Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Anyát a Marsra!

2011. március 11. - Santino89

A film szerencsére sokkal élvezetesebb, mint ahogy cím alapján gondolnánk, hála a lenyűgözően élethű, mégis hihetetlenül fantasztikus látványvilágnak, amit természetesen leginkább IMAX 3D-ben lehet kiélvezni. Így garantáltan élménnyé válik mert tele van izgalmas helyszínekkel, sok-sok akcióval és kalanddal. A gyerekek megkapják a nagyon hasznos és tanulságos mondanivalót, hogy becsüljék meg, és szeressék az anyukájukat.

Naná, hogy anyuci szíve is ellágyul, pláne a film vége felé, apucinak megmarad a leesett áll a sci-fi akciójelenetek után. A kicsit is intelligensebbek pedig hamar felfedezik a teljesen nyilvánvaló, és gyerekfilmtől kissé szokatlan társadalmi mondanivalót is. A Marsot ugyanis nők irányítják, akik teljesen kirekesztették az idióta és gondolkodni teljességgel képtelen hímeket. A gyerekekre dajkarobotok vigyáznak, semmi szeretet nincs az egész bolygón, ráadásul az egész hihetetlenül steril. A párhuzamok teljesen egyértelműek, és elég ironikusak is.

Mégsem válik igazán jó, vagy emlékezetes alkotássá a Disney legújabb filmje. Igazán sehol sem csúszik el, még az érzelgős jelenetek sem válnak túl szirupossá, és nincsenek túlzottan ciki részek sem. Hogy mégis miért, az borzasztóan egyszerű: kevés a humor. Sok helyen próbál vicceskedni a film, néhol még sikerül is neki, de sajnos ez nem elég. De még ez sem lenne túl nagy probléma, ha a karakterek igazán emlékezetesek, vagy nagyon szerethetőek lennének.

Milo, a főhős például szimplán idegesítő. Nem annyira, hogy a falnak menjünk tőle, csak annyira, hogy ne tudjuk megkedvelni. A geeksrác Gribble a kötelező vicces mellékszereplő, és valóban sokkal jobb Milo-nál, de mint már említettem ő sem eléggé poénos. Ki, az űrlény pedig lehet, hogy nagyon jófej, csak nincs ideje kibontakozni, ahhoz ugyanis túl keveset szerepel. Az anyuka szimplán jelentéktelen, ami azért nagy gond, mert elvileg főleg érte kéne izgulnunk. A főgonoszt - aki gyakorlatilag félig E.T., félig banya - pedig még utálni sem lehet rendesen, inkább csak irritálja szegény nézőt.

A látvány miatt azonban megéri még így is elmenni, valóban lélegzetelállító a valódi IMAX és az igazi 3D.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása