Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Breaking Bad - második évad (2009)

2014. október 04. - scal

Pinky... Pinky hallasz? Figyelj rám jól Pinky, valami fontosat kell mondjak. Tudod a nők... a nők, csak a bajt hozzák a magunk fajtára. Ha jót akarsz, tartsd magad távol tőlük...

cinefilos-con-z-blog-de-cine-serie-breaking-bad-20140707233721-53bb2f3148e44.jpg

No hát hogy eltelt máris egy hét. Köszöntök mindenkit a Breaking Bad második évadáról szóló ismertetőmben. Minthogy az első évad bemutatójában egyfajta általánosságokban mutattam be a sorozatot, így most ezekre már nincs szükség. Ajánlom, aki ezzel kezdené, előbb rágja magát át azon, aztán térjen vissza ide. Ugyanakkor azt is előre közlöm, hogy pofátlanul fogok spoilerezni az első évadról, de a másodikról nem, erről megint csak általánosságban beszélek. Vagyis feltételezem, hogy aki ezt olvassa az első évadot már ismeri, ezt viszont felfoghatja egyfajta kedvcsinálónak. Bár ha valaki megnézi az első hét részt, és utána napokon belül - ha nem azonnal - nem kezd neki a folytatásnak, az lényegében eldönti mennyire is szippantotta be a sorozat.

Véleményem szerint a második évad a sorozat csúcsa, legalábbis eddig. Nem hiszem, hogy ezt tudnák űberelni. Nagyon sok minden történik benne, ügyesen beépítik az első hét rész kallódó, megkezdett szálait, miközben egyre inkább bonyolítják a cselekményt a készítők. Másrészt ebben az évadban már megfigyelhető az a fajta tündöklés is, amit a gengszterek előbb utóbb, kitartó munkával - és persze, ha életben maradnak - elérnek. De utána jön a bukás, és soha többé nem lesz már semmi sem ugyanolyan. Szinte minden karakter eljut valahová, nem csak teng, leng, ráadásul iszonyat jó újak is becsatlakoznak.

Szóval Mr. White és Pinkman az első évadban nagyon egymásra találtak. De mivel a speed gyártás szagokkal és füsttel jár az lesz a nagy ötlet, hogy vesznek egy lakóbuszt, amivel aztán kikocsiznak a kies Új-Mexikó pusztaságaiba, ott legyártják a cuccot, és utána keresnek egy terítőt. De ez nehezen megy, mivel ki a francban lehet megbízni ebben a szakmában? A mozgó labor azonban olyannyira beválik, hogy az anyag egyre csak gyűlik, és az évad vége felé legyártódik a kék speed, amely hőseink védjegyévé válik.

Jesse-Pinkman-Breaking-Bad-Wallpaper-.jpg

Az első évadban ott hagytuk hőseinket az autóroncstelepen, amint épp a terítő Tuco Salamanca - vajon miért Tuco a neve? :D - agyonveri egyik emberét. A második évad pedig egy másodperccel később veszi fel a fonalat. És erre a valóságban több mint egy évig várni kellett. Míg az első évadot 2008. január 20-tól március 9-ig sugározta az AMC, addig a másodikat csupán 2009. március 8-án kezdte vetíteni, és már május 31-én véget is ért. Ez az első évad amely már komplett a maga tizenhárom epizódjával, az egyes részek egységesen 45 percesek, így a teljes futamidő negyed óra híján tíz óra, amit szintén le lehet tudni egyetlen éjszaka is akár. És eteti magát az a helyzet.

Kis frissítőnek megemlíteném, hogy az első évad csupán hét részből állt, eredetileg is csupán kilenc részesre tervezték, de a 2007-2008-as írói sztrájk miatt kénytelenek voltak rövidíteni. Az már elsőre látszik ezen az évadon, hogy az íróknak konkrét elképzelésük volt, hova is futtatják ki ezt a tizenhárom részt. Akár azt is írhatnám, ez a tizenhárom epizód egy rózsaszín plüssmackóról szól, vajon mi is történt vele, és mi vezetett oda, ami aztán történt vele. Az egyes epizódok előtt mindig látunk valamit vele kapcsolatban, és elsőre azt gondoltam, hogy amint az első évadban, így most is majd a negyvenötödik percre megtudom mi lett vele, de nem. Aztán amikor újra, és újra visszatért, már kezdett körvonalazódni, hogy itt ugyanazt csinálják, csak az egész évadra kifeszítve. Vagyis majd csak a tizenharmadik részben jön el az igazság pillanata.

Ennek köszönhetően az előző évadban kifejtett cirkuláció kicsit háttérbe szorult, de pár rész erejéig itt is visszatér. Főhősünk már túl van egy meglehetősen gusztustalan gyilkosságon. Még akkor is, ha látszólag adtak neki valami motivációt. Leborotválta a haját, így lassan a belső torzulást, egy külső átváltozás is kezdi kísérni. Természetesen a kemoterápia miatt borotválta le, mivel úgyis kihullott volna. Felvette a Heisenberg álnevet - hogy én mit össze nem értetlenkedtem ezzel kapcsolatban az elmúlt pár évben filmes körökben, ugye én csak az eredetét értettem, ami a német fizikusra utal - és úgy tűnik végre sikerül beindítani az üzletet is. Azonban ahogy az első évadban, úgy ebben is lesz egy egyre égetőbb kérdés. Történetesen Walt elmondja-e a családjának honnét is szerzi a pénzt? És ha igen, mikor?

tv_breaking_bad02.jpg

Ugyanis egyre gyanúsabbak kimaradásai, egyre többet hazudozik és miközben azzal nyugtatja magát, hogy mindezt csupán a családjáért teszi, valami kezd benne megváltozni. Mohóbb és erőszakosabb lesz, feleségét néha durván magáévá teszi, aminek az eleinte örül, de később persze az asszonyi kombinálás ez egyre inkább arra utal nála - mivel férje nem ilyen volt -, valami, vagy valaki megváltoztatta. És ez ugye csakis egy nő lehet. Ráadásul Walt rákja is úgy tűnik egyre inkább durvul, és a kemó után lebenyeltávolító műtétre írják ki. Az is kiderül miért is nem dolgozik ő a Szürkeállomány berkeiben, és miért tanít csak egy szaros gimiben.

Jesse karaktere ugyanolyan balfasz mint volt - de hát ő ezért szeretni való -, mellesleg rá ebben az évadban az írók több időt szenteltek. Egyrészt kiderül mennyire rossz kapcsolata van a családjával - amennyire egy gyereknek csak lehetséges - és lassan kezdi megtalálni az apafigurát Waltban, egykori seggarc tanárában. Az is kiderül, hogy a ház valójában nem is az övé, csupán megengedték neki az ősök, hogy ott lakjon. Viszont az a mélység, ahová a negyedik részben eljut, azt nem lehet röhögés nélkül kibírni. Ha az embert a saját szülei is kidobják a lakásukból, nincs pénze, és nincs hová mennie, akkor már az se számít, ha beszakad alatta a Toi Toi WC.

Pinky olyan pokoljárást visz véghez ebben az évadban, hogy az ember egyik pillanatban még röhög rajta, másszor meg legszívesebben elsírná magát. Pedig csupán egy kis, buzi, drogos gyökér. De Aaron Paul olyan elemi erővel formálja meg ezt a szerencsétlen hülyét, hogy nem is értem miért nem ő kapta az Emmyt, és miért Cranston... megint. Neki csupán egy jelöléssel kellett beérnie.

large_breaking_bad_s2_blu-ray3t.jpg

No de nézzük az új karaktereket. Kezdjük máris ezzel a príma kis husikával, akit Krysten Ritter alakít. És talán mondanom se kell mennyire közrejátszik Jesse jellemfejlődésében, ahogy segít rajta a szarban, kiad neki egy lakást, miután az utcára került, nem kérdezi honnét a pénz, és Jesse is kezd ráébredni, hogy vannak más dolgok is mint a folyamatos betépés. Az írók nagyon ügyesen használták ki a lehetőségeiket, a régi kertes házban már nem lehetett mit csinálni, egy albérletben azonban mindig zajlik az élet, főleg ha a főbérlő sejti miért is fizetsz kápéval mindig.

És persze ezúttal már Jesse is választás elé kerül, mert eddig senkiért nem tartozott felelősséggel, és nem kellett elszámolni miért és hova is tűnik el napokra. Most meg ráébred, hogy legszívesebben valami elbaszott múzeumba menne a csajjal randizni, de ehelyett megint kotyvasztani kell a buszban - amin még mindig ott van az az öt kibaszott golyónyom TE BAROM!!!! És miért is akarsz Új Zélandra menni? Azért mert király hely mi, és miért király hely? Jah persze mert ott forgatták A Gyűrűk Urát is, majdnem elfelejtettem. Rittert egyébiránt szívesen viszontlátnám nagyobb filmekben is, de ezidáig csupán idióta vígjátékokban tűnt fel pár percig. Szóval emiatt a hülye buksza miatt még nagyobb elánnal vártam a Jesse-s részeket mint eddig, és garantálom, hogy az évad legemlékezetesebb pillanatát is ez a csaj okozza. Míg élsz nem fogod elfelejteni.

A másik kedvencem meg ki is lehetne, mint az idióta ál-zsidó ügyvéd, Saul Goodman, aki úgy hirdeti magát mintha valami rossz autókereskedő lenne. Az őt alakító Bob Odenkirk, az egyik legjobb karaktert formálja meg, akit sorozatban eddig láttam. Egyrészt totál komolyan vehetetlen az ipse, másrészt meg... folyton igaza van. Nagyon kellett egy ilyen alak Walték köré, hogy ez a két pancser túlélje a nehézfiúk meg a rendőrség között. A szövegei magyarul is ütnek, de tuti eredetiben még jobbak. Azt pedig, hogy a közönség a keblére emelte őt, mi sem bizonyítaná leginkább, minthogy jövőre önálló sorozatot kap. Remélem nem fog a Joey sorsára jutni. Szerencsére nem Jewy lesz a címe... értitek, Jewy... jew-y :D Ő egyébiránt még a 90-es években Ben Stiller és Judd Apatow oldalán kezdte, és jó pár Saturday Night Live-ban is feltűnt.

amc-better-call-saul-breaking-bad-bob-odenkirk.jpg

Azután itt van nekünk az igazi nagykutya, a nyugodt és csendes főnök, Gus Fring, Giancarlo Esposito megformálásában. Ő nem fenyeget, nem drogozik, csak közöl, mert tudja, hogy ez lesz. És ráadásul egy olyan kommersz fedőcéget üzemeltet, mint egy gyorsétteremlánc. Los Pollos Hermanos - isteni a csirkéjük. Két-három elmebeteg után már sok lett volna egy következő drogdíler. Az ő embere a "problémamegoldó", a lecsüngő szemhéjú, vizenyős tekintetű Jonathan Banks, aki bárkit és bármit kinyír, megfigyel, követ, elás, eltüntet két steak sütés közt, amit a családjának produkál, mert természetesen a való életben boldog nagyapa. Banks egy rakás filmben szerepelt már, tipikusan az a valahol már láttam, de nem tudom, hogy hol feje van.

De a legnagyobb ász nem más mint maga a DON, aki egyetlen szó nélkül ikonikus karakterré nőtte ki magát, ahogy egy kikúrt tolószékben ülve, egy csengőn keresztül kommunikál az őt körbevevő világgal. Természetesen a halál szélén táncol, teljesen hikomat, és látszik rajta, hogy a nap huszonnégy órájából vajmi keveset tölthet az agya a ködön kívül, de mégis. Mégis el tudja érni a sorozat, hogy lássuk rajta, veszélyes. Először azt hittem, csak egyetlen részben fog szerepelni, de persze az alkotók észrevetették mekkora potenciál rejlik karakterében és újra, és újra visszahozzák, amikor már azt hinnénk többet nem látjuk. Az pedig, ahogy a csengő - az adott rész végén - a stáblistában újra előkerül a legütősebb befejezés, amit csak láttam eddig sorozatban.

A három hülyegyerek - értsd Jessenél is hülyébb - is megkapja a maga nagy pillanatát ebben az évadban. Badger, Combo és Skinny Pete az előző évadban csak hébe-hóba feltűntek, de most ők lesznek a nagy terítők, ahogy szépen lassan Walték fejlesztik a hálózatot. Az a dialógus Badger és a zsebhokis vásárló - Dj Qualls a CoolTúrából - közt valami zseniális, és ekkor még csupán az epizód első öt percénél tartunk.

tumblr_monxyuc6NJ1qzpxx1o1_1280.jpg

Természetesen ismét csak Hanknek köszönhetjük a sorozatban található akciókat is, melyek közt lesz pár igen durva és meglepő. Leküldik karakterét El Pasoba az igazi nagymenők közé. És így vendégszerepelhet egy ember, aki már nagyon hiányzott innét, Danny Trejo. Valamint sikerült mélyebbé tenni ezt az örökké morgolódó medvét is, még ha kezdetben be kell érnünk annyival, hogy kikapcsolódásként otthonában sört főz. Megkóstolnám :D Az ifjabb Walter weboldalt gyárt, ahol apjának pénzt gyűjthet a soron következő műtétre, a weboldal egyébiránt él és virul, akit érdekel itt el is olvashatja tartalmát.

Az előző évadból hiányoltam a zenét, bár ez nem nagyon változott, nagyon jó kis betétdalocskákat kapunk, melyek meghatározzák a Breaking Bad hangzásvilágát. Bár a drogos lebegést kicsit úgy éreztem a Trainspottiongból copyzták át, de egynek végül is elment. És még mindig valami iszonyat ahogy a drogok világát ábrázolják. Az a rész, amikor Jesse ellátogat két vevőjéhez, és kívülről minden rendben van, belül meg az őrület, és ahogy kinéznek... Jézusmária. Kíváncsi vagyok a sorozat hatására hányan tették le a speedet örökre. Egyáltalán azok nézik ezt? Vagy elvannak az anyagukkal?

Végezetül szeretném megemlíteni a sorozat szülőatyját Vince Gilligant, aki az X-aktákkal kezdte pályafutását. A sorozatban nagyon sok X-aktás referencia található, címekben, motívumokban, pl. a Rákos, így hívta Mulder a Cigist. Az ő találmánya az is, hogy a kémiai elemek felbukkanjanak a stábtagok nevében. Aki megtalálja az egyetlen kakukktojást, amelyet nem tartalmaz a periódusos rendszer vendégem egy sörre. Ezen két produkción kívül a The Lone Gunman rövid életű sci-+fi sorozat is a nevéhez köthető, filmek közül pedig a Hancock társírója is. Természetesen a sztratoszférába a Braking Baddel emelkedett.

bbad_Season_2_poster.jpg

Összességében azt kell mondjam, egy remek sorozat, remek évada, remek epizódokkal, majdnem minden perce aranyat ér, remek karakterekkel, remek beszólásokkal, és egy olyan szemét lezárással - ami már a pillangó effektust idézi, és az igazi megmételyezett gonoszság eszkalálódását -, hogy rögtön fejest is ugrottam a harmadik évadba. Szóval eleget pofáztam, aki nem látta még nézze meg, aki pedig már látta, vegye elő újra.

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj minket a Facebook oldalunkon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bohócnok 2014.10.05. 09:55:06

Én kb egy hónapja fejeztem be, megérdemelten kaphatja meg szerintem a "világ legjobb sorozata" címet. Nekem a negyedik-ötödik évad volt a kedvenc. A negyedik ad valamit, mintha le is lehetne zárni az egészet, de aztán az öt... Nem semmi. Kicsit talán elsiették, de mégis jó lett. És lezárták, ellenben más sorozatokkal. Azt nem mondanám, hogy megelégedtem a végével, más magasztalta, én picit többet vártam, legalább abból, hogy kivel mi történt.

SPQR3001 2014.10.05. 10:18:49

Elég felháborító a cím, gondolom click bait, amivel nincs is semmi gond a mai világban. Megnyugodtam, amikor olvastam, hogy csak az első két évadból a legjobb a második... Szerintem ez egy olyan sorozat, amiben minden évad jobb, mint az előző, a csúcs valahol a 4. évad vége felé lesz. Az 5.-6. is nagyon jó, csak már túl sötét.

SPQR3001 2014.10.05. 11:51:20

@paráznabillegető: Az 5. és a 6. évad rövidebb volt, 8-8 résszel. Ezt sok helyen egy évadként veszik, de két év alatt ment le.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.10.05. 12:03:37

@Bohócnok: szerintem pont a 4-5 lett már a fölösleges, húzták mint a rétest, karaktereket totál háttérbe szaporítottak, és bizonyos elemeket kényükre kedvükre süllyesztettek illetve kapartak elő

kicsit túlhypeolt sorozat, de valóban kiemelkedő

@Ádám Fischer: mire gondolsz? mi a felháborító a címben?

azóta végignéztem a teljes sorozatot, magasan a másodika legjobb mind közül, kezdjük ott, hogy Walt bácsi ennél gecibb dolgot mint a másodikban sehol nem tesz

SPQR3001 2014.10.05. 12:08:55

@scal: Tegnap reggeli a poszt, azóta végignézted a 3. évadtól kezdve az egészet? Grat.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.10.05. 12:35:33

@Ádám Fischer: igen így működnek a filmes blogok...

szeptember 16-23 közt néztem végig a sorozatot hogy pontos legyek, aztán szépen nekiálltam írni róluk, a többi évad is be van időzítve és majd hetente látnak napvilágot

abban viszont igazad van, hogy amikor ezt írtam még csak a harmadik közepénél tartottam és csupán egy sejtés volt ami sajnos nem sajnos beigazolódott

szerintem nem nagyon tudták hogy is kéne ezt lezárni, és az elején ahogy vártam mindig a következő részt, a vége felé egyre inkább azt vártam, hogy fejezzék be normálisan és ne laposodjon el - kicsit túlhúzták

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.26. 19:53:24

@scal: a szinkronban speedet mondanak, azért írod következetesen azt? csak mert igazuk volt a kommentelőknek, tényleg nem ugyanaz a kettő.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.26. 23:10:08

@Santino89: igen speedet mondanak, három évadon keresztül :D meg a wikipédia is azt mondja, hogy a meth köznyelvi elnevezése a speed

hu.wikipedia.org/wiki/Metamfetamin

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.27. 18:20:31

@scal: hát a speed az az amfetamin. a metamfetamin pedig valójában metilamfetamin, de nem csak a molekulájuk, hanem az állaguk és a hatásuk is tök más.
Tanulság: Ne szinkronnal nézz sorozatokat!

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2015.01.27. 20:12:38

@scal: persze, éjjel nappal tolom a cuccot, van hogy egyszerre kettőt is :D

Petrow 2016.07.28. 12:35:22

Továbbra is SPOILERES! (és a harmadik évad közepéig látva értelmezendő)

Történet:
A Tuco-s rész után egy kicsit belassult az évad, de a junkie tanyán játszódó Peekaboo a szótlan kissráccal emellett a komótosabb ritmus mellett is az évad egyik legszívszorítóbb pillanata volt számomra.
Aztán nagyjából az utolsó két-három résznél megérkeznek oda, amit a harmadik évad közepéig is megtartottak, hogy olyan lezárások vannak az utolsó 1 percben, hogy csak pislogsz. Red Wedding majdhogynem kutyafüle ehhez képest.
Ha lehet, itt még inkább rátettek egy lapáttal a történet csavarására, úgy nagyjából soha nem az történik, mint amit vártam. Jesse szerelmi viszonya, Walt megzsarolása, Hank El Paso-i kalandja, a szülés, a Gus-szal bonyolított üzlet, és még sorolhatnám.
A plüssmackós részhez; nekem csak az IMDB Trivia részében esett le, hogy az eretei címek (1-4-7-13) összeolvasva: Seven-Thirty-Seven-Down-Over-Albuquerque.

Szereplők:

Kezdjük a rosszfiúkkal. Teo nekem is nagyon üde színfolt volt (ahogy Tuco is zseniális), de az igazi ász nálam Gus. Bazdmeg, annak a faszinak olyan nézése van, hogy nagyjából a vér megfagy az ereidben, és tudod, hogy egyetlen szavára át lesz vágva a torkod. Nem, nem őáltala, mivel az ő keze mindig tiszta. Amikor Hanknél meglátja az adománygyűjtő üveget - priceless.

Saul iszonyatosan sokrétű, imádom. Egyrészt, ripacs zugügyvéd, béna hirdetésekkel, kisstílű üzelmekkel (lásd a harmadik részben gründolt pertársaság), másrészt viszont igazi nehézfiúkkal áll üzelti kapcsolatban, és tényleg ő tartja életben Waltékat. És a végletekig dörzsölt.

Waltnál a már belengetett darkosodás kezd bekövetkezni, egyrészt a konyhában lezajlott kvázi-erőszakkal, másrészt Pinky cseszegetésével, hogy torolja meg a junkie-k fosztogatását. Hogy aztán az évad végi eseményt ne is említsem. Itt még azért láthatóan viaskodik önmagával, pl a "4 days out" részben, amikor kis híján kinyírta magukat a sivagagban (mert ne feledjük, miatta mentek oda), a klotyóban teljesen kiakad, hogy a mohósága majdnem az életébe került.

Jesse-hez nincs mit hozzátenni, amit Aaron Paul ebben az évadban véghez visz, az elképesztő.

Skyler az évad egyik igazi meglepetése, és a jelen helyzet alapján tökéletesen megértem, mit miért csinál. 8-9 hónapos terhes, a férje rákos, vissza kell mennie oda dolgozni, ahonnan a főnök zaklatása miatt jött el. Walt hazudik, eltűnik, és úgy nagyjából a köszönését is nehéz elhinnie - hát szüld meg így a szerelemgyereketeket.

Hank kanosszajárását se felejtsük ki, az ABQ-i nagymenőből semmi perc alatt lesz El PAsoban egy kis huszadik niemand, akit kollégái is csak felkapaszkodott pöcsnek tartanak. És aztán hogyhogy nem, a kvázi-zöldfülűsége megmenti az életét. Újra össze kell raknia magát, és üdítő látni a magabiztos, ki-ha-én-nem felszín alatt megbújó, félelmekkel és kételyekkel teli DEA zsarut.

Sidenote: a speed-meth témában valószínűleg azért döntöttek emellett a fordítók, mert
1.) közismertebb szó, mint a meth (#nézzükhülyénekanézőt)
2.) időzítésben és szinkronizálásban is könnyebb megoldani az egy szótagos speedet, mint a 4-5 szótagos (met)amfetemint.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.28. 13:34:03

@Petrow: "A plüssmackós részhez; nekem csak az IMDB Trivia részében esett le, hogy az eretei címek (1-4-7-13) összeolvasva: Seven-Thirty-Seven-Down-Over-Albuquerque."

ezért nagy plusz pont jár, én ezt nem vettem észre :D hogy még a címekkel is játszanak

nah nézzed tovább az évadokat, aztán kommenteljél még

"Sidenote: a speed-meth témában valószínűleg azért döntöttek emellett a fordítók, mert
1.) közismertebb szó, mint a meth (#nézzükhülyénekanézőt)
2.) időzítésben és szinkronizálásban is könnyebb megoldani az egy szótagos speedet, mint a 4-5 szótagos (met)amfetemint."

meg senkit nem érdekel ez a különbség, aki nem masszív drogfogyasztó maga is :D

Petrow 2016.07.28. 13:56:59

@scal: a harmadikat már félig átpörgettem, ami eddig megvolt, az tetszett. Ami nem hagy nyugodni, azok az olyan, látszólag tök felesleges jelenetek, amiknek csak sejted, hogy van funkciójuk, csak nem jöttél még rá, hogy mi.
Pl. a tetőre feldobott pizza, vagy amikor Walt az apartman medencéjéből kihalászik egy ragtapaszt.

Ami viszont még jobban eltalált volt, mint eddig, az a jelenetek kicsavarása az elvárásokhoz képest.
Saul hiába próbálja Jesse-t megdumálni, távozik a lakásából, beül a kocsiba, balkéz felől mutatva az egész jelenet, bazdmeg biztosan valaki ül mögötte, vagy beugrik a kocsiba, vagy valami lesz, Gus ráküld egy verőembert... nem, Saul sóhajt egyet, elhajt, snitt.
Walt készül bejutni Ted irodájába, de nem sikerül, B terv, hoz egy 50 kilós kaspót. Aha, betöri, és szétveri a képét, amiért Skylerrel kúr... ja nem, hát hülye vagy, kedves néző, egy bankba azért olyan ablakokat tesznek, amiket nem lehet csak úgy betörni!

Jah, meg még valami: 2008 óta ez az első évad, ahol a biztonsági kamera érdemben rögzített valamit (most a vegyi üzemes lopást ne nézzük). Ott is egy ATM-é. Lehet, én néztem csak sok 24-et, de azért 6-7 évvel ezelőtt már rengeteg helyen volt kamera ahhoz, hogy a szereplők kb tucatszor lebukjanak, nem?

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.28. 14:06:25

@Petrow: jah a 24, amiben a szuperügynök nem halkítja le a telefonját, ami persze akkor csörög és árulja el a helyzetét amikor nem kéne, vagy megbízik egy alkoholistában, egy alkoholistában bazdmeg, aki öt perc alatt elárulja

én a 24-et nem hoznám fel mint a kikezdhetetlen logika díszpintyét, igazából csak azért nem kezdtem el még írni róla, mert nincs kedvem magamra robbantani egy csomó 24 buzit

Petrow 2016.07.28. 14:38:21

@scal: nem is a kikezdhetetlen logikája miatt hoztam fel (ott is inkább a szereplők jellemalakulása volt érdekesebb nekem), csak az egyes évadok során eléggé hozzászoktatták a nézőket, hogy ha úgy kényelmes, akkor egy bunkofonnal is tudom blokkolni egy bomba indítószerkezetét, vagy minden sarokra terem egy nagyfelbontású, átvehető irányítású közlekedési kamera, amin át tudom nézni egy random autó útvonalát... Mondjuk normális háttér-vizsgálatot a beosztottjaimnál már nem tudok végezni, de ez más tészta.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.28. 16:15:11

@Petrow: jah tényleg az első évadban volt egy ilyen baromság is, hogy Jamie, vagy hogy hívák a hacker csajt, és hogy ő kérdésen felül áll, benne meg lehet bízni, de ilyen hand-wave magyarázat miatt, :D egyből arra gondoltam, tuti ő lesz a hunyó... és hát tényleg, micsoda fordulat

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.29. 13:01:45

@Santino89: pontosan tudod mennyi 24-et néztem... esetleg ha felkúrom az agyam majd arról is írok évados fikázót

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.29. 16:20:10

@Santino89: hát ha nem emlékszel az a te bajod :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.29. 18:05:14

@scal: nekem aztán nem bajom, hogy hülyeségeket beszélsz ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.29. 21:03:37

@Santino89: konkrét jeleneteket idéztem belőle, = avagy így viselkedik egy barom ügynök ;)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.29. 21:22:21

@scal: hát ilyen jelenetek, meg ilyen szereplő nem volt a sorozatban, arról nem is beszélve, h kb a hackercsaj az egyetlen, aki végigéli az összes évadot, és nem árulja el a főhőst :D szal egy igaz szó nem volt benne, de oké :D

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.30. 01:20:10

@Santino89:

24.wikia.com/wiki/Jamey_Farrell

igazán kár, hogy jobban emlékszek erre a rakás szarra, mint az, aki állítólag szereti, a jelenetekért meg majd levadászod az első évadot

olyan orbitális faszságok vannak benne, hogy öröm lesz szétszedni :)

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.30. 11:44:54

@scal: hátööö... nem rémlik.
különben is ki emlékszik az első évadra, amikor csak utána és szept. 11 után indult be a buli. amúgy most, hogy már szeretett kontinensünkön is minden napra jut egy terrormerénylet, lehet aktuálisabb lett a 24, mint valaha.
amúgy egyik legjobb sorozat ever, a mostani szériák is nagyon sokat köszönhetnek, a 24 nagyon sok mindenben volt úttörő. kötözködni lehet persze, én is tudnék, csak nem akarok, mert ilyen kurvajó.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.30. 13:34:04

@Santino89: jah, lehet kéne egy 24 reboot, minden esetre én róla beszéltem, lehet utána lecserélték egy "jó" hackerre, aki szintén csaj volt, és másodjára nem akarták eljátszani, mindenesetre ennek a szeme se állt jól :)

az Alias jobb vót :)

a 24-nek egyetlen pozitívumát tudok felróni, hogy képes volt egy olyan huszadrangú színészből mint Kiefer Sutherland - akinek kb. egy értelmes szerepét nem tudnék felsorolni 2000-ig - sztárt faragni

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.30. 15:08:39

@scal: hát pedig volt még pár, a műfaji sokszínűség, a valós idejű dramaturgia, a fontos szereplők könyörtelen kinyírása (amit ez kezdett el, nem a Trónok harca). dehát nyilván, ha csak keveset láttál belőle, ez nem jöhetett át maradéktalanul. meg ennél addiktívabb sorozat se létezik, ami a nagymamámtól kezdve a hugomig mindenkiből függőt csinált.

most írhatnék rosszakat az Aliasról, mert te ezt tennéd a helyemben, de az az igazság, hogy keveset láttam belőle. az a rész amit láttam, pont gagyinak tűnt (pedig Tarantino szerepelt benne), és az előzetesek is gagyinak tűntek, soha nem keltették fel az érdeklődésemet. meg ahhoz képest, hogy egyszerre indultak, az Alias SOKKAL szarabbul áll imdb-n. Ahol egyébként a sorozatok általában erősen túl vannak pedig pontozva, kb 8 csillag alatt nem is érdemes sorozatot elkezdeni ez alapján. Az Alias, pedig nem 7,9, vagy 7,8, de nem is 7,7, hanem már-már gyalázatosan gyenge 7,6-on áll, szóval még a saját rajongói sincsenek odáig érte. Szóval ez alapján is gagyinak tűnik. A 24 stabil 8,4, ami egyébként teljesen korrekt. Csak mondom...

De ha te azt szereted jobban, felőlem. Én nem szidom, te meg nézz több 24-et, vagy hallgass mindörökre ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.30. 17:15:33

@Santino89: de belőlem nem csinált függőt, pedig megnéztem 24 részt :)

az Alias az függőt csinált, emlékszem fennmaradtam hajnali egyig is csak hogy láthassam, érdekes hogy neked nem jött be, amikor ott volt talán először hogy pofátlan cliffhangerekkel záródott minden egyes epizód, szerintem az volt az utolsó amikor tűkön ülve vártam a következő részt, és meg is fogadtam hogy ilyet többet nem nézek, mert előtte ilyen Magnum, meg X-aktákat néztem ahol minden epizód egy kerek egész

meg azzal a résszel emelkedett ki Abrams, azért csinálhatta meg a Mission Impossiblet amit te valami miatt utálsz (bár lehet azt is csak újra kéne nézzed)

jaaaj tényleg a gusztustalan Tarantino szerepelt benne :D nem tudom majd lehet újranézem, elvégre itt sorakozik az összes évad a polcomon, jah és imádtam benne Jennifer Gradnert, max az lehet a baja, hogy egy idő után túlhúzták, bonyolították

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.30. 19:32:25

@scal: ahaa, szóval végignézted az első évadot. tehát még semmit se láttál úgy igazán belőle :)

szinte biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az első, ami pofátlan cliffhangereket nyomott, már csak azért se, mert a 24 is ebben az évben indult.

elég részletesen leírtam, hogy miért utálom, úgyhogy nem "valami miatt", hanem elég sokminden miatt.

ennyi erővel a 24-ben is van jó csaj, Elisha Cuthbert mindig is nagy kedvenc volt :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.30. 22:43:55

@Santino89: az Alias 2 hónappal korábbi :)

és Én láttam egy teljes évadot, Te meg belenéztél egy két részbe, minthogy sajnos az Aliast se láttam végig, mert pont akkor kezdődött, amikor egyetemre kerültem, az első két évad után elveszettem a fonalat, mert minden epizódot nézni kellett volna

de annak legalább tetszett az első kettő, bár van egy gyanúm, hogy totál túlbonyolították, de az első kettő nagyon tetszett pláne azzal a jó kis Rambaldis szállal amitől kapott egy kis misztikus vonulatot

tehát az, hogy az imdb-n csak 7,6, és gagyinak tűnt az előzetes, az részletes leírása annak miért utálod
én ennél sokkal részletesebben leírtam miért nem fogott meg a 24

jah, és ha már itt tartunk, még csak nem is 24 hanem csak 20, mert mindegyik részből hiányzik 10 teljes perc

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.30. 23:04:47

@scal: "és Én láttam egy teljes évadot, Te meg belenéztél egy két részbe" ez is azt bizonyítja, hogy nem jobb az Alias :D Amúgy ha ilyen jó, miért nem nézed végig?

nem írtam sehol, hogy utálom, csak hogy gagyinak tűnik, és soha nem érdekelt. nem is tudnám ennyi alapján utálni.
jah és nem, nem írtad le részletesebben miért utálod a 24-et, mint én anno a az M:I 3-at. Ne csináljunk már úgy mintha csak hasraütve pikkelnék egy filmre minden különösebb ok nélkül

ezen logika mentén valójában csak 18, hiszen 45 perces volt egy rész. igazából, amíg reklámok mentek, addig is folytatódott a cselekmény, csak akkor az unalmasabb részeket történtek (autóvezetés, kaki-pisi stb). szóval ajánlom figyelmedbe a 2.-3. évadot, ha utána se szereted meg, akkor abbahagyhatod, és szidhatod kedvedre, de addig csend legyen ;)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.30. 23:16:47

@Santino89: ez azt bizonyítja, hogy hülyeségeket beszélsz, + elhamarkodottan mondasz véleményt

én meg megfontoltan, miután adtam esélyt egy teljes évadnak

mert az egyetem elvette elég sok időmet, és a koleszban csak egy tévé volt, amire jutott 240 gyerek, úgyhogy nem tudtam mindig nézni az Aliast, de majd valamikor végignézem most már hogy egyik nagy restanciámat végre leróttam :D

de leírtam, mert egy műmájer sorozat, ahol a szuperügynök egy idióta, aki nemhogy a jelekből nem képes olvasni, de olyan balfaszságokat is csinál, amikkel én is tisztában vagyok, pedig nem vagyok ügynök, és az ilyen logikátlan viselkedés felbassz az agyam egy olyan sorozatban ami komolyan veszi magát... persze lehet hogy csimbummcirkusz akart lenni, de ahhoz meg nem volt elég vicces

na látod most még az is kiderül, még a 20-as sincs a nevében, egyébként szimplán csak elbaszták... ezt is, egy szuperügynök nem kakil pisil és olyat is csináltak benne, hogy addig mást mutattak (az osztott képernyő az tetszett, de szerintem azt se használták ki teljesen jól) autóvezetés meg rengetegszer volt benne

de most komolyan 24 rész egyetlen napról szólt, egy feszített napról, nehogy már ki kelljen mennie szarni, majd a 25. órában elintézi ezt, nem kell annyi chilis taccot enni

jó, megnézem majd a 2-3 évadot

miután megnéztem a True Detectivet, a walking dead 4-5-6-ot
Aliast 1-2-3-4-5-öt
X-akták 1-10
és végre valahára a Miért éppen Alaszka 5-6-ot

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2016.07.30. 23:39:46

@scal: miért is beszélnék hülyeséget? miért lenne elhamarkodott az ítélet, amikor csak negatív benyomások érnek valamiről, és nem is ítélkezek róla? jah értem, hogy te beszélsz hülyeségeket :D

úgy tudom, nem tegnap voltál egyetemista, alsó hangon is minimum tíz éve nem nézed meg. ha már olyan jó :D

ez baromi kevés és nagyon pontatlan az én Mi3 kritikámhoz képest :)

és a stranger things? :D
süti beállítások módosítása