Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

5D Attrakció! 3D és HD nélkül

2014. április 13. - Filmbook

Megnyílt Magyarország legelső 5D-s mozija. Tájékoztat a plakát az egyik bevásárló központban. Természetes, hogy kíváncsian kapom fel a fejem erre is, mint minden új dologra.

5Dmozi_logokep.jpg

Hogy miben különbözik az 5D a 4DX-től? Nos, itt a mozi alatt hozzád is érnek a szerkezet elemei. Naná, hogy azonnal át kell élni ezt az élményt is.

A „mozi” bejáratánál számos plakát lóg a falakon, melyekről megtudhatjuk, hogy milyen történeteket lehet megtekinteni. Lehet választani félelmetes és gyerek programok közül.

Lesz ami lesz alapon, mi egy „horror” múvit választottunk. Bár a hölgyemény kedvesen megemlíti, hogy nem félelmetes annak, aki szokott ilyen témájú filmeket nézni. Mindegy mi nem is azért megyünk, hanem az effektek miatt.

Belépve a terembe négy kék színű szék fogad minket és egy átlagos méretű és formájú vászon. Megkapjuk a 3d-s szemüvegeket és elfoglaljuk a közép-közép VIP helyeinket. A filmet csak és kizárólag nekünk kezdik el vetíteni. Ez azért már nem semmi. Már megérte.

Kicsivel később sötét lesz a teremben a vászon pedig életre kel...

Nyílik a ház ajtaja, mi pedig belépünk, vagy inkább beszállunk a házba, melynek megrajzolása eléggé kifogásolható. Hogy is fogalmazzak nagyon életszerűtlen, mondhatni gáz. Aztán jönnek a szörnyek, amikről minden eszembe jut csak épp az nem, hogy félni kellene tőlük. Ok ezt mondták is. Na, de hogy ennyire gagyi, azt nem gondoltuk volna. Persze ők mindent megtesznek futnak utánunk, kapdosnak felénk. De ez édes kevés, szinte rezzenéstelenül repülünk tovább a varázsszékünkkel.

Most akkor hol a 3D? Sajnos semmi nem jött ki a képből, holott volt nem egy olyan mozdulat, aminek ki kellett volna jönnie??? Ami szintén zavart, miszerint nem hogy nincs meg a minimum követelményű Dolby Surround hangeffekt, de a mozi nagyon halk, szinte nem is hallani. Mintha süketen repülnénk végig a szellemházon. A szék motorizációs hangja viszont így hangos. Ez teljesen elveszi az élményt.

Egyszer Angliában az Alton Towersben jártam, ahol van egy „elvarázsolt kastély” (Hex). Először ott találkoztam ilyen mozgó előadással. Bár ott nem is annyira a szék, sokkal inkább az egész terem mozgott. A hanghatások tényleg hatással voltak az emberre és mellé még a szagok, a füst pedig teljessé tették az élményt. Itt az 5D-ben ennek híre hamva sem volt, viszont amivel nem spóroltak az a levegő, szinte folyamatosan nyomták ránk. Később mivel volt egy jelenet, hogy esik az eső gyorsan lespricceltek minket vízzel. Azt pedig sehogy se értettem, hogyha felém kapnak az arcomba, miért a lábamat üti meg valami alul a széknél.

Jah valamit el is felejtettem mondani, itt a filmek csak öt perc hosszúak. Sajnos azt kell, hogy mondjam ez az 5 perc nagyon kevés. A jelenetekre igazából idő sincs. Mert azért volt egy-kettő igazán jól eltalált, amit viszont a rövidsége miatt nem lehetett teljesen átélni. Mint amikor már-már azt hiszed jó lesz aztán hirtelen máshová nyúl a partnered.

Még néhány szót a képminőségről. Nem volt gyönyörű tiszta a kép, holott a mai világban már minimum követelmény a HD. Életszerűnek semmiféleképp nem mondanám. Egyszer azonban talán megéri elmenni csak, hogy elmondhassuk, na ilyenben is volt részünk. Illetve ha valaki nagyon nem szereti a tömeget és oda van a VIP élményért, azoknak kifejezetten ajánlom.

Amúgy pedig egy sima szimulátor jegy is kerül ennyibe és az sem tart tovább 5 percnél, ugyanakkor ott nincs szél, eső és egyéb külső behatások. Ha így nézzük, akkor megéri.

Ha viszont úgy nézzük, hogy mivel ez már az ötödik dimenziónak kellene lennie, akkor viszont alul marad a 3D-től is.

www.facebook.com/#!/5dattrakcio?fref=ts

http://dunaplaza.hu/hirek/reszletek/5-d-attrakcio-5-dimenzios-elmenykozpont-a-duna-plazaban

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása