Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Farkas

2013. augusztus 20. - Filmbook

A következő kritikát fogadjátok szeretettel egy ismeretlen, angyali vendégkritikustól.


A film nyert pozícióból indul: Japán, jakuzák, ninják, szamurájok légiói és persze maga farkas, akinek karakteréről a moziplakát már szinte mindent elmond, és amit nem, azt megtudjuk a film első pár percében. Mint az kiderült, ez annyira előnye, mint hátránya a filmnek…

wolverine.jpg

Fontos tisztáznunk két dolgot: az első az, hogy aki egy hihetetlenül szövevényes, drámaian összetett történetre vágyik, az nem ül be képregényfilmre, a másik, hogy a Farkas figurától idegen a mérhetetlen és látványos CGI pusztítás, mármint azt senki sem várhatja el tőle, hogy "kettékarmoljon" egy felhőkarcolót.

A sztori, bár nem túlzottan összetett, de kellemesen levezetett, és jó ütemben bontakozik ki előttünk. A film első harmadáig nem is lehet sejteni, hogy merre visz a történet, ellenben jó rálátást biztosít a Farkas belső világárra. Mint minden amerikai superhero movie-ban természetesen itt is a főhős útkeresése az egyik fő cselekmény, (Döntsd el Szamuráj vagy-e vagy Ronin!) de azért itt többről van szó. Kapunk romantikát, intrikát, és árulásba rejtett árulást, ami mind nagyon jól csapódik le Logan karakterén keresztül. Jackman-nek nem kellett brillíroznia ebben a szerepben, elvégre Farkas karaktere ezt nem is teszi szükségessé. Sokszor egy hihetetlenül feszes felsőtest, többet ad ebből a vadállatias ösztönlényből, a kellő mértékű (szexi) cinizmusával, mint egy negyed órás mélyinterjú. A probléma ott kezdődik, hogy ennek ellenére a rendező/forgatókönyvíró valamiért fontosnak tartotta 10 percenként újra és újra elmerülni a hős lelki vívódásaiban.

A helyszín választása zseniális, túl azon, hogy végre nem egy ikonikus amerikai nagyváros hullik darabjaira, betekintést nyerhetünk a japán mentalitásba, kultúrába, mindezt anélkül, hogy egy giccses turista képeslappá csökevényesedne az egész. Sokat ad ehhez, hogy a filmkészítők (bár lehet ez betudható az alacsonyabb büdzsének is) ahol csak tudtak kaszkadőröket alkalmaztak, így a test-test elleni harcok sokkal életszerűbbek, élvezhetőbbek lettek.

A plakát másról is mesél. Például Hugh Jackman nevén kívül senki másé sem szerepel a rajta. A film annyira koncentrál a főhősre, hogy itt is, akár az első X-men filmben, a mellékszereplők teljesen háttérbe szorulnak. Bár kevés olyan jelenet van, ahol Logan egyedül kóborolna, társai és ellenfelei alig kapnak 1-1 mondatnál többet hátterük kifejtésére. Igaz ez sajnos a film kvázi főgonoszára, a Viperára is; fel-fel tűnik ugyan a film folyamán, de egy ilyen végzetes szépségű, halálosan hideg, mértanian kegyetlen Nő sokkal nagyobb teret érdemelt volna.

Tény hogy nem ártott volna kicsit több ebből a szőke méregcsók-kópiából, csakúgy mint a többiekből, de az alkotók igyekeztek kárpótolni minket megfelelő mennyiségű jakuza, ninja és egyéb rosszfiú lemészárlásával, nem is teljesen sikertelenül. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.21. 09:44:02

a kritika nem rossz, de ez:

"betekintést nyerhetünk a japán mentalitásba, kultúrába,"

Marhaság már bocs.

Nekem pont ez fájt, hogy egy fija japán nincs japánban.
Nem kell szakértőnek lenni, de ha az ember látott akár egy japán filmet, vagy olvasott egy japán könyvet akkor majdnem sír rajta, hogy mennyire amerikai az összes figura ebben a filmben és nem japán.

pl: Mariko Yukioval beszélget Rozsiról (!) az elején előtte(!). Hát abban a jelenetben kábé minden benne van, hogy mit nem csinál egy japán. Hiába 21ik század akkor se. Vagy Mariko nyilvánosan(!) ellentmond(!) apjának, hogy így hirtelen 2 példát említsek.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2013.09.21. 10:24:29

hát fater ne legyél már ennyire szigorú, azért ez mégis csak egy amcsi comic

le vagyok döbbenve ezen a filmen már megint bebizonyosodott, hogy nem szabad erre a sok kreténre hallgatni akinek bérelt helye van a sajtóvetítéseken mert rég kirugdalnám az összeset a büdös picsába, és jöjjenek az ifjabb Titánok

meg azokat se értek akik ERRE a filmre azt mondták, kevés benne a hent, ebben? ha ennél több lett volna akkor lett volna élvezhetetlen, összes se lehet hasonlítani a másik Farkas előzményfilmmel ez valami űberburtál faszántos volt, hihetetlen, hogy Logan még mindig milyen jól tartja magát, lehet Jansenen sokat kellett sminkelni, de mintha tegnap lett volna az X2 pedig tíz éve volt

mintha meg adták volna a fanoknak amit indig is akartak látni, egy ágyban ez a két színész :D még azt is mondanám az é meglepetésfilmje a Farkas

te meg Hercegnőm, igazán örülök, hogy pont ezt a kritikát írtad meg végül, már tudom mire gondolhattál közben ;)
süti beállítások módosítása