Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A kocka

2011. október 31. - Santino89

Az 1997-es kanadai A kocka című film egy valóságos remekmű. Mindamellett hálás vagyok, hogy csak most sikerült megnéznem, és nem 10 évvel ezelőtt.

A kocka olyan brutális képeket tartalmaz, és annyira nyomasztó az egész mozi, hogy simán elmegy horrorfilmként. Mindeközben annyi benne a feszültség, és olyan vérfagyasztóan izgalmas jeleneteket láthatunk, hogy teljes értékű thriller is. Az alapötlet pedig nagyon eredeti; annyira szürreális, olyan mélyen elgondolkodtatóak a párbeszédek, hogy simán mondható művészfilmnek is. A kocka azonban mindezeknek a leegyszerűsítő hollywoodi műfajsablonoknak messze felette áll. Remek karaktereket mozgat, és velük együtt egy érzelmi hullámvasútra hívja a nézőt. Simán előfordulhat, hogy egy szereplő, akit az egyik pillanatban még kedveltél, a másikban már szívből gyűlölsz, és fordítva. De kivétel nélkül, mindenkinek az életéért véresre rághatod a körmödet. Ha éppen filozofikus hangulatban vagy, akkor pedig rengeteg mindenen el lehet gondolkodni az élet értelmétől kezdve, egészen a körülötted lévők hozzáállásán át, az aranypisztolyos férfi főgonoszáig Scaramangáig.

Nagyon sok rétege van ennek a filmnek, hogy igazából nem filmnapló bejegyzést, hanem egy komolyabb, mélyebb elemzést érdemelne, de ahhoz még meg kéne néznem párszor. Az mindenesetre biztos, hogy ilyen különleges mozit, még nem sokat láttam életemben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.11.02. 18:43:41

nagyon örülök, hogy tetszett ez a mozi, azt nem mondanám, hogy rám is ekkora hatást tett, de igen, kétségkívül 90-es évek egyik legeredetibb ötlete

készült hozzá egy borzalmasan fos folytatás, és egy egészen eredeti 3.rész amit csak idén láttam, de nekem az is tetszett

a teljesség igénye kedvéért nézd meg ezeket is, aztán mehet az igényes blogra :D (jah gondolom feltűnt, hogy innen lopták az AVP fordulós piramisát)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.11.02. 18:54:59

Hát az AVP-ből igazából kurvára nem emlékszek semmire. Tudom, hogy láttam, de az agyam törölte. A Kocka 2 fent van Baaadmovies-on, na nekem annyi pont elég volt belőle.

A Kocka egyelőre túl nagy falat nekem, hogy elemezgessem.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.11.02. 21:23:46

A 3-ast nézd meg, a kettesben csak a végén van öt perc ami talán ad az egészhez egy pluszt, de a 3-as egy prequel az 1-es elé, és egész máshogyan mutatja be a Kocka működését, szóval fogyasztható az egyes után is,

de csak mondom, nem reppellek :D
süti beállítások módosítása