyan idegesítő a folyamatos álszent heroikusságával, kérdezősködésével, és szerencsétlenkedéseivel, hogy legszívesebben leütném egy péklapáttal. Ebben a filmben pedig az volt a jó, hogy nem szerepelt benne Harry, s kicsit el lehetett merülni az igenis jól kitalált varázsvilágban. A zene, a látvány mind hozták az elvárható hangulatot, s nekem Redmayne-el se volt különösebb bajom.

A sztorival viszont tényleg akadnak gondok. Legalábbis én azt éreztem, hogy ebben a fő "konfliktus" nem indokolná, hogy ilyen nagy ívű körítést kapjon, sőt, igazából egy nagy nulla volt. De mivel a megvalósítás profi, s a mostani huszonéves egykori Potter-rajongóknak a nosztalgia-faktor könnyeket csal a szemébe, nem tudok rá haragudni. Ez a rókabőr még így is 10000x jobb, mint a Hobbit filmek voltak.

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2016.11.17. 20:13:56

@Choelsky: Köszi az infót! Utána olvastam, Rowling azt mondta, hogy nem lesz belőle film ( Az Elátkozott Gyermekből) de persze ez nem jelent semmit mert Hollywood mindenből pénzt akar csinálni, Rowlingnak meg amint elfogy megint a pénze úgy is mindegy lesz... Csupán idő kérdése... :)
Nekem a Harry 1 és 2 tetszett filmben utána már nem volt annyira jó. Az utolsó két rész meg se néztem.... Könyvek persze, hogy jobbak mert sokkal részletesebbek, ez a trilógia meg már most sem érdekel annyira, talán egyszer majd megnézem. Amúgy fun fact. Eredetileg még régebben olyan pletykák volta, hogy ebből akartak tv sorozatot. Képzeljétek el, még egy filmre is alig volt elég a sztori, nem, hogy egy sorozatra! :DDD
süti beállítások módosítása